Log in

View Full Version : Prepoznavanje mogucih akorda u Wav-u ?

amasha
13-05-2011, 06:16 PM
U kom softweru mogu da izvrsim prepoznavanje harmonije (moguchih akorda) audio fajla na zeljenom mestu?

(Nekada je to moglo sa CT21)

Gmile
13-05-2011, 06:45 PM
Zavisi kakav je wav. Ako nema previ?e gu?ve, trebalo bi da ga Celemony Melodyne uredno razlo?i.

DaBear
13-05-2011, 07:16 PM
DDMF Chorddetector V.10

nisam probao, ali treba da pokazuje akorde dok svira pesma (nisam jos probao..ali sad cu...kad sam pogledao video link !!)

http://www.chorddetector.com/

LAMPASH
13-05-2011, 07:33 PM
DDMF Chorddetector V.10

nisam probao, ali treba da pokazuje akorde dok svira pesma (nisam jos probao..ali sad cu...kad sam pogledao video link !!)

http://www.chorddetector.com/
Evo ja ga isprobao i mogu reci da gresi k'o lud.

amasha
13-05-2011, 07:49 PM
Pa i onaj moj stari (CT21) je davao vise mogucih akorda (sa verovatnocom da je pogodio, u procentima pored svakog akorda), ali je ipak vrsio posao kad sam skidao neke komplikovanije akorde

LAMPASH
13-05-2011, 09:20 PM
Ali ovde nemas nikakve procente. Evo primera, pustio sam da analizira pesmu "Lady in black" koja ima samo 2 akorda, Am i G. A evo sta mi on izbacuje: Fmaj7, A, Fmaj7, Am (potrefi ga :D ), F#m, Em, Am, Fmaj7, G , F, Amaj7, F, Gm, ....
Ne znam, ja ovim procentom preciznosti nisam zadovoljan.

amasha
15-05-2011, 12:05 PM
Zavisi kakav je wav. Ako nema previ?e gu?ve, trebalo bi da ga Celemony Melodyne uredno razlo?i.

Razlozio ga na gomilu wav-icha jeste ali ne videh da moze da mi prikaze akorde:(

Gmile
15-05-2011, 06:12 PM
Razlozio ga na gomilu wav-icha jeste ali ne videh da moze da mi prikaze akorde
U pozadini Melodyne-ovog prozora je graficki prikaz klavijature, a lijevo su ispisana imena tonova. ''Wav-ichi'' su tonovi koji cine taj akord. Jedan pogled je dovoljan da utvrdite o kom akordu se radi.

Coconut
15-05-2011, 07:47 PM
Najbolji i jedini "software" je ljudsko uvo i po koji cas harmonije:wink:

Gmile
15-05-2011, 09:10 PM
Najbolji i jedini "software" je ljudsko uvo i po koji cas harmonije
Naravno.

kinezkinez
16-05-2011, 08:09 PM
evo jos jedan :
"Digital music mentor" http://www.sienzo.com/

ali kao i DDMF Chorddetector V.10 nije bas najpouzdaniji.

evo ?to kaze jedan kolega sa drugog foruma za njega.
"NoMAD"
U nekim pesmama pogadja akorde gotovo 100 posto, a u drugima nikako, odnosno gubi se sasvim...
Zavisi, kakav je snimak, koja je orkestracija...
Treba obratiti pa?nju na to da ?esto pobrka dur sa molom. Isto ponekad slabo razlikuje F od Dm, G od Em, C od Am, itd ...

Bez vlastitog sluha i znanja teorije ne valja ti taj program. Ali ako ima? sluha i neke osnove teorije, ili bar zna? koji se akordi me?aju sa kojima odli?an je to alat.

Koristan je i bez pogadjanja akorda jer se mo?e lepo odrediti dionica pjesme ?to se trenuta?no skida i staviti u loop, a da se u isto vreme tempo sasvim uspori bez gubitka tonaliteta.

amasha
26-05-2011, 09:16 PM
Probao sam i njega al su rezultati mrsavi.
Imam odlicno uvo i visegodisnje iskustvo u "skidanju" harmonija pesama i umereno znanje iz harmonija. Sviram najcesce gitaru.

Radi se o pesmi od Arsena Dedica i Massima - Za jednom kapi cistoga zivota. Osnovne harmonije sam skinuo bez upotrebe gitare, al sam hteo da to bude 100 % harmonski tacno, jer mi se pesma izuzetno dopala.

Iz Melodyna sam prepoznate waviche snimio kao MIDI fajl i sad ga polako shistim.
Svima hvala.