PDA

View Full Version : Cubase 5 i Roland Fantom X8 MIDI setup

comi_legenda
30-03-2011, 06:51 PM
HELP!
imam jedan MALI problem sa Cubase 5 i rolandom... :/ ...trebao sam da krenem po PT9 i probao cubase i ne cini se lose ALI u cubase-u ne mogu da ga (Roland-a) namestim da se ponasa kao slave a cubase da bude master... tj. ja ga namestim tako samo ne reaguje... u protools-u sve radi ok i npr stavim rolanda u RYTHM PATTERN i kliknem PREVIEW, on ne krece dok u protools-u ne kliknem START... dok u Cubase-u ne krece uopste... e sad kontam da na midi traci treba da se stavi roland kao MIDI IN i roland kao MIDI OUT (na midi traku snimam RYTHM PATTERN iz rolanda) ali kad to uradim nastaje haos u rolandu jer primi nazad midi koji je poslao i napravi "perpeto tu mobile" efekat i samo vrti u krug iako je cubase stopiran... trudio sam se da budem sto precizniji u izlaganju problema... I , nije mi cilj da snimim RYTHM PATTERN (to mogu da uradim) nego da omogucim te kontrole a da ne dodje do haosa... sto je mala verovatnoca da je izvodljivo.. :( hvala unapred..

Nemania
30-03-2011, 07:52 PM
Ja sam imao fantoma x8, radio mi je sa cubase 5 i sve je savrseno funkcionisalo. Aliu nije bio spojen sa zvucnom kartom preko midija, vec direktno putem USB kabla na komp. Mozda je do podesavanja...

comi_legenda
30-03-2011, 08:02 PM
meni je roland spojen sa FireWire kablom. kako si podesio to..? :/

Nemania
30-03-2011, 08:09 PM
meni je roland spojen sa FireWire kablom. kako si podesio to..? :/

Kako mislis Fw kablom. Na rolandu ne postoji Fw ulaz, tj izlaz..Postoji samo kabl koji se spaja iz rolanda na usb racunara. Nikakvi ostali midi kablovi ti nisu potrebni u tvom slucaju. Na samoj klavijaturi imas opciju da li da kabel koristis kao usb vezu za prenos podataka u klavijaturu ili katricu, ili kao midi. Podesis na midi i to je to. I ako je potrebno udjes u "device setup" u cubaseu, pa midi podesavanja i tu podesis roland fantom..

p.s. Petre jesi to ti? :)

comi_legenda
30-03-2011, 08:32 PM
nije petar... i nije firewire nego neki cudni usb..? :shock: tamo je podesenno na USB MODE MIDI ...

comi_legenda
01-04-2011, 02:40 PM
...? :/