Log in

View Full Version : Remix za kod nas...

DaBear
07-05-2011, 09:22 PM
Evo odradio remix za Maju...ITB 100% (nece embedd, ali radi link dole) (??!)

<object height="81" width="100%"> <param name="movie" value="http://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ft racks%2F14825159"></param> <param name="allowscriptaccess" value="always"></param> <embed allowscriptaccess="always" height="81" src="http://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ft racks%2F14825159" type="application/x-shockwave-flash" width="100%"></embed> </object> <span><a href="http://soundcloud.com/maja-markovic/maja-markovic-deliria">MAJA MARKOVIC - DELIRIA SINEWAVE SURFERS REMIX</a> by <a href="http://soundcloud.com/maja-markovic">MAJA MARKOVIC</a></span>

diviner
07-05-2011, 09:30 PM
Radi embed! Slusam na lapu...kad cujem na nekom normalnijem sistemu, javljam...!

Dexxy
07-05-2011, 10:01 PM
Super je :)

MUzzY
08-05-2011, 09:20 AM
Svidja mi se pesma kao i Majin glas. Onaj "phat" sint je isto bas drazestan :) E ono sto mi malo bode usi je nacin na koji si iskoristio delay na pocetku pesme kojim ostavljas njen glas da "loop-uje". Nesto mi bas bode usi zbog nacina na koji si isekao taj poslednji deo reci.
Picajzla sam al' reko bolje da ti i kazem sta mi se ne dopada nego da samo redjam postove "svidja mi se".

Pozdrav!

DaBear
08-05-2011, 10:05 AM
Svidja mi se pesma kao i Majin glas. Onaj "phat" sint je isto bas drazestan :) E ono sto mi malo bode usi je nacin na koji si iskoristio delay na pocetku pesme kojim ostavljas njen glas da "loop-uje". Nesto mi bas bode usi zbog nacina na koji si isekao taj poslednji deo reci.
Picajzla sam al' reko bolje da ti i kazem sta mi se ne dopada nego da samo redjam postove "svidja mi se".

Pozdrav!

ma naravno - sloboda govora!
Prvo nje delay - vec samo deo wav fajla iseckan i iskopiran (moze lakse da se automatizuje volume i sta vec treba..)
Drugo - ovde bas ima taj neki fazon kako se ritmicki rade ti efekti u toj vrsti muzike....meni je bas leglo.
Trece - originalan vokal je stigao sa vec nalepljenim reverbom i delay-om..tako da je bilo malo ograniceno za rad - ali je ispalo dobro na kraju !

66musicman
08-05-2011, 11:28 AM
Ajd' otkrij nam tajnu !
Kick, koji je to samples i koje FX si koristio na istom ?

DaBear
08-05-2011, 01:29 PM
Ajd' otkrij nam tajnu !
Kick, koji je to samples i koje FX si koristio na istom ?

pa nema nekih tajni....sve je u izboru samplova!
Kik je cak mp3 (!) isecen sa nekog lupa koji sam skinuo sa neke novije elektro pesme. Imam uvek selekciju kikova i prodjem kroz njih na klavijaturi i vidim koji prvo pasuje bez ikakve (EQ) korekcije...na njega sam posle dodao Tubetech CL 1B i malo API eq...malo...ALI kompresor ga je namestio u miksu i dao mu taj envelope.

Sve u svemu bilo je 16 (sto mono, sto stereo traka - stari PT LE - max 32 tracks!!) i 6 MIDI traka. MIDI kik je gurao side chain na AUX kanalu gde su bili poslati padovi, bass, sintiji i efekti.
Clap (iz neke Hip Hop biblioteke) isao iz MIDI..
Sintovi - Papen Albino. Ostalo su originalni kanali koje sam preterano izeditova, svaku notu ...(totalno promenio ritmiku)

Puno plugova na pojedinim kanalima.
Vokal je bio mnogo mutan pa je isao kroz SSL G channel, u Filter bank (automated na par mesta samo), pa u Tube Tech CL1B, pa u Sound Toys Pan Man (automated - na dva mesta)
Isti vokal preko senda poslao u drugi AUX kanal , skunuo bass, mid bass, napanjio MID i sabio sa CLA 76 (rock vox) i terao paralelno (puno automatizacije)..

TubeTech je isao i na hats i na par drugih stvari jer je najbolje legao na ostatak matrice koja je pumpala preko sidechain-a.
Bass je prebacen u audio kroz side chain, ali sa drugim settingom...(ne radi sve isto na istom settingu)..
Neke sekcije su u nekim delovima automatizovane i preko volum fadera, jer je side chain bio blag...(za side chain koristio Digidesign Digirack comp/lim)

Na kraju provukao mix kroz Izotope Ozone 4 (jedan od preseta, samo bez reverba,,,)
I SVE VREME uporedjivanje sa miksevima koji su vec izdati (Guetta, BEP itd..) na sluskama, na laptopu, na kutijama.
Sve odradjeno kuci, bez velikih monitora (samo Hafler TRM6)

LA-2A
08-05-2011, 05:13 PM
svaka cast..dobro odradjen poso

igyp
08-05-2011, 09:12 PM
super stvar. still bassa me podseca na novu britney spears:-)

MUzzY
09-05-2011, 09:52 AM
Sto bas SSL G kanal? Drugaciji EQ od obicnog?

DaBear
09-05-2011, 11:11 AM
Sto bas SSL G kanal? Drugaciji EQ od obicnog?

Dobro pitanje...heheh..

Odgovor - onako.
Pod 1, To je bio prvi EQ koji sam otvorio, pod 2, ima te neke srednje koji lepo rade na vokalima..pod 3, nije mi trebalo neko super "orudje"...sve je to isto

MUzzY
09-05-2011, 04:38 PM
Hehe :) nisam ni mislio da postoji neko super orudje :) Mislim, "crap goes in, crap comes out" a verujem da je snimak glasa ipak bio dobar. Pitao sam te namerno za G kanal jer znam da je izmedju pravih modula najveca razlika u EQ-u a posto mi je promakla prilika da ga probam na pravom SSL-u u Pinku mislio sam da ces mi ti skrenuti paznju na neki poseban detalj ;)

DaBear
11-05-2011, 02:36 PM
videcu ako mogu da stavim neke "pre i posle" fajlove za uporedjivanje.

Solozabal
11-05-2011, 03:56 PM
Svidja mi se na prvo slusanje pogotovo bass i glas :grin:.. Ono sta me zasmetalo je vec isfuran guettin arpeggio i dosta primjetan sidechain.

Surfer
11-05-2011, 03:59 PM
Hehe :) nisam ni mislio da postoji neko super orudje :) Mislim, "crap goes in, crap comes out" a verujem da je snimak glasa ipak bio dobar. Pitao sam te namerno za G kanal jer znam da je izmedju pravih modula najveca razlika u EQ-u a posto mi je promakla prilika da ga probam na pravom SSL-u u Pinku mislio sam da ces mi ti skrenuti paznju na neki poseban detalj ;)

G EQ ima dosta agresivniji zvuk od E EQ- a i meni se isto sviđa na vokalu i na bubnju jer se dobiju dosta br?i tranzijenti od E, pa je zato i dobar kad ?eli? da ne?to iskoči u miksu.

@Da BEar

Odličan remiks kolega. Up to date. Sviđa mi se preciznost i razrađenost. Vidi se da jo? uvijek ula?ete u znanje, ba? kao i ja, usprkos tome ?to imamo 40 i kusur godina. :)

DaBear
11-05-2011, 04:10 PM
@ Surfer - Tnx! Pa mora da se prate trendovi...inace mrka kapa!! :D

@ Solozabal - pa to side-chain pumpanje je "sound of now" i treba da bude izrazeno. Ima i pesama sa jos vise preteranim settingom! Ovo je bas umereno...mainstream!

MUzzY
11-05-2011, 04:59 PM
@Surfer: Hvala za info! Bas cu da probam i uporedim.

@DaBear: Najagresivniji sidechain pumpanje u rock-u sam cuo na Nickleback dark Horse albumu. Ono, baaaaas je izrazeno :) U ovom tvom mixu mi ne smeta.

cAAc
12-05-2011, 10:19 AM
stvar je ista kao original ,zamenjeno par stvari ..jel to ona tako htela?

DaBear
12-05-2011, 11:37 AM
stvar je ista kao original ,zamenjeno par stvari ..jel to ona tako htela?

Ne..ja sam tako hteo. Nije poenta da pesma nemoze da se prepozna.
Takodje, treba uzeti u obzir koga targetujes sa remiksom, pogotovu kod nas. 99% ljudi u diskotekama hoce da prepoznaju pesmu - mnogo vazno!
Tzv - mainstream full vocal mix.

Ako zalutas u neki teski underground - koga to zanima??
Jel treba da se razbezi narod sa dance floor-a?

Kad kazes isto - nije isto. Ovde su neke stvari izrazenije i doterane za club. Takodje, gledalo se da se ovakva verzija moze vrteti i na radiju i na TV - znaci nema uvod (samo bubanj) od 1 minut za mixing in...(to kod nas komercijalni DJ slabo rade po diskotekama za koje je ovaj mix napravljen).

Kod remixa je najbitnije da pogodis zeljenu publiku i sa druge strane takodje zadovoljis poslodavca (record label, artist, manager).
Znam tonu DJ ovde koji dobiju (jedva) da urade neki remix..onda zastrane, stave jednu rec od pesme, ispadne mix koji nema veze sa originalom i ne podseca na original uopste i naravno, record label kaze: "hvala, ali nije to to!" I sledeci put njh preskoce !!

Nekada je i sama pesma 70% ili 80% tu ali treba malo da se dotera - niko ne kaze da sad treba 100% sve da se zameni. Kao ni sto ne treba da se roka 10 plugova na svaki kanal (posto ih imamo ko salate!)

Sandzama
13-05-2011, 03:37 PM
Tipicno Surferski remix ;)

Ono sto se kaze, ne verujem da bih bolje napravio.

Maja, jedan od najzanimljivijih vokala kod nas (barem meni)

Suma sumarum: Profi!

PS: I dalje nije embedovano - Chrome OSX

LA-2A
13-05-2011, 03:56 PM
hahaha tek sam sad cuo original edit kolko smesno smiksano u odnosu na remiks,nece taj gruv u srbina pa to ti je

DaBear
14-05-2011, 02:01 PM
na par zahteva...evo screenshot miksa..nije sve stalo, ali je ugl MIDI i bus faders sto se ne vidi...
I plugs settings za Vokal. Moze i da se vidi koliko ima volume automatizacije na kojecemu...plus Digi Comp setting za side chain...

Evo i link...nevidi se nista ovako..sitno mnogo

http://www.flickr.com/photos/62836181@N07/5718244737/sizes/l/in/photostream/

Jan
14-05-2011, 06:01 PM
Super mi se svidja remiks! Mozda preagresivno za domacu publiku :(
Skinuo sam wav sa soundcloud-a da poslusam i primetio sam na samom pocetku pesme kad kaze "Telo gori hvata me..." cuje se neki glich, puc na "telo". Pogledaj da li je i na verziji kod tebe tako.

DaBear
15-05-2011, 11:16 AM
Super mi se svidja remiks! Mozda preagresivno za domacu publiku :(
Skinuo sam wav sa soundcloud-a da poslusam i primetio sam na samom pocetku pesme kad kaze "Telo gori hvata me..." cuje se neki glich, puc na "telo". Pogledaj da li je i na verziji kod tebe tako.

sad sam na slusalicama preslusao direktno sa Soundcloud-a, tu kad kaze "telo gori.." nema nista, samo je tako tu izgovorila / zagrebala na toj reci...i malo je kompresor to izrazio, ali sve je OK..nije glich ili pucketanje.:)

PS - ovaj Soundcloud, jedan dan radi..pa tri dana ne radi..????

InsaneEyes
18-05-2011, 08:16 PM
odlican mix skoro flawless. mada ja sam posle tvog gostovanja i raznih citanja tvojih postova kapirao da ces kad nesto okacis zvucati ko Patrick Leonard ;) al tu je blizu je veoma. a i pingvin mi otvoren nonstop, nema sta, sve po ps-u :)

tu kad kaze "telo gori.." nema nista, samo je tako tu izgovorila / zagrebala na toj reci...i malo je kompresor to izrazio, ali sve je OK..nije glich ili pucketanje.:)

extra, po meni da ima vise takvih momenata na vokal tracku stvar (kao stvar) bi bila nadnadprosecna

shpira
23-05-2011, 04:58 PM
Ja ne kontam ovo mame mi,
osim sto je ta produkcija kao preskupa and all that,
ali muzicki??

DaBear
23-05-2011, 05:13 PM
Ja ne kontam ovo mame mi,
osim sto je ta produkcija kao preskupa and all that,
ali muzicki??

pa nema tu sta da se kapira ...muzicki (!??) Pop / dance....prosto ko boza! Svako to moze...

Surfer
23-05-2011, 05:38 PM
pa nema tu sta da se kapira ...muzicki (!??) Pop / dance....prosto ko boza! Svako to moze...

:rotfl:

alavuk
23-05-2011, 05:58 PM
skroz korektno , samo srbija i nije bas neko podneblje koje ce da skonta ovaj "mega trens" remix ,cuje se iskustvo remixovanja i sl. ali zoki hahahaha nema leba od ovakvih remixa (seti se samo pocetak grupacije atelje-a) u nas ... nazalost !

<iframe width="425" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/sdTDtjuhYYs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Bota
23-05-2011, 06:16 PM
Jesam li ja jedini koga ova pjesma neodoljivo podsjeća na "When Love Takes Over" od David Guetta-e?

branoy
23-05-2011, 06:18 PM
DaBear super je. samo tako radi moderno s vremenom. to je to ko se razume u taj stil muzike, i dobro je uradjeno. skinuo sam i ja remix. pazi uvek moze bolje da imas nesto najbolje opet ce neko reci ma moze bolje,.. od tog ne treba patiti... bitno je da frekvencije ne bodu usi, da je sve pitko i da ide, ii ni malo nije lako i na brzinu tako te stvari raditi koje zahtevaju vreme i mozganje, poznavanje s cim nesto dobiti ako imas u glavi ideju sta zelis.
a one fore za kick, bas tako.. ja znam naskidati tih dance remixa mnogo, i onda soundforge i "serija" REZI ME!!

DaBear
23-05-2011, 06:32 PM
Jesam li ja jedini koga ova pjesma neodoljivo podsjeća na "When Love Takes Over" od David Guetta-e?

@ Bota - Nisi! (al' nema veze...):D

@ Alavuk - nije da nema pokusaja dance mikseva i remiksa kod nas...ima i te kako! Ima DJ-eva, rade ljudi...Nekome polazi za rukom, nekome ne polazi...
Kvaitet je jos uvek, vecinom slab, i 99% mikseva koje sam cuo do sad, su jedno godinu dana iza, a neki i duze (ako je house u pitanju)...

Nije "sve pod konac" - pogresni zvukovi instrumenata, lose pevanje / rap..itd

Moj naveci problem kod nas je i dalje pevanje!!
Kako je odpevano, kako tekst sedi na melodiji itd..
Ovo je jedna od retkih pesama iz nasih krajeva, gde je to odradjeno odlicno.
iz tih razloga sam pristao da uradim remix, jer su neki moji parametri bili zadovoljeni!
Treba sad samo raditi na promociji, jer ne spada u Turbo i ostale gadosti....

Inace, smaraju me non-stop za remikse, ali nema toliko dobrog materijala da bi se (cak i za pare!) smarao sa tim !

@ Branoy - fala! Inace, nije bilo na brzinu...potrosio sam sigurno 5 dana...

alavuk
23-05-2011, 09:58 PM
ma znam , evo ovi fuseboxers , tacnije ponjke mi je dugogodisnji prijatelj isto se cima oko tih remixa ali dzaba sto kazes kad je sve ovde znj ...

psionic
24-05-2011, 02:48 AM
ma znam , evo ovi fuseboxers , tacnije ponjke mi je dugogodisnji prijatelj isto se cima oko tih remixa ali dzaba sto kazes kad je sve ovde znj ...

Mozda Zoran i moze da zivi preko od ovakvog zvuka, ali ovde se jedino zivi od narodnjaka... Voleo bih da i ja jednom dobijem priliku da radim nesto "normalno", ali to jedino moze da sebi i za sebe radim... Svaka cast vama koji ste se uglavili da radite neke druge zanrove, a da pri tome "naranite sitnu decu" od toga.

DaBear
24-05-2011, 06:29 AM
Mozda Zoran i moze da zivi preko od ovakvog zvuka, ali ovde se jedino zivi od narodnjaka... Voleo bih da i ja jednom dobijem priliku da radim nesto "normalno", ali to jedino moze da sebi i za sebe radim... Svaka cast vama koji ste se uglavili da radite neke druge zanrove, a da pri tome "naranite sitnu decu" od toga.

Ovde vise nemoze da se zivi ni od ovakvog ni od nekog drugog zvuka!!
To je valjda svima jasno do sad....?
Od remiksa, ovde nemozes da naranis macku a kamoli sitnu decu !!! hehe..

Znak
24-05-2011, 06:58 AM
Moj naveci problem kod nas je i dalje pevanje!!
Kako je odpevano, kako tekst sedi na melodiji itd..
Ovo je jedna od retkih pesama iz nasih krajeva, gde je to odradjeno odlicno.
iz tih razloga sam pristao da uradim remix, jer su neki moji parametri bili zadovoljeni!

Majin problem je, s druge strane, nedostatak dobrih pesama (tj. autora). Ona peva već skoro dvadeset godina i stvarno je ?teta ?to nije imala jakih hitova, a u grupi Luna nije ba? ni stilski mogla da napreduje. Evo sad na radiju ide Roisin Murphy - to bi recimo mogao biti odličan ?anrovski smer za Maju Marković.

BTW, ona nije ba? sto posto u dance svetu - ponekad peva prateće vokale na bluz albumima na?eg zemljaka Sanča.

DaBear
24-05-2011, 09:04 AM
Majin problem je, s druge strane, nedostatak dobrih pesama (tj. autora). Ona peva već skoro dvadeset godina i stvarno je ?teta ?to nije imala jakih hitova, a u grupi Luna nije ba? ni stilski mogla da napreduje. Evo sad na radiju ide Roisin Murphy - to bi recimo mogao biti odličan ?anrovski smer za Maju Marković.

BTW, ona nije ba? sto posto u dance svetu - ponekad peva prateće vokale na bluz albumima na?eg zemljaka Sanča.

Znak..? pa gde si ...nema te nesto?
Elem, Roisin Murphy nije bas dobar stilski izbor za kod nas....suvise arty, nije za narodne mase.

Inace ima puno RnB pevaca i pevacica koji sad rade pop / dance..nista novo (i cudno).:D

Znak
24-05-2011, 09:37 AM
Znak..? pa gde si ...nema te nesto?

Posao... Le?em oko četiri ujutru, ustajem u sedam.

Elem, Roisin Murphy nije bas dobar stilski izbor za kod nas....suvise arty, nije za narodne mase.

Inace ima puno RnB pevaca i pevacica koji sad rade pop / dance..nista novo (i cudno).:D

Ne znam za mase, meni se Roisin mnogo dopada. Ipak mislim da bi tako kvalitetna pesma kao "You Know Me Better" bila i ovde hit, bez obzira na taj, kako ka?e?, "arty" stil.

Slumdog
30-05-2011, 02:11 PM

Jeste malo melos slicne note,ali mene ova stvar(mislim orginal) vuce na neku studio 54 stvar,kao da je samo prepjevano:rolleyes: