PDA

View Full Version : Preporuka za mali mikser !

bane025
05-04-2011, 07:16 AM
Kolega i ja sviramo akustare..Imamo staza- sviram vec nekih 17-18 god..
Iz gusta to cinimo i lepo nam ide...aranziramo pesme,delimo glasove i sl....vreme i klinci nam bas ne dozvoljavaju da to cesce cinimo...ali sta je tu je - kucna varijanta zasad..tj dva drveta...:wink:
Ono sto smo skapirali je da bi uzeli neki manji mikser sa min 4 mikrofonska ulaza,vise nam ne treba...e sad imao klasicne dileme pasivnu ili power mix. i sl...Za monitoring za pocetak mogao bi da posluzi i moj HI-FI(NAD,Monitor Audio,Cambridge Audio) ali vremenom bi uzeli i 2 solidne kutije,iskljucivo za probe a i poneku svirku,ako ih bude Ono sto ne bismo hteli je plastican i tvrd zvuk,pogotovo kad su akustare u pitanju .Znaci pre smo za i malo vise topline nego suvoce i analticnog zvuka... verovatno je to uticaj HI-Fi ja :wink:
Dajte preporuku za mikseticu ,ne bi bilo lose da ima reverb(otvoreni smo i za druga resenja) ,takodje i ostatak opreme npr kutije ,mic i sl.
Pratio sam malo i domace distributere,u playeru,artistu,mitrosu imaju i ta gotova resenja razglas,2kutije,stalci sta mislite o tome,problem je sto ih nisam cuo...
Zasad za potrebe usnimavanja akustare na PC imam jedan mali behringer b5 kond i lampaski preamp Art Tube V3 koji bi koristio za vokal....sto moze da posluzi...
Vremenom cemo resavati pitanje ozvucavanja akustara i sl....
Svaki savet je dobrodosao...
<dl class="postprofile" id="profile240140"><dd>
</dd></dl>
(http://www.muzicki-forum.com/forum/viewtopic.php?f=19&t=16670#wrap)

alavuk
05-04-2011, 08:05 AM
tapco mix serija ili blend serija ...

Khan
05-04-2011, 10:59 AM
sta mislis o mackie proFX8? vrlo pristojan kvalitet/cena, ima odlicno osmisljene veze, tu je i USB, amozes posle da prosiris sistem sa aktivnim kutijama.

bane025
05-04-2011, 04:04 PM
Hvala na dosadasnjim predlozima..
Kakve su miksete Martin Wisman ?
Pretpostavljam da je to iznad Behringera,kojeg bi izbegli !
Pozz !

Bockie
05-04-2011, 04:30 PM
Kakve su miksete Martin Wisman ?

U najboljem slucaju isto sto i Behringer...:( Dakle - nje-sra...!

Postoji da kazem, nekoliko klasa, i sve sto je tu oko Behringera se razl;ikuje najvise samo u imenu i poprilicno ni u cemu vise...

Opet stara - koliko para - toliko muzike...

Mackie je odlican, ali ne znam koliko je "topao".

Mislim da je odlican izbor recimo neki manji Soundcraft (efx, mfx serije) pa sa manje kanala i efektom,8 ako ima, i to su GB-30 preampi (koji idu na mnogo skuplje modele) i izuzetno cisto i lepo rade... Recimo da je to ono - cena/kvalitet odnos...
Lexicon-ov čip na njima je zaduzen za efekte, tako da se moze dobiti vrlo uoptrebljiv reverb ili neki drugi efekat za live...!

Dakle, pasivan mixer i neke fine aktivne kutije, ako vec trazis fin sound.

alavuk
06-04-2011, 07:55 AM
ne bih bas rekao da je tapco njesra ali naj izbor i od mackie-a je soundcraft opet moje misljenje ali opet da ponovim onu staru krilaticu kol'ko para tol'ko zike

bane025
06-04-2011, 03:19 PM
Necu imati para za bas jako dobru muziku ? :wink:
Moram da pitam,posto ste me zainteresovali za Soundcraft ,kakav je 124fx Notepad posto mi mfx serija prebacuje budzet ?Mislim u odnosu na pomenutu konkurenciju ,takodje mi recite ima li Yamaha sta da ponudi u tom segmentu,evo naisao sam na model Yamaha MG82CX?

(http://mitros-music.orangehill.rs/proizvod/288-Yamaha-MG82CX/)

(http://mitros-music.orangehill.rs/proizvod/288-Yamaha-MG82CX/)

lesha
06-04-2011, 03:46 PM
ako zelis dobar zvuk, preporucujem allen & heath zed 10 fx

bane025
11-04-2011, 10:37 AM
Trenutno nam allen & heath zed 10 fx prebacuje limit...
Da li ima smisla ici na ovaj Yamaha MG82CX,kosta 20 hiljada, ima efekte i dovoljan broj ulaza i nije Behringer :) !

alen
13-04-2011, 06:22 PM
Mg serija Yamaha je ocaj zivi.Plastika spolja,plastika zvuk,preampi i eq katastrofa.Ako je AH izvan budzeta i moj glas ide za neki Soundcraft,makar i polovan.A imas i taj mali AH bez efekata:
http://www.thomann.de/gb/allenheath_zed10.htm

alen
13-04-2011, 06:30 PM
ili ovako nesto

http://www.thomann.de/gb/soundcraft_notepad_124_fx.htm

bane025
13-04-2011, 08:39 PM
Thanks, @alen !
Snasao sam se u medjuvremenu !
Uzeo sam iz oglasa Tapco mix 220fx,to je bila i jedna od preporuka od @alavuka ranije .Ustedeo sam nesto novca...Znam da mozda nisam puno odmakao od Behringera,Martin Wiseman-a,ali se ipak nadam da sam za novac uzeo solidnu mikseticu...ne znam kakvi su efekti na njoj,stize za koji dan pa cu saznati.Ostao koji dinar za mic ili aktivne kutije kad dodje red na to...zasad se kacimo na HIFI,polako ...bitno je da smo se mrdnuli....Hvala svima !

alen
13-04-2011, 09:25 PM
Svaka cast,nesumnjivo bolje resenje od Mg-a i Behringera.Ziveli :wink:

bane025
17-04-2011, 07:46 AM
Da podelim par utisaka,zadovoljan sam miksetom,efekti su sasvim ok za akusticnu svirku...,ozvuceni Ibanez zvuci super i preko HIFI sistema...sledeca faza su dva aktivna monitora :wink:,takodje bi i tu izbegao Behringer te ako vec imate kakav predlog pisite....:)

masterbilt
06-10-2011, 12:35 AM
Malo kasnim, ali nadam se da niste uzeli Yamahu! Ta serija Mg je kao sto rece alen nocna mora! Da ti je neko da za 10k ne uzimaj, ne vredi te pare! Ali ako ste vec skupili za Yamahu 20k, strpite se malo pa prikupite jos 10tak, i uzmite A&H Zed10fx, jer je to idealna varijanta za vasu kombinatoriku, jer ovaj mixercic ima specijalno pretpojacala za gitare (simulaciju lampe), kao i dobra pretpojacala za mic-ove. Doduse, ozvucene akustare su neophodne za ove gitarske ulaze...ali ako planirate da radite kako treba, to vam je 'must-have' equipment, nazalost! :S

masterbilt
06-10-2011, 12:43 AM
..sjajno, ja kucam odgovor, i kada postovah prikaza se i DRUGA strana! :P ne mogu da nadjem Delete u editu, pa neka ide ovako... ;) Nadam se da ste zadovoljni mixetom,

pozdrav!