PDA

View Full Version : Kontakt 3.5 obara cubase 5.5

Hollywood
02-03-2011, 07:48 PM
Znaci imam Win7 ultimate, Cubase 5.5 32bit i kontakt 3.5 poslednji update koji postoji za njega.

Kada dignem Kontakt u Kobazu sve je ok dok Kontakt zapravo ne krene da radeprodukuje zvuk. Cim treba da se nesto reprodukuje iz kontakta, cubase zabada i mora da se restartuje.

Cekirao sam vec NI forume, ima ljudi koji imaju iste probleme, pisao sam i NI, ali naravno niko se ne javlja... Ni meni, ni ljudima na forumu.

Toliko o originalnom softveru i podrsci.

elem, jel ima neko neku ideju sta bih mogao da uradim, osim da instaliram narodni kontakt4 jer upgrade im platiti NECU.

alavuk
02-03-2011, 07:55 PM
instaliras xp :)

OFF
02-03-2011, 08:07 PM
probaj narodni 4.10..... ako radi, javi na NI forumu da je to reshenje :D

kravadinka
02-03-2011, 09:04 PM
Od svega sto sam probao, Kontakt 4 radi SAMO u AU formatu i to iskljucivo u Logic 9, u svim ostalim programima zabada, ima CPU Spikes i slicno, tu je negde tema o tome...
E sad, to je kod mene na Win 7 x64, 10.5.8 i 10.6.6, Pro Tools, Cubase, Reaper i tako redom, a vidim imaju mnogi sa tim problema, a resenja nema.

Cetvorka ti moze resiti te probleme, ali ti moze napraviti nove.
Ipak je najbolja bila dvojka, ali eto kad se gomila stvari ne moze koristiti...

Izasao je 4.2.2, mozda ce to raditi stabilnije, pokusaj sa tom verzijom...

Hollywood
02-03-2011, 11:18 PM
vidim da je izasao, ali samo za MAC. I meni radi dvojka narodna, a nemam downgrade sa 3 na 2 :cry:

psionic
03-03-2011, 02:37 AM
vidim da je izasao, ali samo za MAC. I meni radi dvojka narodna, a nemam downgrade sa 3 na 2 :cry:

Meni Kontakt 4.1.1 radi kao zmaj... Cesto ga koristim sa gomilom banki. Do duse u Win7 64bit. Nema nikakvih problema niti spajkova. AIR verzija je u pitanju. Ako su u pitanju njihovi kosooki rivali, onda moze da bude problema :D

Hollywood
03-03-2011, 05:50 AM
Meni Kontakt 4.1.1 radi kao zmaj... Cesto ga koristim sa gomilom banki. Do duse u Win7 64bit. Nema nikakvih problema niti spajkova. AIR verzija je u pitanju. Ako su u pitanju njihovi kosooki rivali, onda moze da bude problema :D

original je u pitanju.

kravadinka
03-03-2011, 11:18 AM
Zanimljivo, kod mene je vazdusna verzija 4.1.2 ali radi katastrofalno lose.

@psionic

Hajde mi kazi koja ti je konfiguracija, da li moze biti do toga, ili ako si radio neko posebno setovanje...
I ako ti nije problem, sta najcesce koristis od banaka u K4...

psionic
04-03-2011, 11:26 AM
Zanimljivo, kod mene je vazdusna verzija 4.1.2 ali radi katastrofalno lose.

@psionic

Hajde mi kazi koja ti je konfiguracija, da li moze biti do toga, ili ako si radio neko posebno setovanje...
I ako ti nije problem, sta najcesce koristis od banaka u K4...

Nisam nista posebno setovao. Verzija 4.1.1 sa bankama LASS, Machine, neki zasebni patchevi iz haliona (dakle import HAL formata), Akki virtual bouzuki, factory banka...

Moja konfiguracija:

Windows7 64bit i 32bit Cubase 5.1.2
Core2Quad 6600
4 GB RAMa
MOTU Ultralite MK3 FW
WD Black HDD 2x1 TB u RAID modu
nVidia GTX

Zajedno sa Batteryjem, Kontakt mi je jedan od osnovnih VSTova. Postoji neka AiR WORKING verzija ove 4.1.1, pa obrati paznju, mozda si naleteo na onu non-working. Mada si rekao da cak i original puca.

Ne znam da li bi mozda bilo od pomoci da uradis BATCH RESAVE svojih banki da bi se sacuvale u noviji format. To se radi da bi se navodno ubrzalo ucitavanje, ali mozda tebi pomogne na jos neki nacin.

Mozda ti je asio buffer premali - ako je ispod 256 semplova, probaj da ga povecas malo. Ako ti i u OSXu i u Windowsu taj Kontakt zeza, bojim se da je problem negde na drugom mestu... Pogledaj da ti HDD nije u PIO modu... Ili DVD, on ume da predje u PIO, a da ga niko ne vidi (ali opet, zasto onda zeza u OSXu) Latest drajveri za graficku... Waves VST, na primer, ne prikazuju UI ako imas stariji catalyst driver za ATI...

BTW, odakle ti AiR 4.1.2 ? Ja koliko znam, nije izasla ? Samo 4.1.1 - poslednji update koji meni radi je: Native Instruments Kontakt VSTi RTAS v4.1.1 UPDATE ONLY WORKING

kravadinka
04-03-2011, 06:04 PM
Da tako je, 4.1.2 je za Mac, mada sam instalirao 4.2.2 i nista se ne menja.

Verujem da je problem sa procesorima, to jest kako Kontakt i Host njima upravljaju, memorija je skroz ok, citanje sa diska takodje.

Da ne trujemo coveku temu, moja je odmah pored ove pa cemo nastaviti tamo...