PDA

View Full Version : Britney = novi album!!! Mega produkcija!

DaBear
15-03-2011, 04:41 PM
Znam da nije za svakoga, ali po meni je ovaj album opet digao kvalitet ovakve produkcije na jos veci nivo!
Max Martin, Dr Luke i ostala stara / nova ekipa je razvalila!! Ne znam jos ko je sve to miksao (verovatno par ljudi) , a MAx i ekipa su zaduzeni za 7 pesma..ostalo - ima gi raznih...

Ono sto me je fasciniralo, kad se uporedi sa ostalima (Ke$a, Rhianna, Taio Cruz, Chris Brown, BEP i ostali elektro pop) ovo je sire, vece, vokali su fenomalno uradjeni (prostori, kako je naseckano, nastimovano, upeglano i izkompresovano do zadnje mrvice, itd)
Zvukovi super probrani i SVE udara, sve je tvrdo i zakucava !!

A super je i izaranzirano, ima dosta pametnih delova u pesmama, ka na pr, super Dub Step part na 2:45 u "Hold it against me", a odmah posle njega tipicni pop trance riff, i SVE funkcionise super!!

Slusao sam mp3 i to ubija, cim izadje CD (28 Mart) moram da pazarim - kao test za zvucnike i kao merilo za uporedjivanje kad se miksa u narednix 12 meseci !! hehehe

BTW - na albumu je radilo 35 kompozitora !!!!!!!!!!!
i oko 10-ak producenata

Bockie
15-03-2011, 05:37 PM
Isto i kod nas na istom problemu radilo 28 ministara...

Cika Zoki, ne zameri mi, ali ovako... Ma mora da se zarati... Jedan svetski gradjanski rat...
Tolki producenti i kompozitori na 4 najkoriscenija akorda svih vremena..., pa "oci boje duge" je kompleksnija pesma...!!!!
Ovo meni zvuci isto kao i sve iz 2005-e... ni jedan novi zvuk, sve po istom receptu iz istog semplera, koga boli kita za sirinu na iPod-u...
Ne znam...
Evo ja sam lud...!

Sorry man...:(

Surfer
15-03-2011, 07:09 PM
Ja volim Britney.
To je ultimate pop izvođač.
Njezin prvi singl je jedan od najboljih pop singlova svih vremena.
Zadnji album je fantastičan u svakom pogledu.

Ovaj novi album nisam čuo, samo singl, koji mi je bezveze.
Dosadna i predvidljiva pjesma.
Odlična produkcija kao i uvijek.
Dobar sound.
Po meni nije ni blizu ?irok i debel kao Katy Perry ili Pink (jučer sam kupio ORIGINAL PRAVE CD-e za referencu :shock: ), ali nije ni čudo jer nije radio Luke ili Max.
Dubstep dio je so yesterday ali eto to je navodno "fresh".
Ne? ti dubstepa.
Ali po?to je Britney stavila, morao sam i ja.:rolleyes:

Znak
15-03-2011, 08:02 PM
"Hold it against me"

O, grozote! Melodija, tekst, pevanje, "sviranje", produkcija, ne zna se šta je gore.

Ovo sve što je daBear pisao je ironija (da ne pomisli neko da čovek to stvarno misli).

igyp
15-03-2011, 08:30 PM
Hold it against me je miksao Serban Ghenea, numera je fantasticno uradjena.

A Serban je lud sto se mikseva tice, milina slusati njegove stvari. Covek je dobio 4 Grammya i 3 Latin Grammya, sta vise reci.:wink:

Surfer
15-03-2011, 09:20 PM
Hold it against me je miksao Serban Ghenea, numera je fantasticno uradjena.

A Serban je lud sto se mikseva tice, milina slusati njegove stvari. Covek je dobio 4 Grammya i 3 Latin Grammya, sta vise reci.:wink:

Da, Serban mix.

Ali produkcija definitivno ne zvuči niti slično onima koji su potpisani tj, Dr Luke i Max Martin. Osim izvjesnog Billboarda koji je očigledno glavni i odgovorni producent za ovaj singl.

Dr. Luke says. "We had it for a while. I wanted to make sure it didn't sound like everything else I've done. I brought it into Billboard, and he just killed it.:wink:

DaBear
15-03-2011, 09:35 PM
Isto i kod nas na istom problemu radilo 28 ministara...

Cika Zoki, ne zameri mi, ali ovako... Ma mora da se zarati... Jedan svetski gradjanski rat...
Tolki producenti i kompozitori na 4 najkoriscenija akorda svih vremena..., pa "oci boje duge" je kompleksnija pesma...!!!!
Ovo meni zvuci isto kao i sve iz 2005-e... ni jedan novi zvuk, sve po istom receptu iz istog semplera, koga boli kita za sirinu na iPod-u...
Ne znam...
Evo ja sam lud...!

Sorry man...:(

e sad Boki....zaratice se sigurno, ALI ne zbog muzike od 4 akorda !!!

Drugo, nisam slusao na iPodu nego u studiju i kuci na dobrim monitorima...

Trece, ovi zvukovi se NISUkoristili 2005, vidi se da ne pratis...

Cetvrto - nisi lud, samo kao i mnogo nasih ljudi koji se bavi muzikom, ne kapiras sta se desava...

Mislim, ovo nije svetski vrh vrhova od pesme, ALI ima svoje mesto u trenutnom pop svetu, i to mesto je jako visoko...iz vise razloga!

evo spiska ekipe:

PRODUCERS: Ammo; Artola, Beatriz; Billboard; Blanco, Benny; Bloodshy; Donaldson, Mike; Dr. Luke; Dream Machine; Eylands, Eric; Gottwald, Aniela; Gottwald, Tatiana; Gottwald, Vezna; Hanes, John; Holland, Sam; J Mike; Jerkins, Rodney; Jonback, Henrik; Kerin, Padraic; Levin, Jeremy; Magnus; Mardini, Tony; Martin, Max; Murray, Rob; O'Ryan, Chris; Orlando Vitto; Roberts, Tom; Roberts, Tim; Shellback; Smith, Fraser; Weaver, Eric; Wright, Emily; Will.I.Am.

MUSICIANS: Ammo; Barker, Travis; Barnett, Stacey; Billboard; Black, Sophia; Blanco, Benny; Bloodshy; Bright, Heather; DJ Ammo; Dean, Esther; Dr. Luke; Dream Machine; Foster, Ashton; Franc, Livvi; Holland, Sam; J Mike; Jerkins, Rodney; Johnson, Crystal; Jonback, Henrik; Kelly, Claude; Magnus; Marie, Myah; Martin, Max; McKee, Bonnie; Morier, Nicole; Paschke, Brent; Phan, Chau; Rogosch, Patrizia; Shellback; Shiloh, Michaela; Smith, Fraser; Spears, Britney; Sabi; Tribbett, Thaddaeus; Wroldsen, Ina; Will.I.Am.

AUTHORS/COMPOSERS: Bright, Heather; Coleman, Jeremy; Coleman, Joshua; Dean, Esther; Franc, Livvi; Gottwald, Lukasz; Hindlin, Jacob Kasher; Jerkins, Rodney; Jomphe, Mathieu; Jonback, Henrik; Karlsson, Christian; Kelly, Claude; Kotecha, Savan; Kronlund, Alexander; Levin, Benjamin; Lideh?ll, Magnus; Lumpkins, Thomas; Martin, Max; McKee, Bonnie; Morier, Nicole; N/A; Pontus Winnberg; Sebert, Kesha; Shellback; Shiloh, Michaela; Smith, Fraser T.; Stern, Sophie; Walter, Henry; Wright, Emily; Wroldsen, Ina; Will.I.Am.

MIXERS: Dresdow, Dylan; Ghenea, Serban; Jerkins, Rodney.

Bockie
15-03-2011, 11:29 PM
e sad Boki....zaratice se sigurno, ALI ne zbog muzike od 4 akorda !!!

Drugo, nisam slusao na iPodu nego u studiju i kuci na dobrim monitorima...

Trece, ovi zvukovi se NISUkoristili 2005, vidi se da ne pratis...

Cetvrto - nisi lud, samo kao i mnogo nasih ljudi koji se bavi muzikom, ne kapiras sta se desava...

Mislim, ovo nije svetski vrh vrhova od pesme, ALI ima svoje mesto u trenutnom pop svetu, i to mesto je jako visoko...iz vise razloga!

Ma naravno,ne kazem za tebe, nego kazem za konzumente...
Mislim,ok, ja zaista ne pratim konstantno. Pratim medije, vidim sta je novo i samo povremeno poslusam, evo kao i sada.
Ali to je svuda, u svim radnjama,taxijima,liftovima,zurkama, svuda i ne mozes da ne cujes...
Samo sam utiska da je ova mjuza ranije mnogo brze menjala zvuk mislim na drasticnije promene, ritmova, boja, zvukova, a ovo da si mi rekao da je od pre 5 godina, ok, sto da ne, to je taj sound...

No, evo cutim...:kesa:

igyp
15-03-2011, 11:40 PM
pa dobro, to kao kad bi ljudi rekli hajde da izmislimo novu crvenu boju ili plavu. Sto se tice soundova tesko je novo nesto izmisliti sto nije bilo. Zadnjih godina samo se jos novi aranzmani smisljaju i produkciska tehnika se kao malo menja. A sto se tice kompozicija, harmonija i zvukova mislim da je zadnjih muzickih doba skoro sve receno. :wink:

Gianfranco
16-03-2011, 06:23 AM
Toliki broj kompozitora,a nisu mogli da ne drpe nesto:

http://www.youtube.com/watch?v=vd2zhRrG0u4

http://www.youtube.com/watch?v=5lDRGtYooP4

Uvek je lakse krenuti od nekog starog hita i onda malo modifikovati glavnu catchy liniju...

DaBear
16-03-2011, 08:46 AM
Toliki broj kompozitora,a nisu mogli da ne drpe nesto:

http://www.youtube.com/watch?v=5lDRGtYooP4

Uvek je lakse krenuti od nekog starog hita i onda malo modifikovati glavnu catchy liniju...

jesi siguran da su ti linkovi OK? Ili je zajebancija..??:confused::confused:

DaBear
16-03-2011, 09:04 AM
jako tesko naci info o Serban-ovom studiju..
Evo, sad znamo da ima Questede!:D

Surfer
16-03-2011, 09:22 AM

Ma nije te?ko

Evo neki linkovi sa infom o opremi njegovog studija

http://www.apple.com/macpro/
http://www.mhlabs.com/metric_halo/news/Serban_Ghenea.shtml
http://www.waves.com/content.aspx?id=91

:D

DaBear
16-03-2011, 09:40 AM
hmmm, da.....zaboravio si glavnu "spravu" !

Gianfranco
16-03-2011, 09:45 AM
jesi siguran da su ti linkovi OK? Ili je zajebancija..??:confused::confused:

Aha... Britney pustiti na 480p,inace ide neka leva pesma...

DaBear
16-03-2011, 10:45 AM
Aha... Britney pustiti na 480p,inace ide neka leva pesma...

i dalje ne radi , ali posto se vidi koja bi pesama trebala da bude. preslusao sam na mom kompu...

hahahaha .....jedna 'SLICNOST" sa Scooterom je sto ima hi-pitched glas (??!) to je sve? Pa ima milion pesama sa tim efektom...Melodije nisu uopste iste, nista ne lici....sta je tu pokradeno ????:confused::confused:

Gianfranco
16-03-2011, 11:27 AM
da,onaj link vise ne radi... evo novi...

Britney:
http://www.youtube.com/watch?v=1E-Hleh3UCE

Scooter:

dovoljno je poslusati prvih 17 sec od Scooter-a.Ta melodija je jako slicna sa refrenom od Britney.Meni je ocigledno kako je pesma iskomponovana...(na srpski nacin) isuvise je velika slicnost da bi se radilo o slucajnosti,narocito jer Amerikanci zadnjih par godina masovno crpe inspiraciju iz pop/dance hitova iz '80-ih i '90...

Surfer
16-03-2011, 11:28 AM
i dalje ne radi , ali posto se vidi koja bi pesama trebala da bude. preslusao sam na mom kompu...

hahahaha .....jedna 'SLICNOST" sa Scooterom je sto ima hi-pitched glas (??!) to je sve? Pa ima milion pesama sa tim efektom...Melodije nisu uopste iste, nista ne lici....sta je tu pokradeno ????:confused::confused:

Scooter je uzeo direktno od Supertrampa dok kod Britney ima nekih stvari u melodiji koje podsjećaju na Supertramp-Logical song, da ne kažem da koriste istu riječ criminal na istom mjestu u melodiji sa istim ponavljanjem.

Ali slažem se da kod Britney nije pokradeno.
To jest, nije dovoljno pokradeno.
Jer da su barem više pokrali, ne bi ovako grozna pjesma ispala

Užas od pjesme i produkcije:confused:

Dno dna

wladymeer
16-03-2011, 09:55 PM
Simpatično je da je neko za referencu plagijata uzeo obradu a ne pravu verziju. Tako će neko sutra verovatno da kaže da je neko pokrao Britney :D

U refrenu ima pevanje koja ritmički bogami dosta podseća na Logical Song.

Ali i pored toga, užasna je pesma :)

igyp
17-03-2011, 07:37 AM
Slabo ima informacija o Serbanu. Covek je miksao brdo pesama, naravno lako mu je kad radi sa Max Martinom. Ali i neovisno od dobrih aranzera i producenata covek stvarno miksa ludo. I to sve ITB, sta reci.:)

DaBear
17-03-2011, 09:03 AM
Slabo ima informacija o Serbanu. Covek je miksao brdo pesama, naravno lako mu je kad radi sa Max Martinom. Ali i neovisno od dobrih aranzera i producenata covek stvarno miksa ludo. I to sve ITB, sta reci.:)

pa naravno - PUNO zavisi od toga kakav materijal dobijes na miksanje!
On sigurno nikad "ne spasava" pesme.
Koliko sam ja puta dobio projekat da smiksam i doradim sa recima: "Spasavaj, vadi iz go***a !"
Lose snimljenio, lose izaranzirano, losi zvukovi, pevac - bolje da ga nije, itd...
A drugo, kad neko zna sta radi, sa sadasnjom tehnologijom i plugovima, stvarno moze sve. Samo malo vremena, dobra organizacija i eto rezultata!

Da ne pricam sto ekipa kao sto su (Dr Luke, Max Martin i ostali) rade vrlo studiozno u startu, tako da ne-mixan materijal VEC zvuci dobro pre nego ga posalju na mix!!

Jan
17-03-2011, 11:50 AM
Koliko sam ja puta dobio projekat da smiksam i doradim sa recima: "Spasavaj, vadi iz go***a !"

Smucila mi se vise ta filozofija, kad se meni smucila za 10 godina, mogu da zamislim kako je tebi.

Posto 70% vremena miksam rep, stalno se susrecem sa sumanitim kanalima koji se razilaze, adlibs koji se razilaze za lead vokalima, milion punch ina koje treba da doteram kao da ih nema... Beatovi koji imaju 10 melodija koje sviraju unisono...krsh kao i ceo danasnji rep... 90% vremena provodim u editingu i izgubim koncentraciju da se fokusiram posle na zvuk... A imao sam prilike da radim i poznatije USA repere (sve i vise i vise), i kod njih je snimak diskutabilan, ali im je makar izvedba dobra i precizna...

Everbeatz
17-03-2011, 03:31 PM
Smucila mi se vise ta filozofija, kad se meni smucila za 10 godina, mogu da zamislim kako je tebi.

Posto 70% vremena miksam rep, stalno se susrecem sa sumanitim kanalima koji se razilaze, adlibs koji se razilaze za lead vokalima, milion punch ina koje treba da doteram kao da ih nema... Beatovi koji imaju 10 melodija koje sviraju unisono...krsh kao i ceo danasnji rep... 90% vremena provodim u editingu i izgubim koncentraciju da se fokusiram posle na zvuk... A imao sam prilike da radim i poznatije USA repere (sve i vise i vise), i kod njih je snimak diskutabilan, ali im je makar izvedba dobra i precizna...

saosecam s tobom - ista situacija je i kod mene

Jan
17-03-2011, 08:00 PM
saosecam s tobom - ista situacija je i kod mene

A da ne pricam kad mi stigne izdistorzirani snimak, isklipovan itd, tehnicki neispravan , na mikrofonu od max. 300 E i ocekuje se da ga napravim da zvuci kao neki od projekata koje sam radio u svojoj reziji :S To je sjebano :D

igyp
17-03-2011, 10:14 PM
najgore je sto ljudi podcene vokal i snimanje vokala. To ako nevalja, to jest akustika i mikrofon, sve mozes baciti u smece. Probao sam sve zivo al Neumann je bio i ostaje prvak. Ostalo moze funkcionirati al Neumann uvek funkcionise.