Log in

View Full Version : NUENDO 4 i MIDI recording

comi_legenda
27-04-2011, 03:21 PM
imam MALI problem u nuendu 4... nece da snima MIDI, daje input signal ali kad krene sa snimanjem nista... imam rolanda x8 i radi na cubase 5. pa ne znam jel to neki bug u nuendu ili..? :/

comi_legenda
28-04-2011, 05:40 PM
pa zar nema niko na forumu od starijih, uvaženih kolega da mi da savet ;/, proćitao sam i odgledao pazljivo video tutorijal za Nuendo, guglao, trazio po you-tube ali nigde nisam nasao sličan problem-Jos jednom, postovane kolega-...Posavetujte;))

66musicman
28-04-2011, 07:01 PM
:)

comi_legenda
29-04-2011, 03:34 PM
pa zar nema niko na forumu od starijih, uvaženih kolega da mi da savet ;/, pročitao sam i odgledao pazljivo video tutorijal za Nuendo, guglao, trazio po you-tube ali nigde nisam nasao sličan problem-Da li mi neko može pomoći savetom?

Bockie
29-04-2011, 09:22 PM
instaliraj tu 5~icu ako radi i zavrsi tegobe.

DADDY Z
30-04-2011, 07:26 AM
klikne? na okruglo dugmence(odmah pored dugmenceta koje izgleda kao mali zvučnik) na samom midi kanalu.ako postane crveno onda si potrefio i trebalo bi da radi

comi_legenda
02-05-2011, 01:15 PM
klikne? na okruglo dugmence(odmah pored dugmenceta koje izgleda kao mali zvučnik) na samom midi kanalu.ako postane crveno onda si potrefio i trebalo bi da radi
je l'? to tako radi? ... ja sam inace retardiran pa nisam znao da to dugme tome sluzi... a zamisli nece ni tad..? mozdi si ti retardiran pa nisi procitao sta sam napisao?

DADDY Z
02-05-2011, 02:01 PM
eto kako prođeš kad hoćeš da pomogneš....

Rhino
02-05-2011, 04:36 PM
Ako znas sta sve treba da uradis a nuendo i dalje ne radi, onda ne radi! Nije ti finta da se pojavis na forumu i odma vices na ljude.:peace:

comi_legenda
02-05-2011, 04:56 PM
Ako znas sta sve treba da uradis a nuendo i dalje ne radi, onda ne radi! Nije ti finta da se pojavis na forumu i odma vices na ljude.:peace:

RADIO je, a on mi je dao odg ko da sam debil.

Rhino
02-05-2011, 05:02 PM
Pa s obzirom da si novi tu kako bilo ko moze da zna koliko znas? Dodju i ljudi koji su totalni pocetnici i ne bude im jasan osnovni routing kanala ili sto ti ja znam? Nije daddy mislio nista lose siguran sam jer nije jednostavno takav lik nikad bio na forumu.

Ajde iz pocetka.. :) Nece da snima midi iz vst instrumenata ili ne mozes da povuces farbe sa klavijatura?

comi_legenda
02-05-2011, 05:30 PM
imam ulaz iz rolanda u nuendo dok nije ukljuceno snimanje ali ne snimanje na traci (ono crveno dugmence) nego generalno, zapoceto snimanje. znaci traka ARMirana - imam input, pocnem da snimam i inputa vise nema, samo s vremena na vreme dobije neki lazni input ali ne na transportu (jer ne diram klavijaturu) nego u samoj traci, ali taj SIGNAL koji kao prima ne zapisuje. cubase radi sve ok, i nuendo je radio. i sad ne radi. a onaj ko ne zna da crveni okrugli znak na dugmetu sluzi zasnimanje treba da se bavi poljoprivredom a ne muzikom...

Rhino
02-05-2011, 06:12 PM
Ajd da pocnemo od banalnih stvari.. Nisam siguran da sam te dobro skapirao, ali ako jesam imas problem sa full duplexom koji ne radi. Jesi isao u devices-device setup-vstaudiobay(ili kako li se zove) i provjerio jel namjestena prava karta? (mozda je integrisana na default ili sl).. Koju imas karticu?

Druga stvar, imas li kakve usb periferije tipa mpd ili slicno jer se ponekad desi da zaglupe midije iz nekog misterioznog razloga..

U svakom slucaju je neka glupost jer to mora da radi.

comi_legenda
02-05-2011, 06:29 PM
muzicka karta? roland je USB-om vezan za PC, otvorim MIDI traku, probam rolanda - dobijem feedback. armiram traku, probam dobijem feedback, krenem sa snimanjem NEMA feedbacka, samo svremena na vreme ,,meter,, skoci kao da nesto sviram tj kao da ima midi aktivnosti ali ne pipam klavijaturu, a taj signal koji dobije ne zapisuje.. btw imam IF-FW/DM mkII sto nema veze sa rolandom... - napominjem - nuendo je radio, mogao sam da snimam midi i eto sad vise ne mogu. a nisam nista cackao..

comi_legenda
02-05-2011, 06:36 PM
ili ako znas kako da fundamentalno obrisem nuendo sa hdd zajedno sa podesavanjima koje sam setup-ovao jer sam ga brisao par puta, i sa raznim programima za ,,dubinsko ciscenje,, softvera sa kompa (znaci registar i svi fajlovi koj imaju veze sa datim programom) i kad ga opet instaliram sva podesavanja su ostala na starom, cak je i lista RECENT PROJECTS sacuvana... pa ako znas gde cuva sva podesavanja, da ga maknem sa kompa kao da nikad nije bio.

Rhino
02-05-2011, 06:37 PM
Mozes li da posaljes screenshot devices - device setup - audiobay-a?

Predpostavljam da koristis integrisanu kartu, ako koristis predlazem da skines asio4all drivere.

Ili makar udji u cubase i pogledaj kako je setovan u audiobay i prepisi u nuendo. nesto se poremetilo ako je radio a vise ne radi.

Nisi imao problema sa latency u cubase-u ne?

comi_legenda
02-05-2011, 06:40 PM
sad sam ti rekao da koristim IF-FW/DM mkII audio kartu.. ona ulazi u tascam dm 4800

comi_legenda
02-05-2011, 06:47 PM
http://img580.imageshack.us/img580/7547/midiw.jpg (http://img580.imageshack.us/i/midiw.jpg/)

Rhino
02-05-2011, 06:49 PM
Ups, sori.. Propustih to..

Kad kliknes na record dugme na midi traci imas in i out na njoj pa vidi sto ti tu stoji.. Ako je i to ok, onda mozda imas u kompu onog malog gremlina iz aviona sto maltretira duska dugouska :)

Sto se tice deinstaliranja, fino ga deinstaliras i onda rucno pobrises iz registrija sve sto ima veze sa nuendom.

comi_legenda
02-05-2011, 06:54 PM
brisao sam ga sa REVO UNINSTALLER PRO i opet nista...

comi_legenda
02-05-2011, 06:54 PM
a odakle si ti posto mislim da te znam...?

Rhino
02-05-2011, 06:55 PM
Pa vidis da ti je out not connected, tako i ne moze da svira..

Stavi da ti je in kartica ili all midi input a out neki vst instrument ili roland u zavisnosti sto oces. I kanal stavi na any (ne na dvojku) za svaki slucaj.

Rhino
02-05-2011, 06:56 PM
Iz pg. Moguce da se znamo iako nisam bio u novi odavno bogami :)

comi_legenda
02-05-2011, 07:02 PM
moze da svira jer je tako i svirao , drugacije ne moze jer kad stavim IN/OUT da bude roland onda nastaje HAOS: roland midi out --> midi in nuendo --> midi out nuendo --> roland midi IN --> roland midi out --> midi in nuendo --> midi out nuendo --> roland midi IN --> roland midi out --> midi in nuendo --> midi out nuendo --> roland midi IN --> roland midi out --> midi in nuendo --> midi out nuendo --> roland midi IN --> roland midi out --> midi in nuendo --> midi out nuendo --> roland midi IN --> roland midi out --> midi in nuendo --> midi out nuendo --> roland midi IN --> roland midi out --> midi in nuendo --> midi out nuendo --> roland midi IN --> roland midi out --> midi in nuendo --> midi out nuendo --> roland midi IN --> roland midi out --> midi in nuendo --> midi out nuendo --> roland midi IN --> roland midi out --> midi in nuendo --> midi out nuendo --> roland midi IN --> roland midi out --> midi in nuendo --> midi out nuendo --> roland midi IN --> roland midi out --> midi in nuendo --> midi out nuendo --> roland midi IN --> = HAOS

comi_legenda
02-05-2011, 07:03 PM
ti si pravio matrice za who see..?

comi_legenda
02-05-2011, 07:05 PM
roland posalje sta primi a to radi i nuendo i samo mu se da jedna midi informacija on je vrti u krug. tj oni. a to je totalni haos

Rhino
02-05-2011, 07:06 PM
I to sve u nuendu na hdsp in yamaha out :D

comi_legenda
02-05-2011, 07:12 PM
:confused::confused::confused:

Rhino
02-05-2011, 07:17 PM
Da ja sam radio ws. I kad sam vukao midi iz moje yamahe bila je na out a kartica na in. Samo sam se nadivezao na ovu in/out pricu sa zajebancijom:)

comi_legenda
02-05-2011, 07:17 PM
http://img824.imageshack.us/img824/6681/wtfipz.jpg (http://img824.imageshack.us/i/wtfipz.jpg/)

comi_legenda
02-05-2011, 07:18 PM
ovo se desava u nuendu... a ja sam meex

Rhino
02-05-2011, 07:25 PM
Meni brate nista nije jasno sto ti pokusavas sa ovom audio praznom trakom dolje?:confused:

Zelis da snimis midi iz rolanda (njegove farbe)jel?

Znaci pobrisi sve trake, napravi 1 midi (nista audio). Stavi in da bude all midi inputs/out roland. Llikni record i ono malo zuto za monitoring pored, stavi dolje channel na any i probaj.

Ako oces da sviras neki vst instr, sve isto osim na out rolanda, vec addictive drums recimo.

Edit: Vidis da u donjoj traci imas snimljen midi, nije mi jasno??

comi_legenda
02-05-2011, 07:31 PM
na all midi in ne radi, a audio traka je audio input iz rolanda, midi traka je midi input iz rolanda, ta audio mi treba da bi slusao sta snimam jer je tako setupovan tascam. mogu ja da otvorim 100 audio i midi traka i na sve da prikacim rolanda on ce raditi (u normalnom nuendu).. a vidi sliku sto sam stavio sa 4 slicice da vidis o cemu pricam........

comi_legenda
02-05-2011, 07:33 PM
a taj snimljen midi je ispisan nije snimljen... ja sam to pisao (kao u FL na piano roll) jer.. znas zasto..

comi_legenda
02-05-2011, 07:37 PM
CH 1 je u rolandu PERFORMANCE CONTROL (knobovi, start, stop itd.) CH 2 je KEYBOARD a CH 3 je PAD (roland ima padove kao mpc)

Rhino
02-05-2011, 07:46 PM
Malo sam spor danas. Tek sad kapiram da imas i mixer..

Kako je sve to spojeno? Roland usb-om u komp jel? Onda iz outa kartice u master tascama ili?

Totalno si me zabagovao sad :)

Mada svejedno... Ako radi c5 trebao bi i nuendo4.. toliko price a opet ne rijesismo nista:banghead:

comi_legenda
02-05-2011, 07:50 PM
to znam i ja jbg, cubase radi ko lud nuendo je radiO jos ludje sad jede g.... ide roland AUDIO OUT u tascam CH17-18 in, roland USB u PC, PC FireWire-om u IF-FW/DM mkII 32 IN/OUT i to je to. sto se tice rolanda. mada zvucna nema veze sa midijem.

silicon science
03-07-2011, 03:41 PM
to znam i ja jbg, cubase radi ko lud nuendo je radiO jos ludje sad jede g.... ide roland AUDIO OUT u tascam CH17-18 in, roland USB u PC, PC FireWire-om u IF-FW/DM mkII 32 IN/OUT i to je to. sto se tice rolanda. mada zvucna nema veze sa midijem.

chuo sam da nove matichne ploche imaju uradjen "Arogant control"... kada detektuju usera poput tebe, blokiraju sve funkcije koje pokusavas da koristis :wink:

Tomislav
07-07-2011, 10:30 AM
RADIO je, a on mi je dao odg ko da sam debil.

Nevjerojatno! Znači ti dođe? sa spikom da treba? savjet. Priča? o tome kako si na tutorialu gledao kako se snima MIDI, ?to je apsolutno najjednostavnija stvar u tom softwareu i očekuje? "napredne" odgovore.

:rotfl:

I onda ti poma?i i odgovaraj na pitanja. Da ne govorimo o ovome bumpanju teme, kao da su ljudi ovdje plaćeni support. -.-