View Full Version : M-audio fast track usb
Korg78
28-02-2011, 04:59 PM
Imam 2496 m-audio sad bi hteo da prikljucim eksternu zato sto ima ulaz za mic.Dal mogu zajedno u isto vreme da rade.Ova je
http://www.thomann.de/gb/maudio_essential_recording_studio.htm
Arthur
01-03-2011, 02:12 AM
ne može ih program videti kao jednu kartu, ali možeš vezati i podesiti routing tako da ti mikrofonski ulaz sa jedne šalje signal na linijski ulaz druge, koju vidi program i da taj kanal tako i snimiš.
kravadinka
01-03-2011, 08:55 AM
Naravno da moze, pitanje je softvera.
Reaper to radi bez problema, a nije jedini.
bornaa
01-03-2011, 09:05 AM
a ?ta će ti obije odjednom? ja eto imam audiophile i bas gledam ove neke eksterne sta imaju mic input s phatnom power a i volume knobom da mogu kontrolirat oba aktivna monitora odjednom....jel se cuje uopce upgrade u samoj kvaliteti output sounda u prelazu s audiophile 2496 na ovaj fast track ? ili pak na Tc electronic konnekt 6?
Bockie
01-03-2011, 09:14 AM
Korže, 24/96 je sasvim korektna karta za pocetak. NE treba ti jos jedna karta da bi snimao mikrofonom. Investiras 200 evra u nesto sto vec imas+preamp. Zasto odmah ne bi investirao samo u preamp? Dakle toplo ti preporucujem preamp tipa ART V3 studio, koji u kombinaciji sa tom kartom koju vec imas ima stotine ljudi i to zajedno odlicno radi. Ima i drugih resenja po pitanju malog preampa, a killer kombinacija bi bila uz minimalan dodatak na tu cifru Golden Age - pre 73 (http://www.mastersoundproaudio.com/media/catalog/product/cache/1/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/p/r/pre73-feature-med.jpg) koji je oko 250 e ali razbija sve drugo u cenovnom rangu.
bornaa
01-03-2011, 09:22 AM
a citam na gearslutzu testove da je preamp na fasttracku ( e sad, moze bit da je i onaj najveci model ali mislim da su preampi isti) bolji od art-a...pa mi se cini bolje ne bacit pare u art vec uzet eksternu karticu knobovima, preampom, boljim driverima (audiophile driveri za win 7 nisu ne? a i sama kartica je umirovljena)...i ako je jos ima i bolji sound od audiophilea onda je to poso...ali...ima li?
Bockie
01-03-2011, 09:25 AM
a citam na gearslutzu testove da je preamp na fasttracku ( e sad, moze bit da je i onaj najveci model ali mislim da su preampi isti) bolji od art-a...pa mi se cini bolje ne bacit pare u art vec uzet eksternu karticu knobovima, preampom, boljim driverima (audiophile driveri za win 7 nisu neš a i sama kartica je umirovljena)...i ako je jos ima i bolji sound od audiophilea onda je to poso...ali...ima li?
Ma jeste, matori, ali oce li on da bode U87 u njega?!?!? Isti kucic, a ovaj art je 100 i kusur evra... Bolje da ide tako, pa da uzme skuplji majk posle i tako... Sve je to isto za 100-200-300 evra... Jedino ovaj GA znatno odskace...
bornaa
01-03-2011, 09:50 AM
a stajaznam, ovaj fasttrack polovni se moze dobit za 100 eura, daje eksternu zvučnu koju lako kasnije spojim na laptop, phantom power preamp i volume knob koji bi bi fino doso da ne trebam softverski stalno dizat i spustat volume za monitore...i kako rekoh ako je jos i zvuk bolji od 2496, cini se ko poso
edit: bas skuzih da ovaj m audio fastrack usb iz topica nema phantom power. fast track pro ima
a stajaznam, ovaj fasttrack polovni se moze dobit za 100 eura, daje eksternu zvučnu koju lako kasnije spojim na laptop, phantom power preamp i volume knob koji bi bi fino doso da ne trebam softverski stalno dizat i spustat volume za monitore...i kako rekoh ako je jos i zvuk bolji od 2496, cini se ko poso
edit: bas skuzih da ovaj m audio fastrack usb iz topica nema phantom power. fast track pro ima
Fast Track MKII, kao i Fast Track Pro (ali je on skuplji) ima fantoma i kosta 100 E nov
kravadinka
01-03-2011, 10:44 AM
Preamp na Fast Track Pro je prilicno los i gotovo da ne zadovoljava ni najosnovnije potrebe.
Age-Pre 73 je Kinez, ali veoma dobar preamp za taj novac.
Mana je sto ne znas na kakav ces naleteti, zapravo od dva identicna primerka, dobices dve razlicito zvucne sprave.
Big Bockie je potpuno u pravu, s tim sto bih za taj novac obavezno pogledao Presonus.
bornaa
01-03-2011, 10:53 AM
a zvuk mu je vjerojatno negdje iste kvalitete ko audiophile 2496? ne znam dal bi nabavljo novu zvucnu samo radi phantoma i volume knoba ako ne daje i upgrejd u kvaliteti outputa, mozda radje onda pricekat i kupit nes skuplje....bacam oko na onaj tc electronics konnekt 6
kissellii
07-03-2011, 10:37 AM
Imas te konzumerske preamp ove ....za smesne pare....
ja imam 2496 + behringer minimic800 (25eur) + behringer c3 (kondenz)
za ono sto meni treba to je ok, snimao sam i glas i gitaru sa pojacala, sve zavisi sta ti treba tj sta si namerio sa krajnjim rezultatom. A i koliko para imas ;)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.