View Full Version : pitanje za cubase korisnike
loscolorados
02-05-2011, 01:42 PM
koji windows koristite sa cubaseom? jel uredu koristiti win XP
66musicman
02-05-2011, 03:45 PM
Da.
Ngino
02-05-2011, 03:57 PM
XP sp 2 kod mene kuci, provjereno i ne cackam puno mecku, najvise zbog pluginova za koje ne znam kako bi radili dalje! :D
Mozda bih i zamijenio XP ali jednostavno nemam energije zafrkavati se oko neceg sto zasad stabilno radi za moje potrebe.
Mada na drugom mjestu gdje radim sam na XP-u sp3 a i na Windows 7, sa Cubase-om 5 i nisam primjetio nekih vecih problema nigdje sem mozda samo kod ponekih plugova.
www.myspace.com/slikaiprilikamusika
loscolorados
04-05-2011, 11:56 PM
XP sp 2 kod mene kuci, provjereno i ne cackam puno mecku, najvise zbog pluginova za koje ne znam kako bi radili dalje! :D
Mozda bih i zamijenio XP ali jednostavno nemam energije zafrkavati se oko neceg sto zasad stabilno radi za moje potrebe.
Mada na drugom mjestu gdje radim sam na XP-u sp3 a i na Windows 7, sa Cubase-om 5 i nisam primjetio nekih vecih problema nigdje sem mozda samo kod ponekih plugova.
www.myspace.com/slikaiprilikamusika (http://www.myspace.com/slikaiprilikamusika)
pa ba? to, bojim se za pluginove! kupujem novi komp, i sad mi je dvojba, iako mi je ve? vi?e ozbiljinih likova reklo da se nenamjeravaju micat iz xp-a kad sve funkcionira besprijekorno:)
branoy
05-05-2011, 12:46 AM
win 7 x32 instaliraj i ne brini.. a ako hoces instaliraj x64 pa se zezaj vidi jel ti sve radi sto koristis, ako radi ne diraj,. XP penzija. mogu slobodno reci, i stojim iza te izjave.. pre ne bi ga menjao ni zasta. al win 7 je ok.
Arthur
05-05-2011, 07:55 AM
XP i ovde, lebom me hrani
sinvelikogmajstora
12-05-2011, 04:58 PM
win7 pro x64, cubase 5 i nuendo 4. sve radi perfektno.
psionic
13-05-2011, 01:50 AM
[/url]
Ako nemas potrebu da nesto menjas, ti nemoj, ako sve radi kako treba... Ali ako ces da menjas racunar, razmisli o nekom novijem Windowsu, zbog toga sto se na ove kompjutere poslednje generacije, windows XP sa mukom instalira - te floppy disk za razne nove SATA-RAID drajvere, te ne mozes ni da ubacis taj floppy jer nove ploce NEMAJU fuckin@!$!@# floppy kontroler, a glupi WinXP nece da primi nista od OEM drajvera sa drugog uredjaja, sem sa flopija... Kada to prevazidjes, onda instalacija drajvera za plocu, za koju nisu ni izbacili XP drajver... i tako dok sve ne pohvatas... A instalacija sedmice sa druge strane - pesma (i to tezak narodnjak :D).
Ja vec duze radim u sedmici i nisam do sada naisao na plugin koji ne radi. Sem poteskoca sa UADom, nisam imao problema. Ako imas UAD DSP karticu, moraces da se pripremis psihicki na neke zezalice (ne mora da znaci da ce biti problema, zato se samo pripremi za njih), a ako samo nativne pluginove koristis - nema sta da se brines.
66musicman
13-05-2011, 02:28 AM
Ja vec duze radim u sedmici
Koja 7 ?
32.bit ili 64.bit ?
psionic
13-05-2011, 11:25 AM
64bit...
Mada u pocetku nisam imao drajvere za audio interfejz pa sam koristio 32bit - ali to je bilo "eksperimentalno" vreme kada nisam imao zvanicne Win7 drajvere za skoro ni jedan uredjaj, pa sam ubudzivao sa Viste ili XPa. Sada svi imaju 64bit - Win7 certified drajvere... Sve vise plagova izlazi sa 64bitnom podrskom i jako mi je drago da je 64bitna ideja u svetu DAW konacno zazivela. A XP 64 bita nisam hteo, jer je u odnosu na XP32 dosta marginalizovan u smislu podrske, nisam nalazio drajvere za neke uredjaje...
EDIT: E da, mozete da stavite dual boot, pa dok se ne priviknete potpuno na Win7, mozete i dalje da koristite XP - krajnje korisno ako imate vec setovan XP i ne mili vam se da ga menjate. Win7 to radi tako jednostavno da ne morate nista da znate o instalaciji Windowsa, samo odaberete drugu particiju/hard za 7 i on automatski napravi dual boot.
Mogli bi ovi iz Micro$ofta i da me plate za kampanju Windowsa 7 koju sprovodim ovde na forumu ! :banghead:
loscolorados
13-05-2011, 03:00 PM
?ekaj zna?i meni ?e recimo transient designer radit na 64 bitnom win 7, iako nije on orginalno 64 bitni plugin, ako sam dobro razumio? Pa ono ule?em u novi komp, pa reko da uzmem i novi windows:da:
Goran B
13-05-2011, 03:36 PM
koji windows koristite sa cubaseom? jel uredu koristiti win XP
Kod mene XP SP3 i Cubase 5 rade bez problema.
Haxli
13-05-2011, 03:47 PM
?ekaj zna?i meni ?e recimo transient designer radit na 64 bitnom win 7, iako nije on orginalno 64 bitni plugin, ako sam dobro razumio?
Da. :)
psionic
13-05-2011, 04:09 PM
?ekaj zna?i meni ?e recimo transient designer radit na 64 bitnom win 7, iako nije on orginalno 64 bitni plugin, ako sam dobro razumio? Pa ono ule?em u novi komp, pa reko da uzmem i novi windows:da:
Evo pokusacu ukratko:
Windows 64 (bilo koji - xp, 7, 2008, vista...) moze da pokrece bez problema i 32bit aplikacije. Cubase 5 moze da se pokrene kao 32bit aplikacija i onda prakticno nema razlike u odnosu na rad pod XPom 32bita. Svi plaginovi koji su radili pod XPom, radice i ovde. Moci ces da adresiras oko 3GB radne memorije za potrebe Cubasea (bez obzira na kolicinu RAMa koju imas u kompu)
Ako posedujes 64bit Cubase, stvari postaju malo drugacije - tu ces moci podjednako da koristis i 32bit pluginove, kao i 64bitne. Svi 32bit pluginovi ce se pokretati unutar posebnog Cubaseovog procesa (bitbridge)i tu mogu da nastanu razni problemi uglavnom sa starijim pluginovima. 64bitni ce raditi bez problema jer ne zahtevaju taj poseban proces, koji nije 100% kompatibilan sa nekima... Ovako ces moci da koristis citavih 128GB RAMa, tako da ako koristis velike banke, mnogo pluginova i slicno (jednom sam vec rekao da Omnisfera samo za otvaranje svog panela, potrosi oko 200-300MB), neces imati problema i iznenadna gasenja programa...
Sve ovo vazi za bilo koji windows, a specijalno, sto se nekompatibilnosti Windowsa 7 sa XPom tice, kazem, nisam naisao na nesto sto bi me zezalo u 7 a da lepo radi u XPu. Doduse, stalno updateujem pluginove, do sada i oni koji nisu bili prilagodjeni da rade 100% u windowsu 7, sada rade.
Dexxy
13-05-2011, 04:37 PM
Izgubio dosta vremena na podesevanju WIN7 64, na kraju sam se vratio na XP SP3. Navise zbog nekompatibilnosti drajvera za DIGI 003. Sve ostalo je radilo kako treba (UAD, PoCo, Duende) ali DIGI nikako.
vasko
13-05-2011, 09:55 PM
a kako stojite sa VST3 standardom? koliko procentualno koristite VST3 pluginove?
psionic
15-05-2011, 12:15 AM
Slagao sam! Ne rade na primer stari Steinbergovi pluginovi tipa Steinberg Virtual Guitarist Acoustic - dok npr electric edition radi :shock:
I drugi neki - stariji, ja sam samo na ovaj naisao, koliko se secam...
VST 3 koristim kad god sam u mogucnosti. Ovi japanci se izbezobrazili pa sve nesto izbacuju i 64bit i VST3... Npr FabFilter-C mi sasvim regularno daje opciju sidechaininga u Cubaseu, u VST3 varijanti. U VST2 je i dalje budzenje sa quad channel grupom...
loscolorados
20-05-2011, 02:46 PM
za? neko neizmisli neku foru koju sam instalira? na windows 7 64bit i svi plaginovi ti rade:) jel zna neko jel wavesi rade to mi je vatra:)
Tomislav
20-05-2011, 03:20 PM
za? neko neizmisli neku foru koju sam instalira? na windows 7 64bit i svi plaginovi ti rade:) jel zna neko jel wavesi rade to mi je vatra:)
Meni rade.
bornaa
20-05-2011, 07:04 PM
win 7 64 bit sve radi ko beba....ako je nekom pak frka da ce izgubit projekte pri prelasku na win 7 s xp zbog reinstalacije pluginova, nema problema. sejvajte sve presete svih mašina i nakon reinstalacije plugova na win 7 i otvaranju preseta sve ce radit bez problema.
Eomsy
20-05-2011, 08:31 PM
Ne znam za?to se svi toliko boje kada jBridge (http://jstuff.wordpress.com/jbridge/) napravi da sve radi. Evo, ja na fri?ko instalirao cijeli DAW 32 bit na 64 bit win7, i 99 % plug-insa potpuno radi. Recimo nije jedino prepoznao Trillian, te sam to premostio sa jBridge-om ... i radi!!! Tako da mi se čini da je taj software rije?enje za sve :wink: ...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.