View Full Version : Windows 7 x32 ram do 192GB
branoy
23-03-2011, 09:45 AM
Za one koji koriste vise od 3GB RAMA a imaju windows 7 32 bitni
instalacija patcha za vise od 3GB ?? jel ko to isprobao? ja ne mogu posto imam 3gb u kompu. al vidim da moze.. pa meni s tim patch ne bi trebalo vise od 16gb do kraja zvota.
org name patcha
4GB-RAMPatch-Multilingual-12.7.2010.exe
psionic
23-03-2011, 10:28 AM
Za one koji koriste vise od 3GB RAMA a imaju windows 7 32 bitni
instalacija patcha za vise od 3GB ?? jel ko to isprobao? ja ne mogu posto imam 3gb u kompu. al vidim da moze.. pa meni s tim patch ne bi trebalo vise od 16gb do kraja zvota.
org name patcha
4GB-RAMPatch-Multilingual-12.7.2010.exe
Evo malo opsirnije na temu:
http://www.pallab.net/2009/12/30/enable-more-than-4gb-memory-in-windows-vista-7/
Mozda nije lose za one koji ne mogu da pronadju 64bitne drajvere za svoj sistem pa zato ne mogu da koriste windows 64bit... Jos jednom: 32bit aplikacije rade prefektno u 64bit okruzenju, koristeci maksimalnu velicinu svoje adresne stranice - do 3GB po aplikaciji (samo zato sto 32bit aplikacije cesto ne vide svu raspolozivu memoriju, cak ni preko 2GB - default adress space velicina za 32bit windows). Ovaj patch omogucava vise RAMa koristeci PAE, ali ostajuci u 32bitnom Windowsu. I dalje vazi limit od 3GB po aplikaciji.
branoy
24-03-2011, 12:08 AM
nije lose nikako, sad pitanje.. ako 3gb po aplikacij, jel to znaci otvorim jedan kontakt u cubase i napunim 3gb.. pa drugi i taj rad? a video sam negde da i to ima resenje za kontak i cubas. neki isto programcic,.
psionic
24-03-2011, 12:22 AM
nije lose nikako, sad pitanje.. ako 3gb po aplikacij, jel to znaci otvorim jedan kontakt u cubase i napunim 3gb.. pa drugi i taj rad? a video sam negde da i to ima resenje za kontak i cubas. neki isto programcic,.
Da, trebace ti jbridge koji otvara posebne procese za svaki plagin. Sve je to lepo u teoriji, ali praksa nije tako sjajna, prvo sto taj jbridge nije bas 100% ok sa svim plagovima (postoji i neki bidule, nisam ga probao...) Drugo, nemam pojma kako bi to sve radilo u 32bit okruzenju sa PAE patchom, trece - procitaj onaj link koji sam postavio - ceo patch je petljavina sa kernelom windowsa, nisam siguran kako ce kompjuter da se ponasa - kao sto su i oni sami napisali. Ako te ne mrzi da se zezas sa time, probaj pa nam javi sta se desava - ipak to treba prvo istestirati.
kravadinka
24-03-2011, 12:45 AM
Ne komplikuj, iskoristi Reaper, ili bidule kao VI Host, pokreni ga kao Rewire slave.
branoy
25-03-2011, 01:53 AM
Psionic aha, joj ne mogu se ja zezati s tim.. na hd mi sve instalirano, ne smem zeznuti nista. kad bih imao neki viska komp sa 6 gb npr rama instalirao bi win 7 i probao odmah. al nemam. tako ostaje to nekom drugom ovde pa nek javi rezultate.
Kravadinka ma da znas dosta mi je i ovo sve do 3GB al eto ako sta moze bolje sa ramom ja Za! probacu nekad. pozz
Matoree
25-03-2011, 02:38 AM
koliko vidim ovde je objasnjeno kako da bootujes oba kernela tako da ako ti nesto ne radi dobro mozes da restartujes i vratis se na staro
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.