View Full Version : Ssl duende native !
alavuk
17-02-2011, 11:31 AM
SL Console Grade Processing For Your DAW
The Duende Native Plug-in suite is a collection of audio processing tools which bring professional audio quality, sophistication and benchmark performance within reach of all DAW users. Duende plug-ins provide the superior precision, advanced feature set and legendary tonal characteristics of SSL console products in affordable VST/AU/RTAS* plug-in form. They are quite simply the easiest way to get your hands on professional tools that will help you achieve professional mixes that sound like a record.
The foundations of the Duende Native collection are plug-in adaptations of two SSL console classics; the EQ & Dynamics Channel (http://www.solid-state-logic.com/music/duende%20native/channel/) plug-in provides an EQ & Dynamics processing solution with all the power, precision, flexibility and signature tone of an SSL console channel strip? the legendary Stereo Bus Compressor (http://www.solid-state-logic.com/music/duende%20native/bus%20compressor/) plug-in gives you the classic SSL stereo master bus compressor that brings power and punch to your mix without compromising clarity. Drumstrip (http://www.solid-state-logic.com/music/duende%20native/drumstrip/) and Vocalstrip (http://www.solid-state-logic.com/music/duende%20native/vocalstrip/) are ?task specific? plug-ins which each gather together a set of carefully selected and lovingly crafted processing tools to get you straight to outstanding Drum and Vocal sounds quickly and easily. X-EQ (http://www.solid-state-logic.com/music/duende%20native/x-eq/) and X-Comp (http://www.solid-state-logic.com/music/duende%20native/x-comp/) are both mastering grade processors that deliver superb balance of precision and tonal character. X-Verb (http://www.solid-state-logic.com/music/duende%20native/x-verb/) is an incredibly powerful and flexible processor which brings beautiful hardware standard Reverb to your DAW.
http://www.solid-state-logic.com/music/duende%20native/
A SAD :
How to get up to 93 days of free demo time a year!
From the day you activate your first demo you have 30 days of fully functional use. When this initial 30 day demo period ends your Demo License expires and your plug-in will stop working. If you wait for 30 days you will be eligible for another 7 day fully functional free demo. You don?t have to activate it right away, but when you do it will run for 7 days and then the 7 day Demo License will expire and the plug-in will stop working. Wait another 30 days and you will be eligible for another 7 day Demo License. For one year we will repeat this pattern with you becoming eligible for a 7 day demo, 30 days from when your previous demo expires. That?s up to 93 days of free demo over the course of a year. At our discretion SSL might well decide to continue offering you free demo time.
After your first demo has expired, providing you do not unsubscribe from receiving email from us, we will email you to remind you when your next free demo period becomes available.
!
Stvarno su super plagovi, svi!
alavuk
21-02-2011, 08:21 AM
slazem se , doduse najvise koristim na poslu master buss i stvarno su rezultati super , mada mnogo me iznenadjuje sto je density mkII veoma blizu (doduse tisi i za nijansu prljaviji ali su tu ...) ovog ssl-a ... skidam im kapu za ove plagove !
MilTon
21-02-2011, 08:28 AM
slazem se , doduse najvise koristim na poslu master buss i stvarno su rezultati super , mada mnogo me iznenadjuje sto je density mkII veoma blizu (doduse tisi i za nijansu prljaviji ali su tu ...) ovog ssl-a ... skidam im kapu za ove plagove !
Ljudi, a onaj demo sto ima, jel moze da se instalira bez USB dongla?
alavuk
21-02-2011, 08:33 AM
naravno ! sta mislis kako smo mi isprobali ? :)
Dexxy
21-02-2011, 12:17 PM
Sta sad mi sto smo kupili hardwer ne vazi se :confused:
Inovative_kg
21-02-2011, 12:19 PM
a ima li narodska ver?
Nema :)
alavuk
21-02-2011, 12:29 PM
@dexxy stvarno ne znam mislim da su to native verzije duende-ovih plugova ...
Dexxy
21-02-2011, 12:47 PM
Pa to i kazem...Ja imam SSL Duende i kupio sam njihove pluginoveposebno. Platio spravu i pluginove.
Sada mogu to da prebacim na Native ali mi onda hardwer ne vredi vise, ne podleze garanciji i gubim njegov account....I nije im neka fora.
Bockie
21-02-2011, 03:20 PM
Cika Dexxy, dopuni avatar...
:D
Dexxy
21-02-2011, 03:28 PM
Cika Dexxy, dopuni avatar...
:D
Strasno !!! Nema mesta za avatar treba mi i za TC PoCo...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pa to i kazem...Ja imam SSL Duende i kupio sam njihove pluginoveposebno. Platio spravu i pluginove.
Sada mogu to da prebacim na Native ali mi onda hardwer ne vredi vise, ne podleze garanciji i gubim njegov account....I nije im neka fora.
Slazem se da nije neka fora.
Bilo bi fer kad bi mogo makar da ove plaginove guras na hardver :S Ne kapiram poentu...
Ja razmisljam da kupim channel strip :S
DADDY Z
23-02-2011, 05:46 AM
instalirah preksinoc demo i skrsih celu masinu do te mere da sam morao reinstal sistema...
sva sreca pa se juce pojavila narodska verzija koja je ok...zalosno je sto je ova verzija ispala pouzdanija od one koja se placa...mada ovo nije prvi ovakav slucaj...
na prvu loptu nisam pao na dupe ali tek treba posvetiti vremena ovome...
Svi plugovi su fenomenalni,channel strip i buss compressor mi zvuce poprilicno bolje od Waves-a,X-EQ je da se narodski izrazim 'najprecizniji' master eq koji sam do sada probao,Vocal strip ima fenomenalan kompresor i EQ za to cemu je namenjen.Jedino me je ravnodusnim ostavio X-verb o kojem se mnogo pricalo ali me nesto nije fascinirao.Izasla narodska verzija?:shock: Za OSX?
DADDY Z
23-02-2011, 07:37 PM
nema za OSX...za sad samo PC ali i to se drzi u strogoj tajnosti koliko vidim...
Iskopaće to Bili Piton.... :D
Bockie
23-02-2011, 09:23 PM
Kad smo kod reveraba,eheh :D, ali stvarno, recimo UAD-ov dream verb, koji je realno reverb kao reverb poprilicno smece, ali mnogo bolje izlazi u mixu nego neki "bolji" reverbi.
LEX-ova native verzija na suvo zvuci brutalno, medjutim u mixu ga nema, tone, moras da ga dodajes do besvesti i onda usere osnovni signal...zamulja ga...
Dream verb (jebo reverb, nego za njega znam) mi izadje u mixu i na najmanjim vrednostima poprilicno ne promenjen... Cak da neki smek... Nekako bolje seda u mix...
Ne zato sto je UAD ili DSP ili sta tako, vec stvarno pitam, jel neko primetio ovu pojavu, da neki reverbi (bilo native ili dsp) zvuce do yaya na suvo i bas kao kurcic u mixu???
Svakako.Gledajuci zilione tutorijala video sam da iskusne mixadzije koriste sve i svasta od plug-ova i sa svakim naprave dobar verb sound u mixu.Ja nisam toliko iskusan mix majstor i uvek mi je najveci problem upakovati reverb,da ne bude napadan a da je tu gde treba i kakav treba a da pritom ne zamulja sliku.I tu uvek muku mucim sa vecinom native sofwerskih reverba.Upravo to,na solo-u je ok,u mixu potone.Verovatno transparentnost mojih mixeva nije na potrebnom nivou ali sa nekim boljim(ne-native) reverbima do rezultata sam dolazio ocas posla.Recimo za primer softwerski (doduse DSP) SCOPE-ov(bivsi creamware) P-100 reverb.Dok sam radio sa njim njega kako namestim soliranog takav je uvek izlazio i u mixu.I naravno hardwerski Lex sa kojim nikad nisam imao nikakvih problema sa 'pakovanjem' u mix...
Bockie
24-02-2011, 12:23 AM
I naravno hardwerski Lex sa kojim nikad nisam imao nikakvih problema sa 'pakovanjem' u mix...
Da.
Ja isto bio pozajmio matori Lex ,70-ka, medju najjeftinijim za ono doba, i matori, imao sam problem.
Veliki problem!
... Koji efekat da iskoristim??? Koji reverb???!!!?!?!?Ima ih nekoliko...!!!
Svi rade do mošnica!!!!!!!
"Istog momenta, obuzeo me je bezgranicni talas radosti"
Bockie
24-02-2011, 12:26 AM
I naravno hardwerski Lex sa kojim nikad nisam imao nikakvih problema sa 'pakovanjem' u mix...
Da.
Ja isto bio pozajmio matori Lex ,70-ka, medju najjeftinijim za ono doba, i matori, imao sam problem.
Veliki problem!
... Koji efekat da iskoristim??? Koji reverb???!!!?!?!?Ima ih nekoliko...!!!
Svi rade do mo?nica!!!!!!!
Arthur
24-02-2011, 01:09 AM
mislim da je ipak pre do mixanja nego do reverba. Ja nemam prilično nikakvih problema sa Lexicon nativeom, i UAD Plate 140, 90% koristim samo njih dvojicu. Ne mogu zaobići REV7 sa jednim jedinim presetom - gated snare jer toga NEMA u pluginovima.. ta prljavost i štroka, a karakter, to nisam uspeo naći na VST bazi. Počinjem ponovo da se i igram i sa ArtAcousticom, i prijatno me iznenađuje ponovo. Stim da skoro nikad ne ostavim preset nepipnutim, i kačim eq i pre i posle reverba da bi iskorigovo to što on radi. I bogami, jako mi lepo leže tamo gde želim.
Hollywood
24-02-2011, 04:03 AM
pre 20min dobih SSL i moram da kazem da lajkujem X-EQ koji je nesto sto sam dugo trazio da zamenim Dynamic eq od Poco-a koji mi je najprecizniji koji sam do sada imao.
BusComp nikada nisam voleo da koristim ni waves ni Uad, ali ovaj bas fino radi, cak mi se i svidja... :shock:
Na ovako kratko slusanje mi se bas svidja, videcemo kad ustanem ujutru :rotfl:
DADDY Z
24-02-2011, 08:28 AM
..moram da kazem da lajkujem X-EQ..
i meni je ovo možda najbolja stvar u paketu..negde pročitah da je to Algorithmix...e sad,takođe imaju jaku foru na drumstripu i vocalstripu koju nisam video na drugim plugovima-mogućnost menjanja redosleda modula u samom plug-u...
Bus comp mi je i dobar i čudan u isto vreme..puno mi nešto pojede low end a i nekako čudno radi po pitanju gain reduction/make up gain...recimo: GR je 3-4db a kad dodam samo 2 na make up-u peak-ovi odu mnogo više ili probiju
DaBear
24-02-2011, 08:30 AM
a za srecne vlasnike PC-ja...danas se pojavila i "narodna verzija" !! hehehe..ala su brzi moci:rotfl:
Uff pretekose me! samo napred....a OSX? zna neko....u stvari..ludujem(o)..vec ima toliko plugova a nema se sta orati !!!!!
DADDY Z
24-02-2011, 08:33 AM
....u stvari..ludujem(o)..vec ima toliko plugova a nema se sta orati !!!!!
lajk!
VST junkies
Inovative_kg
24-02-2011, 09:22 AM
Upravo to,na solo-u je ok,u mixu potone.Verovatno transparentnost mojih mixeva nije na potrebnom nivou ali sa nekim boljim(ne-native) reverbima do rezultata sam dolazio ocas posla.Recimo za primer softwerski (doduse DSP) SCOPE-ov(bivsi creamware) P-100 reverb.Dok sam radio sa njim njega kako namestim soliranog takav je uvek izlazio i u mixu.
Ja mislim da ovo nestajanje u miksu nije nekakvo cudo posto se native pluginovi oslanjaju na procesorsku moc racunara na kom radimo .Tad se javi problem sa radom reverba, jos ako je aranzman prenatrpan,vuci send do u nedogled . Cak bi jedan te isti plug trebalo drugacije da se ponasa na dve razlicite masine (valjda???). DSP reverbi su sasvim druga prica. Skoro sam citao negde koliko koji native reverb povuce procesorske snage prilikom paljenja. Ako me sluzi pamcenje najmanje vuce Lex PCM, pa za njim Aether. Naci cu pa cu okaciti. Mada mozda ne bi bilo lose da se napravi jedna zasebna temica za reverbe i da se ovo prebaci u nju. Pozdrav :)
alavuk
24-02-2011, 09:44 AM
posle ovoga mislim da nema potrebe juriti nove plugove sto se tice eq-a i compresora ... za reverb ne znam jos nisam isprob'o ...
Arthur
24-02-2011, 10:47 AM
Ja mislim da ovo nestajanje u miksu nije nekakvo cudo posto se native pluginovi oslanjaju na procesorsku moc racunara na kom radimo .Tad se javi problem sa radom reverba, jos ako je aranzman prenatrpan,vuci send do u nedogled . Cak bi jedan te isti plug trebalo drugacije da se ponasa na dve razlicite masine (valjda???). DSP reverbi su sasvim druga prica. Skoro sam citao negde koliko koji native reverb povuce procesorske snage prilikom paljenja. Ako me sluzi pamcenje najmanje vuce Lex PCM, pa za njim Aether. Naci cu pa cu okaciti. Mada mozda ne bi bilo lose da se napravi jedna zasebna temica za reverbe i da se ovo prebaci u nju. Pozdrav :)
nisam siguran da ovo ima ikakve veze. Plug ili radi, ili ne radi
Ja ne znam za vas, ali ja ne mogu da ukucavam vrednosti na knobobima na Channel stripu, drum stripu i buss compu na narodnoj verziji!
Aj nek vidi neko dal moze pa nek kaze :S
Kod mene nece
branoy
24-02-2011, 12:15 PM
http://solid-state-logic.com/music/duende%20native/downloads.asp
kako ovde 246mb ??? a narodna 25mb? ver.3.6.6
DADDY Z
24-02-2011, 12:24 PM
http://solid-state-logic.com/music/duende%20native/downloads.asp
kako ovde 246mb ??? a narodna 25mb? ver.3.6.6
to i meni be?e sumnjivo...ali to nisu samo plug-ovi nego i taj njihov virtual dongle emulator...pogledaj koliki su sami dll fajlovi
Inovative_kg
24-02-2011, 02:29 PM
nisam siguran da ovo ima ikakve veze. Plug ili radi, ili ne radi
Ovo je neki summary koji sam izveo citajuci neke tekstove o tome. Ne kazem, mozda nije tacno, al' mi je imalo logike. I nisam rekao da plug ne radi , vec da mu se smanji performance (kao kad probas da otvoris Photoshop, Corel, i Call of Duty u isto vreme, jednim klikom.. Otvorice se sva tri, al' za pola sata.. ) . Izvinjavam se ako je ovo netacno, nisam imao da sirim netacne informacije, al' bih voleo da mi neko objasni malo podrobnije zasto je ovo tacno ili zasto je ovo netacno, onako sa stanovista nekog ko bolje poznaje windows kao radno okruzenje (ili OSX, nebitno).
Nisam ni ja siguran da to ima bilo kakve veze,2+2 je uvek 4 racunao to opterecen procesor ili ne.Nisam primetio razliku u kvalitetu zvuka plugova,tereni oni bili na krsu od kompa ili rudaw-u.Ali definitivno varijante istog plug-u na relaciji DSP i native mi uvek bolje zvuce u korist DSP varijante...
Killah_Instinkt
24-02-2011, 04:28 PM
to i meni be?e sumnjivo...ali to nisu samo plug-ovi nego i taj njihov virtual dongle emulator...pogledaj koliki su sami dll fajlovi
Ceo folder demo pluginova 102 mb....i meni cudno....nisam instalirao narodnu, ali vidim da je instalacija 26 mb....
Toliko su i ovi flekovani,raspakovani u VST folderu.
STUDIOTON
24-02-2011, 09:56 PM
Strasno !!! Nema mesta za avatar treba mi i za TC PoCo...
Cemu ovaj avatar http://www.rumski.com/forum/image.php?u=1929&dateline=1298120607 .. nesto si ljut na apple ? :)
sorry za off
Bitch
24-02-2011, 10:06 PM
Cemu ovaj avatar http://www.rumski.com/forum/image.php?u=1929&dateline=1298120607 .. nesto si ljut na apple ? :)
sorry za off
Pa riknula mu grafika na Mac laptopu. Zajebano :(
STUDIOTON
24-02-2011, 10:08 PM
zezas? :shock:
Arthur
24-02-2011, 11:54 PM
nisam u životu primetio da se dešava kompresija performansi cpu-a, stvari matematički ili rade ili ne. Čak i 3 igrice koje si pomenuo kad pustiš, u najgorem slučaju one će krenuti da seckaju grafiku i da blokiraju, padaće frame rate, ali ne i kolorit, detaljnost, rezolucija. Zato i nastaje ono čuveno pucketanje u Asio svetu, kad je mašina preopterećena, ona pravi rupe u reprodukciji, ali sam signal koji između tih rupa ostaje, ne bude kompromitovanog kvaliteta. A naročito što ti to generalizuješ na solo i ne solo mod, tek to nema smisla, ukoliko procesor nije blizu overa. A ponavljam, čak i kad je blizu overa, on jednostavno kaže JA OVO NEĆU, a ne obara krišom sam od sebe kvalitet reprodukcije bilo čega. Samo tajming.
Dexxy
25-02-2011, 02:36 AM
zezas? :shock:
Da riknula... Nosio u apple servis i nista :( mora cela ploca da se menja koja kosta oko 800€.... Naravno da necu da menjam.
STUDIOTON
25-02-2011, 11:25 AM
jbt, vidis i to se desava, platis kvalitet izrade, stabilnost sistema i do 3 puta vise .. i mislis da si resio time sve,, a onda ti se desi ovo i ni manje ni vise nego popravka 800 eur.. nije u garanciji?
Strasno .. ista stvar kao i sa iphone4 .. das tolike pare i pazis gde ga hvatas da bi imao mrezu ..a sa aktivnim 3G-om ni to ne pomaze, ili ako neces jb, nemas identifikaciju, ne znas ko te zove, vec pisi duple brojeve sa i bez prefixa :banghead: a ako hoces jb, treba ti mesec dana obuke sta smes a sta ne smes :mad:
Apple,apple.. imaju u firmi vise zaposlenih psihologa nego inzenjera .. znaju oni sta rade.. sto skuplje.. narod ceni kada nesto mnogo plati kako god da je.. a da su jeftini ili u konkurenciji .. ne bi niko kupovao i smejali bi se svim nedostacima.. a ovako kada platis troduplo, oni su najbolji, bogovi . :mad:
Arthur
25-02-2011, 11:58 AM
ja lepo rekoh da dajete 500e vise na svetlecu jabuku na poklopcima i kucistima... skup modni detalj
Inovative_kg
25-02-2011, 12:24 PM
nisam u ?ivotu primetio da se de?ava kompresija performansi cpu-a, stvari matematički ili rade ili ne. Čak i 3 igrice koje si pomenuo kad pusti?, u najgorem slučaju one će krenuti da seckaju grafiku i da blokiraju, padaće frame rate, ali ne i kolorit, detaljnost, rezolucija. Zato i nastaje ono čuveno pucketanje u Asio svetu, kad je ma?ina preopterećena, ona pravi rupe u reprodukciji, ali sam signal koji između tih rupa ostaje, ne bude kompromitovanog kvaliteta. A naročito ?to ti to generalizuje? na solo i ne solo mod, tek to nema smisla, ukoliko procesor nije blizu overa. A ponavljam, čak i kad je blizu overa, on jednostavno ka?e JA OVO NEĆU, a ne obara kri?om sam od sebe kvalitet reprodukcije bilo čega. Samo tajming.
Ok, hvala, zato sam i trazio razjasnjenje :) .
Arthur
25-02-2011, 12:30 PM
hehe, zato i imamo dugme thanks :)
jbt, vidis i to se desava, platis kvalitet izrade, stabilnost sistema i do 3 puta vise .. i mislis da si resio time sve,, a onda ti se desi ovo i ni manje ni vise nego popravka 800 eur.. nije u garanciji?
Strasno .. ista stvar kao i sa iphone4 .. das tolike pare i pazis gde ga hvatas da bi imao mrezu ..a sa aktivnim 3G-om ni to ne pomaze, ili ako neces jb, nemas identifikaciju, ne znas ko te zove, vec pisi duple brojeve sa i bez prefixa :banghead: a ako hoces jb, treba ti mesec dana obuke sta smes a sta ne smes :mad:
Apple,apple.. imaju u firmi vise zaposlenih psihologa nego inzenjera .. znaju oni sta rade.. sto skuplje.. narod ceni kada nesto mnogo plati kako god da je.. a da su jeftini ili u konkurenciji .. ne bi niko kupovao i smejali bi se svim nedostacima.. a ovako kada platis troduplo, oni su najbolji, bogovi . :mad:
Ovo za caller id je iskljucivo zato sto se iPhone ne prodaje zvanicno kod nas. Kada bude bio kod Telenora/VIPa/MTSa, implementirace Apple fix za to.
A ovo za antenu jedino da switchujes na 2G/EDGE, onda nece dropovati pozive.
rastaman
25-02-2011, 12:48 PM
Da riknula... Nosio u apple servis i nista :( mora cela ploca da se menja koja kosta oko 800€.... Naravno da necu da menjam.
Ista stvar se desila pre 20 dana i mom pevachu iz benda, ima mac book pro, sa kog inache na svirkama vuchemo farbe za klavijaturu, i prvo mu crkne grafichka, odnesemo u servis, kao moze 350 e, ok popravi se to, prodje 10tak dana crkne ceo komp,plocha i ko zna shta vec, i zavrshi u kanti...i dalje ne mogu da verujem...:banghead:
izvinjavam se za off
DzoniPFC
25-02-2011, 01:04 PM
Ista stvar se desila pre 20 dana i mom pevachu iz benda, ima mac book pro, sa kog inache na svirkama vuchemo farbe za klavijaturu, i prvo mu crkne grafichka, odnesemo u servis, kao moze 350 e, ok popravi se to, prodje 10tak dana crkne ceo komp,plocha i ko zna shta vec, i zavrshi u kanti...i dalje ne mogu da verujem...:banghead:
izvinjavam se za off
http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=macs_cant :rotfl:
http://www.fuckyouapple.com/
Bockie
25-02-2011, 01:36 PM
http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=macs_cant :rotfl:
...most Mac users are skinny...
...:lol:
alavuk
25-02-2011, 07:55 PM
mogli bi smo se vratiti na temu :) problemi sa reverbom u miksu i mac protivu pc-a na nekim drugim topicima ;)
Dexxy
25-02-2011, 08:07 PM
Slazem se....:D
dawid
26-02-2011, 02:57 AM
...
Imam problem sa ssl reverbom u mixu,nikako mi ne ide to da zvuci kao ssl... :D
alavuk
26-02-2011, 10:52 AM
:)
radi li native normalno, nema nekih brljoka za sistem?
DzoniPFC
26-02-2011, 11:43 AM
radi najnormalnije.
radi, ali......da l' sam se zasitio ovih novotarija, nisam pao na dupe... mada sam se samo malo igrao.... za sad mi se najvise dopao gate iz drumstripa...
STUDIOTON
26-02-2011, 11:05 PM
Ja nisam ni instalirao :wink: , nemam vremena, a usput znam da necu biti odusevljen jer ni sa jednim pa ni sa tim pluginom necu dobiti ultra mega produkciju .. :) koliko je toga do sada sve izaslo, prestao sam i da pratim .. Ovaj plugin kao sto je i do sada bilo nece nikom usaditi u mix nista revolucionarno ..
Sto bi rekao moj dobar prijatelj, veliki mixadzija.. "Kvalitetan snimak,i dobar aranzman, sami sebe mixaju":wink:
slazem se 100%.....
odavno nisam nasao na neki revolucionaran plug......
poslednje sto mi se stvarno svidelo je Tubetech za Powercore (ali nije native i nema za dz:))
STUDIOTON
26-02-2011, 11:26 PM
Tubetech poco je opasan comp i vredan je kupovine ..
Mislim da je forumu potrebna nova tema, kako doci do dobre produkcije, dobrog mixa a pre svega dobrog snimka .. u moru pluginova, ljudi se izgube, na kraju opet vide da i sa svim tim hiljadama eura koliko kostaju pluginovi a imas ih za DZ, opet nema dobrog mixa i dobrog zvuka.. a problem nije u pluginu .. Kako do dobrog mixa,zvuka? Mnogi nisu svesni da je odgovor na to pitanje sve vreme ispred njih ali niko u to izgleda ne zeli da veruje .. stavka pluginovi i alati za rad.. logic,cubase,protools i sl.. je na zadnjem mestu ..
1. Adekvatan i dobro prilagodjen prostor za snimanje (studio)
2. Adekvatan i dobro prilagodjen prostor za mix (kontrolna soba tj.rezija)
3. Monitori na kojima se slusa, i kvalitetan lanac opreme do kompjutera .. koji je kompjuter,da li je mac ili pc.. ove ili one brzine.. ni to nije toliko bitno za sam zvuk ..
4. i na kraju moze se reci pluginovi i sve vezano za soft ..
E sada svi se hvataju za stavku br.4 .. i misle da je tu kljuc svega .. Bilo bi lepo da je tako .. onda bi svako mogao da radi i bude u poslu :)
Postoje neizbezne predispozicije pa sve ostalo .. ne moze sve da se radi iz spavace sobe sa jakim racunarom i brdo skupih pluginova
Malo sam skrenuo sa teme.. ali eto i ja da kazem nesto povodom novog plugina.. verovatno nije los kao ni sve ostalo :)
alavuk
26-02-2011, 11:49 PM
lepo receno ali opet ljudski faktor je tu najbitniji ...
STUDIOTON
27-02-2011, 12:04 AM
Jes, sve mora nekako da se poklopi .. jedno bez drugog ne ide.. ali opet pluginovi su najmanje bitni posto je to tema,plugin, bitni su , ali ne toliko koliko se predstavlja u ovoj temi.. milion njih me zvalo da me pita jesam li probao ovaj duende i sta mislim :) .. Ne znam sta treba da mislim :) Verovatno je super plugin
Moritz
27-02-2011, 12:43 AM
Dobar muzicar sa dobrim instrumentom + dobar aranzman = 80% dobre produkcije.
Od govneta se pita ne pravi, ako i napravis bude govnjiva.
Izvinite na plasticnom i prostom ptikazu al tako je.
Arthur
27-02-2011, 02:18 AM
jedino što sam zaključio u svom životu na temu tajni dobre produkcije je - ISKLJUČIVO mozak čovek koji producira. Tehnika zapravo jedva i da ima ikakve veze, procentualno gledajući. Manje više isto kao što nećeš sazidati kuću iako ti neko da sve alate i materijal, ako ne znaš kako se to radi.
STUDIOTON
27-02-2011, 08:54 AM
Pa naravno, sve je bitnije od samog plugina.. to je sustina
p.s. i to je tacno za kucu, ali kucu takodje neces sazidati bez alata,ili ako je dobar majstor snaci ce se nekako, ali pitanje da li bi bila kvalitetna kuca :) jedno ide sa drugim :)
Ovo sa muzicarima,pevacima,aranzmanima apsolutno ..
Samo sam hteo da skrenem paznju ostalima koji se raduju izlasku duenda, da to nista drasticno nije za radovanje, osim jos jedna skupa alatka u sistemu :) da se nadje :)
meni realno u plug-in svetu fali jdan doobar gate za bubanj, koji sam mozda nasao u Duendeu..... sve ostalo je dovoljno dobro, vec....... ipak je to samo software :D
Arthur
27-02-2011, 11:09 AM
meni realno u plug-in svetu fali jdan doobar gate za bubanj, koji sam mozda nasao u Duendeu..... sve ostalo je dovoljno dobro, vec....... ipak je to samo software :D
A šta fali kjaerhus golden audio gate-u? Ili onaj sonalksis?
A ?ta fali kjaerhus golden audio gate-u? Ili onaj sonalksis?
verovatno fale meni zivci da ih namestim :)
E al dobro OFF kaže! Malo je dobrih gejtova!
Ako je jedan dobar na kicku, nije baš na snare-u, a na vokalu je užas. I tako u krug.
Sjajan je ovaj gate u Duendeu! Baš radi!
Moji favoriti do sada su bili Flux Expander i Blue Tubes Liquid Gate...
Bitch
27-02-2011, 01:49 PM
Probaste li Waves SSL E-channel gate? Rulez.
Arthur
27-02-2011, 05:44 PM
bem li ga, meni je taj kjerhus sve što mi treba od gejtova.. radi odlično na kicku i snareu, ima čak i midi triger da se namesti (što je nenadjebiva fora), a užasno ga brzo i lako nameštam. e sad, na vokalima stvarno ne koristim gateove, pa ne znam kakav je za to. Mada sam na par mixanja live snimaka uspešno i to radio, al sa dignutim floorom, da ne ubija na minus beskonačno nego da samo duckuje za nekih 20dB, manje se primeti,a opet ume da očisti do jaja.
Synclavier
28-02-2011, 02:15 AM
Heh, posle Avidove native PT9 verzije i TC-evog odustajanja od PoCo-a, samo sam cekao sta je sledece...:rolleyes:
Duende Classic koristim skoro od kako se pojavio, realno, pravi mi "razliku" u radu i Eq&Dyn strip i G comp su mi nezamenljivi alati, makar i ne radili "isto" kao modelovani hardver, pa mi je i celo ulaganje u DSP varijantu bilo vise nego opravdano. Ovo tim pre, sto je Waves SSL 4000 kolekcija ipak nesto drugo, jer se radi o emulaciji drugog hardvera (bar sto se channel strip-a tice)...
Sad, kada se ovo pojavilo, izgledam sebi pomalo "namagarceno", ne sto se pojavila native verzija, vec sto se polako gasi podrska za DSP varijantu i "navodi vodenica" na crossgrade zbog narednih i update-ova i upgrade-ova... Da se nastavlja paralelan razvoj, bila bi sasvim fer varijanta da moze da se bira, pa ko sta voli - da prodje jeftinije i trosi CPU, ili skuplje i bude miran i komotan sto se tice resursa. Da ne pominjem da bi bilo blizu pameti da native plugovi, ako vec nisu skuplji, kostaju bar jednako koliko i DSP verzije. Ovako, em sam platio hardver, em sam i plugove placao skuplje...:banghead:
Bilo kako bilo, necu raditi crossgrade, "cuvacu" CPU za druge stvari, makar native plugovi bili svih 30% "efikasniji" kao sto pise u specifikacijama.
Sto se upotrebljivosti samih plaugova tice, vec rekoh, meni su glavni alati channel strip i G kompresor, koristim i vocal i drum strip, ali mi nisu bas toliki "spektakl" kao prva dva, sa kojima na istim "zadacima" dobijam bolje rezultate. Jedino sto bih zaista rado posedovao je X-EQ, mislim da moze da bude mocan alat.
Ako bih ignorisao postojanje "narodne verzije", nekome ko ima Waves SSL 4000 paket ne bih preporucivao da se preterano zuri sa ovim, razlika ima, ali je pitanje da li vam vrede tih novaca, u suprotnom slucaju vredi razmisliti. Kod mene je bio drugi slucaj, prvo je dosao Duende, pa se kasnije pojavio Waves SSL 4000 kao bonus (koji uglavnom ne koristim) u celom paketu.
I, da... Slazem se sa cenjenim kolegama, ovo je samo jos jedan od alata i samo jedna u stavki u celom produkcionom lancu i tako ga treba i posmatrati, a kako stvari stoje u "narodnoj verziji" samo jos jedan od gomile skupih plugova u mnostvu kompjutera.
A, bez talenta, ideje, dobre pesme, izvodjenja, instrumenata, aranzmana, itd., svi ti plugovi postanu samo sastojci za "onu" pitu...:wink:
mandrak
28-02-2011, 09:20 AM
E al dobro OFF ka?e! Malo je dobrih gejtova!
Ako je jedan dobar na kicku, nije ba? na snare-u, a na vokalu je u?as. I tako u krug.
Sjajan je ovaj gate u Duendeu! Ba? radi!
Moji favoriti do sada su bili Flux Expander i Blue Tubes Liquid Gate...
Mo?da si probao ili nisi?... http://www.softube.com/valleypeople_dynamite.php...meni radi do gle?njeva....preporuka.
Sad, kada se ovo pojavilo, izgledam sebi pomalo "namagarceno", ne sto se pojavila native verzija, vec sto se polako gasi podrska za DSP varijantu i "navodi vodenica" na crossgrade zbog narednih i update-ova i upgrade-ova... Da se nastavlja paralelan razvoj, bila bi sasvim fer varijanta da moze da se bira, pa ko sta voli - da prodje jeftinije i trosi CPU, ili skuplje i bude miran i komotan sto se tice resursa. Da ne pominjem da bi bilo blizu pameti da native plugovi, ako vec nisu skuplji, kostaju bar jednako koliko i DSP verzije. Ovako, em sam platio hardver, em sam i plugove placao skuplje...:banghead:
Bilo bi fer da vam daju native za dz....... realno
Mo?da si probao ili nisi?... http://www.softube.com/valleypeople_dynamite.php...meni radi do gle?njeva....preporuka.
probacemo i to....
meni je do sad, verovali ili ne, najbolje radio Wavesom maxvolume:).... ima neku gate opciju i ocisti podobro sve
Pa povremeno ga upalim, ali kao kompresor. Nije mi uopće palo na pamet da probam kako radi u gate/expander re?imu!! Dobra ideja!
awacs
28-02-2011, 11:09 AM
probacemo i to....
meni je do sad, verovali ili ne, najbolje radio Wavesom maxvolume:).... ima neku gate opciju i ocisti podobro sve
Dinamit bio i ostao zakon.
Nego, ovo ?to ka?e Bitch - probaj SSL Channel Strip (bilo koji). Fora je ?to kod njega mo?e? da izoluje? dominantni opseg instrumenta koji gejtuje? (DRASTIČNO ga filtrira? tako da recimo na kicku ubije? SVE osim basa) i onda taj EQ koristi? kao SideChain za Gate. Dodu?e, to isto mo?e i sa DynaMiteom, ali je routing komplikovaniji.
Pozdrav,
Vasa
Pa povremeno ga upalim, ali kao kompresor. Nije mi uopće palo na pamet da probam kako radi u gate/expander re?imu!! Dobra ideja!
foru mi prodao jedan nas (bivshi forumski) drugar :wink:
Waves ssl sam koristio takodje, prihvatljiv je definitivno......:)
marcos
28-02-2011, 11:51 AM
frka frka!!
ju?er mi je duende (hadware) po?eo javljati crvenim slovima napisano da mi je isteklo nekakvo vrijeme?!?!?!
Dole desno u kutu pi?e time left 00h 00m 00s i ti kanali vi?e ne sviraju:banghead::banghead::banghead:
?ta jeto:confused::confused:
e da, samo da dodan da se radi o bus compressoru, zna?i plug koji je kupljen uz spravu i nema neki probni rok
Možda si probao ili nisi?... http://www.softube.com/valleypeople_dynamite.php...meni radi do gležnjeva....preporuka.
+1 za Dynamite,i to oba moda rade fantasticno i Expander i Gate.U poslednje vreme obicno ili njega koristim ili Waves Channel-E(a od pre neki dan i duende ch. strip :rolleyes:)
Rhino
06-03-2011, 06:14 PM
Dobri ovi plagovi na prvu, tek sad sam ih kupio..
Solozabal
09-03-2011, 06:07 PM
Ovaj X-EQ mi je odlican, tako jednostavan i intuitivan.... A jos izbor razlicitih vrsta krivulja za low i high cut filtere... ma milina
:thumbsup: 1
gitarstudio
13-03-2011, 07:50 PM
nista posebno:grin:
Arthur
13-03-2011, 08:30 PM
kompresori mi se dojme, mada ništa posebno novo spram već postojećih softube i novih wavesa, UAD-a, isto važi i za EQ osim što mi je malko ergonomski nezgodan, navikoh da brže i lakše "crtam" šta mi treba sa Fabom i Sonnoxom
Fab mi je i dalje nezamenjiv kao neki transparentni eq
Arthur
13-03-2011, 09:10 PM
pre svega precizan i veoma prokleto lak za rukovanje i brzo dolaženje do rezultata
DADDY Z
14-03-2011, 08:35 AM
evo sad posle dužeg vremena igranja sa EQ-om mogu da potvrdim oduševljenost istim...ponajviše LP-HP filterima...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.