PDA

View Full Version : ko će ovde da se snađe..

Gillette
06-04-2011, 12:22 AM
Pozdrav svima

ovako stoje stvari: kupio sam nov kompjuter, pa ostalo para i za midi-klavijature i seljak kupio najduže koje su imali (da ne izgledaju baš kao melodika jel..)

i kupim ovo http://www.m-audio.com/products/en_us/ProKeysSono61.html

ODmah po ubadanju istih u usb, krenulo se sa skidanjem svih mogućih programa koji imaju veze sa muzikom (što je rezultovalo simultanim pojavljivanjem bsod-a, svakih nedelju dana, verovatno u znak dobrodošlice...)

Elem, kad sam to sredio (deinstalirao Ableton live, pa Cubase, pa Reaper, pa Audacity Beta) onda sam ponovo instalirao Audacity, Mixcraft 5, Amplitube 3, 4, 5..6...(sada sam uhvatio sebe kako lovim Logic Pro 9, Native Instruments Kontakt 4, FAb Four, Symphobia..i tako te neke programe od po 'iljadu heroja, sve računajući naravno, da je nekome možda ispalo iz nekog foldera usput..na Vuzeu..)

Brdo VST-jeva (od kojih mi 90 %, kolko primetih, rade iste stvari), brdo kopresora, reverbatora, masturbatora, flangera, chorusa..koje sam sve strpao u jedan folder sa imanom Steinberg. (otkud se on stvorio - nemam pojma)

No, da skratim...
Na početku, imao sam želju tek da "snimim akustičnu (a bogami i električnu) gitaru u kompjuter"
To sam i uspeo.
Ali, The djavo mi ne dade mira i et krenuh da tipkam po klavijaturi, sve verujuć da će moj uspavani genije da se probudi u obliku najmanje Žan Mišel Žara. Ipak..to se nekako ne dešava.

Brže bolje, pohitah da skinem video tutorijale o sviranju klavira, leva ruka, desna ruka, ritam, brojanje, držanje..sve je tu. Čak i mojih 17 etida koje sam naučio kao klinac, sve se to vratilo na moju radost..

Kapiram, da su moji problemi i tumaranja rezultat nestrpljenja, nemanja sistema da se krene od početka, ali i neznanja gde se zapravo početak nalazi?

Šta bih hteo:
Hteo bih da znam kako da podesim drajvere da se (već jednom i za svagda) gađaju (ili bolje reći - uklavire)
Zvučna na MB je jedna, zvučna na klavijaturi je druga, neki VST oće da peva sa ASIO, neki neće..Mixcraft preti da se smrzne (a bogami i da zatraži serijal) ako krenem da mnogo eksperimentišem..

Juče skinem neki bajni KORG Legacy Cell vst, sa milijardu zvukova, opcija..ali, primetio sam da je zvuk drugačiji kada kliknem mišem po vertualnoj i kada pritisnem dirku na ovoj, midi klavijaturi. Midi mi daje malo mutniji i tiši. (latencije nema mnogo, ali ipak..što li je ovako mutan majkumu?)

Da li je pametno da neke VST-jeve pobrišem? Dal će to mog omiljenog Mixcrafta 5 da zbuni..uplaši..natera da se deinstalira? Ili će on to da prepozna sa svakim novim paljenjem..?

Inače, Mixcraft sam izabrao jer može direkt da Export u mp3. Zgodno baš.

Imam i Cubase 5 na CD-u, ali..nekako mi nije na oko, a ni na ruku Mnogo simbola, šifara..sto puta zaboravim odakle beše da uvezem VST.

Da napomenem, I'm not much of a sampler guy..Više volim da sviram u realnom vremenu kroz neki plug-in, da se to snimi na jednu traku, pa onda upalim drugu traku, pa na to nasnimim nešto drugo, treće, četvrto..i sve tako reeedom..Znači, lupovi i semplovi me ne zanimaju toliko, ali bih vooleo da znam i npr čemu semplovi služe.

Eto, raspisah se pa, za početak, ako ima neko zaludan da mi kaže kako da postignem što bolji taj neki odnos dirka-zvuk, da svira što realnije i tako to..

:shock:

branoy
06-04-2011, 04:00 AM
imas eastwest fab four?? gde to nadje. daj link jbt:))). eee ja posao da spavam, videh tvoj post i ismejao sam se kako pises. ma vec ce ti odgovorit ovde mnogo njih na to ne brini .ovd sve znaju hehe

Gillette
06-04-2011, 02:10 PM
ma NEMAAAM..a oću da se izujedam ?to ga nemam..
Jesi video kako je dobro bokte...
i ne samo Fab Four nego izgleda sve od E/W. Kad sam video ony Symhobiu na jutjubu, pa dr? stakato, pa dr? legato..do?lo mi bilo da otrčim do prve prodavnice i kupim kalofonijum.

I svaki od tih programa ni manje ni vi?e nego somića evrića :banghead:
Imam jednog drugara koji tvrdi da mo?e sve (i slovima: sve) da se nađe, ali ja slomih dugmad na mi?u kliktajući tri dana - i ne nađoh.

Sve neke kobajagi varijante.
Ovi EastWeast su ozbiljna priča bre, svaki program po 15 giga..
a meni tri harda zvrje prazni..?ta reći, tuga brate, tuga...

branoy
06-04-2011, 06:36 PM
poslacu ti ja jedan fin link,. poklon od mene. zao mi ti praznih hard diskovaa hahahaha.. na pm!

Nemania
06-04-2011, 08:09 PM
Meni je do jaja (bar na You tube-u) eastwest Gipsy i Voices of Passion ali...:(

Gillette
06-04-2011, 10:09 PM
e da i to sam video, mnogo dobro zvuči, bol glave..

a kako stoje stvari sa Kompakt plejerom 4? Kontakt tojest.
Ja skinuh neki sa njihovog sajta pre neki dan, kao free verzija, ali obrni okreni..ispade da to nije kopmlet, nego mu fali svašta nešto..

rastamankg
15-04-2011, 12:00 AM
Kada sviras preko klavijature cuje ti se mutnije i tise zbog Velocityja. Udari malo jace i videces da ce se cuti isto kao kada kliknes misem :). Potrazi na kljavi dugme za iskljucivanje velocityja, ili procackaj po drajverima sto si dobio (ako ti to smeta)

Gillette
15-04-2011, 01:56 AM
ej, txs rastaman, nekako sam provalio caku..

imam na klavi Voice Vol. dugme, pa njega smanjim do kraja, a na softveru pojačam i onda se čuje samo VST.