Log in

View Full Version : VST drums 2011..

Arthur
16-04-2011, 04:13 AM
Kako stoje stvari, ?ta se koristi najče?će u poslednje vreme? kakva su va?a zapa?anja i preporuke.. ja sam posle du?eg perioda opet malko krenuo da čačkam, čisto kao ispomoć za neka instant re?enja... BFD2 me već du?e vreme mučio zbog nemogućnosti prodornosti kroz mix, ako stoji sam sa sobom.. nije se lo?e pokazao kao dodatak ?ivom bubnju, ali sam nikako... Večeras probah i Superior po prvi put u ?ivotu, i to Joe Baresi i Avatar banke, i bejah ba? prijatno iznenađen... mo?da malko već isproducirano, ali barem po?teno seku i imaju početak sredinu i kraj..

?ta vi koristite, za ?ta i za?to?

alen
16-04-2011, 10:10 AM
Ocean way.Vrh semplovi,poprilican izbor kikova i snerova i velika fleksibilnost podesavanja u mixu(svaki sempl je slikan sa nekoliko razlicitih majkova i pozicija koje se mogu dozirati u mixu,3 room pozicije,...).Za mene naj instant resenje od svega a da zvuci kako treba cak i solo bez dry usnimka.Koristim ih sa poslednjim drumagog-om iz kojeg pozovem kontakt player i dalje radim sa njima kao sa klasicnim GOG-ovima...

DADDY Z
16-04-2011, 11:47 AM
addictive drums ili NI abbey road modern drums...super kontrola na svima i lepo mi izađu u mixu ali naglašavam da radim elektroniku uglavnom sve sa VST instrumentima-nisam probao sa živim instrumentima

branoy
16-04-2011, 12:57 PM
po mom ukusu mi je samo ovaj najvise od svih, nazalost to jedino ne mogu nac u vazduhu hehe
http://www.stevenslatedrums.com/

Arthur
16-04-2011, 01:23 PM
na addictivu sam našao jedan i po sempl da mi se sviđa (pričam o kick i snare semplovima) i jedan komlpet timpana.. premalo i apsolutno mi ne može samo stajati u mixu, isključivo kao ispomoć. Pardon, ta 2 kicka nekako i mogu. A ocean way me smorio jer sam ga terao iz Kontakta, nikako nije instant rešenje. Par solidnih doboša, i puno čudnih kickova sa flamovima na tačci... kao da igra bat (!?)

milance
16-04-2011, 01:31 PM
Superior i kreativnost!
That s all you need... ;)

tomo
16-04-2011, 02:24 PM
addictive pa na njega malo plug stelanja pa jos dobacit triggera
na posebnom kanalu kojeg isto uobličiti sa eq-om, kompresiom, reverbom itd..
puno mogucnosti, moze ispasti svakako i very special zvuci.
u zadnje vrijeme cujem neki album i skuzim da je masu toga povučeno iz reasona. jako glupo za cuti. mislim, slusaoci, publika nece to primijetiti ali mislim da to jako smrdi, na ocigled ili nekom drugom percepcijom.

MD
16-04-2011, 02:34 PM
Mixosaurus i Steven Slate ako je programiran bubanj... ako je snimljen pravi bubanj, onda Steven Slate za kick, snare i tomove, često i neki moj sample iz kolekcije raznih online samplova...

Ili prebacim audio signal u midi, pa opet kroz Mixosaurus pa Steven Slate, jer doziram sound obadvoje...

Mixosaurus ima neki masivan sound, sve drugo je nekako tanko...

Shvato sam da sound mora biti masivan i prodoran u samom startu... a svi ti sampleri mi to baš nemaju... i sve to zvuči tanko ili se potpuno izgubi...

Govorim o metalu i isključivo o metalu...

:)

alen
16-04-2011, 02:58 PM
na addictivu sam našao jedan i po sempl da mi se sviđa (pričam o kick i snare semplovima) i jedan komlpet timpana.. premalo i apsolutno mi ne može samo stajati u mixu, isključivo kao ispomoć. Pardon, ta 2 kicka nekako i mogu. A ocean way me smorio jer sam ga terao iz Kontakta, nikako nije instant rešenje. Par solidnih doboša, i puno čudnih kickova sa flamovima na tačci... kao da igra bat (!?)

Moguce da si na prvo slusanje imao problema sa Kontaktom kao i ja.Kod mene u full verziji kontakta Ocean Way ne radi kako treba,po defaultu kad ih ucitam dobijam izlaz samo room majkova,verovatno je potrebno napraviti novi ruting u samom kontaktu sa cim nisam hteo da se zamajavam.U Kontakt playeru radi kako treba.Kickovi su zlo,nisu procesuirani kao Steaven Slate semplovi ali sa toliko mikrofona koji se mogu dozirati cas posla u samom mixu se moze nariktati zvuk da lepo sedne.Pa na to mozda gate,transient designer i neka jos saturacija i nista vise.Probao sam sve zivo sem Mixosaurus-a koji mi je glomazan za instalaciju,od svega Ocean Way i NI Abbey Road mi zaista jedini na prvu mogu dati zvuk da valja.

rockatansky
16-04-2011, 06:20 PM
ja se na kraju uvijek vratim na battery....

DADDY Z
16-04-2011, 09:47 PM
@Arthur jesi poskidao i probao sve banke za addictive?

Braca
16-04-2011, 11:48 PM
Ponekad mi zao sto nisam bubnjar!!!!! Zaboravili ste Stylus, za ponesto je jako dobar, mixosaurus meni uzasno dobar, ali u mixu zaista imam probleme sa njim ili ne umem. Ocean way je zaista dobar, dobar i u mixu ali ne radim sa njim. BFD 2 za sada najozbiljniji, veliki izbor ali nemam mocnu masinu tako da stalno nesto exportujem trake, zajebancija. Ne znam sta da kazem svi su dobri zavisi za sta! Ali jedno je sigurno uvek mi fali dobar zivi bubnjar i njegov vibe, opremom sam se naoruzao samo jos da mi dodje Manukache ne bih se ljutio :)

Arthur
17-04-2011, 02:16 AM
@daddy

jok vala, samo ove osnovne... meni je BFD2 za sad najveće razočarenje, a potom OceanWay.. sve mi je to daaleeeko od živog udarca i snap-a, i ulazim u veliki problem kad nemam dobar snimak, i nemam čime da uradim potpuni replacement.

MUzzY
18-04-2011, 11:15 PM
Steven Slate! Kick za sve pare :) Steta sto u vazduhu visi samo jedan komplet ali skpljaju se parice i ovo je prvo na listi! Licno volim BFD2, ima jako lep room mic. Ionako sad sve zivo eksportujem kad hocu da miksam pa se dodarno igram sa kopresorima, eq-a itd. ... Al' Slate je strasan!

Khan
22-04-2011, 02:04 PM
nisam koristio sslate, deluje korisno, najcesce mi superior + Stylus zavrse posao. Moram da priznam i da za tezi mix 'vintage' zvuci sa e-mu-a i proteusa mogu zanimljivo da se isproduciraju, i da zazvuce nekad bolje od xxxgb banki. Osim cinela naravno, kod kojih se sve cuje.

Bota
04-05-2011, 08:01 PM
Treba mi pomoc u vezi sa instalacijom Steven Slate 3.0 Kontakt Ripped Version. Ako je neko vec koristio da mi se javi na priv. To je jedina koju sa nasao da visi u vazduhu.

Arthur
05-05-2011, 07:58 AM
teško da ćeš na forumu javno dobiti pomoć u vezi piratizovanog softwarea

Mogli
13-05-2011, 12:25 AM
Niko ne spominje matori Scarbee Imperial Drums... Je li bas toliko prevazidjen?:)

OFF
08-07-2011, 07:55 AM
probajte i maple custom dodatak za BFD2, meni na suvo zvuci izuzetno upotrebljivo...... Ipak mi je po pojedinacnom kvalitetu OceanW najbolji od svega sto imam...... ali BFD se jako dobro zna iskoristiti, pogotovo ako se nadje neki groove, pa ne mora da se programira:)

Zid
13-07-2011, 04:45 PM
probajte i maple custom dodatak za BFD2, meni na suvo zvuci izuzetno upotrebljivo...... Ipak mi je po pojedinacnom kvalitetu OceanW najbolji od svega sto imam...... ali BFD se jako dobro zna iskoristiti, pogotovo ako se nadje neki groove, pa ne mora da se programira:)

Ocean je najbolji,samo jos da ima GM map:(

psionic
13-07-2011, 07:56 PM
Ocean je najbolji,samo jos da ima GM map:(

Treba mi jedan HDD samo za taj OCEAN :banghead:

wladymeer
13-07-2011, 08:05 PM
Koji VST preporučujete kao najbolji za činele ako je bubanj programiran?

Zid
13-07-2011, 08:18 PM
Treba mi jedan HDD samo za taj OCEAN :banghead:

Da,ali jednom rijesis bubanj za sva vremena.Bolje jedan masan nego deset suhih:) Ja imam i Ocean i Mixosaurus na disku i kad mi zatreba prostora neznam koji da izbrisem:) I sto se tica bubnja vise ga ne trazim i ne gledam po vazdusnim stranicama svaki dan jel izasao neki bolji..Toplo preporucujem jedan od ova dva:)

OFF
13-07-2011, 08:39 PM
zar Ocean nije 'samo' 40gb?..

alen
13-07-2011, 10:45 PM
Jeste.

OFF
14-07-2011, 05:13 AM
Pa dajte ljudi..... terabajt HD je plafon 70e..... ako je 40gb puno, onda j...:)

Zid
14-07-2011, 08:45 AM
Off kako rijesavas nedostatak gm map kod Ocean-a?

OFF
14-07-2011, 09:57 AM
Iskreno, meni je 90% bubnjeva zivo svirano, a kad bash zatreba, onda je cesto gotov loop iz BFD, ili se kuca rucno.... onda mapa i nije toliko bitna

loscolorados
14-07-2011, 07:02 PM
zanimljivo da niko nije spomenio ez drummer i to mi je ba? drago, jer je sme?e:da:

idvi
14-07-2011, 07:46 PM
Battery do sada mi radi posao....naravno treba se potrudit i od njegovih semplova pa ne?to malo nadodati od drugih i napravi? izvrsnu GM mapu...naravno treba se malo potrudit i onda si miran:D
A po meni ima naj mognućnosti nasprama drugih meni poznatih.

Arthur
15-07-2011, 01:19 AM
a koji su drugi tebi poznati i šta si ti uopšte gore sad napisao?

idvi
15-07-2011, 08:57 AM
Battery do sada mi radi posao....naravno treba se potrudit i od njegovih semplova pa ne?to malo nadodati od drugih i napravi? izvrsnu GM mapu...naravno treba se malo potrudit i onda si miran:D
A po meni ima naj mognućnosti nasprama drugih meni poznatih.
Bravo ja ...:banghead: a boga mi bravo i ti..:confused:
dakle:
..NI BATTERY 3 is the professional standard for drums and percussion.
Ja se s njime slu?im..snimam, koristim, upotrbljavam.
Po?to sam probao "koristio" skoro sve VSTI (osim Ocean-a)
Dakle BFD2, Suprior,Mixosaurus i Steven Slate, itd..itd....TE sam htio podjelit svoja iskustva s vama..podrazumjevajući da je tema uznapredovala nisam htio ići od nule već preskoćio neke delove (moja gre?ka).
Dakle u svezi teme meni najvi?e odgovara Battery ..a po?to je jedan sudionik naveo da se uvijek njemu vraća..to je i moj zakljućak...a drugi sudionik je zavapio za ...citat:Ocean je najbolji,samo jos da ima GM map.....JA sam nadovezao na temu....
Battery MENI najbolje radi posao i najrađe ga koristim...s time da sam se potrudio i SAM ga doradio a naroćito GM banku.Dakle nisam doradio Battery već GM banku koju koristim i MENI najbolje sijeda u moje projekte:rolleyes:
Vjerujem da nisam opet ne?to zabalavio....:shock::confused:

Arthur
15-07-2011, 01:07 PM
to je već druga priča, ako si probao sve navedeno.. ovako si nas ostavio nedorečenim ;)

XFactor
15-07-2011, 10:28 PM
A sto mislite o EZDrummer-u sa ekspanzijama? Valja li to sta?

branoy
15-07-2011, 10:32 PM
ja u kompu sad trenutno nist nemam osim ez drummera i 2-3 expanzije, milina slusat one midi ritmove u njemu, kad mi nesto zatreba nasjvise izbacim kick i snare ostavim hi hat i dodam svoj kick i snare, naravno odma iskljucim efekte sve u njemu, e sad sto mozda on ne lezi u mixu nekom, jbg nije on kriv haha

Zid
16-07-2011, 12:13 AM

Jbg meni zvuci nekako plasticno i od njega koristim samo ritmove,a farbam mixosaurusom.

analog
16-07-2011, 12:24 AM
Bravo ja ...:banghead: a boga mi bravo i ti..:confused:
dakle:
..NI BATTERY 3 is the professional standard for drums and percussion.
Ja se s njime slu?im..snimam, koristim, upotrbljavam.
Po?to sam probao "koristio" skoro sve VSTI (osim Ocean-a)
Dakle BFD2, Suprior,Mixosaurus i Steven Slate, itd..itd....TE sam htio podjelit svoja iskustva s vama..podrazumjevajući da je tema uznapredovala nisam htio ići od nule već preskoćio neke delove (moja gre?ka).
Dakle u svezi teme meni najvi?e odgovara Battery ..a po?to je jedan sudionik naveo da se uvijek njemu vraća..to je i moj zakljućak...a drugi sudionik je zavapio za ...citat:Ocean je najbolji,samo jos da ima GM map.....JA sam nadovezao na temu....
Battery MENI najbolje radi posao i najrađe ga koristim...s time da sam se potrudio i SAM ga doradio a naroćito GM banku.Dakle nisam doradio Battery već GM banku koju koristim i MENI najbolje sijeda u moje projekte:rolleyes:
Vjerujem da nisam opet ne?to zabalavio....:shock::confused:

A koje "semplove" koristi? u Battery? One njegove ili si snimao svoje ili ne?to treće?

psionic
16-07-2011, 01:17 AM
A koje "semplove" koristi? u Battery? One njegove ili si snimao svoje ili ne?to treće?

Battery i ja koristim - bas dosta, ali od njegove biblioteke i nema nesto mnogo upotrebljivog materjala - sta znam, bar za ovo sto ja radim. Ali kao sample trigger mi je odlican, svasta moze da se uradi sa njim. Obicno usemplujem par udaraljki sa fantoma G (da se ne bi cimao sa audio renderovanom trakom) i par nekih njegovih fabrickih, po koji import sa sample library diskova, ali mi nije nikad trebalo da odradim citavu GM mapu, verovatno jer ne koristim gotove midi klipove za ritam...

@ OFF

2x po 1TB i 2x po 320GB i sve je puno ! 40GB po 40GB i skupilo se... Ja ne znam sta sve ima po tim diskovima :banghead: Svakako za jednu dobru banku uvek moze da se nadje 40GB...

kVu
16-07-2011, 04:30 PM
samo bfd2 za zive bubnjeve.. ALI... mora se prostudirati program jako ozbiljno i temeljno da bi se stiglo do onoga sto mi se svidja.. treba utrositi ceo dan (i vise), napraviti 2-3 ozbiljna seta, snimiti presete i to je to :) i mora uzasno jaka masina naravno

Tomislav
17-07-2011, 12:12 PM

Ja bih uvijek taj bubanj prepoznao u pjesmi... Meni je to bezvebe da mi bubanj zvuči kao u 100 drugih stvari. Ba? je preofarban.

liman021
17-07-2011, 03:44 PM
pozdrav dali ocean wave mixosaurus i ostala drum ekipa imaju i neki kit za elektronsku mjuzu ono sto sam cuo na youtubetu zvuci opasno ali su svi semplovi orijentisani ka rock pop jazzy...

psionic
18-07-2011, 12:47 AM
pozdrav dali ocean wave mixosaurus i ostala drum ekipa imaju i neki kit za elektronsku mjuzu ono sto sam cuo na youtubetu zvuci opasno ali su svi semplovi orijentisani ka rock pop jazzy...

Svi ovi drummer programi imaju po neki LINNDRUM ili TR808/909 ili tako neki set elektronskih bubnjeva (pa cak i Superior, EZ, BFD...) , ali nije to ni za sta... Probaj se igrati sa ARTURIOM SPARK, topla preporuka za pravljenje svojih dramova + dosta banki elektronaca i ritmova. Sinteza + semplovi... Takodje ImageLine Drumaxxx moze da iznenadi, ali mislim da ima manje gotovih paterna/banki od SPARKa

BTW skinuo OCEAN... Brate, ogroman je, treba ga raspakovati ! :banghead: i jos jednom :banghead: Ako ne valja, dolazim vam na gajbu svima koji su ga preporucili i formatiram vam hardove :rotfl:

psionic
18-07-2011, 08:19 PM
OCEAN je odlican, ali se mora napraviti dovoljno izlaza u samom plaginu (ne radi fora sa f11 u cubaseu, ako predhodno nije povecan broj kanala u samom pluginu) Za sada sam probao samo snerove, odlicno ! Hvala na savetu, ne kajem se ni malo sto sam ga skinuo, skidao sam mnogo vece gluposti od 40GB

psionic
20-07-2011, 03:53 AM
Opet ja :banghead:
Znam da sam dosadan, ali jurim neki dobar dobos ovih dana i iako ih ima u oceanu, nisu nesto narocito procesirani, dobro je to ozvuceno (ima izbora - 2 mikrofona i naravno top bottom i rooma i overa, ali ne mogu da dobijem nekakav zvuk koji sam sa lakocom uspeo u ABBEY ROAD NI expanziji. Tamo je sve nekako pod rukom, ovde je sve odvojeno, na stranu sto neko ko nije podesio NI kontakt kako valja moze i da ne cuje ROOM i OVER :banghead: Siguran sam da moze da se dobije dobar zvuk, nisam se preterano igrao, ali bar su mogli da ih imenuju nekako, a ne snare 1, snare 2 - nije da sam neki veliki poznavalac, ali sam bar zapamtio sta mi i kako radi npr u BFDu, koji otprilike ugrubo zvuk da ocekujem... Ko sad da stavlja saturatore, ekvilajzere, kompresore... U ABBEYju ok, u ADDictivu - sve na tacnu :D

alen
20-07-2011, 05:48 AM
Nemci su razvalili i sa ovim kitom za kontakt,izasao je pre nekih dva meseca otprilike.Otkida kako zvuci(dobos narocito)u primerima na sajtu a i poprilicna buka se digla oko ovog kita po forumima.Kosta 99jura,ja sam se nameracio da ga zmem(da se ima u arsenalu instant alata),pa evo predloga ako ima raspolozenih jos recimo trojica da ga pazarimo i podelimo posto je 'downloadable'...(po 25jura svako) ;)

http://www.drumasonic.com/?page=details

alen
20-07-2011, 06:08 AM
<iframe width="425" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/Gc-t9fDzG40" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

studio_ra
20-07-2011, 10:10 AM
Nemci su razvalili i sa ovim kitom za kontakt,izasao je pre nekih dva meseca otprilike.Otkida kako zvuci(dobos narocito)u primerima na sajtu a i poprilicna buka se digla oko ovog kita po forumima.Kosta 99jura,ja sam se nameracio da ga zmem(da se ima u arsenalu instant alata),pa evo predloga ako ima raspolozenih jos recimo trojica da ga pazarimo i podelimo posto je 'downloadable'...(po 25jura svako) ;)

http://www.drumasonic.com/?page=details

jeste downloadable ali ide serijski broj, koji cini mi se moze da se instalira na 2 masine i tako autorizuje preko ni servisa...

alen
20-07-2011, 12:29 PM
jeste downloadable ali ide serijski broj, koji cini mi se moze da se instalira na 2 masine i tako autorizuje preko ni servisa...

Steta,znaci samo dvojica... :)

idvi
20-07-2011, 07:59 PM
Saplove imam iz Akai,Giga..itd..itd snimanih sa klavijatura..u?ivo itd...itd te "VSTI drumova ..BFD EZZ..naravno renderiranih) i samog battery...Dakle skupio sam kolekciju sner,kik,hh itd ..od toga naćinio GM banku najbiolje ?to mi odgovara..i kad za?elim da ne?to dobojem drugaćiji recimo hh ili kik..tra?im u mojoj banki samplova i samo uvućem u Batery i uredim.
Dakle tako ja radim i to je nastalo godinama prilagođivanje raznim "u?ima".I naravno tu je određeno mnogo sati rada..ali sad sam miran...bar za sada.:da:
Dojadilo mi je vijećno uspređivanje i isprobavanje BFD EZZ FR br itd ..i na koncu opet se vraćam..lepo sam pobrisao sve ostale i samo radim na Battery i Stylus i to je to...i za sad sam:harmonikas::harmonikas:

Bockie
31-07-2011, 12:17 PM
Evo jedne zezalice sa Addictive drums... Neki bossa-jazzy demoncic... Bice za 10 min...

Prvi put je eto, upotrebljivo ispalo... To, i slanik koji sam snimio kao shaker...:D

http://dl.dropbox.com/u/36652056/Stewarrah%20-%20Spora%20%20bosa%20MIX.mp3

66musicman
31-07-2011, 01:16 PM
Evo jedne zezalice sa Addictive drums... Neki bossa-jazzy demoncic... Bice za 10 min...

Prvi put je eto, upotrebljivo ispalo... To, i slanik koji sam snimio kao shaker...:D

http://dl.dropbox.com/u/36652056/Stewarrah%20-%20Spora%20%20bosa%20MIX.mp3

Ovo je bas dobar zvuk bubnja.
Je l' mozes objasniti koje elemente ili koji set Addictive-a si koristio ?

Bockie
31-07-2011, 03:27 PM
Ono sto sam A.D. klasicno ucita, nemam pojma sta je i menjao sam kick i snare... E sad, opet pojma nemam sta je...na drugom kompu je...sve pogaseno...mislim da je kick "Pearl" a za dobos ne znam, redom, pa dok ne prosvira, a ima ih svega 4-5... More midi editinga koji kao bubnjar mrzim i ne volim...sve je misem...:wink:

Vrlo malo "room"-a, i room sam gurao u reverb, a ne kanale... Smanjio SN,BD i HH u OH za vise od pola...,sve addictive effekte pogasio normalno...

Naravno "izvezeno" sve po kanalima (Cubase5) i onda klasika...UAD Pultec...posvuda...Fab takodje...DreamVerb...Roland dimension...LA2A naravno...

Sve ostalo je "slikano" sa AT-2010... (Jazz)Bass DI... ...i naravno slanik sa morskom solju...:lol:

Sve to za neki film...

Evo je i brza verzija (http://dl.dropbox.com/u/36652056/Stewarrah%20-%20Brza%20%20bosa%20MIX.mp3)....

MUzzY
02-08-2011, 01:15 PM
He he, znaci interni mixer svi (naravno) zaobilaze :)
Od kad sam prosao tehnike snimanja bubnja i njihov mix, mnogo mi je lakse i logicnije da miksam i programiran bubanj preko eksportovanih traka.

Lepo zvuci ovaj jazz miks.

Bockie
04-08-2011, 12:46 AM
Da, ali cim bi ovde uslo malo da se gruva (a addictive bih rekao i jeste zamisljen kao malo heavy) - ode mas' u propast... Cim zalepis elektricnu ili nesto...bubanj tone u slici... Ovo ovako moze, kad je svega 3-4 kanala osim bubnja i kad je "pipkanje"...jazziranje i tako... ...I Seal-ov album je isto takav... ...nema 2 postena snare-puncha na celom albumu, sve je gudio bubanj... :)

Zid
17-08-2011, 11:06 AM
Uh.. dobar ovaj Stevan Slate:rotfl:

Elf
17-08-2011, 09:55 PM
Da, ali cim bi ovde uslo malo da se gruva (a addictive bih rekao i jeste zamisljen kao malo heavy) - ode mas' u propast... Cim zalepis elektricnu ili nesto...bubanj tone u slici... Ovo ovako moze, kad je svega 3-4 kanala osim bubnja i kad je "pipkanje"...jazziranje i tako... ...I Seal-ov album je isto takav... ...nema 2 postena snare-puncha na celom albumu, sve je gudio bubanj... :)

Word! Ovako treba da puca snare! :D

http://www.youtube.com/watch?v=P-7UG8r9Xcw

magnum
31-08-2011, 03:37 PM
Evo da se i ja nadovezem na ovu temu koja me veoma zanima. Imam moj licni studio. Sviram bubanj i u studiu mi stoji jedan set kojeg koristim samo za svrhu u smislu vezbanja, snimanje bubnja itd..inace set je elektronac Roland padovi i rampa, a modul tdw-20. Mogu vam reci da sam probao dosta VST drums, Superior, EZ drumer itd..i sve ih je usio TDW-20 verujte, ali i cena je mnogo veca doduse. Mene interesuje kaji bih mogao Vst da koristim za live svirku (malo me to interesuje) koliko sam cuo najvise mi se svidja i po zvuku i zbog laganog rada Adicctive drum !

Seller
01-09-2011, 01:22 PM
Mozda ce vecini zvucati smesno, ali ja vec godinama, pored svih novih preglomaznih virtualnih bubnjeva, koristim "LM-4 MarkII". Iako izgleda neugledno, vrlo je intuitivno napravljen, jako malo zahteva od kompa, jednostavan za rad i veoma mocan. Ja u njemu veoma brzo "napravim" set za odredjenu namenu tako sto iz svoje, vise godina formirane banke , importujem semlove na zeljene padove, podesim sve parametre koji su mi potrebni i takav set sacuvam zajedno sa numerom u cubase projektu.

Da ne duzim mnogo, evo link http://www.kvraudio.com/db/184

i fotka:

http://img716.imageshack.us/img716/5011/lm4mk2.jpg

branoy
01-09-2011, 01:47 PM
seller nece zvucati ni malo smesno. i meni je on dobar skroz. ja verujem u sve sto je steinberg napravio. sad koliko koristim koristim , al..

Seller
01-09-2011, 11:46 PM
U cubase 5 imam mali problem sa LM4. Ranije (u Nuendu 3, koji sam do skoro koristio, i mozda se na njega ponovo vratim iz vise razloga) mi se prilikom importovanja semplova u LM4 otvarao prozor koji je u dnu imao "play" dugme, tako da sam mogao odmah da cujem kako odredjeni sample zvuci, pa kada mi to sto cujem odgovara, kliknem na "import". Kod cubase-a 5 nema vise tog "play" dugmeta, a priznacete da je to veliki problem kada treba izabrati pravi od nekoliko stotina ili hiljada dobosa ili kickova, i drasticno utice na efikasnost prilikom rada.
Takodje se ne snalazim sa ucitavanjem i "sejvovanjem" preseta u cubase 5. Ne mogu da se snadjem u prozoru koji mi se otvori i nudi gomilu opcija razvrstanih po raznoraznim kriterijumima, ali ne nudi izbor foldera u koji hocu nesto da sacuvam, ili iz kog zelim nesto da ucitam.Moze li neko da objasni kako se time rukuje.

Bota
21-09-2011, 08:00 AM
Meni je Addictive Drums najbolje radio za kick i snare a sa EZ Drummerom sam pokusavao da dobijem koliko toliko upotrebljive cinele.

Juče sam probao Superior Drummer sa Metal Foundry paketom i veoma prijatno se iznenadih :mase:

BladeR
25-09-2011, 10:08 PM
pozz

Imao sam fxpansion guru 1.6 verziju. I njoj je do?ao kraj,zbog čudnih okolnosti:D

Da li ima koji slican program koji je dobar za ubacivanje semplova.Imam ja svojih semplova.

Da mogu onako kao u guruu da ubacim semple pa ga mogu malo obradit.

Battery me nesto zeza nece radi kad ponovo upalim cubase.

Inace elektronska muzika u pitanju.Psy ,progresive i sl.

hvala ljudi 8-)

pozz

Zeroo
25-09-2011, 11:02 PM
Native Instruments Studio Drummer v1.1.0 KONTAKT!!!!!!!!!!!!!!

Strasno dobar.Po mom skromnom misljenju-nema bolje...............

psionic
26-09-2011, 12:53 AM
Ja ga skinuh pre neki dan. Dobar je. Slicno odradjeno kao Abbey Road '60 i '70, isto ekstenzije za kontakt. Odlicno odradjen interfejs, kao totalno drugi plagin.

BladeR
26-09-2011, 02:33 AM
Ok tnx. skida se...

pozz

Zid
26-09-2011, 08:23 AM
Nesto mi CPU luduje na Studio Drummer-u.Jel ima caka neka? Imam 4Gb Ram-a.

alen
26-09-2011, 10:08 AM
Na defeault postovci mixera pri ucitavanju kiteva su popaljeni raznorazni efekti pa ti verovatno to pojede cpu.U prozoru slike kita,u gornjem levom cosku su preseti za mixer,izaberi INIT i sejvuj ih kao takve pa pali po potrebi sta ti gde treba....

psionic
26-09-2011, 10:32 AM

Ej, ljudi, ovo navodno trazi Kontakt 5.0, nemam pojma kako radi u cetvorci. Ovaj sample kit, kao i Retro Machines - dolazi u pakovanju sa NI Komplete 8, tako da...

dacko
26-09-2011, 01:37 PM
Sami zvuci ovih NI kompleta bubnjeva nisu losi... ono sto mene nervira je nemogucnost kombinovanja razlicitih elemenata kitova... znaci hocu hihat iz 60's dobos iz 90's ... i kick iz studio drumsa... Na primer... Ali mislim da je to ovde nemoguce, odnosno moguce je da se ucitaju svaki kit full, pa da se razdeli na midi kanale.. a to opet jede ram cpu i sve ostalo...

Da li postoji mogucnost, kada se ucita kit, da se unloaduju neki elementi?

psionic
26-09-2011, 01:46 PM
Da li postoji mogucnost, kada se ucita kit, da se unloaduju neki elementi?

Ima malo dugmence iznad naziva selektovanog instrumenta i izgleda kao neki mali chip. Kada se tu klikne, izbacice opciju "unload instrument"

Dodatno, uvek mozes da uradis Purge (sample pool-a) kada odradis pesmu (ocistice semplove koji se ne koriste u pesmi)

Ako vise volis pojedinacne bubnjeve, mozda je za tebe bolji Steven Slate Drums ili OceanWay. Oni su pojedinacni - po elementima.

Eomsy
26-09-2011, 07:12 PM
pozz

Imao sam fxpansion guru 1.6 verziju...... nece radi kad ponovo upalim cubase.

Inace elektronska muzika u pitanju.Psy ,progresive i sl.

hvala ljudi 8-)

pozz
Ne znam da li je rečeno, jer mi na searchu niš ne prikazuje, ali vrijedi probati One Small Clue Poise (http://www.onesmallclue.com/poise.php) .... meni je odličan soft, a za stvarno smiješne novce :wink: ... Jedini mi je nedostatak da ne možeš listati samplove na već odabranom padu, a da ti midi note cijelo vrijeme igraju na tom padu ... Moraš svaki put dilitat semp, pa učitati novi, ali je za layering fakat dobar !!!

BladeR
26-09-2011, 07:50 PM
tnx.

Primio na znanje.Poku?ta ću ga isprobat.Nikad neznas di se krije neki koji ti pa?e.

poz

Eomsy
26-09-2011, 07:54 PM
tnx.

Primio na znanje.Poku?ta ću ga isprobat.Nikad neznas di se krije neki koji ti pa?e.

poz
Istina!!! Ja sam do sada bio prezadovoljan "običnim" ReDrum-om iz Reasona, pa mi s toga i fali ta opcija listanja samplova na već učitanom padu, ali mo?da i to naprave u Poise-u :D ....

Zeroo
26-09-2011, 08:59 PM
Ej, ljudi, ovo navodno trazi Kontakt 5.0, nemam pojma kako radi u cetvorci. Ovaj sample kit, kao i Retro Machines - dolazi u pakovanju sa NI Komplete 8, tako da...[/QUOTE]

Ja sam instalirao Kontakt 5 i sve mi super radi.Kontakt 4 ga ne podrzava.

Zid
26-09-2011, 11:52 PM
Evo igram se cijeli dan i nije me odusevio,ocekivao sam vise.Dosta je ogranicen,a uz to i guta memoriju ko lud..Mixosaurus i dalje na prvom mjestu.

stigma
13-10-2011, 12:16 PM
Steven Slate ex - sale na ebayu... 49$

Zid
28-03-2012, 07:33 PM
Ima li ko da je probao Drumasonic? Valja li sta,jel dobar kao sto su ga prezentovali na sajtu?

Khan
28-03-2012, 08:07 PM
@Zid: Bas zbog pisnja u ovom thread-u sam ga uzeo na probu, svidja mi se koncept - keep it simple, kao da imas jedan, normalan set u studiju i dalje se igras sa mikrofonima i mixom. Za sada mi se svidja, ali ne bih komentarisao dok ne postavim ceo mix.

Eomsy
28-03-2012, 09:27 PM
Evo,ovaj kojeg sada proučavam, mi je do panja i mislim da je to konačan VST-i drum maschine na kojem ću se zadr?ati. Ima mi step sequencer koji mi je uvijek falio u ostalim DAW-ovima, a imao sam u Reasonu i rabio često ... samo ?to je malo povelik, pa mu treba ubrat logiku i posvetit vrijeme, al brijem kada ju uberem da je to moćan drum tool :cool4:, s kojeg se neću dugo pre?altat ...

Uglavnom: FXpansion Geist (http://www.youtube.com/watch?v=3LMUZAQ33z8) ...

Mogli
28-03-2012, 10:11 PM
Evo,ovaj kojeg sada proučavam, mi je do panja i mislim da je to konačan VST-i drum maschine na kojem ću se zadržati. Ima mi step sequencer koji mi je uvijek falio u ostalim DAW-ovima, a imao sam u Reasonu i rabio često ... samo što je malo povelik, pa mu treba ubrat logiku i posvetit vrijeme, al brijem kada ju uberem da je to moćan drum tool :cool4:, s kojeg se neću dugo prešaltat ...

Uglavnom: FXpansion Geist (http://www.youtube.com/watch?v=3LMUZAQ33z8) ...

Tebi svaka cast na strpljenju, a ja sam se smorio sa njim. Kad mi se otvori wav, vise ne znam da se vratim gde sam bio...a u stvari samo sam pomocu njega pokusavao da sliciram neke loop-ove i da probam da ih deo po deo exportujem, ali sam odustao.

Eomsy
28-03-2012, 10:51 PM
Tebi svaka cast na strpljenju, a ja sam se smorio sa njim. Kad mi se otvori wav, vise ne znam da se vratim gde sam bio...a u stvari samo sam pomocu njega pokusavao da sliciram neke loop-ove i da probam da ih deo po deo exportujem, ali sam odustao.
Zato sam i rekao da trebam vremena da uberem logiku slaganja u tom softu, ali izgleda jako ozbiljan za studio, jam, live!? ... a ima jako puno potencijala za stvoriti svoj đir kombiniranja ....

Pogledaj si ovo (http://www.youtube.com/watch?v=cwAHIDicQ3k), cca. 10 minuta, frajer je slo?io dobar beat od samplova i jednoga loopa razvučenih na par audio engine-a ... Cool filmić .. tko zna, mo?da te ponuka da mu pru?i? drugu ?ansu. Ja recimo povlačim soundove u njega iz Studio One browsera, te exportiram midi patern iz Geista u sekvencer sa jednim potezom radi boljeg midi editinga... Cool 8-) ...