PDA

View Full Version : Roland Fantom G8 za Korg Oasys 76

Nemania
18-04-2011, 06:52 PM
Dobio sam jednu pponudu da menjam Mog Fantoma G8 za Korg Oasys 76, uz moju doplatu oko 400e. Oasysa nikada nisam probao, pa me interesuje sta vi mislite, da li se isplati trampa??? Inaca, OASYS bi trebalo da stigne po porudzbini iz francuske.

Dule A
18-04-2011, 09:10 PM
oasys je univerzalniji i overall mocniji sint.... Zameni....ako ti hamer mehanika nije neophodna..... Fer je cena za doplatu to je svojevremeno bio bas skuplji sint.....

Nemania
18-04-2011, 09:32 PM
U principu od 9 godine sviram na hamer mehanici..medjutim problem mi je transport-tezina, i glomazost...
A razmisljam se jer je Oasys dosta stariji synt...i nisam ga probao, znaci uzeo bih ga na nevidjeno..

Deny(s)
18-04-2011, 09:39 PM
OASYS je jo? uvijek Overkill klavijatura. Nema veze ?to je starija od G8, jer OASYS radi na principu komjuter-klavijature. Moj glas ide OASYS-u.

Dule A
18-04-2011, 11:02 PM
daklem,OASYS... pojavilo ih se dosta na e-bay i oglasima napolju jer dolazi KRONOS koji je sustinski oasys sa par novina i malo drugacijom idejom (meni generalno korisnijom jer je oasys bio malo zatrpan stvarima koje bas na sintu i nisu potrebne...)...

sto se tezine tice neces nista profitirati.... 76oasis je teska koliko g8 skoro.... dubok je sint....

enivej, dobar dil... jedino sto je inace bilo sranje sa oasys je bila idiotski nerealna cena... posto je to sad sredjeno izlaskom kronosa, apsolutno je super kupiti oasys za neke tako "upola" pare....

i.... slobodno ga uzmi na nevidjeno.... ako ti se iole neki korg dopao, zamisli taj isti korg samo napravljen kako treba i to ti je oasys.... (bolji filter, bolja piano sekcija, konkretniji i rezolutniji bas nego triton serija i m3, za nijansu bistriji efekti, jos vise lejera...plus kompletan hammond korg cx3 sa full drawbar sekcijom ti je u klavijaturi i jos svasta fm sinteza, gudacka, duvacka string instrument prosirenja i stara analogija korgova ms20 i sl)

dirku mu ne znam, ja sam 88 svirao, kapiram da je 88 puno bolji instrument od 76, ali je 88 tezak kao slonova noga. uzmi neku drugu hamer dirku u zivotu posle i super....
a i taj 76 sigurno ima finu dirku ipak je kostao fazon 6000 evra. kapiram da su za tu lovu koju su trazili, ipak seli malo uradili velocity mapiranje ozbiljnije i na sinti dirci....
ajd :)
poz

wladymeer
19-04-2011, 09:38 AM
Ako već ideš u tom smeru, sačekaj jun i uzmi Kronos od 73 dirke. Ima RH3 dirke a težina je 20kg, dakle 14 kila manje nego Fantom G.

Uz to kad već razmišljaš o transportu, kompaktniji je od bilo koje klavijature od 88 dirki (do 1.25m dugačak) a nešto sumnjam da zaista imaš potrebu da se spuštaš na A1-D#2 i da ideš čak do F8-C8 :)

A što se tiče kvaliteta. Kronos je sve što je Oasys i još preko toga. Nov u Americi će koštati $3400, pa razmisli šta ti se isplati. Svakako nećeš pogrešiti ako uzmeš Oasys.