PDA

View Full Version : Studio Aquarius???

Bockie
10-03-2011, 02:09 AM
Sta je sa ovim studiom???

Jel neko nesto tamo radio,seca se ili zna sta je bilo od opreme tamo???

DaBear
10-03-2011, 06:28 AM
Sta je sa ovim studiom???

Jel neko nesto tamo radio,seca se ili zna sta je bilo od opreme tamo???

Ja sam tamo snimao nekoliko puta...nas singl za Jugoton (Data) i brdo sessions za kojekoga (U Skrpcu, DuDuA. Bebi Dol, itd..).
Nemogu da se setim mixera ..mislim da je bio neki Soundcraft,,ali nisam 100%.
Secam se OTARI MTR magnetofona (24 kanala), i to je sve....:( Vazio je za super studio. Mozda se Vasa seca bolje,,,,,??

Era
10-03-2011, 08:45 AM
radio sam tamo kao asistent Djordju Petrovicu u zlatnom periodu nase pop muzike,tada se snimao Rudi B. Dol,U skripcu,Sladjana Milosevic ,ali i Terza Kesovija i Halid Muslimovic!Prvi mikser je bio D&R serija 8000 ,30 kanalni in line mikser (koji smo mi kasnije kupili u Uzicu) zamenjen je sa Sound craftom 2400 serija,magnetofon je cuveni Otari (vec pomenuti 24 kanalac 2" traka),mnogo dobre opreme je prodefilovalo kroz studio,Lexicon 224,Eventide harmonizer,Prime time,Quantec room simulator,Ams reverb i Ams delay line,Scamp,Valey people, Dynamite, Orban,Urei ... kvalitetetan set mikrofona...Mislim da je glavni monitoring bio JBL 4350 a mid size je bio Urei (neznam oznaku ,imao je plave hornice) ,a Auratone kontrol monitor.Posle velikog uspeha ,studio je zatvoren zbog nerazjasnjenih vlasnickih odnosa!:(

Bockie
10-03-2011, 09:06 AM
Bravo narode! Sjajno! Mislim, nije sjajno sto je tako proslo, ali obozavam ovakvu pikanteriju...

A kada je otvoren/zatvoren???

Ko je bio vlasnik/ci...?

Pisite sto god znate, volim da znam ovakve stvari...

Uh, bre 4350... Bas govedji...!

awacs
10-03-2011, 07:02 PM
Početkom 1994. je sva tehnika preseljena u Ko?utnjak u nekada?nji studio za sinhronizaciju Avala filma. JBL, Amek Angela mikser, Otari MTR 90, dva master magnetofona (Otari i TEAC), Quantec RS, Lexicon Prime Time II, VP dynamite, UREI, te stvari... Dok se Đorđe Petrović trudio da odr?ava sprave sve je radilo do J, ali Bog te pita u kom je to sada stanju. Iskreno, nemam pojma ni da li jo? postoji.

Pozdrav,

Vasa

Studiokoka013
10-03-2011, 07:14 PM
Vlasnik je najverovatnije bio Ratko Ostojic.

Pomalo se bavio pevanjem, jedan od mladih tonaca je bio Srdjan Moby dick.

Inace studio je kao i sve sto valja bio pre toga u Pancevu:rotfl:

Eto ja se toga secam ufff kada je to bilo!

Ogi
10-03-2011, 07:24 PM
Ako se ne varam, Amek je "alive and kicking" - u Kosutnjaku, studio Nevernih beba... Moguce da je i ostatak na istom mestu, nisam pazljivo zagledao - bio sam pre vise od godinu dana.

awacs
10-03-2011, 07:25 PM
Vlasnik je najverovatnije bio Ratko Ostojic

Hehe, da :) Ratko je to zvao "svojim" studiom, ali se ispostavilo da nikad nije "ba? sasvim platio" tu opremu, pa mu je u to ime bila zaplenjena od strane Bad?e (trgovca od kog je kupovao sprave) i od tada se studio kolokvijalno zove "Bad?in studio", a formalno ime mu je "Music Factory" i formalni vlasnik je Bad?ina ?ena Azra. A po ovome ?to Ogi ka?e moguće je da su Bebe kupile tehniku (ili prosto "direktoruju" tamo). Sve u svemu, vrlo zanimljiv vlasnički status :wink:

Pozdrav,

Vasa

Arthur
11-03-2011, 12:33 AM
e a zar nije u poslednjoj inkarnaciji i taj badžin studio, i vesin pored, kao i ona mala bioskopska sala pala pod vlasništvo Plišanog iz Portugala? pa su nagurali neke SSL Scenarie digitalne tamo i sl ? Dok je to bilo pod Badžinim patronatom, Aleksandra je valjda bila chief inženjer, a slušalo se i na neki manji K&M, mislim čak 5.1