PDA

View Full Version : Cubase error, nema zvuka u programu :-(

Eeva_r&b
12-05-2011, 01:21 PM
Pozdrav, drugari!:grin:
Ima li neko ideju kako da re?im ovo :confused:

Uzela zvučnu (ESI U46XL), instalirala je jo? u radnji (ponela i slu?ke i komp i mic), sve lepo pode?eno i isprobano u Cubase (5.1), pi?kim u gaće od sreće i sve to, odlazim gajbi sva ?ovijalna ?to sve radi. Stignem,priključim zvučnu,podignem komp, zatim podignem Cubase...i nikakav zvuk, NI?TA, whatsofuckingever, iskače error missing ports, unmapped. Kad to (unmapped) probam da kliknem, pi?e ''not conected'', i ne daje druge opcije. Odlazim u device set up, i imam 3 opcije za driver, odaberem driver moje nove karte, i opet error, ne da mi da selektujem.

Pritom u windowsu svi zvuci ?ljakaju normalno, u device manager je pode?eno sve na novu kartu, stara zvučna disableovana, probala čak i da snimam u soundrecorderu, sve kul. Uključivala zvučnu, gasila,podizala program, gasila, podizala računar, gasila, podizala kosu, čupala - i dalje ne detektuje bilo kakav zvuk u Cubase, ni volume meter u programu ne detektuje nista, totalno mrtvilo.

nova sam u ovome svemu, i već je sve počelo da mi doggystyle-uje mozak.

so, please, do help.
:banghead:

Eeva_r&b
12-05-2011, 01:31 PM
ps. sorry sto temu stavih na 2 mesta, ne znam u sta ovo spada. problem sa zvucnom , problem sa cubase ili sa kompom ili sa isusom. obrisite gde mislite da je suvisna :-/

boggy
12-05-2011, 07:35 PM
S obzirom da postoje dva ista threada u razlicitim podforumima ovaj zakljucavam... diskusija se odvija ovde: http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=37923

pozdrav

bogi