View Full Version : 'noviji' mikrofoni
Vec generacije snimatelja rade sa istim mikrofonima (uglavnom)...... Da li postoji neki nov mikrofon koji vas je odusevio, zainteresovao..... pri tome ne racunam razne sestrinske neumann varijante, sa poznatim i proverenim kapsulama (violet, peluso, blue..)..... nego nesto novog dizajna (npr AT model sa dinamickom i kondenz glavom u sebi http://www.google.com/products/catalog?hl=en&biw=1280&bih=613&q=audio+technica+dual+element&um=1&ie=UTF-8&cid=9095409945220430687&sa=X&ei=DwyVTcngJofOswa6r8DKCA&ved=0CCIQ8wIwAg# koji je mozda i bez veze.....:))
Sto ljudi je procitalo i nista?!? Svi cuvaju tajne, LoL. Dobra tema Off. Evo neceg sto me jeko obradovalo: AKG C430 micromic. Mali, jeftin, cardioid, condenser, od 80Hz na dole ima roll-off u opsegu, preko 5000Hz blagi bump, koji u upotrebi zvuci kao skup enhancer. Bright mic, bez plastike i metala u zvuku. Pravljen za overhead uglavnom, radi spektakularno i u studiju i na sceni za cinele, hi-hat, sekcije violina, viola, vrlo zanimljiv i upotrebljiv za close micking zicanih instrumenata sa metalnim zicama. Ovo je sve vrlo licno, naravno, mnogi se nece sloziti, ali meni zvuci prirodnije od c1000 i slicnih, mislim da sa njim nikad nisam pipnuo EQ u snimanju. 5.-cnt.
ja nesto gotivim audix mikrofone za bubanj (i5 i D6) kao alternativu za vekovne 57ice, jaja i sl..... iako d6 ima prilicno zvuk takav kakav ima, ali mi uglavnom radi posao...
Surfer
30-04-2011, 12:03 AM
Vec generacije snimatelja rade sa istim mikrofonima (uglavnom)...... Da li postoji neki nov mikrofon koji vas je odusevio, zainteresovao..... pri tome ne racunam razne sestrinske neumann varijante, sa poznatim i proverenim kapsulama (violet, peluso, blue..)..... nego nesto novog dizajna (npr AT model sa dinamickom i kondenz glavom u sebi http://www.google.com/products/catalog?hl=en&biw=1280&bih=613&q=audio+technica+dual+element&um=1&ie=UTF-8&cid=9095409945220430687&sa=X&ei=DwyVTcngJofOswa6r8DKCA&ved=0CCIQ8wIwAg# koji je mozda i bez veze.....:))
Ne:)
Audix i5 je fantastičan! Definitivno mi bolje radi na snare-u od 57ice...
A od ostalih... ne znam... nemam više niti jedan mlađi od 20 godina :)
Bockie
30-04-2011, 07:45 PM
AT 4041 me je totalno odusevio na snare top. Iako je u osnovi korisceniji za bottom , zatim za akusticne instrumente i td...
Imam ja 4041... nije to baš tako nov model... ne znam gdje povlačimo granicu "novi modeli"...
To je okej mikrofon. Nije nešto. Al totalno je prilagodljiv pa može uvijek odigrat na bilo kojoj poziciji. Nikad ne briljira ali ono što je bitnije - nikada ne zasere!
ja sam prvenstveno mislio na neke mikrofone drugacijeg dizajna... ali kad se ni o ovoj siroj kategoriji ne prica.... :(
Ja sam pored seta proverenih vokalnih mikrofona (N U87,akg 414,c12,oktave,braunera..) kupio na slepo SE Titan citajuci testove i bas sam zadovoljan.Nije lep,izgleda kao velika ruzna kugla ali je prezentan (ali ne onako prstav kao Rode) ima pitome dubine i uz Focusrite liquid channel (simulacija lampaskog preaampa viking) radi odlicno!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.