Log in

View Full Version : Mikrofon problem,postavke u windowsima

loverboydex
05-05-2011, 04:28 PM
Dakle,imam problem da se ne čujem van na zvučnike prilikom pjevanja na mikrofon. "Borići" se crtaju,ali se ne čujem. Windowsi su XP,znam da bi negdje trebalo uključiti opciju da se čuje zvuk u realnom vremenu,ali neznam gdje. Na sedmici sam rije?io,ali na xp-u neznam...hvala.:banghead:

Haxli
05-05-2011, 11:32 PM
hmm s obzirom da ne pominjesh misetu, preamp i ostale skalamerije... da kontamo da ih nema...

Mozda je mic volume mutirano... contorol panel / sound and audio devices / kartica volume - advanced
nadji mic volume i vidi dal je mutirano...

loverboydex
07-05-2011, 04:19 AM
Nije mutirano. Neznam,mislim da u postavkama windowsa treba uključiti da se čuje zvuk na zvučnicima prilikom samog pjevanja,a ne na zvučnoj kartici. Na win7 sam izguglao rje?enje,na xp-u nisam u stanju.

ELEKTROIVO
08-05-2011, 08:42 AM
pretpostavljam da si spojio dinamički mikrofon sa malom mono bananom ili onaj obični kompjuterski (electret) mikrofon sa malm stereo bananom direktno u zvučnu karticu.
ovdje moraš biti oprezan što spajaš, jer većina tih kartica (mislim na ove obične "za po doma") ima sistem male stero banane (TIP= signal, RING=+5V, SLEEVE= masa) za upotrebu sa dinamičkim ili electret mikrofonima. kondenzatorski mikrofoni koji traže +48V fantom neće raditi.

klikni 2 puta na ikonu zvučnika u system tray-u i kad ti se otvori windows mikser klkni na file i odaberi opciju recording (po defaultu je odabrano playback) i vidi jeli ti tamo mutiran mikrofon (mnoge kartice imaju i u dodatnim opcijama dodatni boost)

neke matične ploče imaju na sebi jedan konektor za jackove na kučištu za mikrofon/slušalice, a ako se to ne koristi, onda je potrebno stavitu jumpere na određene pinove tog konektora (provjeri u papirima od matične ploče).

nadam se da ti ovo pomaže... ako ne, napiši točno što i kako si spojio. teško će ti bilo tko dati neki konkretan odgovor kad nemamo konkretne informacije.

pozz, Ivica