View Full Version : Koja zvu?na karta uz Great River ME-1NV
loscolorados
30-04-2011, 02:12 AM
Koju biste vi zvu?nu kartu uzeli u kombu sa Great River ME-1NV:D
Arthur
30-04-2011, 02:36 AM
lavry gold ili prism konverter uz recimo RME9652 kao digitalnu vezu... da se ja pitam :twisted:
lavry gold ili prism konverter uz recimo RME9652 kao digitalnu vezu... da se ja pitam :twisted:
:)
Matoree
30-04-2011, 03:25 PM
da nije RME9652 overkill?
loscolorados
30-04-2011, 04:56 PM
ja sam ti inace pican, al ono imam love, dali mi mo?e? pojasniti ?ta je to digitalna veza? mislio sam da mi samo treba zvu?na karta uz to.
BTW. dobio sam prijedlog ve? "RME Multiface" ?ta mislite o tome, to nije isto ko multiface 2?
neki drugi predlozi? :grin:
loscolorados
30-04-2011, 04:58 PM
ja sam ti inace pican, al ono imam love, dali mi mo?e? pojasniti ?ta je to digitalna veza? mislio sam da mi samo treba zvu?na karta uz to.
BTW. dobio sam prijedlog ve? "RME Multiface" ?ta mislite o tome, to nije isto ko multiface 2?
neki drugi predlozi? :grin:
e da inace koristim windows, ako je to va?no, zna?i nisam na meku:)
Arthur
30-04-2011, 05:54 PM
pa ideš redom lanac - dobar majk, dobar preamp, dobar konverter, dobar klok, u kompjuter. Još samo i dobre uši koje upravljaju tim lancem, i eto dobrog zvuka :) 9652 nije overkill jer je to pristojan clock, ako želi može da kupi i jači, tipa Big Ben ili neki drugi highend synchoniser. A što se zvučne karte tiče, nisam siguran da postoji all-in-one rešenje koje odgovara rangu koji si postavio sa GreatRiverom,u smislu da ga možeš nakačiti na šta god oćeš, al da ćeš pojeftiniti njegov zvuk lošijim konverterom. Ako si već u fazonu tog ranga, onda lepo isprati lanac, ili si bacio pare na model koji nećeš moći da čuješ u punom svom svetlu
Arthur
30-04-2011, 05:55 PM
e da, i multiface zaobiđi u širokom luku
loscolorados
01-05-2011, 11:49 PM
pa ide? redom lanac - dobar majk, dobar preamp, dobar konverter, dobar klok, u kompjuter. Jo? samo i dobre u?i koje upravljaju tim lancem, i eto dobrog zvuka :) 9652 nije overkill jer je to pristojan clock, ako ?eli mo?e da kupi i ja?i, tipa Big Ben ili neki drugi highend synchoniser. A ?to se zvu?ne karte ti?e, nisam siguran da postoji all-in-one re?enje koje odgovara rangu koji si postavio sa GreatRiverom,u smislu da ga mo?e? naka?iti na ?ta god o?e?, al da ?e? pojeftiniti njegov zvuk lo?ijim konverterom. Ako si ve? u fazonu tog ranga, onda lepo isprati lanac, ili si bacio pare na model koji ne?e? mo?i da ?uje? u punom svom svetlu
evo ?ta mi jedan lik napi?e na gearslutzu
It is not my intent to offend but to be perfectly direct - this question makes no sense at all. There is no relationship between your choice of preamp and your choice of soundcard. There is no best pairing. There is no such thing as a sound card that is best with the Great River preamp. It is like asking "what should I have for dinner to go with my 1994 Ford Taurus."
A sound card is basically a/d conversion and d/a conversion.
loscolorados
01-05-2011, 11:49 PM
e da, i multiface zaobi?i u ?irokom luku
za?to?:grin:
Moritz
03-05-2011, 10:43 AM
@Arthur
Da, zasto da zaobidje Multiface?
Arthur
03-05-2011, 12:03 PM
zato što je to starija serija konvertera kolko znam i od 9632 i of FF800.. A i oni teško da odgovaraju po rangu GreatRiveru as such :da:
Rhino
03-05-2011, 04:57 PM
Arture ja cu najvjerovatnije da se ponovim sa isto jednim GR (mislim da sam najblizi njemu po odluci za novi pre).
Nalazim to za vazniji upgrade u mom trenutnom setupu nego da idem na konvertor. Planiram da zadrzim hdsp9632 kao main adda do recimo sledeceg upgrade-a kompa kad vise vjerovatno nece ni bit pci slotova u kucistima.
Znam da imas fireface800 i da si pricao da si 'progledao' u nekom smislu kad si ga nakacio.. Kolika i kakva (i ako znam da je to tesko rijecima prevesti) je to realno razlika? Mislim jesam se koristio sa ff800 na 150 razlicitih mjesta, ali nikad u mojoj sobi i u mom lancu kog poznajem najbolje jelte.
Arthur
04-05-2011, 02:01 AM
dosta slično rade čini mi se 9632 i FF800, sa tim da sam dobio neke subjektivne dubine u smislu 3d-a slušajući i radeći mixeve. Što se kupovine tiče, daleko od toga da ja osporavam bilo koju kombinaciju, samo napominjem, da biste čuli svaki euro uložen u taj komad opreme, morate ipak ispratiti ceo lanac na tom nivou. A great river za oko 1000e po kanalu, teško da ulazi na meč sa zvučnom kartom kojoj po logici deljenja, jedan kanal košta oko 100e. E zato 2kanalne Rosette od Apogeea i koštaju 2k eura. To je kao kad majstori kod nas kupe pola miliona eura u opremi i nabiju ga u podrum koji je već građevinski ograničen da ne može da zvuči dobro, i onda oni od svih tih po milje eura, čuju ukupno desetinu i sa njom barataju i kalkulišu.
Rhino
04-05-2011, 03:24 AM
Ma ok. Jasno sve to, naravno... I ja bi sad uz GR-a uzeo bar rosettu200 da mi moze bit, al jbg ne moze..
A hdsp je dobrodrzeca naprava po mom misljenju.. Stoga sam te i pitao za subjektivno/objektivnu:D usporedbu jer si jednog dana koristio hdsp a sjutra presao na ff800.
Nego da ne otimam covjeku temu....
rockatansky
04-05-2011, 09:38 PM
koristio sam uz great river rme 9652 a sad koristim ssl mixpander,koji mi je puno draži,konverter je ssl-ov
Komplex
04-05-2011, 11:00 PM
ja imam RME FF400 UC i odlicno mi radi sa tim preampom.. :)
loscolorados
04-05-2011, 11:42 PM
Ma ok. Jasno sve to, naravno... I ja bi sad uz GR-a uzeo bar rosettu200 da mi moze bit, al jbg ne moze..
A hdsp je dobrodrzeca naprava po mom misljenju.. Stoga sam te i pitao za subjektivno/objektivnu:D usporedbu jer si jednog dana koristio hdsp a sjutra presao na ff800.
Nego da ne otimam covjeku temu....
haha ma ne otima?, samo predlo?i ?ta bi radio da ima? GR, deltu 66 i 800 eura na usa ebayu :) vjerojatno topio deltu za po?etak:)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.