View Full Version : VST instruments kanal u C5..?
Imam problem sa ovim (ili on sa mnom:()
Zakacio sam externi roland modul kao ext instr, dodelio ulaze, otvorim vst instr kanal, nadjem svoj modul na listi VSTa,..... ali mogu da koristim samo 1. MIDI kanal:banghead:... ima li nacin da se to promeni.... ima li pametniji nacin da se poveze hardw. modul (da ne radim ono starinski midi track, pa da snimam kanal po kanal sa modula)? Ovako sam lepo mogao da ostavim midi do kraja i uradim realtime export, i na VSTi kanalu stavim efekte (kao i na soft VSTu)....
drzox
11-03-2011, 08:32 AM
Predpostavljam da moduli kao i dosta sintova(ja imam yamaha cs6x) imaju samo jedan midi out kanal,nisu kao aranzeri koji ih imaju 16,tako da je moguci vuci samo jedan sound iz njega ,tj. jedan kanal.Mozda lupam ali ni ja nisam uspio nikad povuci vise od jednog ,a nisam nikog nikad pitao nego sam samo predpostavio da ne moze:confused:
Ma ne, naravno da su multitimbralni, i da sa modula (u performance modu na ROlandu) moze da se vuce 16 instrumenata odjednom. Ali to mogu samo sa obicnog midi kanala, ali ne i sa VST inst kanala koji mi odgovara iz razloga sto mogu da obradjujem kao druge vst
Rhino
11-03-2011, 11:24 AM
Predpostavljam da moduli kao i dosta sintova(ja imam yamaha cs6x) imaju samo jedan midi out kanal,nisu kao aranzeri koji ih imaju 16,tako da je moguci vuci samo jedan sound iz njega ,tj. jedan kanal.Mozda lupam ali ni ja nisam uspio nikad povuci vise od jednog ,a nisam nikog nikad pitao nego sam samo predpostavio da ne moze:confused:
Na cs2x moze da se povuce po 16 cini mi se kanala, tako da onda najvjerovatnije moze i na cs6x.
Ali fora je da ne moze u svakoj banci, tj 'folderu' sa presetima. Mozes samo u onim bankama gdje vidis da ima layer-e, izgooglaj malo.. Onda stavis recimo rhodes na layer 1, gudace na layer 2 i sl...
Ne secam se da li tvoj roland ima midi omni mode? ako ima to je resenje.
mozda, ali kako da razdvojim kanale?
Moritz
11-03-2011, 01:38 PM
Nisam pronao ali pokusaj da napravis jos jedan Instruments kanal sa istim destinacijama samo drugi midi kanal.
I ako modul imas vise audio out-a onda napravi da novi audio kanal unutar Instruments kanala bude dodeljen tom izlazu iz modula.
Goran B
11-03-2011, 02:29 PM
I mene ovo pitanje veoma interesuje jer ista stvar se meni de?ava sa Korg M50.
Instalirao softver, povezao ga sa Cubase-om, otvorio ga kao VST na instrument kanalu, i mo?e da radi samo pojedinačno (kao i kod tebe).
Svaki sound radi preko jednog MIDI kanala na klavijaturi, stoga kada otvori? drugi kanal za drugi sound na klavijaturi, on promjeni i onaj gore prethodno postavljeni. Tako sam ja malo gatao ali nisam ugatao. Jedini način da radim MIDI sa klavijaturom u odvojenim kanalima je preko sekvencera (po?to on ima 16 odvojenih MIDI kanala) ali kako si i sam rekao koristio sam obične MIDI kanale u Cubase-u.
uh.. malo vremeplova, poslednji put kada sam to radio, na ekranu je pisalo Steinberg Pro 24+, a ljuta makina je imala nezamislivih 1MB!!! Princip je bio sledeci. Uradis, recimo aranzman na sinthu, stavis snimajuci kanal na 'any' midi, synth, module, sve u lancu na 'omni'. Dobijes zbrkanu traku sa 16 kanala. Ukljucis 'midi remix' za tu traku i on ti uredno i lepo izbaci 16 novih traka, svaka na svom ispravnom kanalu. E, sad ako je moglo pre 20 godina, valjda moze i sad! Nisam ulazio u detalje midi sekcije novih cubenda, posto mi nije ni trebalo, ali procackaj. Pogledacu i ja, zainteresovao si me s pitanjem.
branoy
11-03-2011, 04:46 PM
Off de pogledaj moze li ti pomoci sta ovaj link
http://www.motifator.com/index.php/support/view/setting_up_the_external_instrument_function_in_cub ase_5
ja sad isprobao korga x3 tako, rade u sekvenceru svi kanali, export audio ide real time naravno.
Nisam pronao ali pokusaj da napravis jos jedan Instruments kanal sa istim destinacijama samo drugi midi kanal.
I ako modul imas vise audio out-a onda napravi da novi audio kanal unutar Instruments kanala bude dodeljen tom izlazu iz modula.
to sam prvo probao, ali nece, zato sto moze samo jednom da prihvati sa jednog realnog returna.... znaci ako imam 4 outa iz sprave, i konfigurisem ih kao 1 stereo i 2 mono, mogu ukupno 3 vst inst kanala da otvorim, ali i dalje bez upita o midi kanalu.....
Probacu ove ostale fore any/omni
kravadinka
11-03-2011, 05:37 PM
Samo polako, mesate osnovne stvari...
Multitimbralni moduli, bilo da su u klavijaturama, ili posebno, oni primaju 16 midi kanala samo u odredjenom modu, ne mogu to uvek.
Konkretno, starije Korg Workstation klavijature imaju Sequenzer i jedino tako se moze poslati 16 midi kanala, inace ce uvek raditi na glavnom, koji je uglavnom prvi.
Aranzeri imaju opciju da sviraju "iz prve", ali razlog je sto se oni vec u Style Play nalaze u multitimbral modu, dok je kod Workstation modula sve obrnuto, njihova Home opcija je Sound, ili Program.
Kod modula koji nemaju sequenzer, postoji opcija Multi, ili Combi, gde se moze dodeliti svaki kanal ponaosob.
E sad... Kod vecine klavijatura sequenzer ima 4 efekta, pa ce biti veliki problem slusati programe bez njihovih inicijalnih efekata, bice to suvi multisemplovi i to nece biti ni upola od onoga sto se cuje prilikom preslusavanja i sviranja istog programa u Sound-Program modu.
Sve u svemu, hardware Rompleri-skupo, kabasto i skoro neupotrebljivo na nacin kao VIs, tako da ostaje samo kanal po kanal pa u audio, sto ima smisla, tako muzicari i snimaju kad udju u studio...
ne kontam.... ja nisam muzicar ili ne ulazim u studio?
naravno da je rompler multitimbralan u (kod rolanda) performance modu....
samo pokusavam da izbegnem snimanje kanal po kanala nego da radim realtime export a do kraja drzim 'ziv' midi
kravadinka
11-03-2011, 06:13 PM
Sto si se ti osetio prozvanim? Kad muzicari-sviraci udju u studio da nesto odsviraju, svako je monotimbralan i svakoga snimas na po jedan audio kanal, pa zasto ne bi i ovde.
To o ulasku muzicara u studio je fraza, nisam se bukvalno obratio tebi.
A zasto ne pokusas da uradis to na nacin kako se radilo oduvek, zaboravi na taj plugin i vezi modul kablom, bilo da je Midi, ili USB, pa na taj nacin imas najnormalnije 16 kanala.
Udjes na External Instruments ako vec radis na Cubase, preko njega ga slusas, ili ako hoces napravis neki Aux ako je to moguce.
Real time export nije nista drugi nego snimanje na audio traku, pa ti uradi isto to.
Osim ako se propustam neku bitnu poentu, zasto je bas bitno da se koristi taj plugin i Steinberg ideologija routinga kad su externi instrumenti u pitanju?
pa mislim da sa obicnim midi kanalom i starim nacinom snimanja, ne mogu ni da udjem na external instruments ako ne otvorim VST instrument kanal....
kravadinka
11-03-2011, 06:35 PM
Nisi me shvatio...
Mislio sam da napravis External instrument, otvoris ga kao plugin u Instruments i automatksi dobijes njegovih 16 kanala. Istina neces imati manipulaciju hardverom kao sto imas sa pluginom, ali ne znam koliko je to neophodno.
To sve ako sam te dobro razumeo, kad kazes plugin jel mislis na ovo sto sam gore predlozio, ili imas Roland VST plugin koji ti sluzi da preko usb kontrolises hardware?
E sad, sto se tice starog nacina rada, na ovo sam mislio:
Postoji li opcija da u Cubse otvoris Aux kanal na kome ces staviti stereo ulaz u koji si zakacio Roland na kartu, pa onda otvoris midi kanal i namestis Out na Roland ako je USB, ili na Out sa kartice prema modulu koji ce se slusati preko ovog Aux-a?
Da li postoji opcija da tako napravljeni Aux snimis direktno na audio traku do njega?
Ili, imas li opciju da prilikom Bounce-ovanja on ovaj Aux tretira kao normalnu traku i snimi je zajedno sa ostatkom aranzmana?
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.