View Full Version : giarista vamo, pojacalo tamo
Koji je najsigurniji nacin da posaljem signal iz gitare koja se kao i gitarista:) nalaze u reziji, u sobu za snimanje u kojoj je pojacalo? Imam multicore, koji ima samo balansirane kablove i xlr na sebi (u oba smera, naravno)......
Da li da pravim neku varijantu unbal/bal/unabal ili.......?
dvuckovic
20-03-2011, 01:23 AM
Ja koristim
http://www.radialeng.com/re-sgi.htm
Arthur
20-03-2011, 03:32 AM
ja sam u jednoj režiji sproveo zvučnički kabl 2x2mm tako da git glave držim u režiji. A u drugom, manjem studiju sam kroz zid sproveo klotz la grange. U oba slučaja, oba kabla nisu preko 5m
Ni ja nemam veliku razdaljinu kao Dejo, pa bih pribegao nekom jeftinijem resenju :(
A sta radis kad imas kombo pojacala (ili to nemas?)
Moritz
20-03-2011, 08:58 AM
http://www.radialeng.com/re-sgi.htm
mislim da vredi svake pare
nikolaivanic
20-03-2011, 09:33 AM
Mozes i multicorom, ako imas neko predpojacalce ili pedalu, pojacaj prvo, pa u multicor, unbalanced (samo vrh-signal i masa), pa iz multikora na isti nacin u pojacalo. Tako ce brujanje gitare ostati pod kakvom takvom kontrolom))) i imaces regulaciju zvuka na dohvat ruke.
Shta sustinski radi ovaj radial set? spusta impedansu pa je podize?
Arthur
20-03-2011, 02:30 PM
pa uglavnom sad snimam u tom manjem studiju, gde je provučen taj Klotzov git. kabl obični, i tad glavu držim u tom manjem gluvaću. Retko kad snimam kombo pojačala, kod mene mahom high-gain svirka
Ja bi gitaru uštekao u DI box a onda iz njega balansiranom vezom u studio i tamo drugim DI Boxom u pojačalo, a možeš i samo napravit prelaz nebalansirano u balansirano ako nije neka velika udaljenost, Vrh jacka ide na pin 2 XLR-a Shield jacka na pin 3 XLR-a, možeš ga i spojit ukratko sa 1 na XLR-u (1 i 3).
Onaj Radial je u biti DI-box aktivni koliko vidim.
Ja bi gitaru uštekao u DI box a onda iz njega balansiranom vezom u studio i tamo drugim DI Boxom u pojačalo, a možeš i samo napravit prelaz nebalansirano u balansirano ako nije neka velika udaljenost, Vrh jacka ide na pin 2 XLR-a Shield jacka na pin 3 XLR-a, možeš ga i spojit ukratko sa 1 na XLR-u (1 i 3).
Onaj Radial je u biti DI-box aktivni koliko vidim.
sta mu dodje 'nije velika udaljenost'?...... imam oko 7-9 metara izmedju gitariste i pojacalal...... sme li direktno?
Da me ne shvatite pogresno, znam da je taj radial najbolje resenje, ali nemam takve akcije cesto, pa gledam da mi ostane 300e u dzepu :(
Moritz
22-03-2011, 01:17 AM
cini mi se da je ovo jeftinije resenje
http://www.littlelabs.com/std.html
Pogledaj i ostale proizvode odlicni su u jako prakticni
Pitanjce za dvuckovica, da ne otvaram novi topic...a i ima veze sa temom.
Da li mislish da je dovoljno da za reamping koristim recimo radial jdi i posle da se vracam u amp sa pro rmp-om ili je bolje da koristim za DI neki bolji preamp.
I naravno, ako koristim preamp, da li je bolje da imam shto chistiji ulaz, tj neki tranzistorski ili je ok da se to malo zaprlja nekom lampom...mada kapiram da ako vec ulazim u cevno pojachalo, onda bolje lezhi tranzistor. Ili greshim?
Unapred hvala!
dvuckovic
22-03-2011, 01:46 PM
Pa, koji god DI da koristis, moraces i neki preamp u koji ces da ga ubodes?
Da,zaboravih,to se podrazumeva,s tim shto nemam preamp poseban nego sam mislio u linijski ulaz na Fireface-u da ga ubodem...
dvuckovic
22-03-2011, 02:34 PM
Neces imati dovoljno gaina
E,pa zato sve i pitam.
Kad snimam kroz instrument input na ff, chisto testa radi, bez ukljuchenog pada clipuje...EMG 81/85...zato ne znam da li ce mi trebati preamp... :confused:
dvuckovic
22-03-2011, 02:39 PM
Moja pretpostavka je da oce, ali pozajmi negdje neki DI pa probaj.
Ok,samo mi josh reci jel cenish da je onda ok solucija ISA One kao DI/Preamp?
dvuckovic
22-03-2011, 02:44 PM
Nisam radio sa njim, vjerovatno da jeste...
Ok,hvala ti na pomoci! :wink:
sta mu dodje 'nije velika udaljenost'?...... imam oko 7-9 metara izmedju gitariste i pojacalal...... sme li direktno?
Da me ne shvatite pogresno, znam da je taj radial najbolje resenje, ali nemam takve akcije cesto, pa gledam da mi ostane 300e u dzepu :(
7-9 je relativno mala udaljenost i ne bi trebalo unosit prevelike smetnje.
Obično to gitaristi imaju i u live setupu kabel od 6m, par kablića među pedalama, i jo?2-3 metra kabela od zadnje pedale do pojačala.
Probaj prvo nebalansirano, najjeftinije je, ako ?ljaka, ?ljaka, ako ne, onda pređi na DI box
Ako neko vec ima iskustva sa reampingom (Arthur? ) - da li mi treba i preamp pre DI-a, s obzirom da su na gitari aktivni EMG 81/85? Naravno, signal iz DI-a ide u Fireface, u linijski ulaz.
Unapred hvala!
I kad smo vec kod reampinga, moram da dodam ovo - chovek je lud shta je napravio! :shock:
<iframe title="YouTube video player" width="640" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/tjHf5RbLHaY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
KRAJ!!!!
Ovo kupujem, jbsh sve diboxeve, reampinge i ostalo
Objasnio je...i kapiram da koshta...zlo! Shalu na stranu, imash ideju za moj "problem"?
Arthur
23-03-2011, 12:09 AM
Ako neko vec ima iskustva sa reampingom (Arthur? ) - da li mi treba i preamp pre DI-a, s obzirom da su na gitari aktivni EMG 81/85? Naravno, signal iz DI-a ide u Fireface, u linijski ulaz.
Unapred hvala!
ne kontam šta te buni. Ja usnimavam gitaru kroz DI-box pa u preamp pa u kartu. A link iz diboxa pustim u pojačalo pa na mikrofon pa na preamp pa na drugi kanal na karti. I ako sam se nešto zajebo ili mi ta farba nije dovoljna sama, onda taj signal koji je snimljen u DI kanal na kompu, pustim na konverter od karte pa u reamp box pa u pojačalo pa dalje svojim putem i snimim opet.
Pa upravo ono shto sam vecj pitao, a sad si mi dao odgovor.Znachi, nije dovoljno da signal iz DI shaljem u linijski ulaz bez prethodnog predpojachanja jer nije dovoljno jak?A razumem put signala za reamping svakako. ;-)
Arthur
23-03-2011, 12:17 AM
Di box konvertuje gitarski signal u mikrofonski. SUštinski, dobićeš ti nešto ako ga nabodeš i direktno, al niži nivo i neadekvatne impendanse signala (što bi trebalo da podosta utiče na sam kvalitet zvuka). Dakle, gitara - dibox - preamp - konverter.
Ma,znam to,nego me bunila situacija koju sam vecj pomenuo u jednom od prethodnih odgovora, da kada sam snimao direkt u FF,sa njegovim "DI"-em, morao sam da ukljuchim pad jer je signal klipovao? :confused:
A ok, onda mi je reshenje ISA One ili mozhda jacha varijanta UAD Twinfinity ili 610...
Arthur
23-03-2011, 12:43 AM
zato što je to njegov HI-z ulaz koji verovatno očekuje pasivan signal a ne taj sa EMG. Al to je i dalje Hi-z signal, samo maaalko topliji :) Inače taj hi-z na FF je teško smeće kao i preampi sa istog. Samo konverzija radi odlično za svoje pare. A ti preampi o kojima pričaš, proveri da li pored hi-z ulaza imaju i link, tako da možeš odma i da šalješ u pojačalo. Mada to možeš i da zaobiđeš ako već imaš Reamp box, i da napraviš split u samom mixeru kartice, i da odma šalje napolje na reamp pa u pojačalo.
Ahaaa...tu je problem!Hvala!
A znam za preampe...nisam ni mislio da to koristim...
Samo ISA ima link, tj. izlaz koji se zove amp, koji ide kroz preamp nepromenjene impedanse,a pozadi ima DI out koji je prilagodio impedansu.Verovatno bih to uzeo jer tako ubijam dve muve jednim udarcem...Mislim, mogu i poseban DI da uzmem, recimo Radial JDI i neki preamp, ali mi je to skuplja varijanta...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.