View Full Version : Lampe za pedalu
shigumicu
16-02-2011, 10:30 AM
Vrisnule su mi lampe na pedali, bar jedna, a mozda i obe (Seymour Duncan twin tube classic) to su neke (philips sylvania 6021) kao bojagi vojne lampe extra giga mega kvaliteta i trajale su citavih godinu dana. Kada prebacim na gain kanal ne mogu da pojacam pojacalo, javlja se neki ton slican mikrofoniji. Svi su mi rekli da je to znak da je bar jedna lampa crkla. Lampe su mini formata otprilike kao poklopac na flomasteru.
Interesuje me da li znate nekog ko nabavlja i prodaje lampe, jer su mi ovi u Mitrosu rekli da ih oni ne nabavljaju, iako su kao neki zastupnici za Dancan-a. Cuo sam da mogu i zamene, recimo ecc70 sa dugim nozicama, ali i njih treba pronaci.
Kada sam pregledao forume gde se pominje ova pedala video sam da se ljudi generalno zale na trajnost lampi, koja retko kada predje godinu dana. Lampe su izgleda jako naprzene kako bi davale dobar ton (koji je inace fenomenalan - dok pedala radi), ali zato lampe traju 6-12 meseci sto je katastrofa. Da narucujem lampe od Duncana je cista ludost, jer bi me lampa iznela kao citava nova pedala.
Molim vas pomozite mi, ako znate kako. :(
Reinhardt
16-02-2011, 11:28 AM
često se događa da prilikom transporta lampa izađe iz svog le?i?ta,
pa je prvo probaj izvaditi i staviti natrag, a ako to nije rje?enje,
jedino ?to mi pada na pamet je e-bay, mada generalno ne razumijem kakva je to lampa koja "izdr?i" 6-12 mjeseci.
meni ne?to tu ne ?tima, i to u startu,
jer lampe su ustvari hi-voltage sprave i kao takve daju najbolje rezultate,
npr:
-u presonus adl600 lampe rade na +/-300V (otuda i naziv 600)
-tla ivory serija procesora na120V (zato iz zovu hibridi )
-behringer T19XX serija na 5V(ako se dobro sjećam)
?elim ti svu sreću u pronalasku lampe, ali opet,
ako ne nadje?,mo?da je pametno preći na neke tranzistorske pedale..
meni se pokazalo da su "vintage" pedale (npr.tubescreamer) puuuno
uporabljivije u vi?e stilova (i classic rock i 7-string hi-gain sound) nego
ove "modernije",a naravno u kombinaciji sa pravim pojačalom, te
pravom gain strukturom.
pitanje je ?to ?elimo da nam daje distorziju(drive,dirt):
-pedala?
-preamp?
-poweramp?
-speaker?
-kombinacija?
nadam se da nisam zagnjavio, ali evo teme za razmi?ljati
shigumicu
16-02-2011, 03:56 PM
Ove lampe nemaju leziste u koje se stavljaju, vec imaju dugacke nozice koje se leme direktno za neke limcice, svaka nozica posebno. To mi je i problem kad sam hteo da im zamenim mesta i vidim sta ce se desiti. Morao bih da odlemim 16 nozica i da ih posle sve zalemim :(:mad:. Jako su nesrecno uradili pedalu. Inace pedala i dalje radi, ali gain kanal mikrofonise ko lud kada pojacalo pojacam samo malo vise, iako je signal koji daje pedala namesten da bude mnogo slabiji nego kada je pojacalo na klinu - bajpas.
Pazi sad, mozda to i nije lampa vec nesto oko lampe, ali vecina ljudi koja se nesto razumeju oko ovakvih stvari kada su probali pedalu rekli su da je najverovatnije vrisnula lampa. Ako to tako jede lampe, onda je to stvarno smece tesko, pa ja redje menjam baterije na nekim pedalama nego na ovoj lampe.
Reinhardt
17-02-2011, 11:09 AM
i dalje ne mogu vjerovati da je lampa vrisnula!
evo, kladim se da je ili nekakav hladan lem (odvajanje zalemljenog spoja unutar samog kontakta bez vidljivog dojma-80% kvarova je hladan lem)
ili problem napajanja..
a ako je lampa, onda stvarno ,nema ti druge- drugu pedalu :(
probaj, pa nam javi utiske!
shigumicu
17-02-2011, 06:30 PM
i dalje ne mogu vjerovati da je lampa vrisnula!
evo, kladim se da je ili nekakav hladan lem (odvajanje zalemljenog spoja unutar samog kontakta bez vidljivog dojma-80% kvarova je hladan lem)
ili problem napajanja..
a ako je lampa, onda stvarno ,nema ti druge- drugu pedalu :(
probaj, pa nam javi utiske!
Sad sam razgovarao sa jednim majstorom koji mi je takodje rakao da prvo proverim ispravljac jer je to najcesce uzrok problema kod takvih pedala.
A danas sam pitao jos jednog momka koji na oglasima prodaje istu takvu pedalu za savet u vezi mog problema i on mi je odgovorio da je imao isti problem, a resio ga je tako sto je zamenio ispravljac.
Hvala na pomoci i savetima! :wink:
shigumicu
18-02-2011, 10:54 PM
Ipak je lampa u pitanju :(. Ta pojava kad lampa mikrofonise sama od sebe zove se "microphonic tube" iliti po naski "crkla lampa".
Steta mi je velika da bacim ili prodam pedalu za sitne pare (zbog jedne neispravne lampe) jer je stvarno odlicna, pa vas zato molim ako znate ko trguje sa lampama ili znate nekog ko ima takve lampe a prodao bi ih, da mi kazete :cry:.
lampa je 6021 ili zamene (cv3986, ck6021, ecc70)
shigumicu
20-02-2011, 01:23 AM
Nasao sam i kupio na ebay-u 4 nove neotpakovane (tako kaze covek) lampe za 36e. Ustvari uzeo mi prijatelj iz Nemacke i donosi za nekih dve nedelje. Ako rade sve cetiri miran sam jedno 10 godina :grin:.
Reinhardt
20-02-2011, 11:53 AM
super,javi kad stignu i kad ih ugradi?, jel sve pro?lo ok
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.