PDA

View Full Version : Android duplo br?i od iPhonea

Mika Technika
20-03-2011, 03:42 PM
http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2011&mm=03&nav_id=500508

http://www.b92.net/news/pics/2011/03/1222608604d8610433f707698284017_orig.jpg

STUDIOTON
20-03-2011, 03:59 PM
ma glupost

Mika Technika
20-03-2011, 04:10 PM
Sorry, Steve: iPhone Slower Than Android on Web, Report Says

http://www.wired.com/images_blogs/epicenter/2011/03/chart_fastestmedloadtime.jpg
http://www.wired.com/epicenter/2011/03/android-iphone-web/

STUDIOTON
20-03-2011, 04:16 PM
ma o ovome nema ni govora, hajka na apple kao i za sve.. a ustvari se zna ko je tata u svemu ..

p.s. iOS 4.3 donosi Nitro engine za Safari , u pitanju je novi Java engine koji donosi vecu brzinu Safariju. Kazu da ce ovim Safari ucitavati stranice duplo brze u odnosu na 4.2 iOS!

Mika Technika
20-03-2011, 04:21 PM
pa tu i lezi problem, puno pricaju a nista izgleda nije tako, isto su rekli da imaju najbolji ekran(rezolucija) na ovom novom iphone-u ali da ljudsko oko to ne moze da vidi! wtf!

STUDIOTON
20-03-2011, 04:42 PM
a sta nije tako sto su rekli?

Naravno da imaju najbolji ekran i najbolju rezoluciju, fakat .. retina displey je i dalje nedostizan a super amloled i SLCD i sve ostale"pokusaje"da dostignu retina tehnologiju

P.S. imao sam prvo iphone4 jul prosle godine.. pa onda samsung wave s8500, pa HTC i to wildfire,gratia,desire Z i Desire HD .. pa onda se skoro opet vratio na Iphone4 .. sve sam rekao ..

Mika Technika
20-03-2011, 04:50 PM
jos jednom: ljudsko oko to ne moze da vidi! wtf!

kome treba takav ekran kad ne mozes da vidis.

STUDIOTON
20-03-2011, 04:56 PM
dobro receno.. ljudsko oko ne moze da vidi niti jedan jedini pixel ..

dakle ta recenica se odnosi da ljudsko oko ne moze videti niti jednu zamerku ekrana, niti jedan pixel pri maximalnom zumu, a to naravno znaci vrhunski kvalitet ekrana ..

Pogledaj na 2 minuta posebno..

<object width="640" height="390"><param name="movie" value="http://www.youtube-nocookie.com/v/kcNiR5A4-d0?fs=1&amp;hl=en_GB"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube-nocookie.com/v/kcNiR5A4-d0?fs=1&amp;hl=en_GB" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="390"></embed></object>

Mika Technika
20-03-2011, 05:01 PM
razumem ja tebe sta govoris, ali ne kontas ti mene, taj stariji model je ocigledno bio los, jer uporedi bilo koji drugi telefon i tekst na tom telefonu sa novim 4g i reci mi da li je taj tekst sa drugog telefona jadan kao na 3g. a taj drugi fon nema super iphone ekran koji ljudsko oko ne vidi. ovim primerom se vidi koliko je 3g bio los barem sto se citljivosti tice. ovako losa vidljivost nije bila ni na prvoj noki-i. i posto su to ispravili, sad, sada furaju pricu da imaju okom nevidljivi ekran :) ja ovaj bug sa tekstom koliko me oci sluze vidim samo na iphone-u 3g. ni na jednom drugom.

nemoj me shvatiti pogresno, nemam ja nista protiv iphone-a, ali apple se proserava, i to mi smeta.

u najavi je iphone 5, jer svi su sada krenuli da rade dual core, lg odavno, samsung isto izbacio, sada i htc.

STUDIOTON
20-03-2011, 05:08 PM
pa ok, mozemo pricati jedino o super amoled ekranu u odnosu na retina.. sve ostalo je smesno ..

a posto sam imao i jedan i drugi ekran, mogu ti reci da je amoled ostavio dobar utisak na mene, i bio sam ubedjen da bolji od retine.. medjutim .. previse boja, previse kontrasta, i sve nekako sljasti .. posle duzeg koriscenja oci mi se umore.. dok na retina ekranu sve izgleda, da kazem kao mleko, nekako zive boje, uzivanje gledati :)

Shvatam sta hoces da kazes, ali to nije sada i nije jedino sto se stavlja na teret iphone-u .. pogledaj clanke unazad 2 godine.. SVAKI novi telefon se naziva iphone ubicom .. i sta bi? nista :) ..

Hocu da kazem da su ovo neke marketinske fore i fazoni a u stvarnosti kada uzmes jedan,drugi ili treci fon i stavis ga pored cetvorke .. shvatis o cemu se radi .. samo kada ga dodirnes.. na prvi swipe.. sve je jasno .. to su neuspeli abortusi iphone-a ..

STUDIOTON
20-03-2011, 05:17 PM
da iphone5 ce imati u sebi novi A5 procesor, koji je sada izbacen u ipad2 ..

Najvece oruzje kod apple je optimizacija os-a sa hardverom .. evo ti primer.. dok sam imao najjaci model HTC DesireHD .. word ili pdf fajl je ucitavao jako sporo.. i pri scrollu je seckao .. a ako je neki duzi pdf od par stotina strana.. i ne pomisljaj da otvoris sa bilo kojim HTCom ..

a na IP4 , sve jednostavno leti .. ne osecam .. u momentu se sve otvara i sve savrseno ide ..

a pri tom.. specifikacija je ista.. 1Ghz procesor .. HTC u memoriji i jaci .. ali nista..

Shvatas o cemu ti pricam? to je samo jedan primer, a u svemu je tako veruj mi ..

Jedina mana po meni je ios koji je ogranicen. i bez jailbreaka ne moze prici ni symbianu :) ali sa JB .. ubija na mestu .. mozes bukvalno sve, da i ne pomislis na racunar.. a imas i telefon ako zatreba :wink: :rotfl:

ugljesa
20-03-2011, 05:33 PM
Ma sve je to super kod Apple-a i retina displej,dizajn,kvalitet izrade,apps,ios ceo ALI khm koliko to kosta :) ??8-)

Sve to vredi 500 evra a ne 800 ili koliko vec kostaju :wink: ...

STUDIOTON
20-03-2011, 05:36 PM
e to je vec druga prica ..

i sa druge strane, najbolji laptop za win7 kosta 1200 eur.. a macbook pro 2200 eur .. da li vredi ?? vecito pitanje :)

Mika Technika
20-03-2011, 06:15 PM
Ne znam, imam desire hd i nisam imao problem sa velikim pdf fajlovima, ko ima problem, neka ubaci drugi rom i neka overklokuje i resen problem.

Da je iphone bolje optimizovan, u to ne sumnjam, cekamo novi os za android pa cemo da vidimo kako je napredovao.

puRe
20-03-2011, 08:07 PM
i posto su to ispravili, sad, sada furaju pricu da imaju okom nevidljivi ekran :) ja ovaj bug sa tekstom koliko me oci sluze vidim samo na iphone-u 3g. ni na jednom drugom.

ne razumem sto ti je ta retina display prica proseravanje. na iphone 4-ci ne vidis piksele, na drugim telefonima vidis. jako prosto, iskoristili su to da hajpuju svoj proizvod (jako uspesno).

da iphone5 ce imati u sebi novi A5 procesor, koji je sada izbacen u ipad2 ..

Najvece oruzje kod apple je optimizacija os-a sa hardverom .. evo ti primer.. dok sam imao najjaci model HTC DesireHD .. word ili pdf fajl je ucitavao jako sporo.. i pri scrollu je seckao .. a ako je neki duzi pdf od par stotina strana.. i ne pomisljaj da otvoris sa bilo kojim HTCom ..

a na IP4 , sve jednostavno leti .. ne osecam .. u momentu se sve otvara i sve savrseno ide ..

a pri tom.. specifikacija je ista.. 1Ghz procesor .. HTC u memoriji i jaci .. ali nista..

htc-ovi su jako problematicni, imaju cesto i neke hardverske probleme (desirei koji crkavaju sami od sebe, gps antene koje nisu fabricki spojene, itd itd..). meni se jako svideo samsung galaxy s sto se tice brzine, mnogo se bolje ponasao od htc-ova.

Mika Technika
20-03-2011, 09:16 PM
ne razumem sto ti je ta retina display prica proseravanje. na iphone 4-ci ne vidis piksele, na drugim telefonima vidis. jako prosto, iskoristili su to da hajpuju svoj proizvod (jako uspesno).

ja ne mogu da verujem da moram opet da objasnjavam, oni su rekli za pixele, vec za njegov ekran koji je toliko dobar da oko to ne moze da detektuje.

puRe
20-03-2011, 10:03 PM
Citiracu Engadget vest kad je najavljen iPhone 4. Mogu da iskopam i deo iz Apple keynotea gde se isto to pominje.

...Apple calls it a "Retina Display." It's rated at 326ppi, which Apple claims is beyond the human eye's limit of distinction.

edit:
evo i keynote. 37. minut je prica o tome.
http://www.youtube.com/watch?v=i3GuZkyInqU

alavuk
20-03-2011, 11:56 PM
naj telefon ikada

http://www.vatgia.com/pictures_fullsize/ptl1252553903.jpg

branoy
21-03-2011, 12:14 AM
najbolji telefon je nokia 1100 made in bochum!!!

STUDIOTON
21-03-2011, 06:55 AM
naj telefon ikada

http://www.vatgia.com/pictures_fullsize/ptl1252553903.jpg

:) neunistiv

Sent from my iPhone using Tapatalk

AudioStorm
21-03-2011, 07:38 PM
Sorry, Steve: iPhone Slower Than Android on Web, Report Says

http://www.wired.com/images_blogs/epicenter/2011/03/chart_fastestmedloadtime.jpg
http://www.wired.com/epicenter/2011/03/android-iphone-web/

Da se ukljucim...

Danas, u free wi-fi zoni,suoceni u strasnom duelu :wink: iPhone4 vs htc desire i Galaxy S.Sva tri u ravnopravnim pocetnim statusima,otvorene google pocetne i kreci...potvrdjujem Mikin post!!!
U prosjeku oba androida su ucitavali brze nego Apple!

Nisam nikada koristio iPhone,jesam htc (desire,hd2,wildfire) Samsung Galaxy i sada imam N900,ali danas smo odradili taj mali test nas cetvorica,(dvojica su ljudi iz Telenora) i to su rezultati.Vrijeme je mjereno na obicnoj maloj Nokiji,na stoperici,i u prosjeku od odprilike deset ucitavanja stranica,uvjek su oba androida bila brza pa makar za djelic sekunde a i jos jedna stvar,brze pustanje videa sa YT.
Lik koji koristi iPhone je tehnicki direktor u Telenoru,covjek govori (priznaje) da je android brzi (internet) ali da je ipak sve u svemu iPhone najbolji fon!Od kvaliteta izrade do os...Meni licno,ali samo meni licno,on ne lezi.

Napominjem i sledece,da imam N900,da mi knjige od nekoliko stotina stranica u pdf otvara besprekorno,plus sto su otvorene jos destak prozora u multitaskingu.Koliko znam,Linux platforme koriste mnogo manje RAM-a nego bilo koji windows,pa je tako i sa telefonima,Linux je sto se tice koriscenja resursa u radnoj memoriji puno prakticniji i stepen iskoriscenja sowtvera je veliki u odnosu na android.Takodje,i brzina ucitavanja stranica je jako zadovoljavajuca,a Skyp,msn,FB su kao na lap-topu,sa sve chatom,znaci nema razlike.Ne znam za druge,ali firefox na N900 Radi odlicno!(Inace ,prvi fon za kog je uradjen firefox)
Ne znam u praksi koliko dobro radi multiboot vise operativnih sistema,vidim po blogovima da su i to ljudi radili,ali da je previse bagovito.Meni Maemo radi potpuno stabilno i zadovoljan sam:)Jos uskoro izlazi Dalvik aplikacija,(mozda vec izasla) koja je u stvari emulator i "dopusta" da android aplikacije rade na neandroid platformama i evo kako se najavljuje nezvanicno,rade odlicno!

<object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/mXWEyKjwk2g?version=3"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="http://www.youtube.com/v/mXWEyKjwk2g?version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="390"></object>

Mika Technika
21-03-2011, 09:47 PM
Hvala na potvrdi!!!!

Sent from my Desire HD using Tapatalk

AudioStorm
31-03-2011, 01:09 AM
:rotfl::rotfl::rotfl:

<object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/FL7yD-0pqZg?version=3"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="http://www.youtube.com/v/FL7yD-0pqZg?version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="390"></object>

Mika Technika
31-03-2011, 02:05 AM
ovaj lik je realan, a korisnik je iphone-a:

<iframe title="YouTube video player" width="640" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/ULv-0xcciFE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Matoree
31-03-2011, 03:17 AM
^Ne vidim sta ovaj htc ima bolje?
iPhone lepse izgleda i ima daleko bolji ekran.
Uporedjivanje brzine browsera za nase uslove je smesno jer je ping kod nas toliko veliki da nema smisla pricati o tome.
Android i njegova fleklibilnost je toliko nebitna da ono.. Sutra ce izaci igrica za android a nece za iphone.. ili sutra ce izaci program za proveru rasporeda letova u francuskoj i nemackoj za android..
Mobilni ces ionako koristiti kao telefon i eventualno net, gde iphone jebe ove htcove

Mika Technika
31-03-2011, 03:50 AM
^Ne vidim sta ovaj htc ima bolje?
iPhone lepse izgleda i ima daleko bolji ekran.
Uporedjivanje brzine browsera za nase uslove je smesno jer je ping kod nas toliko veliki da nema smisla pricati o tome.
Android i njegova fleklibilnost je toliko nebitna da ono.. Sutra ce izaci igrica za android a nece za iphone.. ili sutra ce izaci program za proveru rasporeda letova u francuskoj i nemackoj za android..
Mobilni ces ionako koristiti kao telefon i eventualno net, gde iphone jebe ove htcove

jasno ko dan, ali, neko voli da ima widgete, neko voli da menja pozadinu, da radi custom, da menja rom, da overklokuje, odgovara mu velik display itd. da radi sta god mu padne na pamet.

sto se neta tice, wifi ubija, kao i 3g, ne znam o kom pingu pricas, moguce tamo gde je slaba pokrivenost da radi lose, sto je i logicno, samim tim je i ping velik.

telenor je jako dobro pokriven na klisi(najlon pijaca, jer su im tu antene i to vise njih) signal centrale je -51dbm nekad i -40dbm, dok na novom naselju varira -84dbm do -90dbm, sto naravno utice na rad neta, i 3g mreze, koju ne mogu da uspostavim na novom naselju jer nije pokriven(tj. signal je uzas) tako da dzaba sto je pokriven, dok na telepu radi odlicno(ali najlon je zadao domaci). inace na sajtu telenora mozete procitati o pokrivenosti 3g mrezom. na 3g mi leti net, i prosto ni sam nisam verovao da tako dobro radi. o wifi da i ne pricam.

ima bolji ekran, jeste svetli lepse, lepsi kontrast, i kad htc-u pojacas max ekran imas isto sve fino, ne ko iphone, ali sve se jasno vidi na njemu. pominjali su da ce kontrast resiti novim update-om, i trajanje baterije, itd, aj da vidimo. jasno je svakome ko uzima htc, da nece dobiti super amoled, ili retina display, tako da svako ko ga kupi, ocigledno ga uzima i svestan je toga sto nije super amoled ili retina.

evo jos jedan primer: samsung ima galaxy sII, dual core itd. a lg ima optimus 2x, i prvi su izbacili dual core fon, i duplo brze radi od samsungovog dual core-a, i masa opet uzima samsung a ne lg. mada ovi iz samsunga rekose da ce update to ispraviti.

Matoree
31-03-2011, 05:00 AM
jasno ko dan, ali, neko voli da ima widgete, neko voli da menja pozadinu, da radi custom, da menja rom, da overklokuje, odgovara mu velik display itd. da radi sta god mu padne na pamet.

Ajde navedi mi jedan program koji radi na androidu a nema ga iphone, a koristan je mnogo ? Ti ljudi sto overclockuju pretpostavljam da koriste mnogo programa pa im treba vise snage..?
Sto se neta tiche ajde nema veze, neka dobar latency, HTC otvara stranicu pola sekunde brze tako da je nebitna stvar totalno..

Mika Technika
31-03-2011, 05:06 AM
Ajde navedi mi jedan program koji radi na androidu a nema ga iphone, a koristan je mnogo ? Ti ljudi sto overclockuju pretpostavljam da koriste mnogo programa pa im treba vise snage..?
Sto se neta tiche ajde nema veze, neka dobar latency, HTC otvara stranicu pola sekunde brze tako da je nebitna stvar totalno..

ajde ti meni reci, gde ja napominjem da android ima nesto vise ili manje ili iphone od programa? ti ljudi sto klokuju to njih pitaj sto, kao i komp kod kuce, neko klokuje, neko ne. i zasto svi koji se loze na iphone tj. apple, besne cim se nesta uporedi sa njihovim proizvodom? ne razumem.

a naveo sam ti sta ima htc kao proizvodjac, tj sta dozvoljava da se radi sa njihovim telefonima.

Matoree
31-03-2011, 05:40 AM
ajde ti meni reci, gde ja napominjem da android ima nesto vise ili manje ili iphone od programa? ti ljudi sto klokuju to njih pitaj sto, kao i komp kod kuce, neko klokuje, neko ne. i zasto svi koji se loze na iphone tj. apple, besne cim se nesta uporedi sa njihovim proizvodom? ne razumem.

a naveo sam ti sta ima htc kao proizvodjac, tj sta dozvoljava da se radi sa njihovim telefonima.

Niti besnim niti sam iPhone korisnik :D

Koliko sam skapirao ovo je glavni "adut" tih telefona. Ja sam se davno 'upecao' na to sa nokiom i symbianom.. Kao vau mozes programe da instaliras menjas svasta itd a posle nekoliko godina koriscenja instalirao sam program za snimanje razgovora i blokiranje poziva i mozda po neku igricu a posle par meseci nisam nista od toga koristio..

Dakle sta to korisno ima HTC a nema iPhone? nista :)

STUDIOTON
31-03-2011, 07:09 AM
poredite babe i zabe.. :) a ko su babe a ko zabe moze da zna samo onaj ko je imao i jedan i drugi :P

Mika Technika
31-03-2011, 01:42 PM
Niti besnim niti sam iPhone korisnik :D

Koliko sam skapirao ovo je glavni "adut" tih telefona. Ja sam se davno 'upecao' na to sa nokiom i symbianom.. Kao vau mozes programe da instaliras menjas svasta itd a posle nekoliko godina koriscenja instalirao sam program za snimanje razgovora i blokiranje poziva i mozda po neku igricu a posle par meseci nisam nista od toga koristio..

Dakle sta to korisno ima HTC a nema iPhone? nista :)

procitaj ponovo moj post(tamo gde sam i net pominjao)

Mika Technika
31-03-2011, 01:45 PM
poredite babe i zabe.. :) a ko su babe a ko zabe moze da zna samo onaj ko je imao i jedan i drugi :P

licno ga nisam hteo, al ortak ima, tako da slicno(vido, pipo, sto bi rekli), a babe i zabe, ne znam, to je kao kada bi poredjenje radili lg i samsung, i neko i samsunga dodje i kaze "babe i zabe" ja to tako vidim. sorry, al vas ne razumem... ili je to mozda ista ona fora mac pc, samo sto je ovde mac linux, al opet. ako bi tako gledali, onda lg moze svima kaze mrs: cak i iphone-u, jer ima dva jezgra koja trenutno rade najbrze na trzistu, tako se pokazalo.

AudioStorm
31-03-2011, 09:59 PM

Apsolutno.

I ja sam primijetio da ljudi kao da imaju neku emotivnu vezu sa kompanijom Steva Jobsa.:wink:Mislim,u redu je sve to,Apple je mozda u 5 svjetskih korporacija,njihovi proizvodi su zaista nesto posebno ali nikako ne razumijem neku kao infantilnu nedokazanost i odbijanje ociglednih cinjenica u uporedjivanju kvaliteta nekih masina,tj nespremnost na otvorenu diskusiju i iznosenje fakata.

Ono sto je Mika ovdje okacio

ovaj lik je realan, a korisnik je iphone-a:

<iframe title="YouTube video player" width="640" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/ULv-0xcciFE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

je apsolutno tacno i drago mi je da ima neki snimljeni materijal onog sto sam i sam sa drugarima uradio prije desetak dana!

Znaci,potpuno preuranjena ocjena i bez argumenata,sto je najvaznije - netacno!

Dalje,masina koja je u iPhone4 je Arm Cortex A8 na 1GHz,to je napredinija verzija A8 koji je u N900 na 600 MHz.U praksi su se pokazali slucajevi klokovanja na 1150MHz bez maltene ikakvih problema i radio je kao zmaj!Bez kocenja,podizanja temperature i slicno...(The Nokia N900 is powered by a high-end OMAP 3430 ARM Cortex A8 which is a System-on-a-chip made by Texas Instruments based on a 65 nanometer CMOS process. The OMAP 3430 is composed of three microprocessors; the Cortex A8 running at 600 MHz (up to 1.15 GHz with good overclocking))
Arm u Nokiji je inace predvidjen na 1GHZ ali iz nekih razloga je ostavljen na 600 MHz,medjutim kad su ga podizali na vise,to je bio u dosta slucajeva pun pogodak.
Ono sto hocu da kazem da se taj Arm u Apple-u ne moze porediti ni u kojem slucajevima sa zverima iz LG,Galaxy S dvojke a pogotovo sa azdajom iz htc EVO 3D koji je dual-core i to na radnom taktu od 1.2 Ghz plus sa revolucionarnim 3D S-LCD capacitive touchscreen-om koji je pioneer u snimanju 3D videa i full HD 1080p!

I gdje je tu iPhone??

Matoree
03-04-2011, 03:25 PM

ortak uzeo skoro HTC tako da sam se igrao sa njim dosta.. Nemojte me pogresno shvatiti, ja sam veliki protivnik Apple prevari i pljackanju ljudi sto se kompova tice, ali iPhone mi se stvarno vise svidja :)

Dalje,masina koja je u iPhone4 je Arm Cortex A8 na 1GHz,to je napredinija verzija A8 koji je u N900 na 600 MHz.U praksi su se pokazali slucajevi klokovanja na 1150MHz bez maltene ikakvih problema i radio je kao zmaj!Bez kocenja,podizanja temperature i slicno...(The Nokia N900 is powered by a high-end OMAP 3430 ARM Cortex A8 which is a System-on-a-chip made by Texas Instruments based on a 65 nanometer CMOS process. The OMAP 3430 is composed of three microprocessors; the Cortex A8 running at 600 MHz (up to 1.15 GHz with good overclocking))
Arm u Nokiji je inace predvidjen na 1GHZ ali iz nekih razloga je ostavljen na 600 MHz,medjutim kad su ga podizali na vise,to je bio u dosta slucajeva pun pogodak.
Ono sto hocu da kazem da se taj Arm u Apple-u ne moze porediti ni u kojem slucajevima sa zverima iz LG,Galaxy S dvojke a pogotovo sa azdajom iz htc EVO 3D koji je dual-core i to na radnom taktu od 1.2 Ghz plus sa revolucionarnim 3D S-LCD capacitive touchscreen-om koji je pioneer u snimanju 3D videa i full HD 1080p!

navedi aplikaciju(e) koje koristitis ili koje bi koristio, koje ne bi radile na apple-u zbog losijeg procesora?
Moras imati neke 'prakticne argumente', jer ti na papiru su samo za reklamu

STUDIOTON
04-04-2011, 07:17 AM
.. znas ono.. "ma pricaju ljudi"

smesno, moze da bude i 4ghz, sta vredi kada 3gs sa svojih 600mHz razvaljuje, o iphone4 necu ni da pricam :)

da se razumemo, ios bez jailbreak-a je ravan symbianu, sa jos nekim nedostacima.. ali zato sa jb, tata-mata :)

o hardware-u necu ni da pricam.. :)

imao sam sve androide i htc modele, a sada po drugi put iph4 .. i ne pada mi vise na pamet bili sta drugo.. cekam iph5 :)

STUDIOTON
04-04-2011, 08:57 AM
Ovako otprilike bude i sa telefonima.. ubice ubice.. i na kraju .. smejurija :)

<object width="640" height="390"><param name="movie" value="http://www.youtube-nocookie.com/v/ebRcpoVmar4?fs=1&amp;hl=en_GB"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube-nocookie.com/v/ebRcpoVmar4?fs=1&amp;hl=en_GB" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="390"></embed></object>

Tomislav
04-04-2011, 08:21 PM
Ne ku?im tu vječitu potrebu da se pljuje po iOS-u i iPhoneu. Mobitel je odličan, ima super ekran, brz je... Za?to sad forsirati da je Android genijalan i za?to ljudi koriste iphone?? Mislim da se uvijek mo?e naći br?e, ali shvatite da to nije ono ?to ljudi hoće :)

Okanite se rasprave i koristite ?to hoćete. Ja ostajem na iPhoneu, uređaju sa savr?enim user exeperienceom, tonom aplikacija, odličnim touch screenom i prelijepim dizajnom.

Tomislav
04-04-2011, 08:24 PM
...

i nemojte mi sad reći da postoji ne?to br?e i ljep?e i bolje, jer uvijek postoji. I postojat će bolje od onog ?to ćete navesti ;)

Mika Technika
05-04-2011, 02:48 AM
Ovako otprilike bude i sa telefonima.. ubice ubice.. i na kraju .. smejurija :)

<object width="640" height="390">

<embed src="http://www.youtube-nocookie.com/v/ebRcpoVmar4?fs=1&hl=en_GB" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="390"></object>

sam kazes da se babe i zabe ne porede, i onda nadjes najgori tablet da poredis sa ipadom, ne kontam.

Mika Technika
05-04-2011, 02:49 AM
Ne ku?im tu vječitu potrebu da se pljuje po iOS-u i iPhoneu. Mobitel je odličan, ima super ekran, brz je... Za?to sad forsirati da je Android genijalan i za?to ljudi koriste iphone?? Mislim da se uvijek mo?e naći br?e, ali shvatite da to nije ono ?to ljudi hoće :)

Okanite se rasprave i koristite ?to hoćete. Ja ostajem na iPhoneu, uređaju sa savr?enim user exeperienceom, tonom aplikacija, odličnim touch screenom i prelijepim dizajnom.

niko ne pljuje po ios-u, bar ja nisam nigde pljunuo, vec smo poredili sta brze radi na drugim uredjajima od iphonea, to koliko ja znam nije pljuvanje.

STUDIOTON
05-04-2011, 07:44 AM
sam kazes da se babe i zabe ne porede, i onda nadjes najgori tablet da poredis sa ipadom, ne kontam.

pa ajde nadji mi bolji tablet od ipad2 i postavi da vidim test :)

jedino sto ste nasli je link gde je net za milisekundu brzi od iphone-a i to je to.. a ustvari nije sve u brzini browsera..

ali sto kaze Tomislav, neka koristi svako sta misli da najbolje za njega.. :)

Mika Technika
05-04-2011, 01:56 PM
pa ljudi ja ne znam sta je sa vama, svako i koristi sta mu vise odgovara, niko nije protiv jobsa i iphone-a, vec se poredi sa drugim proizvodjacima da vidimo sta imaju i drugi da kazu kao odgovor.

@ivan: nema testa izmedju ipad2 i samsung galaxy tab2, bar ja nisam nasao:)

rastamankg
29-10-2011, 12:19 AM
Ne razumem pljuvanje ni po jednoj od ove dve platforme. Svaka od njih ima svoje prednosti. Koristio sam dva android telefona i imam android tablet, a opet nemam neku "potrebu" da pljujem po appleu. Koliko god pljuvali apple, on je ipak zapoceo revoluciju sa svakim svojim proizvodom, samo je mana sto su apple proizvodi preskupi, i mislim da se to nece menjati u skorije vreme, jer je apple ipak ime u IT industriji skoro trideset godina. Samo ta cinjenica dokauje koliko je apple dobra kompanija, kada se toliko dugo odrzala na samom vrhu it indusrije. Android je i dalje relativno nova platforma, i verujem da ce u buducnosti biti mnogo usavrsavana (Ice Cream Sandwitch deluje obecavajuce). Plus za android je i to sto je otvorenog tipa, tako da svi mogu da doradjuju sta im se ne svidja, za razliku od applea. Mana mu je samo sto aplikacije mogu da se pisu iskljucivo u javi, pa ga to malo ogranicava (mislim da je to razlog kocenja pojedinih aplikacija na Androidu). Mada, na kraju krajeva, i iOS i Android pokrece unixoliki kernel, tako da su u osnovi oni nekako povezani :P. Sto se tice price sa pocetka teksta, sada koristim samsung star II koji ima samsungov fabricki operativni sistem, i nista mi ne fali. Tako da, ko sta voli, neka kupi. Sve je dobro ako moze da zavrsi posao koji mu je u osnovi :)

EDIT: Izvinite na zomifikaciji teme, tek sad vidim kad je zadnji post postavljen :)

ProkDu
29-10-2011, 01:11 PM
Mana mu je samo sto aplikacije mogu da se pisu iskljucivo u javi, pa ga to malo ogranicava (mislim da je to razlog kocenja pojedinih aplikacija na Androidu).

Ispravka, aplikacije za android mogu da se pi?u i u M$ .NET tehnologiji tj. portu ka Linuxu MONO-u, kao i za iOS. :wink:
http://android.xamarin.com/
Mono for Android enables developers to use Microsoft? Visual Studio? to create C# and .NET based applications that run on Android phones and tablets. Developers can use their existing skills and reuse code and libraries that have been built with .NET, while taking advantage of native Android APIs.

Znamo da je MONO projekat sponzorisan od strane Novell-a, a isto tako znamo i da M$ ima dil sa Novell-om (http://www.zdnet.co.uk/news/application-development/2006/11/03/microsoft-signs-linux-pact-with-novell-39284527/), a neki čak i sumnjaju da je M$ kupio Novell preko proxy firme:

http://blogs.computerworld.com/17416/who_really_bought_novell_microsoft

Inače, Apple je ispred svih u onome ?to se zove emocionalni dizajn (http://en.wikipedia.org/wiki/Emotional_Design), a da ne pričam o optičkim varkama tj. iluzijama, ?to u stvari Apple proizvodi i jesu :p . Hehe, nadam se da nisam jedini koji vidi tačke između redova na tastaturi (gledajte u G key pa naglo pređite na M ili C). :shock:

http://www.rumski.com/forum/attachment.php?attachmentid=10471&stc=1&d=1319299799

Kad već pričam o emocionalnom dizajnu a i da ne bude ba? totalni offtopic, evo par slika sa android telefona od pre par dana:

rastamankg
02-11-2011, 01:20 AM
Auu, dobra masinica :D
Ontopic:
Ovo je stvarno dobra fora, da se visual studio koristi za programiranje android aplikacija, to nisam znao. Moracu da probam kako to sve funckionise, ali pitanje je brzine izvrsavanja, kompajliranje iz .Net koda u Javu moze biti veoma bolno po performanse... Mada se nadam da ce google u skorije vreme resiti problem programiranja iskljucivo u javi, jer su performanse za odredjene stvari uzasno lose (Audio latenca je oooogromna). Ipak je sve to samo linux, malo ogoljen i nasminkan :)

BTW. Tackice se bas primecuju kako iskacu :P