View Full Version : Nuendo 4 portable i lap-top
akordeonista
02-03-2011, 08:45 AM
Citajuci forum videh da neki ljudi koriste Nuendo 4 portable verziju. Ovih dana treba nesto da snimim na terenu pa bih da ponesem sto manje opreme (gabaritno). Bice samo tri audio trake koje vucem sa miksete u kartu. Zbog toga bih da ponesem samo lap-top i Saffire Pro40 koji imam.
E sad, pokrenuo sam Nuendo 4 na lap-topu, sve lepo izgleda dok ne krene snimanje a onda u jednom trenutku (vremenski neodredjeno - posle 15, 23, 45... sekundi) nicim izazvano snimanje se prekine, tj. traka nastavi da ide ali nema zapisa na njoj. Zna li neko sta bi moglo biti u pitanju i kako to resiti?
E da, zaboravih da napisem, na lap-topu je Windows 7, 64-bit.
Portabilne verzije ozbiljnih programa zestoko baguju. Ako bas ne moras, izostavi, a i nece ti biti teze za nositi instaliran Nuendo od portabilnog.:grin:
akordeonista
02-03-2011, 05:14 PM
Probao sam da instaliram punu verziju "narodnog" Nuenda 4 ali izgleda da nemam pravi kljuc pa kad ga pokrenem program nece da se startuje i prijavljuje neku gresku. Ako neko ima pravi driver (crack) za otkljucavanje N4 bio bih mu jako zahvalan da mi ga posalje na PM.
U medjuvremenu sam skinuo Audio Reaper i on normalno radi, nista ne prekida niti pokazuje bilo kakve anomalije pri snimanju. Jedino sto je probna verzija koja ce raditi samo 30 dana a posle mora da se kupi licenca jer ce prestati da radi... ili mozda i nece...
sinvelikogmajstora
05-03-2011, 05:10 PM
Portabilne verzije ozbiljnih programa zestoko baguju
ne slazem se. moje iskustvo sa c5 i n4 portable je vise nego pozitivno
Ngino
11-03-2011, 12:16 AM
Meni je od portable verzija jedino Wavelab pucao, Nuendo stabilan ko zemlja crna. Cubase nisam probao ali radim sa Adobe portable aplikacijama i ne prave nikakve probleme, nista vise od instalacionih verzija. Moje iskustvo.
www.myspace.com/slikaiprilikamusika (http://www.myspace.com/slikaiprilikamusika)
http://soundcloud.com/SlikaiPrilika/tracks
sinvelikogmajstora
11-03-2011, 11:15 PM
isto iskustvo sa portable wave lab-om na win7x64, pucao sve do verzije 6.1.0.340 koja radi perfektno
Pa na to sam i mislio, svakom razlicito, elem, nestabilno! Meni recimo Wlab radi savrseno, ali Cu i Nu se raspadaju cim pomislim da uradim nesto malo slozenije. A naravno, celo ponasanje se menja ako ubodes flash sa 'portablima' u neku drugu masinu. Poenta, ne mozes bti siguran da ces zavrsiti posao koji si namerio...
sinvelikogmajstora
12-03-2011, 03:14 PM
ubodes flash sa 'portablima' u neku drugu masinu.
probaj pokrenuti nuendo ili cubase portable sa hdd-a, trebalo bi da bude ok. meni oba perfektno rade. pokreni kao administrator obavezno radi prioriteta procesa
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.