PDA

View Full Version : Koju zvučnu karticu za snimanje vokala?

vojs
13-04-2011, 10:49 AM
Zaista bih cenio ukoliko bi neko odvojio malo vremena da mi pomogne,planiram da kupim zvučnu karticu koja bi bila pogodna za snimanje vokala,da ide prosečan dinamički mikrofon (20e cena) direktno u pc bez mikseta ili preamp, a da je bolje od integrisane,integrisana je dobra ali stvara šum,koji mogu skloniti u SoundForge-u ali me zanima da li ima kartica koja bi bila pogodnija (kvalitet zvuka,manje šuma) za spajanje sa mikrofonom za snimanje vokala?!

Ponudjena mi je Creative Sound Blaster Live 5.1 SB0220 da ili ne?

Hvala

Ngino
13-04-2011, 11:22 AM
M-Audio Audiophile 2496, 50 ak eura polovna, jako dobra i za naprednije koristenje!

www.myspace.com/slikaiprilikamusika

Bockie
13-04-2011, 11:35 AM
Prosecan mikrofon (dinamicki) ne kosta 20 evra. 20 evra kosta karaoke "Hama" u Tempu.
To je mnogo svetlosnih godina od proseka.

Prosecan dinamicki mikrofona kosta 70-100 evra i moze biti neki iz game AKG-a, Shure-a (samo sm serija), Audio Tehnica-e, ElectroVoice-a, Sennheiser-a itd...

Karta koju pominjes je u rangu bilo cega integrisanog. Dakle smece, odnosno odlican izbor za gledanje dvd-a , igranje igrica, cak ni za iole ozbiljno slusanje muzike.

Iole uoptrebljiva kartica, koja ima mic preamp je najmanje 150-tak evra.
Proveri web sajtove domacih distributera i pregledaj. Cekiraj i oglasnu sekciju na forumu, za smesne pare se moze naci finih polovnih stvari...

Mozda je ovo iznad ocekivanja, ali ovo su cifre ispod kojih se ne moze, ako mislis da imas ista upotrebljivo. Ako ti je ovo zvucalo jako skupo, nemoj nista ni da radis, bolje je nego da bacis i to malo sitnine...

poz'

Bockie
13-04-2011, 11:37 AM
M-Audio Audiophile 2496, 50 ak eura polovna, jako dobra i za naprednije koristenje!
www.myspace.com/slikaiprilikamusika (http://www.myspace.com/slikaiprilikamusika)

Ovo je odlicna karta koja NEMA mic preamp!!!! Pazi kako savetujes... :wink:

Opet za upotrebljiv preamp treba 70-100e i onda smo opet na 150e...

vojs
13-04-2011, 12:16 PM
Aha,sad mi je jasno,dobro mislio sam u sklopu cene da će se znati na kakav se mikrofon odnosilo.

Da li bi mogli da mi navedete onda neku karticu sa mic preamp-om?!Pogledao sam po forumu ali zaista ima ih mnogo,nisam siguran kako da tra?im,pa makar neki primer samo da mi bude lak?e tra?iti.

Hvala jo? jednom,nemam ba? iskusta,?to se da pročitati,tako da mi je svaki savet veoma koristan.

Filip_
13-04-2011, 01:27 PM
M-Audio MobilePre USB je recimo dobar izbor po meni, ako ti treba prenosno i povoljno resenje. Nista spektakularno, ali ok.

Pozz :grin:

psionic
13-04-2011, 04:49 PM
M-Audio MobilePre USB je recimo dobar izbor po meni, ako ti treba prenosno i povoljno resenje. Nista spektakularno, ali ok.

Pozz :grin:

Jevtina a radi. Ima 2 mic preampa, samplerate 44100KHz-48000KHz Ima i izlaz za slusalice, balansirane LINE OUT - za svaku pohvalu ovakvo nesto na low budget kartici, potenciometre za Mic/Line in... - ako si kratak sa budzetom, nije lose resenje, s obzirom da pravi upotrebljive snimke.

VladaNS
13-04-2011, 06:33 PM
EMU 0202 + SHURE C606, eto to je neki minimum minimuma.Ili dodaj malo novca i uzmi SM58 ili opus 69 i bice mnogo bolji zvuk.

vojs
13-04-2011, 08:04 PM
Hvala jo? jednom svima,mnogo mi je sad sve jasnije.Jedini forum na kojem sam dobio konkretne i brze odgovore. :)

Ngino
13-04-2011, 08:08 PM
@Bockie: Pardoniram, u pravu si, povrsan sam! :)
Uvijek nekako kontam da ljudi nisu bas toliko lijeni da se upute u neke osnovne stvari pa sam smatrao da se preamp podrazumijeva!

Al opet moze ovo, npr. Audiophile 50ak E + npr. Behringer Ultragain mic200 i on ne vise od 50 evra!
Korektno radi pos`o.
Cijeneci naravno sve sto je covjek pomenuo, mic od 20 evra i Soundblaster koji je sad u opticaju mislim da je jasno da nisu neki pretjerani apetiti u pitanju tako da moze i sa 100 evra da prodje, naravno ako ima volje da malo trazi a budet je taj koji presudjuje!

Ako nista onda ovo sto ljudi predlazu, M-Audio MobilePre USB ne zvuci lose.

www.myspace.com/slikaiprilikamusika