View Full Version : Povezivanje dve karte - hitno!
akordeonista
22-04-2011, 07:15 PM
Da li je moguce povezati ove dve karte u lanac - Edirol FA101 i Focusrite Saffire Pro40? Treba mi 10 nezavisnih ulaza za simultano snimanje. Znam da moze preko System Link-a ali bih da izbegnem ako je moguce dva kompjutera. Mislio sam ako moze Focusrite da bude nadogradnja na Edirola tako sto bi ga povezao opticki na SPDIF. Da li ce ga onda kompjuter videti ili tu postoji neka zackoljica? HITNO je!!!
Arthur
22-04-2011, 10:20 PM
nema začkoljice. Ubodi kabl i uživaj. Namesti samo ko je master ko je slave. Ako želiš da Edirol bude master, moraćeš da povežeš još jedan digitalni kabl, kojim šalješ sync informaciju. Jednostavnije ti je da kažeš Focusu da bude master, a Edirolu slave i onde jednim kablom samo vezuješ digitalno. Ovo nemoj preskakati kao korak jer ti neće raditi stabilno veza i biće pucketanja u snimku.
akordeonista
23-04-2011, 01:36 AM
Nisam bas najbolje razumeo to sto si rekao!:banghead:
Kazes da ce ako je Edirol master dolaziti do pucketanja a ako je Saffire master onda ne ili...?
Da pojednostavim, bilo bi pozeljno da Edirol bude master jer je sistem na kom se snima vec postavljen, sve povezano, funkcionise dobro i ja ne bih da komploikujem i da instaliram drivere i mikser od Focusrite-a na taj kompjuter, obzirom da nije moj a samo cu sada kaciti Saffira na njega. Dakle, zelim da ubodem Saffira u Edirola kako bih dobio 10 kanala ukupno na Edirolu.
Pa rekao ti covek... Samo izaberi, neko mora da bude master, a neko slave, nema tu preferiranja firmi...
Arthur
27-04-2011, 02:41 AM
care, ako nisi primetio, otišao je forum kvragu na par dana pa fali ostatak ovog razgovora.. a dečko me čini mi se na kraju sasvim fino razumeo
Mnjh//.. ignorisite me, jeste mi bilo cudno sto mu niko nije odgovorio tako dugo, znam da je bio pad, ali nisam spojio... Vazno da je proradilo.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.