View Full Version : Mobile Pre MkII, Fast Track MkII, ili Delta 1010 LT
gagi.v
11-04-2011, 12:33 AM
Trazim po forumu M-Audio Mobile Pre MkII ali izgleda da me ne slusa search engine foruma :(
Razmisljam se izmedju ove 3 kartice pa me zanima vase misljenje sta da kupim. Znam da ima 1000 postova na ovu temu ali mislim da o prve dva kartice nije bilo reci na forumu, a inace veoma su atraktivne cenom...
Zanima me da li je sve jedno kupiti Mobile Pre MkII ili Fast Track MkII koje su USB 2.0 i koje bi koristio na laptopu (koji sam sad kupio) ili da kupim Delta 1010 LT koju bih ubacio u desktop racunar koji je i dalje veoma jak? Da li je Delta 1010 LT kvalitetnija od ove dve? Inace, voleo bih da kupim neki solidan USB 2.0 AI, ali budzet mi je nekih 150e, mozda nesto preko (posto vidm ova Mobile Pre MkII kosta u Artistu 170e).
Ne treba mi audio interfejs za snimanje vec audio interfejs koji reprodukuje bolji zvuk od moje trenutne integrisane kartice na ploci u desktop racunaru i u laptopu, da ima dobre drajvere, samim tim malu latenciju i toliko. Monitore bih privezao na nju i sluske...
Btw, ne daje mi se 150e na karticu koja ce da mi da isti zvuk kao integrusa iz desktop racunara (pise u opisu ploce Realtek ALC888 codec, High Definition Audio) ili pak laptopa ciji sam zvuk uporedjivao sa ovom iz desktopa i bas se oseca razlika, posebno u basu (bolja je ova u desktop racunaru). Inace u laptopu je (Realtek ALC269 @ Intel Ibex Peak PCH).
Unapred zahvalan jer vidm da ima dosta ljudi na forumu koji se bas razumeju u hardver.
Bockie
11-04-2011, 03:05 AM
Delta 1010 LT ce od ovih ponudjenih imati najbolji sound. Ona jedina poseduje vec dokazani ICE1712 (Envy24) chipset i razlika je znacajna na prvo slusanje! Cak i (budjavi) mp3 svira sa neverovatnom dinamikom.
E sad, 1010lt je karta koja je prevashodno namenjena visekanalnom radu, pa ako ti sluzi samo za audiofilsko slusanje a ne i visekanalno usnimavanje (e.g. bubanj,etc), onda je potpuno dovoljna obicna - M~audio audiophile 24/96, koja ima isti takav chipset i prepoznatljiv zvuk.
Ono sto je down side je sto su ovo PCI karte koje idu u desktop only i sto ne mogu da iskopam podatke o Envy-ju u USB kartama skoro u opste, a NISTA u toj ceni od usb karti ne zvuci kao to, osim sto je eto, mobilno...
Poz'
gagi.v
11-04-2011, 10:39 AM
Delta 1010 LT ce od ovih ponudjenih imati najbolji sound. Ona jedina poseduje vec dokazani ICE1712 (Envy24) chipset i razlika je znacajna na prvo slusanje! Cak i (budjavi) mp3 svira sa neverovatnom dinamikom.
E sad, 1010lt je karta koja je prevashodno namenjena visekanalnom radu, pa ako ti sluzi samo za audiofilsko slusanje a ne i visekanalno usnimavanje (e.g. bubanj,etc), onda je potpuno dovoljna obicna - M~audio audiophile 24/96, koja ima isti takav chipset i prepoznatljiv zvuk.
Ono sto je down side je sto su ovo PCI karte koje idu u desktop only i sto ne mogu da iskopam podatke o Envy-ju u USB kartama skoro u opste, a NISTA u toj ceni od usb karti ne zvuci kao to, osim sto je eto, mobilno...
Poz'
Bockie hvala na brzom odgovoru. Bas ovo sto sto si rekao da ne mozes da iskopas podatke o Envy-ju u USB kartama je i mene bunilo, tj. takodje i ja nisam mogao da nadjem bilo kakve detaljnije specifikacije. A iskreno, kupih laptop sa i5 460M procesorom koji ima dovoljno snage da pogura sve VST-je koje koristim, dok sam desktop racunar (u kome imam jaci Q8300) planirao da prodam zato sto putujem dosta zbog posla. Zbog toga sam i razmisljo o USB karti. Htedoh da kupim Maudio Fast Track MkII 2.0 jer kosta 10.000 din ali su me ovi cincevi nazad i cinjenica da nisam mogao da nadjem nista na forumu receno o njoj i bilo kakve detaljnije specifikacije, odbili od kupovine.
Kasnije videh Maudio Mobile Pre MkII 2.0 koji ima TRS balanced line outpute (ali skuplja je 170e) i kao sto rekoh, ne bacaju mi se pare za kartu koja ce da mi da isti zvuk kao integrisana karta. Sto se tice latencije, mogu reci da stvarno nisku latenciju (bez pucketanja) imam na oba racunara sa integrisanim kartama (Asio4all driverima) ali zvuk me najvise brine jer na laptopu ne mogu da radim mastering uopste ovako. :(
Citao sam o Fast track pro karti na forumu ali ona je USB 1.1, a moja zelja je USB 2.0 karta sa dobrim drajverima, gde vidim da je ovaj M-Audio veoma azuran jer nalazim na njihovom sajtu da imaju i posebne za Win7 x64 SP1.
gagi.v
11-04-2011, 11:25 AM
Nasao sam ovaj sajt gde je neko otvarao M-Audio Fast Track Pro, ali ne znam koliko moze da se vidi sa slika koji chipset se koristi u ovoj karti. Mozda se isti ugradjuje i u Mobile Pre MkII, Fast Track MkII.
Ako moze ista da se vidi sa ove slicke.
http://www.gearslutz.com/board/attachments/geekslutz-forum/216205d1295860034-how-not-upgrade-fast-track-pro-1.jpg
Bockie
11-04-2011, 12:25 PM
Shefe, svakako je bilo koja ovakva USB karta bolja od bilo cega integrisanog!
gagi.v
11-04-2011, 07:30 PM
Shefe, svakako je bilo koja ovakva USB karta bolja od bilo cega integrisanog!
Jbg, ne slazem se. Pre kupovine novog desktop racunara pre godinu dana imao sam jednu Terratec kartu. Bas ta, u tom trenutku nova "integrusa" je zvucala osetno bolje od Terratec karte koju sam ubrzo prodao.
Matoree
11-04-2011, 07:50 PM
koja je to integrusa zvucala bolje od bilo koje terratec kartice? :D
Bockie
11-04-2011, 10:51 PM
Onda ostavi integrisanu.
psionic
13-04-2011, 01:16 AM
Jbg, ne slazem se. Pre kupovine novog desktop racunara pre godinu dana imao sam jednu Terratec kartu. Bas ta, u tom trenutku nova "integrusa" je zvucala osetno bolje od Terratec karte koju sam ubrzo prodao.
Sad sam gledao Hausa, pa moram da ti odgovorim u duhu... :D
"Ti ili si gluv pa necujes te razlike u zvuku, ili si dovoljno glup pa mozes da mislis da jedna integrisana kartica radjena za slusanje zvuka preko desktop zvucnika moze da se poredi sa koliko-toliko profesionalnom i specijalizovanom firmom koja pravi ili je pravila audio uredjaje studijskog polu i profesionalnog nivoa. U bilo kom slucaju trebalo bi da se vratis slusanju ploca sa bakinog gramofona, a da profesionalno bavljenje zvukom prepustis profesionalcima"
Nemoj molim te da se naljutis, odgledah pola serijala dr. Housa, pa sam pod utiskom, tako on ume da odbrusi :D :D :D
Na kvalitet zvuka kartice ne utice samo chip koji je koriscen. Vizuelni izgled kartice je zadnja stvar koja govori o njenom zvuku. Kada bih ovde postovao izgled Audigy2ZS full kartice, mislio bi da jede malu decu, kada ne bi znao o kojoj je karti rec. Tako da - integrisana je samo za kucnu upotrebu slusanja preko desktop zvucnika. Probaj samo da snimis nesto preko line-ina, pa ces videti npr DC offset, kolicinu bruma (o kvalitetu koriscenih konvertora i da ne pricam) Samim tim sto je van kucista i sto je na zasebnoj ploci, veliki je plus za ovu USB kartu. Tako da za*ebi to sto je integrusa bolja. Trenutno ih prave sa vecim samplerateom i sa malo pristojnijim shumom, pa ti se zato cini da je bolja od Terrateca.
Jos jednom, salim se, izvini za ono gore...
Pozz
Bockie
13-04-2011, 01:50 AM
Envy 24 je promovisala Jamana u nekim "veoma skupim" (1500$ +) karatama (za ono vreme) i prvi je Terratec ponudio ovaj chipset u "jeftinoj" (300$ ) varijanti... Pa je tek 6-7 godina kasnije M~audio napravo pare na "rupi na saksiji"...
Dmx-6 fire 24/96, koji i danas drzim u staroj masini (p3) jebe milosne majke svemu novijem do RME nivoa i slicno...
Jednostavno, cak i ljudi koji nemaju veze sa mjuzom, primete vece razlike u (cak i u mp3) soundu...!!!
Tona radio stanica po belom svetu emituje sa njega program i dan~danas....
gagi.v
13-04-2011, 04:16 AM
Sad sam gledao Hausa, pa moram da ti odgovorim u duhu... :D
"Ti ili si gluv pa necujes te razlike u zvuku, ili si dovoljno glup pa mozes da mislis da jedna integrisana kartica radjena za slusanje zvuka preko desktop zvucnika moze da se poredi sa koliko-toliko profesionalnom i specijalizovanom firmom koja pravi ili je pravila audio uredjaje studijskog polu i profesionalnog nivoa. U bilo kom slucaju trebalo bi da se vratis slusanju ploca sa bakinog gramofona, a da profesionalno bavljenje zvukom prepustis profesionalcima"
Nemoj molim te da se naljutis, odgledah pola serijala dr. Housa, pa sam pod utiskom, tako on ume da odbrusi :D :D :D
Na kvalitet zvuka kartice ne utice samo chip koji je koriscen. Vizuelni izgled kartice je zadnja stvar koja govori o njenom zvuku. Kada bih ovde postovao izgled Audigy2ZS full kartice, mislio bi da jede malu decu, kada ne bi znao o kojoj je karti rec. Tako da - integrisana je samo za kucnu upotrebu slusanja preko desktop zvucnika. Probaj samo da snimis nesto preko line-ina, pa ces videti npr DC offset, kolicinu bruma (o kvalitetu koriscenih konvertora i da ne pricam) Samim tim sto je van kucista i sto je na zasebnoj ploci, veliki je plus za ovu USB kartu. Tako da za*ebi to sto je integrusa bolja. Trenutno ih prave sa vecim samplerateom i sa malo pristojnijim shumom, pa ti se zato cini da je bolja od Terrateca.
Jos jednom, salim se, izvini za ono gore...
Pozz
Iskreno ne ljutim se. Kul odgovor i dosta pomaze Psionic. Vise me ubije u pojam onaj nalik Bockievog "Onda ostavi integrisanu" jer tad se vracam u pocetno stanje zablude :) Cenim stvarno to sto mi pomazete, tj. svaki vas komentar, ma koliko on bio satirican :)
Znaci bez zezanja, imao sam Terratec Aureon jos na Duronu od 700Mhz. To je bila moja prva zvucna karta i kada je stavih nisam mogao da se nacudim cistini, dinamici zvuka itd.. Da citiram neki post koji sam procitao na forumu "kao da sam muziku slusao pod vodom pre toga" Toliko sam je gotivio da je zadrzah i na sledecoj konfiguraciji koju sam kupio, pa i na sledecoj :)
I tako jednoga dana slusah jedan remix, i nisam mogao da skapiram kako prolazi toliko u setovima kad je bas slab, kao da mu je uzeta neka frekvencija (ne znam kako jednostavnije da objasnim). Kad poceh da koristim ovaj prethodno pomenuti desktop racunar i isprobah neke pesmice, medju njima i ovu, skapirao sam zasto prolazi ta pesma, jer preko bas te integruse je zvucala kako treba, sa totalno drugacijim zvukom u basu. Nisam siguran ali mislim da ima to veze sa tim sto je ova Terratecova 16bitna a ova integrusa 24bitna, te odatle bolji zvuk.
Istrazivah jos malo i zakljucih. Kupujem ovu kad izadje ROLAND UA-55 QUAD-CAPTURE (http://www.thomann.de/de/roland_ua_55_quad_capture.htm?sid=3ff6dde1f6c868ab 4b4c351a040cd32c)
Odgledah neke klipove na youtube-u gde videh da neki producenti rade sa Edirol UA-25EX kartom i hvale je kako je zvuk sjajan itd. Ova UA-55 je navodno naslednik bla, bla, bla...
Moja prva zelja bese USB 2.0 AI, pa sam zato pitao za Mobile Pre MkII i Fast Track MkII (na laptopu imam USB 2.0, 3.0). Njuskanjem internetom saznajem da su ove dve karte USB 1.1 Vidi link (http://www.thomann.de/de/cat_amazona~ncxes.html?artid=2671&ar=237376) ali kao sto rekoh, kupujem ovu ROLAND UA-55 QUAD-CAPTURE kad izadje i kad mi se daju novci za ovu kartu. Do tada, kupujem neki jeftini USB audio interfejs koji mi vi predlozite. Voleo bih da mi ne zadaje mnogo glavobolja u Windows 7 64bitnom okruzenju, tj- da je stabilan, da ima solidne ASIO drajvere i da ima pristojan zvuk :)
Ja sta sam nasao kao jeftine kandidate je ovaj Fast Track MkII i Native Instruments AUDIO 2 DJ. Btw, pise za ovaj AUDO 2 DJ da ima Cirrus Logic AD/DA konvertere i USB 2.0, ali smesno izgleda ova mala spravica. Mada kao sto Psionic zbori "Vizuelni izgled kartice je zadnja stvar koja govori o njenom zvuku. Kada bih ovde postovao izgled Audigy2ZS full kartice, mislio bi da jede malu decu, kada ne bi znao o kojoj je karti rec."
Edit: Ne znam da li sam pomenuo, ali ne bih snimao preko nje.
Rhino
13-04-2011, 07:42 AM
M-audio 1010lt ce ti potpuno zadovoljiti zahtjeve. Zasto da nemas koji line in svejedno? Mozda ces i snimit koju pjesmu sa gramofona recimo, ili nesto slicno nekad?
A Ako insistiras na usb, opet ce ti fast track zavrsiti posao :)
boggy
13-04-2011, 07:45 AM
Poz'
1. Po pitanju dizajna AD i DA konvertora za zvuk je najodgovorniji analogni front end i generator takta, manje je bitan sam konvertor... svi, manje-vise zvuce dobro, kada im je analogno filtriranje, baferisanje i generacija takta kvalitetna. Tako da nije mudro traziti isti chip set nego do zakljucka o kvalitetu treba uvek doci na osnovu slusanja.
2. ICE1712 je PCI-only chip (vise od pola pinova na cipu su kompletna PCI magistrala, direktno se vezuje na kontakte!), i nikakav drugi interfejs nema na sebi osim njega, tako da ga neces videti u USB/FW karticama... naravno, ako se uopste vise proizvodi.
pozdrav
bogi
psionic
15-04-2011, 12:00 AM
Gagi.v drago mi je da nisi uzeo za zlo moju salu sa dr.Houseom ( al sam prso, ne gledam TV, ne bih znao ni da jave da ce sutra da nas bombarduju, ali evo skinuh sve sezone sa neta i blenem kao idiot :grin: )
Samo sam hteo da dodam jos nesto u vezi integrisane: sve vise njih pravi i ubacuje u svoj drajver nekakve EQove, pa neke "optimalna podesavanja za vas polozaj zvucnika", pa neke blage reverbe, sve to moze kod nekoga ko je prosecan slusalac da izazove reakciju "i ti si dao pare za ovo, a vidi kako zvuci integrisana, ludilo !" Cak i kad sve pogasis, ona ima neki svoj trip na nivou drajvera - superaural supernatural 3D HD spectacular sound... Za audiofile, to je mozda i ok, ali za monitoring onoga sto radis - nikako. Neces imati pojma sta zapravo radis...Polu i Profesionalne katrice to nemaju, one ti nece sakriti greske u miksu.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.