View Full Version : Muzicki ukus - 3 izvodjaca
kissellii
22-02-2011, 11:03 AM
Da bi znali otprilike sa kim komuniciramo mislim da bi bilo korisno i zanimljivo da svako svoj muzicki ukus okarakterise navodjenjem tri izvodjaca koja bi najbolje predstavila isti. Dakle, ne tri izvodjaca koja najvise volite vec tri izvodjaca koja najbolje pokrivaju vasa muzicka interesovanja.
Shvatio sam je lakse sa 5 ali sto bi prilagodjavao samom sebi, nije fer.
Mogli smo i sa tri pravca ali mislim da je ovo bolje resenje.
Kissellii
The Cure
Grand Master Flash & Furious Five
VNV Nation
supersonic
22-02-2011, 11:43 AM
Metallica
The Prodigy
Red Hot Chili Peppers
dacko
22-02-2011, 01:23 PM
Shpongle
Faith No More
Peter Gabriel
Wu Tang Clan
Led Zepelin
Michael Jackson
nidje veze, al nema veze
Swizz Beats
Danjahandz
Dj Khalil
Arthur
22-02-2011, 05:43 PM
Radiohead
Massive Attack
AIR/Zero 7 (dopunjuju se)
Srdan Durden
22-02-2011, 06:52 PM
Skinny Puppy
Manufactura
Neurosis...
mada u mom slucaju tri je zaista premalo!!:wink:
Ngino
22-02-2011, 08:43 PM
- GURU`s Jazzmattazz vol. 2 (bas me interesuje ko ce da nadmasi
album od svih ovih kmica i blica u hip hopu)
- R.A.T.M. (ako pricamo o bendovskoj svirci, nenadjebivi)
- Ninja Tune sound...
...a od auta Golf dvica :)
www.myspace.com/slikaiprilikamusika (http://www.myspace.com/slikaiprilikamusika)
http://soundcloud.com/slikaiprilika
UnderTheSun
22-02-2011, 10:53 PM
Andy Moor/Leama & Moor/Tilt/Whiteroom/sve ostalo ushta je Andy Moor upleten
Moonbeam
NIN/HTDA/sve ostalo ushta je Trent Reznor upleten
Neuron
23-02-2011, 12:11 AM
1. (A Perfect) Tool
2. Nine Inch Nails
3. Xentrifuge
Malo je tri izvođača, sla?em se...
boggy
23-02-2011, 12:14 AM
1. Tool
2. Peter Gabriel
3. dZihan & Kamien
pozdrav
bogi
Rhino
23-02-2011, 02:30 AM
d'angelo
tricky
curtis mayfield
Ima ih jos bar 7
LAMPASH
23-02-2011, 03:00 AM
1.Ekrem Jevric
2.Minela
3.Planet X
kissellii
23-02-2011, 09:31 AM
ekrem je neka kvazi reinkarnacija ody b - ja...
aaaa eto sad znam da Arthur voli ono sto ja vidim kao @mujlav@ zvuk :]
sta vi ljudi sve slusate, bolje da nisam pitao :)
The Beatles
David Bowie
The Doors
Vangelis
Ennio Morricone
John Williams
Arthur
23-02-2011, 11:46 AM
ekrem je neka kvazi reinkarnacija ody b - ja...
aaaa eto sad znam da Arthur voli ono sto ja vidim kao @mujlav@ zvuk :]
sta vi ljudi sve slusate, bolje da nisam pitao :)
mujlav?
kissellii
24-02-2011, 12:49 PM
Arthure, to je cisto moj utisak kad slusam te bendove tj sve se utapa i preliva jedno preko drugog. Samo moj dozivljaj (mozda imam takve ushi), cak i ne mislim da su to losi bandovi ili sta ti ja znam samo meni tako nesto ne lezi u vecim kolicinama - e sad ako neko npr na forumu napravi nesto sto po meni spada u precizan sound (nebitno gitarski ili electro) ja cu probati da sagledam tvoju kritiku iz tvog ugla kao nekog ko mozda i ne voli taj sound .... ako me razumes. Sigurno se svako trudi da bude objektivan ali treba uzeti sve u obzir.....
Respect.
Evo, The Cure i cela ta dark scena su padavicari :)
igormink
24-02-2011, 01:59 PM
1. The Beatles
.
.
4. Who, Kinks, Byrds...
5. ABBA
:)
Arthur
25-02-2011, 12:05 AM
Arthure, to je cisto moj utisak kad slusam te bendove tj sve se utapa i preliva jedno preko drugog. Samo moj dozivljaj (mozda imam takve ushi), cak i ne mislim da su to losi bandovi ili sta ti ja znam samo meni tako nesto ne lezi u vecim kolicinama - e sad ako neko npr na forumu napravi nesto sto po meni spada u precizan sound (nebitno gitarski ili electro) ja cu probati da sagledam tvoju kritiku iz tvog ugla kao nekog ko mozda i ne voli taj sound .... ako me razumes. Sigurno se svako trudi da bude objektivan ali treba uzeti sve u obzir.....
Respect.
Evo, The Cure i cela ta dark scena su padavicari :)
onda nisi dobro formulisao pitanje, jer sam ovako stekao dojam da se priča o ličnim muzičkim ukusima, a ne o kriterijumima produkcije. Meni lično muzika i emocija ta 3 benda najviše prija privatno, ali to nikako ne može biti dovedeno u vezu sa mojom profesionalnom kritikom drugih bendova. Kad god radim nešto, a trenutno u studiju imam posla sa toliko različitih žanrova na dnevnom nivou da to nije humano, uvek slušam reference iz dotičnog žanra. Primera radi, pesma sa kojom uvek upoređujem sve što smatram da treba da svira oštro, svetlo i kristalno jasno, je pesma "Harder to breathe" od Maroon 5, iako taj bend skoro pa da organski ne podnosim privatno. ALi ta pesma mi je referenca za čist i svetao sound, kada procenim da to konkretni projekat ište. Sa druge strane, neretko se okrećem drugoj brit školi - Arctic Monkeys, The Strokes, Kaiser Chiefs (jer trenutno radim čak 2 albuma iz dotičnog žanrovkog miljea), koji su opet pa dosta tamniji, muljaviji, organskiji. Tako da ti ta teza ne stoji. Bolje pitaj šta smatramo estetski kvalitentom i lepom produckijom, koliko god to opet bilo široko polje. Jer, eto R.Rubin, je radio toliko dramatično različitih stvari, od Slayera, System of a Down, preko Red Hot Chilli Peppers pa sve do JAY-Z i opet Johny Casha, i NIGDE ne možeš naći nijednu soničnu zajedničku crtu, osim da je to savršeno skrojeno prema meri projekta.
eto R.Rubin, je radio toliko dramatično različitih stvari, od Slayera, System of a Down, preko Red Hot Chilli Peppers pa sve do JAY-Z i opet Johny Casha, i NIGDE ne možeš naći nijednu soničnu zajedničku crtu, osim da je to savršeno skrojeno prema meri projekta.
Ja uvek prepoznam Rubinovu produkciju :) Sta vise Rubin vise ostavi pechat na sound nego li sam mikser, barem je to moje misljenje, sto je opet odlika velikog producenta, barem moje misljenje, tu treba razgraniciti pojam producenta i miksera (onog ko miksa). Ja sam bio ubedjen da je isti chovek miksao System Of A Down i RHCP albume, ali sam se prevario...Jedno je Andy Wallace, a drugo vise njih... Uvek ga odlikuju crispy (ne znam da li sam dobro definisao, ali su veoma "chisti) in the face vokali, precizne gitare (koliko sam slusao analiticki), bubnjevi sa kratkim reverbima i sta ti ja znam...i tako neke jos stvari... to je ono sto sam ja primetio, samo ne zameri mi ako sam nesto izlupetao, jer kad slusam njegove radove ne nastojim da ih nesto preterano analiticki slusam, isto kao i bilo koju drugu muziku u kojoj uzivam, trudim se da se oslobodim te kletve :)
dana?nji ili retrospektia?
retro:
1.Led Zeppelin
2.David Bowie
3.Azra
danas:
NI?TA mi se vi?e ne sviđa uključujući i ova tri gore
alavuk
25-02-2011, 11:26 PM
1.Hendrix
2.Kraftwerk
3.Model 500/UR
LA-2A
26-02-2011, 05:23 AM
1.Roman Patkolo
2.Dexter Gordon
3.Wolfgang Gartner
dana?nji ili retrospektia?
retro:
1.Led Zeppelin
2.David Bowie
3.Azra
Uvek se radujem kad vidim da ima ljudi koji shvataju da je Azra po kvalitetu zaista u samom vrhu svetskog rokenrola.
Respect, Sira.
awacs
28-02-2011, 06:54 PM
1. The Beatles
2. Phil Glass
3. Brian Eno
Killah_Instinkt
28-02-2011, 09:54 PM
1. The Beatles
2. Phil Glass
3. Brian Eno
Skoro sam slusao Voices od Roberta i Briana, svidja mi se....
1. Onyx, Wu Tang
2. EKV, Led Z.
3. Midnite, Black Uhuru
Moram po dva iz svakog pravca, malo je jedan...
AudioStorm
01-03-2011, 10:06 PM
1.Anastasia
2.Soundgarden
3.The Prodigy
Malo je tri,nekako je snazna nedorecenost...:( Jednostavno,moram dodati Stinga i Vangelis.:)
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="if(typeof(jsCall)=='function'){jsCall();}else{setT imeout('jsCall()',500);}" id="jsProxy" type="hidden">
Sandzama
04-03-2011, 09:54 PM
1. Giorgio Moroder
2. Radojka Zivkovic
3. Vitalic
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.