PDA

View Full Version : SoundFont2 koji pleyer?? ha/ ?

branoy
03-05-2011, 01:11 AM
e ljudi , interesuje me ko je isprobao sve zivo koji je najbolji plejer za soundfont2 kao Vsti da koristim u cubase? do sad sam sve nesto pre konvertovao ono kontakt ovo ono, sad necu nista da konvertujem, nego ucitam i vozi..

alllll sad se desio problem koji nije mi se ni malo ne svidja, probah kontakt, halion 3, neke sf plejere, i nista to ne valja!!
zasto? evo uzmem jedan sf2 koji se zove bennetng_AnotherGS_v2-1 .. ubacim u Awave cisto da isprobam kakvi su zvukovi pa cu to ostavit i koristit u cubase..
ubacio dakle u Awave, GS Room kit, i u njemu hi hat i tako ti par jos slicnih udaraljki rade savrseno, znaqci sve u tom GS room je extra.
Odem u Cubase, ucitam sa pomenutim pleyerima, kud fali boja, kud to vise nije to, u nekog uopste jedva se cuju HiHat dok kick i snare ubise, u nekih opet drugi problemi, nema prirode kao kad ucitam u Awave da cujem.
Zasto???
verovatno vas ovde mnogo radi sa sf2 i sta je provereno, da je konkrektno to to kad nadjem soundfont da ne moram nist pipnut, kako je Bog reko da tako i bude ha!?

kravadinka
03-05-2011, 02:46 AM
Probaj Crystal, mada ga nisam koristio.

Taj convert bi morao raditi bar u osnovi, mozes da mi posaljes neki SF2 fajl da probam da ga prebacim za kontakt, ili neki drugi format ako zelis, imam neke veoma ozbiljne softvere koje ne mozes pronaci u narodnoj verziji pa mozemo da pokusamo...

branoy
03-05-2011, 04:36 AM
probao kristal malo pre, nigde ne nadjoh import sf2, a onaj njegov zvuk ocaj u startu, nema prodornosti tako i da ucitam u njeg nebi bio zvuk ok, ima razlike medju semplerima kako koji vsti izbacuje zvuk i ponasa se primetio odavno.
Ne mogu se setiti pre mnogo godina mozda i 8-9, dok sam imao creative sb live kartu u cemu sam citao Sf2, tada nije bilo mnogo vsti izbora ko sad. i znam da sam koristio dosta sf2 i da su boje bile ok. al ajd sad seti se koji je to vsti bio!! uf.
i ne mogu da verujem pa zar ne konvertovan Sf2 da zeza, pa on je standard brate. strasno. trazim dalje, sve jednog cu isprobat koji moze da cita sf2. al velike firme su me razocarale sta onda da trazim dalje? et.
Sf2 jednostavno zelim, vsti sintova mi je dosta, preko glave. nadjem neke snimke koje sam pravio na toj sblive sa sf2 i kazem sebi ove boje bolje zvuce neg pola vsti danas. aa nasao sam izbor sf2 odlican.
poslacu ti u inbox link, uploadovao sam ti. pa ti vidi to, vazi se, pazi nije hitno. znaci kad imas vremena pogledaj. i prvo ubaci u awave studio i uzmi klavu i poslusaj GS Room , cuces da svi zvukovi su ok.. a kasnije taj isti sf2 ucitaj u kontakt il halion 3.5 ovaj zadnji i videces sta pricam, msm znas to i sad naravno.

dodatak. sad sam se setio i ovo, npr ucitam sf2 u kontakt, al ja mislim da to nije direktno iz postavki u SF2 kao sto je, jer on verovatno kad ucitava konvertira za njeg kako njemu stima a to meni ne stima. a tako i halion mozda a? treba nesto sto nece konvertovati, nesto sto ce citati direkt kako jeste. moram danas isprobat super wave, i jos par sto nisam. ako ni to ne bude radilo ne znam vise gde da trazim, takav format a 2011 ?

kravadinka
03-05-2011, 01:26 PM
Preslusao sam SF2 koje si mi poslao, da budem iskren ne znam nijedan jedini razlog da ovo koristis. Malo je reci da su losi, zapravo su skroz neupotrebljivi.
Ovakve ROM-ove imas u Edirol Hyper Canvs, nemas potrebe koristiti davno zaboravljeni SF2.

To je sto se tice morala, morao sam da ti kazem svoje misljenje.
Sto se tice konverzije, uspeo sam da iskonvertujem u nekoliko formata, ukljucujuci i Kotakt, ali svaki od njih ima odredjene nedostatke.

Konkretno, Kontakt sam importuje SF2, ali ne cita tacan Release Time, kao i postavku LoPass u ADHSR i Velocity, pa zato ovi SF2 ne sviraju kako je predvidjeno, to je razlika koju cujes.

Konvertovao sam ih takodje u Giga format, gde Release Time radi odlicno, ali je Sustain na maksimumu, pa ce klaviri biti nerealni, lupovi ce vrteti sve vreme.

Takodje i za SampleTank, ali je tu bilo problema sa LP filterom koji je sekao i suvise.

U sustini, mozes ih koristiti u Kontakt i G-Player ali ces imati uvek zadatak da odradis par sitnica pre nego pocnes da ih koristis.
Generalno, ucitas program nakon cega pola minuta podesavas sustain, release, ili LP filetr i to je to.

Ipak moram da se vratim na pocetak, ne vidim primenu ovakvih SF2, zvuce losije i od klavijatura od pre dvadeset godina, u danasnje vreme pored ogromnih banaka koje i dalje zvuce umrtvljeno i nedovoljno muzikalno, ti se patis sa SF2 od par kilobajta (nevazna je velicina) a dostupno ti je mnogo toga upotrebljivijeg i boljeg.

Ako zelis mogu ti poslati ovo sto sam konvertovao da se malo poigras sa tim...

branoy
03-05-2011, 03:40 PM
pazi ne kazem ja da je tu skava boja meni potrebna, iz svakog sf2 po nesto i vredi, lepse mi zvuci kad spojim to u arranzman. lici mi vise na klavu neg one banke po pola vsti koje sve nest levo desno a nije to.
Sf2 i ne mora da bude od 4DVD po 8,5gb, napravicu ja sa tim malim nesto fino i pitko, al me privlace.

tek sam ustao pa cu polako da trazim dalje sve dok ne dobijem pleyer koji cita sf2 kako je zapisano u njemu. mora to postojat.

ii ne moras se muciti uploadovati mi, bitno da si video da ne moze, da mi posaljes nemam opet koristi, jer razumem sta pricas, i sta im fali.

aa pozabavicu se i sa GIG formatom, on je stereo koliko se secam?
i za njeg ima banki fino.

opet ako ko sta skonta za ovu temu pisite!! :)
nemoguce je da sf2 koji je pocetak i tako prost ne citaju plejeri kako treba u 2011 god i da to treba stimat jos po minute i zaboravit sta si hteo da radis u tom vremenu.

branoy
03-05-2011, 06:50 PM
nasao sam, ok su za sad dva vsti synta,
prvi je Bismark Bs-16 bas napravljen u standardu 2.4 za sf2, sounblaster fontove, placa se.
drugi je SFSynth 2, ovaj je free isto dobar stim sto onaj gore ima 16 chanel sa 8 stereo out, a ovaj jedan. ma dovoljno.

Solozabal
03-05-2011, 07:26 PM
SFZ+ Professional

http://www.cakewalk.com/Products/sfz/

branoy
04-05-2011, 02:39 PM
trazio sam taj sfz+, al nesto tesko skinut ga, verovatno on ima kad se instalira sonor8, mislim da sam ga tamo vidjao. al dosta su i ova dva sto sam nasao. sasvim dovoljno.mada verovatno je je taj i bolji od ovih. ne kazem nista.

kravadinka
04-05-2011, 03:08 PM
Saljem ti na mail "Trial" verziju... ;)

branoy
05-05-2011, 12:50 AM
oo, zahvaljujem ;) to!

dodato
p.c. isprobao, isti slucaj, ni on ne cita kvalitetno. jbg msm da ovde napisem kad je vec takva tema. da zna opet neko ko bude mozda ovo citao i trazio pleyer za sf2. hvala u svakom slucaju . pzz