PDA

View Full Version : TASCAM DM-4800, IF-FW/DM mkII i PT9

comi_legenda
26-03-2011, 01:00 PM
Zdravo!
potrebna mi je pomoc HITNO! imam tascam dm 4800 i u njemu karticu IF-FW/DMmkII pa me interesuje da li Avid protools 9 podrzava navedenu karticu, tj. da li imam 32 IN-OUT kanala? bio bih zahvalan ako neko konkretno moze da mi odgovori na pitanje jer za par dana idem za ?vajcarsku u nameri da kupim PT9 (odgovarajucu verziju koja ce mi omoguciti 32 IN-OUT sa karticom koju imam - IF-FW/DM mkII) i jos po nesto ali nemam para za bacanje pa je svaka pomoc dobro dosla! HVALA

Bitch
26-03-2011, 01:30 PM
kao sto rekoh u postu u drugom threadu:

PT9 radi sa bilo kojom karticom. Konkretno - ja na Mac-u koristim Motu Traveler mk3, i sve radi super.

Kao sto znas. na PC se koristi ASIO, a na Macu CoreAudio drajveri. Znaci PT na meku vidi bilo koji CoreAudio driver (u mom slucaju Motu CoreAudio) i sve sljaka.

Na Tascam sajtu vidim da pise da IFFW podrzava i ASIO i CoreAudio. Znaci to je to. Jedino sto je cudno, sto nije nabrojan ProTools kao supported app... ali verovatno je taj web strana nastala dok nije izasao PT9. Cim IF-FW ima CoreAudio podrsku, to bi moralo da radi.

Eto. Znaci ja nemam Tascama, ali svi parametri govore da bi to trebalo da radi. Opet, Tascam je blesava firma. Neki proizvodi su kao tenkovi, a opet neki imaju jako los support.... Najbolje ti je da im bacis email u tech podrsku i to ti je to (tipa : molim vas da li PT9 radi sa DM mixerom preko IFFW).

Nadam se da je malo jasnije :wink: pozZ

comi_legenda
26-03-2011, 02:08 PM
hvala.. :trchi: :rotfl::rotfl::rotfl:

comi_legenda
26-03-2011, 02:09 PM
:d