View Full Version : Dzoni Stulic NOVE STVARI, DEMOI sta god da su :S
<iframe title="YouTube video player" width="640" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/9fIrAfOpIz4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
<iframe title="YouTube video player" width="640" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/mH2pvZljmqY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
<iframe title="YouTube video player" width="640" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/xXxW8Xmuinc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Po internetu kruze nekih 6 stvari od pre par dana kao nove stvari Dzonija Stulica ... Ja bas i nisam neki poznavalac Azre ,jesam preslusao skoro sve od njih sto mi je doslo ruku ali ne drzim informacije u svojoj glavi previshe, pa neki Dzonijev obozavalac ( Znak ? ) moze da me uputi i prokomentarise ove stvari
HeatMan
15-04-2011, 05:31 AM
ovo je on. samo malo hmmm.. raspevaniji.. i drugachiji.
nisam chuo ovo do sad.
btw ne kontam foru sa autopanom preko cele pesme i preko vokala.. wtf? :/
btw ne kontam foru sa autopanom preko cele pesme i preko vokala.. wtf? :/
Hmmm, koliko znam Dzoni je voleo da se mesa u mixing, i to je razlog zasto neke Azrine ploche, zvuche chudno :S
Po internetu kruze nekih 6 stvari od pre par dana kao nove stvari Dzonija Stulica ... Ja bas i nisam neki poznavalac Azre ,jesam preslusao skoro sve od njih sto mi je doslo ruku ali ne drzim informacije u svojoj glavi previshe, pa neki Dzonijev obozavalac ( Znak ? ) moze da me uputi i prokomentarise ove stvari
Na jutjubu postoji kanal posvećen Azri i D?oniju u vlasni?tvu nekoga čiji je username PETROVICPETAR. Očigledno je da taj dobija materijal direktno od D?onija, pa tako i ovih ?est kućnih demo snimaka. Ne zna se tačno kada su snimci nastali i na kojoj opermi. Odmah su se pojavila nagađanja da D?oni navodno ima dvadeset snimljenih novih pesama i da priprema album sa originalnim materijalom. Daj bo?e da je to istina. ?to se tiče ovih snimaka - uključujući i ovaj sa autopanom - to je za mene najlep?i muzički poklon u poslednjih nekoliko godina. Pored toga ?to je najbolji kompozitor, pesnik, gitarista, aran?er i producent na?e muzike on je i najbolji pevač, tako da čak i eksperimenti sa obradama u kućnoj re?iji kad ih napravi D?oni imaju posebnu vrednost za svakoga ko tra?i zrno umetnosti u "pop" muzici.
Na jutjubu postoji kanal posvećen Azri i D?oniju u vlasni?tvu nekoga čiji je username PETROVICPETAR. Očigledno je da taj dobija materijal direktno od D?onija, pa tako i ovih ?est kućnih demo snimaka. Ne zna se tačno kada su snimci nastali i na kojoj opermi. Odmah su se pojavila nagađanja da D?oni navodno ima dvadeset snimljenih novih pesama i da priprema album sa originalnim materijalom. Daj bo?e da je to istina. ?to se tiče ovih snimaka - uključujući i ovaj sa autopanom - to je za mene najlep?i muzički poklon u poslednjih nekoliko godina. Pored toga ?to je najbolji kompozitor, pesnik, gitarista, aran?er i producent na?e muzike on je i najbolji pevač, tako da čak i eksperimenti sa obradama u kućnoj re?iji kad ih napravi D?oni imaju posebnu vrednost za svakoga ko tra?i zrno umetnosti u "pop" muzici.
Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo... To su pravila foruma :)
Salim se.
Ali vase odusevljenje Dzonijem je na nivou religije, sto pokazuje i odusevljenje "produkcijom" ovih pesama.
Ne sporim Dzonijev rad, jedan od dzinova ex YU muzike celokupno, ali ove pesme bas i nisu my cup of tea
Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo... To su pravila foruma :)
Salim se.
Ali vase odusevljenje Dzonijem je na nivou religije, sto pokazuje i odusevljenje "produkcijom" ovih pesama.
Ne sporim Dzonijev rad, jedan od dzinova ex YU muzike celokupno, ali ove pesme bas i nisu my cup of tea
Ovo su kućni demo snimci i tu ne postoji produkcija.
Bez obzira, D?oni je Bog.
DaBear
15-04-2011, 12:37 PM
Ma daj.....nema veze sa zivotom. Pevanje ? Ahahaha ha ha h haa...
tekstovi - ajde i nekako, ali ceo taj polu-pijani nacin pevanja - recitovanja ...nema veze sa zivotom....
Znak, mora da si izgubio nevinost uz Azru (kad su ti toliko dragi)? :wink:
tekstovi - ajde i nekako, ali ceo taj polu-pijani nacin pevanja - recitovanja ...nema veze sa zivotom....
Ovo su stare narodne pjesme i pjesme nastale na etno melosu skladane od strane raznih poznatih kompozitora takve glazbe, prije dosta desetljeća...
Meni se sviđa način na koji on interpretira takve pjesme.
Njegova boja glasa...
Ali sumnjam da ce široj populaciji (koja nije baš upoznata sa Azrom) to biti zanimljivo.
Kod Štulića me najviše oduševila pamet, a onda glazba. Azru kad slušam, onda je to na način da na svakom albumu slušam jednu-dvije pjesme...
:)
ceo taj polu-pijani nacin pevanja - recitovanja ...nema veze sa zivotom....
Daj nemoj zezati. Kao ne primećuješ tu dinamiku, ritam, akcentovanje, osećaj u ovakvim pesmama: http://www.youtube.com/watch?v=xc4LG3ooTDA
Obrati pažnju na sving u onom delu vokalne melodije "daj mi samo da predahnem" i onda šafl: "pa ću opet biti kao nov".
I to sve u atmosferi koju podvlači najbolje urađen aranžman klavijature u našoj muzici. A to je samo jedna od mnogo njegovih genijalnih pesama, možeš ih slušati hiljadu puta i ne dosađuju nikad. Ko još to ima?
Mika Technika
15-04-2011, 02:28 PM
http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/248196/Dzoni-Stulic-za-Blic-Muziku-snimam----za-svoju-dusu
http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/248196/Dzoni-Stulic-za-Blic-Muziku-snimam----za-svoju-dusu
Prema tekstu u ?tampanom izdanju izgleda da D?oni ne zna kako su ovi snimci sa njegovih kaseta dospeli na internet.
HeatMan
15-04-2011, 03:15 PM
jel on i dalje u shvabiji?
DaBear
15-04-2011, 03:59 PM
Daj nemoj zezati. Kao ne primećuje? tu dinamiku, ritam, akcentovanje, osećaj u ovakvim pesmama: http://www.youtube.com/watch?v=xc4LG3ooTDA
Obrati pa?nju na sving u onom delu vokalne melodije "daj mi samo da predahnem" i onda ?afl: "pa ću opet biti kao nov".
I to sve u atmosferi koju podvlači najbolje urađen aran?man klavijature u na?oj muzici. A to je samo jedna od mnogo njegovih genijalnih pesama, mo?e? ih slu?ati hiljadu puta i ne dosađuju nikad. Ko jo? to ima?
malo me zabrinjavaju ovi tvoji komentari i "analize"....!!!
Nista ja od toga ne cujem, ne vidim ne kontam....:(
malo me zabrinjavaju ovi tvoji komentari i "analize"....!!!
Nista ja od toga ne cujem, ne vidim ne kontam....:(
Ba? ni?ta? Čudno. Ne čuje? neki zvuk hammonda, neko pevanje u falsetu, ni?ta? Da nisi ti slučajno neki ljubitelj elektronske muzike!?
Evo da probamo ponovo, opet ne?to genijalno:
http://www.youtube.com/watch?v=W-DEubUZALA&feature=related
awacs
15-04-2011, 06:18 PM
jel on i dalje u shvabiji?
Nikad u ?vabiji, uvek u Nizozemskoj. Partizansko dete.
Pozdrav,
Vasa
DaBear
15-04-2011, 07:03 PM
Baš ništa? Čudno. Ne čuješ neki zvuk hammonda, neko pevanje u falsetu, ništa? Da nisi ti slučajno neki ljubitelj elektronske muzike!?
Evo da probamo ponovo, opet nešto genijalno:
http://www.youtube.com/watch?v=W-DEubUZALA&feature=related
e Znak, bas si smorio...cujem i Hammond i pevaje / recitovanje...ali u tome NE CUJEM NISTA SPECIJALNO !!! alo ? Kad se pojavio prvi njihov album, kupio sam ga, svidjala mi se energija, itd (U TO VREME) - sad mi to vise ne radi...pogotovu sto mi se malo podigao standard kad slusam pevanje....
neslusam samo "elektronsku muziku", ima tu svega...ako pratis, skoro sam okacio par klipova sa YouTuba...mega pevaci, nova muzika..super
Ovo je staro, bajato, itd..ima mesto u nasoj istoriji, ali treba da ostane tamo..a ne danas da me smara..
:mad:
sad mi to vise ne radi...pogotovu sto mi se malo podigao standard kad slusam pevanje....
I ko je po tvojim standardima dobar pevač?
DaBear
15-04-2011, 09:27 PM
I ko je po tvojim standardima dobar pevač?
Gde ? Kod nas ?
(PS evo gledam American Idol na TV, zadnjih 8 ostalo...SVI KIDAJU KAKO PEVAJU !!!!)
Sad pevaju neke staritete (Simon & Garfankllll)
Gde ? Kod nas ?
Pa da, ja i rekoh da je on najbolji kod nas.
(PS evo gledam American Idol na TV, zadnjih 8 ostalo...SVI KIDAJU KAKO PEVAJU !!!!)
Sad pevaju neke staritete (Simon & Garfankllll)
Pol Sajmon u Americi, Džoni kod nas. "America" ili "Pit i to je Amerika" nikad neće biti stariteti.
kravadinka
15-04-2011, 11:09 PM
Znak, mora da si izgubio nevinost uz Azru (kad su ti toliko dragi)? :wink:
:rotfl:
Ovo je staro, bajato, itd..ima mesto u nasoj istoriji, ali treba da ostane tamo..a ne danas da me smara..
:mad:
:thumbsup:
Arthur
16-04-2011, 02:13 AM
manite se ćorava posla, čovek je lepo u prvom kucanju u ovom topiku napisao gde je njemu Azra i Džoni, i šta ste se sad koj moj dokačili da ga zajebavate... id'te pa kucajte nešto korisno bre :da:
Bockie
16-04-2011, 12:58 PM
To je obelezilo jedno vreme i potpuno kapiram da se u danasnjoj bezidejnosti,debilizaciji muzike i naletu sunda, ljudi okrecu ka necemu sto je nekad imalo bar smislenu poruku pa i ako nije imalo neku iole muzicku izvedbu...
kravadinka
16-04-2011, 03:34 PM
Ta?tina praznine... :rotfl:
awacs
16-04-2011, 11:31 PM
Džonijeva taština praznine je ipak za nijansu kvalitetnija od taštine punoće. Njegovu prazninu ljudi mogu da slušaju i dan-danas, pošto im ta "praznina" nešto govori. A znam puno "punoća" koje su izgubile smisao postojanja posle festivala na kom su bile izvedene.
Dixi.
Vasa
kravadinka
17-04-2011, 04:43 PM
Ljudi slušaju svašta i pričaju svašta, otuda tolike gluposti na ovoj planeti, ti bi to trebao da znaš najbolje... :rotfl:
Što se tiče tvog pametovanja:
Taština Praznine Dot Com :mase:
D?onijeva ta?tina praznine je ipak za nijansu kvalitetnija od ta?tine punoće. Njegovu prazninu ljudi mogu da slu?aju i dan-danas, po?to im ta "praznina" ne?to govori. A znam puno "punoća" koje su izgubile smisao postojanja posle festivala na kom su bile izvedene.
Vaso, nisam ni sumnjao da bar ti kapira? u čemu je ?tos.
Ovakve stvari su toliko dobre da nikome ko ima zrno osećaja za umetnost ne treba bilo ?ta obja?njavati:
http://www.youtube.com/watch?v=rFfXGuwW52Q
wladymeer
18-04-2011, 02:27 PM
Moram priznati da uz svu najbolju nameru izgleda da ipak nemam osećaja za umetnost.
awacs
18-04-2011, 08:38 PM
Ljudi slušaju svašta i pričaju svašta, otuda tolike gluposti na ovoj planeti, ti bi to trebao da znaš najbolje... :rotfl:
Hehe, pa naravno da znam. Moje gluposti i dalje plutaju etrom. Kao i tvoje, zar ne? Samo što mi se čini da si ti malo manje zagadio etar nego ja, a obojica smo manji zagađivači od Džonija. U tom smislu, potpuno razumem što se kao proizvođač ekološke muzike buniš protiv velikog zagađivača.
@wladymeer
Džoni je veliki (umetnik) iz jednog jedinog razloga: uspeo je da dopre do mase nepoznatih ljudi uprkos tome što im se nikad nije umiljavao. Što bi rekli - komunikativan je, a ipak autentičan. Po meni, to je dovoljan argument da bi neko bio nazvan umetnikom. Otprilike kao J. Lennon od Revolvera pa nadalje.
Pozdrav,
Vasa
Nedavno sam pročitao izjavu Ramba Amadeusa o njegovim omiljenim autorima kad je u pitanju domaća muzika: ?tulić, Zvonko Bogdan, Tozovac. Zaista impresivan izbor. Ko ume da stvara taj ume i da slu?a, očigledno.
Kad već pomenuh Zvonka Bogdana, pesma "Hej sala?i na severu Bačke" ima takvu melodiju/harmoniju koje se ne bi postideo ni Pol Makartni. Meni je to mo?da najbolja melodija na?e popularne muzike. Pravo je u?ivanje svirati je kao instrumental. D?oni je melodijski mnogo bli?i Lenonu - to je (ritam i) bluz, vi?e se oslanja na izra?ajnost putem akcentovanja i dinamike, dok je Bogdan makartnijevski tip, sa jasno definisanom (i uglavnom genijalnom) arijom.
AudioStorm
20-04-2011, 11:27 PM
Pored toga što je najbolji kompozitor, pesnik, gitarista, aranžer i producent naše muzike on je i najbolji pevač, tako da čak i eksperimenti sa obradama u kućnoj režiji kad ih napravi Džoni imaju posebnu vrednost za svakoga ko traži zrno umetnosti u "pop" muzici.
Sta je sa tridom koji si obecao?:D
Cekam(o) te ,ha ha:)
Nemoj ovo da shvatis kao ultimate chalenge,ti si decko koji super percipira muziku ali ajmo malo i drugu(e) stranu(e) da cujemo.
nokash974
22-04-2011, 09:30 AM
Samo nedostaje Zejko Mitrovic kao gost na basu...i onda bih album nazvao.PRVI PUT SA OCEM NA JUTRENJE:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl: ............
Gde odoste sa komentarima, negde u off otprilike http://www.rumski.com/forum/images/icons/icon6.gif!
Nikada nisam voleo epitete "najbolji, najlep?i itd." jer to jednostavno ne postoji. Postoje samo odlični ili jako dobri tako da D?onija mo?ete da ne volite, mo?ete da ga mrzite, ali on je dao sna?an pečat jednom yu rock vremenu na ovim prostorima. To je činjenica i to nepobitna.
Moje lično mi?ljenje je da se D?oni na ovim snimcima jednostavno igrao, zezao i zabavljao na njemu svojstven način. Kazaću ipak da je malo pevača koji imaju hrabrosti da se uhvate u ko?tac sa starom makedonskom pesmom "Blagunja", on se eto usudio. Nisam odu?evljen izvođenjem jer po mom mi?ljenju nije se trudio da bude suvi?e originalan pa je to otpevao kao ?iptarsku pesmu, na taj način. Ipak nije osetio tu makedonsku nit, a nije dodao neku svoju.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.