Log in

View Full Version : sE Electronics The Egg

lesha
20-04-2011, 05:42 PM
sE Electronics The Egg - radikalno drugaciji koncept u dizajnu studijskih monitora

http://www.seelectronics.com/pdfs/the_egg.pdf

http://shop.frequenze.co.uk/images/se_theegg.jpg

<iframe title="YouTube video player" src="http://www.youtube.com/embed/htGwGOoBD-Q" allowfullscreen="" frameborder="0" height="390" width="640"></iframe>

boggy
20-04-2011, 09:36 PM
sE Electronics The Egg - radikalno drugaciji koncept u dizajnu studijskih monitora
....
sta je ovde radikalno?

pozdrav

bogi

akg111
21-04-2011, 03:15 PM
sta je ovde radikalno?

pozdrav

bogi

pa, frajer koji ih je dizajnirao se zove Rade... :banghead::banghead: :rotfl:

lesha
21-04-2011, 04:37 PM
sta je ovde radikalno?

pozdrav

bogi
pitaj ljude iz sE Electronicsa

boggy
21-04-2011, 05:00 PM
pitaj ljude iz sE Electronicsa
Ti si to napisao, zasto bi njih to pitao?

pozdrav

bogi

Reinhardt
21-04-2011, 06:11 PM
ja u ovome isto ne vidim ni?ta radikalno.

zvučnik ko i svaki drugi.

Mika Technika
21-04-2011, 08:08 PM
to je kalimero :D

DADDY Z
21-04-2011, 09:34 PM
čini mi se da je cena preterana uzevši u obzir da SE baš i nema izgrađen renome na ovom polju...

lesha
21-04-2011, 11:57 PM
Ti si to napisao, zasto bi njih to pitao?

pozdrav

bogi
ja sam preveo.

Bockie
22-04-2011, 11:47 AM
Koliko sam ja shvatio, stvari su vezane za akusticke osobine i oblik "kutije"... Cini mi se da je marketinska zvakica, ali ok, imaju pravo na to...

Ne bi' ih bas tako brzo osudio, iako ih Lesha predstavlja na sebi svojstven nacin. :kesa:

(ovo ti je za onaj panning law...)
:D:D:D

Sa druge strane, ne treba zaboraviti da je ova firma autor nekolicine fenomenalnih mikrofona i po ceni i po onome sto je cenovnom rangu pruzeno (4400 - moj favorit,sjajan mikrofon,zatim 5600 - govedja lampa,bilder u sakou,2200a za ozbiljan (project) studio, etc), i logicno bi bilo da su se u ovom slucaju dobro potrudili, pod predpostavkom da zele proboj u drugi segment trzista...
Dakle hold your horses, treba ih ipak videti i cuti kada se pojave i onda eventualno doneti (preki) sud...

DaBear
22-04-2011, 01:40 PM
Takodje ne treba zaboraviti da su dizajnirani u saradnji sa Andy Munro-om, koji je (svi znamo) velika faca, kad se prica o zvucnicima (Dynaudio) i studio dizajnu..( http://www.munro.co.uk/

lesha
24-10-2011, 02:18 PM
AES NYC 2011: Best in Show sE Munro EGG

EGG je upravo proglasen za najbolji proizvod na ovogodisnjem AES sajmu u Njujorku.
Cena u Artistu ce biti oko 1890? za par.

Bockie
24-10-2011, 10:55 PM
EGG je upravo proglasen za najbolji proizvod na ovogodisnjem AES sajmu u Njujorku.

Pa lepo sam rekao:

Koliko sam ja shvatio, stvari su vezane za akusticke osobine i oblik "kutije"... Cini mi se da je marketinska zvakica, ali ok, imaju pravo na to...

Ne bi' ih bas tako brzo osudio, iako ih Lesha predstavlja na sebi svojstven nacin.
:kesa:

Sa druge strane, ne treba zaboraviti da je ova firma autor nekolicine fenomenalnih mikrofona i po ceni i po onome sto je cenovnom rangu pruzeno (4400 - moj favorit,sjajan mikrofon,zatim 5600 - govedja lampa,bilder u sakou,2200a za ozbiljan (project) studio, etc), i logicno bi bilo da su se u ovom slucaju dobro potrudili, pod predpostavkom da zele proboj u drugi segment trzista...
Dakle hold your horses, treba ih ipak videti i cuti kada se pojave i onda eventualno doneti (preki) sud...

Imajuci iskustvo sa par njihovih proizvoda, verujem da sviraju za svaki cent, iako na prvi poled cena zvuci kao Aleva! :D

alen
24-10-2011, 11:48 PM
Ma to garant ne valja nista,sigurno opet neka prevara! :da:

NLP
17-11-2011, 10:36 PM
Potpuni marketinški BS oko tih kutija!
Nije Andro prvi da se sjetio takve oblike a B&W... a i ima ih nekoliko, ništa novo ni radikalno. I ovaj kabinet ima resonancije, malo "lakše" na srednjim a prema niskima zaboravite...

http://www.youtube.com/watch?v=kYXqjd9Jc3U&feature=player_embedded
"Well it's good to hear you blew yourself away."

"Lova svašta priča"/ Money talks:)

http://www.youtube.com/watch?v=hOcg_EYCnIo&feature=player_embedded

Predviđam, ako pomilsim na druge njihove proizvode, da su dosta dobri (manji/nearfield) zvučnici i to je to. ... vidim da če da proizvedu neke veče mrcine, nadam se da neče biti i toliko skupi procentualno gledano na te...

OFF
16-03-2012, 12:32 AM
Da li je ko cuo ovo?

NLP
16-03-2012, 01:00 AM
Jesam čuo.
Osobno meni bolji nego Opali (Twin Focali osobno slabiji od Opala), nego fali im podruma. U istom studiu su bili i Adami S3XH i precizniji su od Opala i Twina, nego ako se uskladi jakost svih na monitoring kontroleru, SE Munro ti ta mali imajo ne tako mikroskopski zvuk kao S3XH, mekši su i naravniji a istodobno nude veoma dobar upogled u prostorsku zvučnu sliku, više old skull zvuk nego današnji trendovci, nije na steroidima i (pre)analitičan kao ti ribbonci (i berilijci) ali na drugi način odlični i posve odlično analitični, neutralniji... samo više nizkih iako za svoju veličinu svirajo veoma ozbiljno.

Ako bih mogao da biram imao bih te Adame i veče SE Munroe... čekam da stestiram veče Munroje kad ih naprave, negdje sam zasledio da če doči još 2 jača modela... cena največih bi bila tamo amo oko Adama... to če biti tek interesantno...

... ipak stojim na stajalištu da su previše pravili priču oko oblika kao da je to ona najglavnija prednost... nije ništa novo, revolucionarno, nego cela konstrukcija kao sistem igra ulogu.
Mislim da su napravili veoma odličan zvučnik za svoju veličinu.

... ahhh da Munroji imaju veči sweet spot od svih tih navedenih.

BlasterMaster
16-03-2012, 01:24 AM
izvinjavam se za kasni upad u pricu o revolucionarnosti , ali po meni jedino sto je revolucionarno na njima je led dioda za pozicioniranje (koja vidite da svetli samo kad su pravilno postavljeni u odnosu na osu gledanja/slusanja) sto do sad nisam vidjao da se pojavljivalo na nekim studijskim zvucnicima
eto lepo bi bilo da se i druge firme sete za nove kutije da ako vec imaju on-off diodu napred neka bar ima jos neku dodatnu funkciju

slowstar
24-03-2012, 09:58 PM
Ne znam ko i zasto tvrdi da nema "Nista revolucionarno" - na razumem se dovoljno da bih tako nesto mogao da tvrdim, ali 0 cuo sam ih, i moram iskreno da priznam da daaavno nisam cuo bolje i tacnije monitore, ukratko ODLICNI SU!!! Imaju na zalost samo jednu manu, a to je skoro 2000 eura!
Tacnost=5 sweet spot=5 transient=5, zaista retko dobri monitori, bez zezanja, mada na prvi pogled, dok nije krenula muzika izgledaju kao neko zezanje, sto uopste nisu!

NLP
24-03-2012, 10:42 PM
Pa ja sam to napisao u postu pre BlasterMastera.
Nije oblika zvučnika ispred svega da su dobri zvučnici kao premnogo nagla?avaju, nego celokupna konstrukcija kao sistem.
... marketing da, čudo sa oblikom se ne dobiva tako lako u tako malenom volumenu, a jeste sa pojavno?ču je "eye catcher" i sa oblikom pridobiva ponajvi?e na pridodanoj vrijednosti produkta.
Kako god, kao ?to mo?e? pročitati i meni se sviđa zvučna slika u usporedbi sa navedenim konkurentnim modelima.
... nije 2000? nego samo 1900?:D, a u realnosti i manje od 1800, 1700, 1600?... kako se snađe?...
Kao ?to sam rekao, zanimivo če biti slu?ati veče modele kad izađu.