View Full Version : M-Audio monitori - pouzdanost u radu?
Posle nekih dvadesetak dana lutanja i preslusavanja manjih monitora, izbor za kupovinu se suzio na:
M-Audio CX5
Esi nEar 05
KRK RP5 G2
E, sad...
Da li je neko ovde na forumu cuo (ili imao vlastito negativno iskustvo) da M-Audio monitori (i BX i CX serija) previse lako crkavaju i da ih kao takve treba zaobilaziti u sirokom luku?
To mi je rekao prodavac u firmi koji ih ne drzi na opasku da su mi se od svih koje sam slusao, zaista najvise dopali CX5 kako zvuce, nudeci mi Adame A7x i Mackie HR624 kao jedino pravo resenje.
Pozz
Bockie
02-05-2011, 07:58 AM
Da, da ih je imao na lageru, verovatno bi bili "best buy" itd... Neverovatno kakvih baljezgarija sve mozes cuti kad krenes redom... Ali ne obracaj puno paznje na to.
Nema pravila kod uredjaja. Moze se desiti da te i dosta skuplji komadi opreme "izdaju", pogotovo kada se u obzir uzme "kvalitet" usluga EPS-a, a i razni drugi faktori vezani za proces proizvodnje itd...
Mislim da u cenovnom rangu mozes da racunas na to da su podjednakog "kvaliteta" izrade svi koje si nabrojao. Dakle savetujem ti da kupis monitor za koji imas utisak da ce najmanje da laze (a ne najlepse svira)...! Ponesi tebi dobro znan materijal i slusaj...
Cenkaj se , bez obzira sto nije "pijaca", trazi popust i normalno - garanciju...! Sva je prilika da ako rade godinu - dve koliko je garancija, da ce te sluziti lepo i duze od toga...
Filip_
02-05-2011, 01:23 PM
Cuo sam Esi-jeve 5-ice i Krk-ove te 5-ice (zaboravih da li su G2 ili stariji obicni samo RP5)...oba su mi tu negde, malo manje basa, ostalo proceni sam sa nekim CD-om...a mislim da su po kvalitetu sva 3, sto rece Boki tu negde...uvek zavisi od serije i od EPS-a sa koliko ce da te pocasti :D.
Cenkaj se , bez obzira sto nije "pijaca", trazi popust
Ovaj savet obavezno poslusaj! Najnormalnija praksa "napolju" prilikom kupovine bilo cega, od verenickog prstena u zlatari, do Plazma Tv-a u nekom Technomarket-u. (zacudio sam se kad je ortak u Roterdamu za neki Starcraft kolekcionarski paket platio (posle cenkanja) umesto 180, 140e.)
Pozz :D
@Big Bockie, @Filip_
Pre svega da Vam se zahvalim na ucescu u temi.
Mene u sustini najvise brine taj neki sindrom "previse laganog crkavanja" sta god to znacilo doticnom trgovcu, bar kada je pomenuti M-Audio u pitanju, obzirom da mi je taj CX5 zaista bio nekako najupecatljiviji na "prvu loptu".
Obzirom da se iz vasih postove moze zakljuciti da ste preslusali dosta toga, mozete li napraviti neku paralelu navedenih monitora sa Yamahom HS50M (obzirom da jos jedino njih nisam imao priliku da poslusam, od onih koje sam zeleo), ima li tu ikakvog kvalitativnog pomaka za taj cenovni rang (pre svega zvucno) ili je sve to i dalje tu negde?
I, naravno, kada pomenuste CENKANJE, pre svega mogu samo reci da ta informacija definitivno jeste za mene iznenadjenje, pa me zanima da li pri tom mislite da se to moze primeniti i kada su klasicne radnje u pitanju (Player, Artist, Mitros...), ili...?
Pozz
Bockie
02-05-2011, 07:13 PM
Yamaha se meni licno nikako ne dopada, ali jeste fakat prilicno prodavana kutija.
Nije ni svaka kutija za svaku muziku..jbg.. sve zavisi sta radis, kazem ti, ponesi tebi dobro poznat materijal, koji znas svuda kako svira, i preslusavaj redom...
Kada je pouzdanost u pitanju, iskreno, mislim da je sve u toj ceni isti k*...
Gde da se cenkas? , Pa dobro, ovde se ne radi o onom pijacnom cenkanju, "daj dva'es, daj trie's , daj pe'sto..." Ali insistiraj na popustu, trazi kablove free ili tako nesto...
Da li vrednost tvog novca varira od radnje do radnje?!?
Dakle, svuda...
Mada kad vec pominjes CX 5, pogledaj i JBL (LSR (http://www.thomann.de/de/search_dir.html?sw=jbl+lsr&oa=pra) serije)...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.