View Full Version : oprema inostranstvo carina porez
voomighty
06-03-2011, 01:27 PM
Dakle ovo je post tipa.. ne znam zasto sam rekao ali ne moze da skodi, a ako ne skodi.....
skoro sam dobio na poklon od Akai-a kontoler apc20 kao nagradu na nekom rmx takmicenju, i bio sam ubedjen da ce me drzava odrati za porez, carinu, lezerinu, i 10000 onih njihovih stavki koje niko ne razume a oni to fino naplate.
zahvaljujuci ljubaznosti zaposlenih u DHLu sam saznao da ako se ne radi o igri na srecu, nego o "skills" nagradi, podnosenjem dokaza da ste to bas vi i da imate neki dokaz da ste to dobili na taj nacin, oslobodjeni ste poreza i carine i lezarine... takoreci.. nisam ni dinara dao...
eto, ta informacija mozda nekome pomogne.
Bockie
06-03-2011, 03:59 PM
Hmmm...
A jel ima neko takmicenje vezano za naftu, slepere, gudru i tako...?
Ja platio 5500 dinara za Peluso PK47 kapsulu koja je procenjena na 200 franaka. Pa vi vidite :). Znaci 1/3 cene
Ja platio 5500 dinara za Peluso PK47 kapsulu koja je procenjena na 200 franaka. Pa vi vidite :). Znaci 1/3 cene
a koko to procenjuju?
voomighty
07-03-2011, 02:28 PM
kako mi rece drug, google shop koriste da vide koliko kosta nov uredjaj..... i onda zacepe...
Ficus
08-03-2011, 08:35 AM
Auuu, gde si bio pre mesec dana :banghead:
Prosli mesec sam na nekom contestu dobio pioneer hdj1000, i odrali su me 4800din za postarinu, carinu i sta vec... a nove kod nas kostaju 16800din..
btw kakve dokaze si im naveo da si to bas ti i da si dobio na taj nacin?
a koko to procenjuju?
Pojma nemam :S
voomighty
08-03-2011, 10:10 AM
Auuu, gde si bio pre mesec dana :banghead:
Prosli mesec sam na nekom contestu dobio pioneer hdj1000, i odrali su me 4800din za postarinu, carinu i sta vec... a nove kod nas kostaju 16800din..
btw kakve dokaze si im naveo da si to bas ti i da si dobio na taj nacin?
pa poslao sam DHLu koji su kasnije to prosledili dalje:
mail sa ugovorom koji sam imao sa organizatorom nagradne igre,
linkove sa navedenom rang listom,
mail prepisku oko dostave...
i zamolio sam da naznace na paketu da se radi o nagradi a ne o kupovini predmeta....
eto, kazem, nadam se da sam pomogao nekom u buducnosti... zao mi je sto te je po pravilu nasa drzava opeljesila....
Dobro si prosao, ali mislim da to nece funkcionisati kao pravilo, kao ni bilo sta drugo kod nas. Secam se scene kada sam pre par godina dobio postom gigbag, a dva pijanca na posti krenula sa zvakom 'ima se moz' se, kol'ko imas para ...'
Ali da se pohvalim i ja, stigle su mi egzoticne zice iz italije - bez carine, bio sam sokiran, elem, cuda se desavaju!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.