PDA

View Full Version : USB 1.1 zvučne kartice

wladymeer
06-05-2011, 03:42 AM
Po?to vidim da su retke kartice sa USB 2.0 konekcijom već su većina 1.1, ?ta da očekujem da ove kartice slabije rade u odnosu na PCI verzije ako uop?te i postoji ne?to primetno slabije? Latencija ili tako to?

Matoree
06-05-2011, 04:34 AM
Ne rade nista slabije u odnosu na PCI kartice. USB 2.0 ima dosta veci protok od 1.1 pa moze da se stavi na nju vise kanala..

wladymeer
06-05-2011, 12:20 PM
Dakle, ne bih pogresio da se odlucim bilo za jednu ili drugu varijantu?

A da li su one kartice koje idu na PCI-E slot naprednije po tom pitanju od USB 1.1?

Prepostavljam da zavisi i od kompjutera, ali koliko traka sa nekim uobicajenim VST efekt postavkama mogu da ocekujem da rade istovremeno na USB1.1 bez nekog osetnog kasnjenja u snimanju?

Imam E3400 i 3GB DDR2 rama ako je bitno :)

Matoree
06-05-2011, 12:57 PM
Koliko traka mozes da teras u cubendu ili slicnom sa vst instrumentima i efektima zavisi SAMO od procesora i memorije.. USB 1.1 kartice imaju ogranicenje po pitanju broja kanala koje mozes da snimas istovremeno, ali ne treba da se brines oko toga jer pretpostavljam da prozivodjac nece staviti 30 kanala na usb 1.1 uredjaj iako ti protok dozvoljava maksimum 10 recimo...
Kartice koje idu na PCIe slot nisu nista naprednije od bilo cega drugog.. Samo je noviji slot sto znaci da ces moci da ocekujes kad budes radio upgrade kompa u 2020toj da ce biti ploca sa PCIe slotom, a nece biti PCI slota recimo...

BB
10-05-2011, 10:47 PM
Ako moze jedno malo pitanjce. Ovih dana nesto resavam da mozda kupim USB interfejs da se malo zezam po kuci i citam ovde po forumu oglase ali i teme o samim interfejsima.

Paznju mi je privukao Mobile Pre ali imam jednu nedoumicu. Naime nigde ne mogu da nadjem informaciju koliko kanala mogu da nasnimim. Ne znam zasto sam stekao utisao o njemu kao o interfejsu na koji snimis 2-3 kanala i to je to. Mozda zbog toga sto sam negde procitao kako je to odlican interfejs za potrebe kompozitora da pribeleze svoje ideje. :confused:

Znam da od racunara zavise performanse (procitao i razumeo prethodne postove) ali samo zelim da mi neko kaze da li sam u zabludi po pitanju ovog interfejsa, tj. da li mogu da ga koristim kao i 24/96 ili 0202 ili fast track ili neku slicnu karticu.

I ako moze jod jedno pitanje - 50e bi ste dali najradije za:

1. Polovan Art Studio V3
2. Polovan Audiobuddy
3. NOV Ultragain MIC200

Hvala