View Full Version : tascam m 3500 ili 3700?
Neverino Ludi
26-03-2011, 01:57 PM
pozdrav svima!
interesiram se za neki stari mixer sa karakterom pa naletih na tascam m3500 i m3700,zanimaju me vasa misljenja o doticnoj gospodi,moje je znanje o mixerima veoma limitirano stoga bih cjenio cuti vase aspekte .
hvala unaprijed i isprike ako ovom postu nije ovdje mjesto,vidjeh analogija pa rekoh zasto ne ,za to me majka rodila hahaha
Bitch
26-03-2011, 03:38 PM
nije lose. za malo para pristojan sound. Upotrebljivo skroz. koja je prakticna primena - tj koju vrstu posla bi najcesce radio na njemu? Koji je budget?
pozZ
Surfer
26-03-2011, 07:49 PM
pozdrav svima!
interesiram se za neki stari mixer sa karakterom pa naletih na tascam m3500 i m3700,zanimaju me vasa misljenja o doticnoj gospodi,moje je znanje o mixerima veoma limitirano stoga bih cjenio cuti vase aspekte .
hvala unaprijed i isprike ako ovom postu nije ovdje mjesto,vidjeh analogija pa rekoh zasto ne ,za to me majka rodila hahaha
Tascam i karakter?:)
Reci koliko para želiš dati i za šta ti treba mikser.
Danas za nikakve novce možeš birati ono za čim sam ja nekad slinio:(
Neverino Ludi
31-03-2011, 08:50 AM
Imam par sintića,ritam masinu,volim stari zvuk ala john carpenter i tako,uskoro bi trebo dobiti traka?a nekog,od mixera bih volio da ima 32 kanala,da mogu fino podesit peek od svih frekvencija,neznam kako se to strucno zove(sada mogu samo u mid-u,imam yamahu emx 5000 sa 20 kanala),nije da mi je neki cilj al volim lo-fi,zasada se snima na kazetu,volim starudije i nevolim kad je masina ruzna,kolege iz susjedstva mi kazu soundcraft series 200(ili neki drugi model,slabog sam pamcenja),predivan je al nemogu ih bas nac,izdvojio bih oko 1000-1500 eura
cuo sam 2 mixera u zivotu i tesko mi je procjeniti neke stvari,tu sam spomenuo te tascam-e jer ih koristi covjek ciji mi se zvuk strasno svidja a i jako su lijepi
nisam rjecit covjek i od nekog znanja,nadam se da me razumjete
thx
LACKY
01-04-2011, 01:29 AM
Tascam i karakter?:)
Reci koliko para želiš dati i za šta ti treba mikser.
Danas za nikakve novce možeš birati ono za čim sam ja nekad slinio:(
Dodjavola u pravu si!
Ono za cime si nekada slinio sada se kupuje za nikakve novce, a Tascam je u ono vreme u odnosu na to(za cime si slinio) bio slina, a sada je tek kao polovan, bas polovna slina!
Bockie
01-04-2011, 03:20 AM
Dodjavola u pravu si!
Ono za cime si nekada slinio sada se kupuje za nikakve novce, a Tascam je u ono vreme u odnosu na to(za cime si slinio) bio slina, a sada je tek kao polovan, bas polovna slina!
E bre, cika Shime, kakva govna se danas prodaju kao analogija, Tascam je majka milosna!!!
To su ok mixeri,nista specijalno,ali pristojno... ...Love Hunters imaju albume na tome i tascam adatima, i to sve svira prilicno pristojno...!
DaBear
01-04-2011, 01:33 PM
dobar si sa tom tehnikom koju imas....ne treba ti nista bolje za taj neki lo-fi..i snimanje na kasetu..
Neverino Ludi
01-04-2011, 11:45 PM
mislim da pitanje nije bilo dal mi je dovoljno il ne, nego preporuka za mixer,hvala na pomoci
Surfer
02-04-2011, 08:40 PM
Imam par sintića,ritam masinu,volim stari zvuk ala john carpenter i tako,uskoro bi trebo dobiti trakaša nekog,od mixera bih volio da ima 32 kanala,da mogu fino podesit peek od svih frekvencija,neznam kako se to strucno zove(sada mogu samo u mid-u,imam yamahu emx 5000 sa 20 kanala),nije da mi je neki cilj al volim lo-fi,zasada se snima na kazetu,volim starudije i nevolim kad je masina ruzna,kolege iz susjedstva mi kazu soundcraft series 200(ili neki drugi model,slabog sam pamcenja),predivan je al nemogu ih bas nac,izdvojio bih oko 1000-1500 eura
cuo sam 2 mixera u zivotu i tesko mi je procjeniti neke stvari,tu sam spomenuo te tascam-e jer ih koristi covjek ciji mi se zvuk strasno svidja a i jako su lijepi
nisam rjecit covjek i od nekog znanja,nadam se da me razumjete
thx
Čuj, između 1000 i 1500 baš i nema nekog izbora.
Da ne pričam da to što ti tražiš sveep EQ na svim bandovima nema na desetostruko skupljim mikserima.
Ali evo, moja preporuka ti je A&H GL2200, dobro zvuči, ima 32 kanala, dobar EQ, sweep na midovima, HPF po kanalu, ima solidne preampove i obično su ti mikseri kvalitetno izrađeni.
Imaš ovdje oglas, netko prodaje
http://www.njuskalo.hr/miksete/allen-heath-oglas-985910
Ako te zanima razgovaraj o cijeni i stanju,pošto ima flight case vjerovatno je korišten za live a takve sprave obično plate danak, zato bi ja to dobro pregledao i korigirao cijenu i razmišljaj o tome da ćeš ga trebati malo osvježiti, očistiti fadere i potove i slično.
Neverino Ludi
05-04-2011, 10:29 AM
puno hvala Surfer s tim da si me malo rastuzio s tim sweepovima,pitam se za koji vrag ima toliko knobova taj tascam
dali imate jos kakav prijedlog?
IgorGrozni
06-04-2011, 09:13 AM
Eto brate:
http://cgi.ebay.com/Soundcraft-200sr-32-channel-mixer-/200593933685?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2eb4548575
Saundkraftica je zakon, vidi sta drugi pisu:
http://homerecording.com/bbs/general-discussions/recording-techniques/mackie-1604vlz-pro-vs-soundcraft-200sr-vs-tascam-m-126-vs-yamaha-2404-a-296164/
I nevjeruj ludjacima (ni politicarima, ni nekrofilima, ni Marku Tomicu a nemoj ni popovima...), 1000-1500eu je sasvim dosta za kvalitetan mikser (polovan) u koji treba ubost koji sint i koju ritam masinu i efekt. Nema sweepove na svim bandovima, al nemaju ni puno skuplji ko sto covjek rece, pa onda ko ih j***.
Neverino Ludi
07-04-2011, 08:48 AM
pa de si brate Grozni,sad cemo da skupa noobujemo po ovom forumu,nek se narod malo smije sta...
volio bi da uzmemo u obzir sve opcije,pa mozda uleti jos neka ideja od ovih ljudi
predivan je taj soundcraft,al je u americi i pick up only,a nas kolega chris je u NY tako da nam samo ta regija odgovara
ajmo ljudi dajte jos topline!
Arthur
07-04-2011, 10:00 AM
ako ti je mišljenje forumskih kolega, od kojih se u ovom slučaju, dvojica decenijama bave ovim poslom, mišljenje "ludjaka", onda je možda najbolje ni da ga ne tražiš jel da?
Igore, jako ružan način da se predstaviš na novom forumu :(
IgorGrozni
07-04-2011, 01:16 PM
Zdravo Arture!
Mislim da si ti to malo preozbiljno shvatio (mozda preosobno?)... ali imas pravo nepristojan sam, i ispricavam se ako koga uvrijedih! Cijenim misljenje ljudi, pogotovo ako bar donekle znaju o cemu pricaju i voljni su to podijelit. Medjutim vjeruj mi kad cujem da je za dobar mikser 1500eu premalo (a nije ni to bas sitnis), i kad slusam savjete struckanja (pogotovo onih koji rade u finim studijima) da mi treba mikser od 100000000000000 para, kompresori, gateovi, svemirske letjelice, dizalice, slonove kljove, mlado od jasterba i stajaznam za dobar zvuk dodje mi za povracat. Naslusao sam se toga. Mislim da je za ubost 4 sinta i ritam masinu sa par efekata takva jedna mikseta od 1500eu, pa da li je Mackie, Yamaha, Soundcraft ili sta drugo, vise nego dosta ako se volis igrat i eksperimentirat. Ako neznas, i trazis spas u kvalitetnoj turbo-skupoj opremi nece ti nikakva mikseta pomoc. Sint i ritam masina nije tool ili pink floyd ili simfonijski orkestar da treba mikser od 2 kilometra. Takodjer ljudi koji su okruzeni i rade s takvom opremom cesto zaboravljaju da nemaju bas svi milijone u djepu...
Eto,
Pozdrav i nemoj se ljutiti!
Bockie
07-04-2011, 03:02 PM
Cika Igore, potpuno se slazem sa nekim stvarima koje kazes.
No, rumski okuplja ljude sa razlicitim nivoima znanja i iskustva. Dosta ljudi je radilo na razlicitoj skupljoj i jeftinijoj opremi i opet shodno tome ima neki odredjeni stav.
Da bi bio upoznat sa necijim radom i iskustvom ili bar priblizno imao predstavu, moras boraviti na forumu neko vreme, citati i tada ce sigurno stvari biti jasnije, pa ces znati kako da reagujes na razlicite komentare, razlicitih ljudi.
Ja sam potpuno ubedjen da nisi imao nameru da nekoga vredjas i isto tako znam da je cika Arthur ,na svoj nacin, hteo da skrene paznju na ophodjenje prema clanovima, na sta ima pravo.
Dakle sve je ok.
Opet , kazem, potpuno se slazem sa dosta stvari koje si rekao sad u poslednjem postu!
+1 i za taj Soundcraft... :)
Surfer
07-04-2011, 03:40 PM
Koliko se sjećam čovjek je pitao za prijedlog miksera sa "karakterom" od 32 kanala sa sweep EQ na svim bandovima za 1000-1500 EUR.
Ja sam mu ponudio opciju A&H koji ima "karakter" za razliku od Tascama, ima sweep na midovima i cijena je vrlo blizu njegovih 1500 EUR.
Ovaj Soundcraft nema sweep niti na jednom bandu nego su svi bandovi fiksni,
tako da ne znam kako to odgovara onome što čovjek traži.
"EQ is HI 12k fixed, 5k Hi-Mid fixed, Low Mid 250hz fixed, and Low 60hz fixed"
Isto tako 850 dolara u Americi je nešto drugo, probajte izračunati koliko je 85o dolara kad se dopremi ovdje iz Amerike.
Inače, što se tiče Soundcraft EQ , nije neko čudo, mutnjikav i dosta ubija tranzijente, a ovaj mikser ima dosta šuma.
Za 1500 Eura NE MOŽETE dobiti neku ekstra kvalitetu.
Neverino Ludi
07-04-2011, 07:08 PM
Nemojte zamjerit kolegi igoru ,al iz losih procjena smo kupili tu yamahu emx 5000 koja nam se nije pokazala dobra pa mislim da ta frustracija izlazi iz tih razloga jer oboje potjecemo iz siromasnih obitelji a o tehnici ocito imamo utpijsko misljenje
mislim da je taj sweep super stvar,dapace toliko dobra da bih je volio imat na ostaloj ekipi
svi ovi vasi postovi su od vrhunske pomoci ,te bih volio da se ova tema razradi u detalje,ovdje sam dosao jer sam vidio da se ekipa gadno kuzi o ovim stvarima
nase finacije mogu dosezati i vecu svotu ako to naravno vrijedi jer trenutacno imamo tu yamahu na kojoj imamo i vise nego dovoljno za uciti stoga vremena imamo,zato bih vas volio zamoliti da razradimo ovu temu o analognim mixerima i sto mozemo ocekivati od njih
S Voloskeg san pri?al daj za pit kabal!!! hvala Surfer!
IgorGrozni
07-04-2011, 07:13 PM
Istina, nema sweepove ni na jednom, medjutim mogu se nabaviti moduli (to se valjda tako zove?) sa sweepovima. Sto se tice tog suma, stvarno ne bi znao, ali citam da su ljudi jako zadovoljni i nisam bas naletio da se nesto zale...
Evo:
http://www.livesoundint.com/lab/lab/messages/archive/21405.html
Evo jos jedan prijedlog (ima sweep eq!):
http://cgi.ebay.com/Soundcraft-200B-mixer-32X4X2-power-supply-/320681915499?pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item4aaa21b46b
Eto mozda sam totalni noob ali i dalje mislim da se za te pare moze nabaviti mikser zadovoljavajuce kvalitete koji ako radi kako treba ne treba mijenjat do kraja zivota.
Pozdrav!
http://www.kupujemprodajem.com/Studijska-konzola-D-R-4000-611354-oglas.htm?filter_id=1766540
Ovo ti je recimo solidna sprava SA karakterom za TE novce super.
Uveren sam da moze da se spusti mozda i na 1500 e ,tesko se danas ovde prodaju analogne miksete te velicine i starosti ...
Pozz
awacs
08-04-2011, 08:15 PM
Evo jos jedan prijedlog (ima sweep eq!):
http://cgi.ebay.com/Soundcraft-200B-mixer-32X4X2-power-supply-/320681915499?pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item4aaa21b46b
Jok more, ni taj nema sweep nego prodavac lo?i kupce.
Pozdrav,
Vasa
Bockie
09-04-2011, 03:52 AM
Nema sweep...
I koji ce mu moj... To je za grubu kontrolu, pre usnimka, i to je puno sto ima...! EQ na mixeru ne mora uopste da dira.... to je za sinteve i tako, sta li vec rece da trazi.... Tu je preamp bitan, sto je na tom S.craftu do yaya za te pare...!!! Ostalo resava itb...
Koliko ljudi na sceni je uopste selo da vrti eq na pravom stolu...? A kad dotle dodje svi sve znaju... cccc....
Surfer
09-04-2011, 08:02 AM
Nema sweep...
I koji ce mu moj... To je za grubu kontrolu, pre usnimka, i to je puno sto ima...! EQ na mixeru ne mora uopste da dira.... to je za sinteve i tako, sta li vec rece da trazi.... Tu je preamp bitan, sto je na tom S.craftu do yaya za te pare...!!! Ostalo resava itb...
Koliko ljudi na sceni je uopste selo da vrti eq na pravom stolu...? A kad dotle dodje svi sve znaju... cccc....
Kako je preamp bitan kad im mikser treba da spoje sinteve i drum ma?ine?:shock:
Preamp ima dosta ?uma i ne bi ga nikome preporučio.
Ali zato:
Za jeftine pare- 400 Eura
http://www.njuskalo.hr/miksete/mixer-soundcraft-200sr-24-kanala-flightcase-oglas-2552184
Bockie
09-04-2011, 11:04 AM
Pa zar mu ne treba za snjimanje?
Whatever...
filip
11-04-2011, 09:00 PM
evo ja ozbiljno razmisljam o prodaji mog tasc.m-3700 :)
Bockie
11-04-2011, 10:52 PM
Ajde onda ozbiljno okaci oglas u za to predvidjenoj sekciji, a ne ovako... :wink:
Poz'
filip
12-04-2011, 06:56 AM
ne brini Boki, svi ce biti obavesteni na pravom mestu - kako treba, kada (i ako) do toga sigurno dodje, pozdrav :rolleyes:
Bockie
12-04-2011, 11:43 AM
:thumbsup:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.