View Full Version : Ljudi pomogajte....ako ima pomoci???
Dexxy
18-02-2011, 11:19 PM
Imam MacBook Pro (santa rose) 17" 2.4ghz (A1229)
Pre neki dan mi iz cista mira pocela da treperi slika. Ja ga ugasio ubacio boot snow leopard da ga instaliram iz pocetka, odradio je boot trazio restart i vise se nije upalio :(
Onda sam malo pretrazivao i shvatio da je na ovom modelu problematicna grafika nVidia 8600GT, tj da crkava posle odredjenog vremena.
Zvao sam Apple u Bg i rekli su mi ako imam racun da ce mi Apple zameniti plocu o njihovom trosku.....
Ja sam kupio MBP preko oglasa i imam ga 8 meseci i nemam racun :( Zvao sam coveka od koga sam kupio Mac nema ni on racun.
U medjuvremenu sam stupio u kontakt sa nekim ljudima koji rade zamenu tog chipa na ploce ali sanse za popravak su 50-50%.
Jel imao neko slicno iskustvo....???? Sta da radim?
http://www.vesti.rs/HiTech/Popravka-falicnih-racunara.html
Bockie
19-02-2011, 01:26 AM
Mislim da Moritz zna nesto na tu temu... Probaj njega da kontaktiras...:wink:
Dexxy
19-02-2011, 01:30 AM
Samo da nije rerna, fen i svece :)
http://www.youtube.com/watch?v=oW1q7vG5QSM
Moritz
19-02-2011, 07:37 AM
Bojim se da u tvom slucaju ( bez racuna) nema pomoci :(
To je fabricka greska na grafickoj karti koja se pojavila par meseci posto je ta serija MB Pro krenula u prodaju. Apple je priznao tu gresku tek posle godinu dana i dozvolio popravku o njihovom trosku, a do tada su drali kozu sa ledja za servis. Na Mac forumima sam nalazio podatke da su ljudima naplacivali do 1500 eura servis (mora da se menja cela ploca-prakticno nov kompjuter u staroj sasiji).
Meni se to pocelo desavati mesec dana posle isteka garancije, kontaktirao sam zvanicni Apple servis u BG i oni su me ladno skinuli s'one stvari pod svakakvim izgovorima . Tada sam ga poslao za Minhen gde su na moje zaprepascenje poceli slicnu pricu ( to je izgleda bio zvanicni stav Apple da pokusaju koliko god mogu da to zataskaju i naplate). Epilog je da su mi konacno popravili mashinu sa komentarom da nije ni bilo kvara !!!! ja samo znam da mi se posle toga nikada nije ponovilo bilo sta slicno.
Pokusaj kako god znas i umes da nadjes racun o kupovini, ili se spremi da ga bacis jer popravka kosta koliko i taj polovan kompjuter.
Zao mi je sto nisam mogao da ti dam neki drugi pozitivniji odgovor. Mozda ipak postoji neko bezbolnije resenje ali ja ne znam za njega.
Dexxy
19-02-2011, 12:56 PM
Zovem lika od koga sam kupio....ali ovo je Srbija, nema racuna...
Ima ljudi koji traze 150-200 evra da preleme ponovo grafiku, bez ikakve garancije da ce to uspeti i raditi i dalje....
Kad bi ovi iz Bg Apple prihvatili reklamaciju bez racuna jedino bi me to spasilo.
Oni mogu videti gde i kad je kupljen...Bar je apple sa te strane u odnosu na druge proizvodjace siguran, jedino oni proizvode svoje kompove, ne rade ih kinezi i bilo ko....
A posto su sami priznali gresku posle 2 i vise godina treba da izadju u susret svojim korisnicima....
P.S. Imao sam 7-8 pc lap-top-a i 15-tak dekstop racunara do sada nikada mi se nije desilo da crkne nesto....
Ovo mi je prvi mac i bas sam se razocarao u firmu.
DaBear
19-02-2011, 01:20 PM
Zovem lika od koga sam kupio....ali ovo je Srbija, nema racuna...
Ima ljudi koji traze 150-200 evra da preleme ponovo grafiku, bez ikakve garancije da ce to uspeti i raditi i dalje....
Kad bi ovi iz Bg Apple prihvatili reklamaciju bez racuna jedino bi me to spasilo.
Oni mogu videti gde i kad je kupljen...Bar je apple sa te strane u odnosu na druge proizvodjace siguran, jedino oni proizvode svoje kompove, ne rade ih kinezi i bilo ko....
A posto su sami priznali gresku posle 2 i vise godina treba da izadju u susret svojim korisnicima....
P.S. Imao sam 7-8 pc lap-top-a i 15-tak dekstop racunara do sada nikada mi se nije desilo da crkne nesto....
Ovo mi je prvi mac i bas sam se razocarao u firmu.
desava se svima....i na PC i na MAc-u...nemoj odmah da se razocaravas!!
Ja sam imao problem sa grafickom na PC Laptopu (za koji se isto znalo) - screen se samo zamrzne u tackice ili belo ili sta vec....Priznali su da ima problem, ali nije bilo resenja - nikad !!
A o DELL desktops - da ne pricam...bilo je tu svega.
Sa druge strane, trenutno imam 2 Mac lap topa i 4 desktopa i SVI rade super!
Ngino
19-02-2011, 01:37 PM
Pih, izem ti i brendirane masine!
Nema vise pravila! Svijet je zbilja sljam!
www.myspace.com/slikaiprilikamusika
Bockie
19-02-2011, 01:55 PM
E zato uzmes ruDAW...
:wink:
Dexxy
19-02-2011, 03:52 PM
desava se svima....i na PC i na MAc-u...nemoj odmah da se razocaravas!!
Probacu ...
Ja samo kazem da bi trebalo (posto su priznali gresku) da to zamene...
...inace cuo sam se sa covekom koji je na oko 20-tak macova radio ponovno lemljenje grafike...pa ako prodje-prodje.
Matoree
19-02-2011, 04:09 PM
nikad necu razumeti ljude koji daju hiljade evra vise za nesto sto je samo lepse malo i satro radi stabilnije mnogo :D
srecno Dexxy sa ovim
@DaBear desava se i na PCju, samo za pc u ovakvim situacijama imas pune oglase ljudi koji menjaju to bez problema
Moritz
19-02-2011, 10:50 PM
nikad necu razumeti ljude koji daju hiljade evra vise za nesto sto je samo lepse malo i satro radi stabilnije mnogo :D
srecno Dexxy sa ovim
@DaBear desava se i na PCju, samo za pc u ovakvim situacijama imas pune oglase ljudi koji menjaju to bez problema
Isti problem su imali i Dell i Asus i jos neka firma zaboravio sam koja, posto su koristili isti cip tako da tvoja prica pada u vodu. A da je satro stabilnije nije, Stabillnije je zapravo :wink:
Matoree
20-02-2011, 12:16 AM
Isti problem su imali i Dell i Asus i jos neka firma zaboravio sam koja, posto su koristili isti cip tako da tvoja prica pada u vodu. A da je satro stabilnije nije, Stabillnije je zapravo :wink:
Ja sam rekao da ako crkne graficka na pcju mozes lako da je zamenis, a ne da menjas ceo laptop, ako ti nije u garanciji..
Sto se stabilnosti tice.. Stabilniji je u smislu da kad ga prodas, budes finansijski stabilan sledecih 3 4 meseca. :wink:
Moritz
20-02-2011, 01:17 AM
Pricam u vetar tako da budi stabilan :wink:
Matoree
09-03-2011, 02:53 PM
http://www.servisploca.com/Servis_lap_topova.html
sad se setih da mi je ovaj lik pre par godina popravio plocu i graficku al vidim popravlja i laptopve.. lik je skroz korektan i jeftin. Moja preporuka
Dexxy
09-03-2011, 07:49 PM
sad se setih da mi je ovaj lik pre par godina popravio plocu i graficku al vidim popravlja i laptopve.. lik je skroz korektan i jeftin. Moja preporuka
Zvao sam coveka sada, nosim komp za dva dana pa ce mo videti...Hvala ti.
STUDIOTON
10-03-2011, 08:32 AM
ako ti uspe.. odmah da zamenis avatar :D srecno
Dexxy
10-03-2011, 09:44 AM
Dogovoreno :)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Dexxy
22-03-2011, 07:15 PM
Popravili ljudi :)
Hvala jos jednom...
Matoree
23-03-2011, 12:00 AM
Popravili ljudi :)
Hvala jos jednom...
eto Pera majstor.. predlazem da se njegov sajt ubaci u neki sticky jer je stvarno lik car. :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.