Log in

View Full Version : Virusi?

OFF
13-03-2011, 07:28 PM
Na zalost, tek pre nekog vremena sam probao Virus, i to za powercore i jaaakooo mi se svideo. Koji je hardwareski ekvivalent njemu i koji je najjeftiniji nacin za doci do tog zvuka? Neki native VST koje imam nemaju nikakve veze (sem vizuelne)..... a opet, TI ili snow su mi skupi

Multicom
13-03-2011, 09:22 PM
Sylenth1 ili Synapse Dune

OFF
13-03-2011, 09:50 PM
Probacu, njih nisam jos.... imao sam neki DSP virus B, nema veze s' mozgom

dogmeat
13-03-2011, 10:29 PM
navodno je i ReFX Vanguard dobra opcija umesto virusa, mada je malo buljashin, ima onaj arpeggio i trancegate koji su ok ako hoces da zvucis kako bilo koji viva zwei trens.
ja sam prosle godine ok prosao sa virus b-om, nije skup, ima dosta agresivan zvuk (IMHO), a TI mi nije bio narocito potreban, obican midi je sasvim ok, pogotovo ako nabavis rekon audio virus vst editor (radi za virus a,b,c)

Synclavier
14-03-2011, 02:12 PM
...Ako me secanje me vara, PoCo Virus je "klon" Virus-a B, te bi mu i on trebao biti nekakav hardverski ekvivalent.

Od kad koristim TI, tek ponekad ga "poguram", ali da je upotrebljiv - jeste. Cak bih bi ga stavio u sam vrh emulacija hardvera koje sam imao prilike da koristim. Naravno, imam u vidu da se ne radi o native VSTi emulaciji.

U "native" svetu, Sylenth 1 i reFX Vanguard su prilicno dobri VSTi-ovi, sa nesto "virusolikog" zvuka, ali mislim da je za Synapse Dune Virus bio direktni uzor...

OFF
14-03-2011, 02:35 PM
meni se jako svidjaju oni sweep padovi i arpeggia.... i filtar... inace ne radim neki trance i uposte elektoniku, vec mi se svideo za popularnu muziku

dogmeat
14-03-2011, 04:08 PM
lik koji je meni prodao virusa mi je rekao da ga je koristio kada je radio albume Lune (ne one kul lune-lastrade, nego one druge) i jos gomile narodnjaka i navodno je za takve stvari nikad bolji...
kako je tip bio prijatan i ok, nije bilo potrebe da radim shinto ritual za prociscenje karme nad sintom

OFF
14-03-2011, 05:37 PM
Virus u narodnjacima? :shock:

dogmeat
14-03-2011, 06:59 PM
znam....i ja sam ga tako gledao.
....i dalje imam poneki preset "noga" (kick)

Filip_
15-03-2011, 06:13 PM
kako je tip bio prijatan i ok, nije bilo potrebe da radim shinto ritual za prociscenje karme nad sintom

Izvinjavam se na off topic-u, ali ovo moram da zapisem, carski :D

milos
15-03-2011, 08:13 PM
Da ponovim onu glupu tautologiju " Nothing sounds like a Virus, but Virus" :D
Ono sto Multicom veli - ova dva sinta najvise "lice" na Virus , Sylenth1 sa svojim agresivnijim i Dune sa meksim zvukom.
Isto za tu agresivniju stranu, Rob Papen Predator isto dobro radi.

OFF
15-03-2011, 11:20 PM
a kakve su najbinije razlike virus rack, virus A, B, C, TI, Polar.....?

dogmeat
16-03-2011, 10:03 AM
voice struktura virusa mislim da je uglavnom nepromenjena od modela do modela, od A-C se cini mi se menja samo polifonija, broj waveforma, efekti i velicina mod matrixa (ok, nije samo).
virus rack je valjda virus b, samo u reku i znatno je "budzetizovan", fali mu jedan oscilator i nesto polifonije ako se dobro secam
imas i kB i kC, tj vir B i C sa keyboardom
a TI i Polar su isto, samo je polar kraci i fakin' trista puta seksiji ;)
imas i virus indigo i jos par
iskreno, te osiromasene verzije virusa ne bih razmatrao (pogotovo snow, jer mislim da je preskup za svoje mogucnosti), jer ako nemas kinte za TI, a,b,c ce itekako vrsiti posao, ako iz nekog razloga bas ne moras da imas TI