Log in

View Full Version : behringer miksete

Thermaltake
16-03-2011, 09:08 AM
Kolega mi ka?e da su ove starije MX verzije mikseta bolje od ovih novih on ima MX 1604 gledo sam malo eurorack 1622Fx izgleda mi identično ko i mx 1604 samo ?to ima efekte na sebi, mene zanima dali netko zna iz iskustva da mi ka?e dali se te dve miksete ba? drastično razlikuju il su skoro pa podjednake ako zanemarimo fx na ovoj 1622, najvjerovatnije bi uzeo jednu od te dve, al kolko vidim 1604 je te?ko za nać kupit u Zg, a 1622fx ima po oglasima dosta pa imam dvojbu između te dve.

RokStudio
16-03-2011, 11:21 AM
Behringer se kupuje isključivo iz jednog razloga - zato ?to je najjeftiniji, da se da najmanje para. Tu nema bolje i lo?e, samo očekivano. Kupi novu, jer će ti du?e trajati dok se ne pokvari.

rastaman
16-03-2011, 03:02 PM
ako vec morash behringer kupi noviji kao shto kolega gore reche, XENYX seriju (bolja je od mx i ub jer su ovamo kao ubacili poboljshane preamove british eq bla bla...), ja imam xenyx 1222fx i on zavrshava posao jako dobro (kada zafale kanali), naravno za lajv, ja sam i smimao chak par gitara, bas a bogami i glas preko njegovog preampa ali na foru pola inserta, jer nema direktne izlaze (a i tako izbegnesh vishak shuma koji daje na masteru) , i to je odradio jako pristojno, samo je fora kod njih morash da ih pazish i da ih chuvash kao malu decu jer su krhki :) ...

Bockie
16-03-2011, 07:02 PM
Koja je razlika izmedju "Lade" i "Lade - sport"...?

- Lada sport ima tenisku lopticu na kuki za vuču...!

Khan
16-03-2011, 09:01 PM
O.k. Lada sport ima duplu, lajsnu, a i rikverc indikatori su dvobojni.
Imam, na zalost, visegodisnja iskustva sa behringer miksetama, 'n'n' mesto kome ustupam svoje usluge ih opsesivno kupuje, tako da sam morao da probam sve generacije... Uglavnom mucno iskustvo, ali to si vec posumnjao... Ipak, sto su novije, to su bolje i to drasticno. Moram priznati da zaista ispravljaju greske i slusaju kritike. Preamp-ovi su bolji, EQ, preslikavanje kanala i presipanje, (na starim 'euro' 'mute' i 'pan' su zvucali kao da su za ukras). Cak su i sami potovi dugotrajniji. Ovo rekavsi, moj prastari sobni mackie 1604vlz je i dalje NEVE i za najnoviji behringer.
Ali ako ti treba za nesto live, keyboard sub-mix, ili nesto slicno, misli da za ulozenu lovu i nase uslove, neki behringer proizvodi definitivno ulaze u kategoriju 'upotrebljivo'. Ima puno gorih i skupljih prevara od njih, a ljude blam da priznaju jer su pukli puno love. Elem, glas + za novije behringer mixere.

player
16-03-2011, 09:33 PM
hm...ja bas nemam neko lose iskustvo sa B.Pre 10-tak god kad sam stigao u Kanadu nije bilo para za "pristojne" kutije i dobar mixer pa je odabira pao na EON G2 i B. UB1832fx.Koristio sam mixer 3-4 god,taj Berindza je u medjuvremenu "zaradio" i Mackie,pa Soundcraft,druge kutije.....svasta nesto ..i onda je stajao par godina a na kraju ga poklonim jednom drugaru ....za kucnu zaje*anciju.
On je taj mixer vukao okolo,ostavio ga potom jedno vreme u nekom kaficu a kako mi je prosle god nesto zafalilo kanala opet stigne do mene...pun prasine,izubijan,neki faderi pokrivljeni(samo malo:D),vidi se da nije mazen i pazen ali RADI SVE!! Isplatio se 100x do sada.
Ako bas nemas para za nesto kvalitetnije kupi B. zaradice on za drugu bolju opremu

Thermaltake
16-03-2011, 10:45 PM
Hvala svima na pomoći.

Surfer
16-03-2011, 11:05 PM
Ja sam imao Behringer Eurodesk prije nekih 10 godina.
Nije uopće bio lo?.
Nisam primjetio da je ne?to gori od Mackieja 8 bus kojeg su kopirali.
Imao sam i Mackie 8 bus.
Ok, ja sam koristio isključivi line inpute.
Za nekakav početak je Behringer Eurodesk super.

P.S. NE znam samo kakve veze ima Behringer mikseta sa computer hardware-om:)

akordeonista
20-03-2011, 07:51 PM
Imao sam jako kratko Xenyx 1622fx i mogu samo da kazem da... nisam imao srece!:wink: Kupio sam je novu u Artistu u BG-u i posle nekoliko meseci (3 ili 4, nisam siguran) je crklo napajanje. Odneo sam im na reklamaciju posto je bila pod garancijom i, na moju veliku srecu, kada nisu mogli da je poprave dali su mi novu miksetu. Ovim putem im se na tome zahvaljujem jos jednom - sve pohvale za ARTIST! Elem, taj drugi mikser mi nije ni palo na pamet da otvaram vec sam ga odmah stavio u oglase i ubrzo ga i prodao. Tu se moje druzenje sa jeftinim mikserima ove i slicnih firmi zavrsilo!
Pre par meseci sam kupio Allen&Heat Zed 14 i mogu reci samo reci hvale za ovaj mikser. Jeste da kosta duplo vise od Behringera ali i vredi svake pare ulozene u njega. Postoje i jeftinija a dobra resenja od ovog mog, na primer neki Souncraft i sl.

Gmile
20-03-2011, 08:43 PM
DDX 3216, sa ADAT i AES/EBU ekstenzijama, koristim 4 godine, prezadovoljan!

akordeonista
20-03-2011, 11:49 PM
DDX3216 je casni i jedan od retkih izuzetaka ove firme! :)

psionic
23-03-2011, 02:50 AM
DDX3216 je casni i jedan od retkih izuzetaka ove firme! :)

Mi u studiju smo na njemu, na monitorima (vezanim na monitor out) mogli da cujemo ono digitalno zujanje... slicno kao mobilni kada se nadje u blizini pojacala, samo mnogo tise...