PDA

View Full Version : Nuendo 4 loudanje Vst-ova

Thermaltake
01-04-2011, 07:14 PM
Nemam ba? neku jaku ma?inu p4 3,4ghz 2gb rama no opet mislim da mi nuendo nebi trebo se otvarat 2 i pol minute.Imam podosta pluginova waves 7 mercury,psp,trilian,omnisphere,kontakt 2 i 4 i jo? neke manje, ove ostale sve na loudu nit ne vidim kolko ih brzo pro?ita jedino ove wavesove apsolutno sve vidim od prvog do zadnjeg kolko ih sporo u?itava, jel to do mene ne?to ili do krekanog wavesa?

branoy
01-04-2011, 09:20 PM
a joj :( pentium 4 !!! :( ja od kad ga sam se resio mene glava vise ne boili. toliko druze.

Khan
01-04-2011, 10:01 PM
zvuci normalno za to opterecenje na p4. Znas ti koliko se ceka na starog lampasa...:grin:

Rhino
02-04-2011, 03:18 AM
Nije do tebe, do wavesa je!

Nekima radi normalno to paljenje, nekima ne.. Meni isto tako. Odbrojava sve wavese kao da ih ucitava prvi put... I na desktopu i na laptopu. Win xp je u pitanju u oba slucaja, sp2 i sp3..

Poz

Inovative_kg
02-04-2011, 09:49 AM

Nekima radi normalno to paljenje, nekima ne.. Meni isto tako. Odbrojava sve wavese kao da ih ucitava prvi put... I na desktopu i na laptopu. Win xp je u pitanju u oba slucaja, sp2 i sp3..

Poz

Ja od ovoga dobijam slom zivaca.. Ima li resenja ovome ?

Thermaltake
02-04-2011, 08:23 PM

Poz

A ni? ?ekam onda W8 da ga kreknu :D mo?da bude na njemu br?e.Ma ?ta je najbolje meni brzo njih u nuendu prvi put o?ita puno br?e nego drugi put kad ih je sve u?ito to ne ku?im.
Danas sam sku?io da nekima ide br?e nekima sporije, bio u dva studija u jednom brzo louda u drugom sporije, a podjednake spec. su kompjutera.

Rhino
02-04-2011, 11:41 PM
Ja od ovoga dobijam slom zivaca.. Ima li resenja ovome ?

Ne znam. Neko na forumu rece da mu je problem nestao kad je presao na win7 cini mi se..

Mozda i da se uninstalira waves i prokopa po registriju bi se i naslo neko rijesenje.. Ko zna? Mene je to smaralo u pocetku, sad i ne primjecujem.:D

branoy
03-04-2011, 12:58 AM
i u mene je odavno win7 jos 32bit i nema nikakvih problema. probajte. noviji plugovi, noviji sistem. jbg tako to ide.

Rhino
03-04-2011, 09:20 AM
E jeb.. Ne da mi se da radim fresh install sa svim i svacim josh uvjek.. Pa tek kad plagovi redom ne budu radili:D

zeleni
03-04-2011, 09:26 AM
Kod mene na win7 je isto tako ucitavalo pola dana, pa sam obrisao wavese i ponovo instalirao. Nakon toga je postalo normalno sve :)

Pozdrav

Arthur
03-04-2011, 01:17 PM
kako si pobrisao, uninstall ili ono ručno pa registriju?

zeleni
03-04-2011, 01:41 PM
Uninstall, pa pustio onaj 1-Click Maintenance iz TuneUp Utilities i to je to... Naravno rucno pobriso sve sto je ostalo u Program Files
Pozdrav!

psionic
03-04-2011, 05:49 PM
Uninstall, pa pustio onaj 1-Click Maintenance iz TuneUp Utilities i to je to... Naravno rucno pobriso sve sto je ostalo u Program Files
Pozdrav!

Uf, jezim se kad neko spomene te tune-up zezalice... Nego, vec sam pisao negde da Wavesi jako cudno rade ako nemate poslednji update grafickog drajvera :shock: Zvuci glupo, ali je tako... Mada to dugo loadovanje ne izgleda kao da je od drajvera za grafiku, ali ne boli probati...

elmirh
04-04-2011, 07:51 PM
Ide to normalno na jacim masinama.
Npr. kod mene na I5, 8 GB rama, na Win 7 64 bita, waves 7 i more pluginsa otvara za tren.
:wink:

Arthur
05-04-2011, 02:54 AM
definitivno nije do snage mašine, samo čitaj pažljivije pre nego postuješ.

psionic
05-04-2011, 03:50 AM
Ide to normalno na jacim masinama.
Npr. kod mene na I5, 8 GB rama, na Win 7 64 bita, waves 7 i more pluginsa otvara za tren.
:wink:

A to je, kao, jaca masina ?
Pih, amater...
:rotfl: :rotfl: :rotfl:

(salim se naravno !)

elmirh
05-04-2011, 06:02 PM
Odkud znas da sam amater, bas si vidovit, il to zakljucujes po broju postova??
U odnosu na pomenutu konfiguraciju, meni je i5 i ovih 8 gb rama dosta jaca masina, jer sam i sam do skora imao taj dual core p4 3,4ghz 2gb rama i znam kako se ponasala masina.
Trillian, Omnisphere je dizao ali u prazno bez opterecenja CPU, waves otvarao sporo, doduse dok sam bio na xp, ali sada pri opterecenju projekta, ne mari za njih puno a i waves 7 samo proleti.
Sto ste vi pojedini sa rumskog tako negostoljubivi, odmah ko pcelice napadate, hahahaha
:rotfl::rotfl:
Arthure, naravno da sam procitao-tema je sporo dizanje vst i waves 7.
I dalje mislim da je do compa.
pozzz

Haxli
05-04-2011, 09:40 PM
Nije mi namera da napada (letim, zujim niti serem med :)) - al ako sam dobro
ispratio prichu malo mi je nemoguce da svi imaju iste mashine i isti problem...

Plus

Danas sam sku?io da nekima ide br?e nekima sporije, bio u dva studija u jednom brzo louda u drugom sporije, a podjednake spec. su kompjutera.

plus +

Meni pet dana radi kako treba a onda shestog krene da smara sa uchitavanjem (jednom)
zati nastavi da radi normalno do nekog sledeceg dana "D"...

Pa s obzirom da imao razlichit hardver + OS (u nekim sluchajevima) ;)

Za neki drugi komp tvoje mishljenje skroz na mestu al u ovom sluchaju
mislim da nema veze sa tim... sa chime ima, stvarno ne znam...
Ja reinstalirah sve pa cu da vidim dal ce opet da krene da smara :)

psionic
05-04-2011, 10:38 PM

Ja ne znam da li si procitao ceo moj post... U dnu pise da se šalim. Mislio sam na kompjuter - onako iz zajebancije - kao, to tebi jaka mašina ? ? Probaj da u sebi pročitaš post šaljivim tonom, pa ćeš shvatiti zašto sam napisao - pih, amater
( smajliji su trebali da razvedre čitavu stvar... )

A sad, kad već ne shvataš šalu - šta da ti kažem... A i jebeš forum, kad moram da napišem da se šalim !

Mogli
05-04-2011, 11:09 PM
Nista tako ne smara, kao ucitavanje Waves-ovih plugin-ova u Nuendo :banghead:

Khan
05-04-2011, 11:28 PM
Smara vise kada se ne ucitaju i sve pukne, a klijent ceka na final render...:mad:

Arthur
06-04-2011, 01:27 AM
U odnosu na pomenutu konfiguraciju, meni je i5 i ovih 8 gb rama dosta jaca masina, jer sam i sam do skora imao taj dual core p4 3,4ghz 2gb rama i znam kako se ponasala masina.
Trillian, Omnisphere je dizao ali u prazno bez opterecenja CPU, waves otvarao sporo, doduse dok sam bio na xp, ali sada pri opterecenju projekta, ne mari za njih puno a i waves 7 samo proleti.
Sto ste vi pojedini sa rumskog tako negostoljubivi, odmah ko pcelice napadate, hahahaha
:rotfl::rotfl:
Arthure, naravno da sam procitao-tema je sporo dizanje vst i waves 7.
I dalje mislim da je do compa.
pozzz
vidi? da ipak nisi pa?ljivo čitao i da nije u snazi ma?ine trip. To je bar lako zaključiti. A i mi smo mnogo manje "negostoljubivi" prema novoprido?lima koji krenu sa razumnijim nastupom.
Inače, dobrodo?ao na forum ;)

Thermaltake
07-04-2011, 11:25 AM
Probao sam reinstall waves-a obriso sve njegove fajlove,folder po?istio registry na novo instaliro i dalje je isto, samo wavese vidim kako louda,ove ostale omnisphere,trilian...itd. sam samo prvi put vidio kad mi je u?itavo sve pluginove, sad ih valjda vi?e netreba ni ?itat il ih tako brzo odrola da ih nit ne vidim. A dok u acid pro mi ih sve brzo pro?ito skupa sa waves-ima, jedino mi wavese u nuendu sporo ?ita, pa mislim da bi to bilo onda ne?to do waves-a i nuenda problem, ?ak sam probo i reinstall nuenda i ni?ta sve isto.

branoy
07-04-2011, 01:04 PM
cudno to vama sa tim wawes. ja nisam imao problema ni sa onom 5 verzijom na xp i p4. sad na quadu ova 7 isto ucitala jednom posle instala. i cubas kad palim preleti 15-30sek do projecta.
mozda graficka a? u mene gt9600 zadnji driveri uvek sa instalom win, al sumnjam.

Thermaltake
07-04-2011, 02:11 PM
Ma nije do drivera probo sam ve?,a i nema nikakve veze grafi?ka s tim.

Thermaltake
14-04-2011, 01:04 PM
Riješio sam problem i smanjio sa 2 i pol minute na 30ak sekundi otvaranja nuendo. Problem sam riješio tako da sam uzeo WaveShell-VST3 7.1.vst3 koji se nalazi u Program Files\Common Files\Digidesign\DAE i ubacio ga u folder Program Files\vstplugins i toe bilo to, jedino što mi u nuendu sad nisu poredani po listi tipa vocals,mastering... nego su u jednom redu waves pa podijeljeni u surround,mono,stereo. Ako netko koristi još i acid pro kao ja pluginovi mu neće radit morat će sa dxshell povuć WaveShell-VST3 7.1.dll i da mu izbaci sve waves-ove dll-ove i ubacit u folder neki npr. "waves" u vstplugins folderu, tek tad će mu onda i u acidu radit, nadam se da vam je pomoglo, uživajte.

Rhino
14-04-2011, 01:45 PM
Probacu. Mada meni nije ucitavalo 2 minuta, vec mnogo manje. mozda sad onda bude kao ranije verzije :)