PDA

View Full Version : Evo ima tri godine

Nemania
25-03-2011, 06:35 PM
http://www.youtube.com/watch?v=jinRTNSfAI8

Nova stvar.

Nemania
01-04-2011, 01:05 PM
Neki komentar? Sta je po vama dobro, sta nije, sta treba menjati?

I jos jedno pitanje. Pesma traje oko 4min...a planiram da je saljem na jedan festival, medjutim tajming pesme treba da bude 3,21. Koji deo bi po vama trebalo da se izbaci-skrati, ili da jednostavno ubrzam tempo?

LA-2A
01-04-2011, 01:23 PM
pa po meni ovaj dobos je malo muljav,bas predubok samim tim i nejasan...cini mi se da nisi sekao niske frek...i na 2.08 min si otpevao neku muuuu frazu podseca na mukanje krave lol proveri al mislim da si fals na tom deliu....kompozicija prava domaca samo udri

Nemania
01-04-2011, 03:34 PM
pa po meni ovaj dobos je malo muljav,bas predubok samim tim i nejasan...cini mi se da nisi sekao niske frek...i na 2.08 min si otpevao neku muuuu frazu podseca na mukanje krave lol proveri al mislim da si fals na tom deliu....kompozicija prava domaca samo udri

Bass na mojim monitorima zvuci dobro, nikako preduboko! Na cemu si poslusao ti (ako je na Adamima, onda mi je jasno :))? Ne treba sve duboke frekfrencije seci, to mnogo njih radi napamet, ja sam naucio da ne treba uvek tako. Za dobos jbg. ne znam...mozda, poslusacu ponovo...
Dobro ti je ovo za "muuu" :rotfl:
Tako je zamisljen deo pesme, to se inace zove "pevanje na brum".
Hvala na komentaru i savetu. pozz

zlobisha
02-04-2011, 08:21 AM
Bass na mojim monitorima zvuci dobro, nikako preduboko! Na cemu si poslusao ti (ako je na Adamima, onda mi je jasno :))? Ne treba sve duboke frekfrencije seci, to mnogo njih radi napamet, ja sam naucio da ne treba uvek tako. Za dobos jbg. ne znam...mozda, poslusacu ponovo...
Dobro ti je ovo za "muuu" :rotfl:
Tako je zamisljen deo pesme, to se inace zove "pevanje na brum".
Hvala na komentaru i savetu. pozz

Pa, čekaj... Za?to si tra?io komentar? :wink:

Nemania
02-04-2011, 08:35 AM
Pa, čekaj... Za?to si tra?io komentar? :wink:

zahvalio sam se na komentaru...provericu dobos...npr

milanCHE
02-04-2011, 08:58 AM
Mene uvod ,prvi njegov deo,dosta podseća na " Ne računaj na mene" od Dugmeta , samo u drugom tonalitetu i uz dodatak dist.gitare , .... ista synth bass linija, jako slična harmonija , čak i sint koji ulazi u drugom delu uvoda tonski liči na sint iz g.n. pesme ..a drugi deo neposredno pred strofu opet na "Ako ima Boga"... tehnički manje više može da se dovede u red .

Inovative_kg
02-04-2011, 09:39 AM
Bas je definitivno predubok i to onako fino, gubi definiciju i ne vozi pesmu.. Isto mislim da i kick moze bolje da izadje, kao i tomovi, fali im one zvonjave :). No ovo nije strasno, lako se sredi. Ono sto je problem je da pesma stvarno previse podseca na dugmice :)

zlobisha
02-04-2011, 09:54 AM
Ma podseća ili ne, nije na?a stvar. On verovatno zna za?to je to tako napravio. Meni je veći problem ?to pesma ne zvuči, ponajmanje kao celina. Ne postoji sklad. Pogotovo kada vokal uđe...

Inovative_kg
02-04-2011, 10:19 AM
I to sto kazes :)

Bockie
02-04-2011, 11:31 AM
Citam kritike za taj bas i evo ajd, reko da i ja bas cujem. Koristim slusanje koje izuzetno dobro poznajem.

Bass je OK!!! Moze se podvesti pod "producentska sloboda", pod "eto tako sam hteo" pod "masnije" itd...
U svakom slucaju tehnicki potpuno ispravno i nema ko sta da kaze u tom smislu. Ako si ti tako hteo, onda je to - to...

Bubanj padne u refrenu. Ok je da se desi "zasicenje" snimka zbog slozenijeg i brojnijeg aranzmana, ali IMHO, ovo je dosta drasticno u odnosu na prelaz na dobosu i onda odjednom "buć", propade bubanj. Licno mislim da je vokal preglasan i prekompresovan. Mozda i moze ova doza kompresije ,ali tisi vokal, ili opet IMHO cak i bolje - manje kompresije, a ista glasnoca, pa malo "voznje" vokala. Sve i da ne odlucis tako, ipak apelujem da bar probas. Probaj da smanjis threshold (bar u-pola) i "rucno" izvozas vokal. Bice mnogo "zdraviji"...

Other than that, mislim da za sve ovo publiku koja ovo slusa - zabole testis...

Nemania
02-04-2011, 11:56 AM
Bubanj padne u refrenu. Ok je da se desi "zasicenje" snimka zbog slozenijeg i brojnijeg aranzmana, ali IMHO, ovo je dosta drasticno u odnosu na prelaz na dobosu i onda odjednom "buć", propade bubanj. Licno mislim da je vokal preglasan i prekompresovan. Mozda i moze ova doza kompresije ,ali tisi vokal, ili opet IMHO cak i bolje - manje kompresije, a ista glasnoca, pa malo "voznje" vokala. Sve i da ne odlucis tako, ipak apelujem da bar probas. Probaj da smanjis threshold (bar u-pola) i "rucno" izvozas vokal. Bice mnogo "zdraviji"...

Bravo Boki, apsolutno oko istih stvari sam i ja razmisljao...! I meni bubanj pada ali u predrefrenu (previshe) i malo u refrenu..Samo nisam siguran kako to da sredim...volumen nije u pitanju..??? Trebalo bi smanjiti malo kompresiju glasa...ali opet sam i tu u nedoumici oko jacine glasa...slusao sam i poredio npr. neke Joksimoviceve stvari slicnog karaktera i to je ta jacina glasa... mada za moj ukus opet previse jak, pa sam zbog toga u nedoumici sto se tice volumena da li smanjiti ili ostaviti..?

A sto se tice dugmeta...i bila je ideja da bude nesto u tom stilu..:D

Bockie
02-04-2011, 12:42 PM
Rekao bih da je razlog delom mozda i nekakvo "zatezanje" na masteru. Mozda je i to razvuklo vokal na ustrb dinamike.. (?!)

Olabavi master (ili cak iskljuci privremeno) i probaj da se poigras sa voznjom vokala "rucno", i naravno - zaustavi obilno krvarenje kompresora na vokalu... :wink:
Mozda ce to iziskivati dodatan edit vokala,tweakovanje,domincavanje, ali neka, vredece...! Cesto ljudi posegnu za kompresijom da bi vokal "seo" u matricu... To je ok na live-u, tamo sav sound ulazi u sve majkove i lakse prodje takav pristup, ali ovde ima jos dosta posla. Ne kazem da do sada nije dobro, ali cujem da moze mnooogo bolje! Dakle vredi truda... Probaj, gotovo sam 100% ubedjen da je u tome kljuc!

Kad dobijes bolji rezultat, onda se dalje igraj sa masterom i "dotezanjem'...

PS, nemoj previse obracati paznju na "Joksimovice" i ostale, zdrav razum nalaze da kad smanjis slusanje na granicu cujnosti, treba da izlazi vokal, dobos, gitarske solaze i da se cuje da nesto okolo suska...