View Full Version : Disem slobodno - Remedy (Demo)
MUzzY
26-04-2011, 01:49 AM
Stari tred je nestao pa kacim novi (taman sam i fajl updejtovao).
http://soundcloud.com/drasko-popovic/pozitiva-wip20lepouc4
Moj novi bend. Ovo je jedna od pesama koju smo snimili pa zelim da je podelim sa vama najvise zbog odusevljenja kvaliteta LePou git. simulatora.
Muce me par stvari:
1. Izbor reverba za vokale. Jos uvek se igram sa opcijama i slusam. Podelicu rezultate kad nadjem onaj koji ce najbolje leci u pesmu. Uzasno mi smeta to sto je vokal snimljen u domacoj radinosti pa ima puno klanja sa samom sobom u kojoj je snimljen...
2. Trenutno rearanziram bubanj. DusanS mi je dao par dobrih saveta plus imamo i novog bubnjara pa se radi na razbijanju monotonije u pesmi jer je u principu jako jednostavna (i samim tim dinamicki jako ogranicena).
3. Rasipanje basa. Pokusavam da ga ukrotim multiband compresorom. Svaki savet je dobrodosao.
Pozdrav! :)
MUzzY
05-05-2011, 10:00 AM
Zbog velikog interesovanja (:D) evo jos jednog demoa :) http://soundcloud.com/drasko-popovic/ostajem-tu-demo
Stari tred je nestao pa kacim novi (taman sam i fajl updejtovao).
http://soundcloud.com/drasko-popovic/pozitiva-wip20lepouc4
Moj novi bend. Ovo je jedna od pesama koju smo snimili pa zelim da je podelim sa vama najvise zbog odusevljenja kvaliteta LePou git. simulatora.
Muce me par stvari:
1. Izbor reverba za vokale. Jos uvek se igram sa opcijama i slusam. Podelicu rezultate kad nadjem onaj koji ce najbolje leci u pesmu. Uzasno mi smeta to sto je vokal snimljen u domacoj radinosti pa ima puno klanja sa samom sobom u kojoj je snimljen...
2. Trenutno rearanziram bubanj. DusanS mi je dao par dobrih saveta plus imamo i novog bubnjara pa se radi na razbijanju monotonije u pesmi jer je u principu jako jednostavna (i samim tim dinamicki jako ogranicena).
3. Rasipanje basa. Pokusavam da ga ukrotim multiband compresorom. Svaki savet je dobrodosao.
Pozdrav! :)
Jel' to poulin lecto?
MUzzY
05-05-2011, 07:42 PM
LexAct i LeGion kombinovani. 4 trake + 2 sa room mic-ovima (sve RedWirez impulsi).
alek019
05-05-2011, 08:08 PM
Lepa muzikica,lepa i melodična i harmonična. Na momente mi zazvuči kao neka, ako me sećanje ne vara, pesmica od boston grupice, po stilu naravno.Treba toga na ovim prostorim.
MUzzY
06-05-2011, 09:58 AM
Hvala alek :)
Ovo je prvi komentar koji sam procitao da nasa muzika potseca na boston? :)
alek019
06-05-2011, 12:17 PM
Ako malo preslušaš (opet) sada se baš ne sećam da li je pesmica sa 1. ili 2. njihovog albuma mislim da ćeš refren sa back vokalima tamo čuti (ovo mislim za ovu poslednju pesmicu ovde).Ne mislim da je skinut ali po stilu bi to bilo to. Ja volim takve deonice, melodične i harmonične slušati.
MUzzY
06-05-2011, 03:23 PM
Boston nikad nisam u zivotu slusao (osim onog 1 hita naravno) :) Poslusacu. Inspiraciju za linije backvokala sam nasao u onome sto je Bob Rock terao gosn. Hetfilda da radi na Load i Reload albumu.
alek019
06-05-2011, 05:54 PM
Možda će ti delovati i dosadno i bajato ali potraži na netu "long time", nebitno što ti se možda neće svideti i što to nije muzički pravac tvoje muziice ali nije na odmet poslušati kako oni odradiše nekad vokalne linije.Nije to baš pesmica koju sam imao u ušima ali evo, setih se ove i po nazivu pa će ti biti jasnije zašto me tvoja muzika na njih podseti.
Svako dobro.
p.s.
Malo je duža ali imaj strpljenja pa je poslušaj celu.
Marcus
10-05-2011, 10:06 AM
Mnogo dobro,gitare u Di?em slobodno odlično zvuče ja bih jo? malo pojačao gitare i smanjio malo reverb na vokalu,a zvuk na sola?i mi je vrhunski i sam poku?avam da izvučem zvuk iz istih simulacija al nisam ni blizu :).
MUzzY
10-05-2011, 11:38 AM
Hvala puno! :) Okacicu shot setovanja kad dodjem kuci. Najbitniji su ti impulsi.
MUzzY
10-05-2011, 06:39 PM
LeXact - moja zapazanja:
http://img580.imageshack.us/img580/9720/lextacsettings.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/580/lextacsettings.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
Gain - jako sirok spektar moguceg zasicenja. Totalni fuzz kad se odvrne do kraja te to ne bih preporucio :)
Gain structure - u donjoj poziciji je utegnutiji dok je u gornjoj nekako vise "brasunastog" tona ala neki stariji marshall.
Plexi - ovo setovanje salje ceo amp u pravi vintage crunch. Jako interesantna opcija kao dodatni lejer u gitarskoj traci, probajte.
PreEQ - Odredjuje koliki je loCut filter kao i sama gain struktura. Na Brighter setovanju definitivno ima vise gain-a.
Tonska sekcija - Bass je suptilniji nego sto se ocekuje i odlicno vraca "mast" ako pre amp-a koristite TS plugin.
Mid kontrola ima direktan uticaj na kolicinu gain-a. Ako se odvrne dobija se prilicno "kutijast" i naporan ton koji je moguce malo ukrotiti Contur kontrolom ali ne preporucujem da se preterano siluje.
Treble dodaje onaj prijatan crunch u visokim srednjim i naglasava dodir trzalice sa zicom tako da je njegova upotreba stvar ukusa. Ako treble setujete ispod polovine gubi se na definiciji a ekstremna setovanja daju rezultat slican zavrtanju tone pota na gitari.
Contur kontrolise srednji zvucni registar kobinujuci kako Q faktor tako i samo frekfenciju (bar meni tako zvuci).
Boost - samo ime mu kaze sta radi :)
Power amp - Dosta utice na ton. Totalno je stvar ukusa. Za modern hi gain ga ne bih terao mnogo dalje od polovine jer u jacim setovanjima dodaje na saturaciji i "guzva" se u srednjim dosta. Dobra fora je da se recimo smanji preamp gain i a poveca power amp gain za neki maaaaaas'an crunch.
Amp kanali: Yellow - Jedan od najlepsih clean-ova koje sam probao sto se tice simulacija. U zavisnosti od gain-a moze da se dobije zvuk od funk-a do odvrnutog bassmana. Jako lako odlazi u brake-up tako da oprezno sa njim ;) Dinamicki je izuzetno osetljiv.
Blue - Crunch kanal ... ne dopada mi se. Nit' smrdi nit mirise. Lepsi crunch dobijem od napanjenog clean-a i mirnog lead kanala nego od ovoga...
Red - Lead kanal. Ja ga koristim po default-u za hi gain ritam boju sa setovanjima kao na slici. Nekad koristim cist amp sa preEQ-om na brighter setovanju ali uglavnom stavim TS-a (tube screamer) pre amp-a i koristim bas ova setovanja sa slike.
Ovaj amp kao i svaki hiGain obozava kutije sa V30 zvucnicima te jurite te impulse :)
LeGion amp - je dual rectifier na steroidima! Odlican moderan hi gain amp malo vise "hi-fi" zvuka od LeXacta. Ne treba mu nikakva overdrive pedala :) U kombinaciji zvuce odlicno! (u "Ostajem tu" pesmi mozete da cujete kako zvuce u paru - obe gitare su kombinacija ova dva ampa).
Marcus
10-05-2011, 08:58 PM
Hvala tebi puno :) ovo će mi baš dobro doć.
Marcus
11-05-2011, 04:04 PM
Ako nemaš ništa protiv ja bi izbacio ovo kod sebe na FB zid da čuje još poneko?
MUzzY
11-05-2011, 04:54 PM
Naravski. Ako te ne mrzi dodaj i link ka FB bend strani (u mom potpisu) :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.