View Full Version : GAP Pre-73 Microphone Pre-Amp
tex viler
15-02-2011, 12:27 AM
Pozdrav, da li je netko koristio ovaj preamp, mal i jeftin a navodno jako dobar..
rastamankg
15-02-2011, 12:42 AM
Ja ga imam neke dve nedelje, i mogu reci da mi je stvarno iznenadilo ocekivanja. Pre njega sam imao behringer mic2200, i razlika je astronomska. Zvuk ima neku "tezinu", a maniulacijom gaina i outputa mozes da kontrolises koloraciju signala. Ja ga koristim tako da boji sto vise, jer mi se mnogo svidja njegov karakter.
Sve preporuke za ovo malo cudo.
pronadji moj test 6 preampa, imas ga tamo, pa uporedi sa skupljim i jeftinijim
tex viler
15-02-2011, 09:42 AM
ja mo?da već danas kupim ovaj preamp pa bi te molio da mi ka?e? rezultate testa ili svoj neki sud o preampu (mo?e? i na PP da kvarimo ljudima test), koristio bih ga zasad za vokal (rode k2) i snimao bih bass preko njega.. a poslje bi mo?da uzeo jo? koji koji kanal pa da imam za bubanj vi?e mikrofonskih ulaza, radim na RME FF800..
to je onaj koji ima pod A, b i C....... mislim da vredi tih para...
tex viler
15-02-2011, 11:35 AM
super je.. uplatio, dolazi sutra nadam se :-)
Sad sjedi još na net i potraži modifikacije za taj preamp!
Skužit ćeš da s promjenama trafoa i još nekih sitnica taj preamp možeš napumpat na steroide. Pa da vidiš kako tek onda zvući!
tex viler
15-02-2011, 10:43 PM
Sutra mi sti?e :-) koliko ga to podi?e?
tex viler
16-02-2011, 12:15 PM
Stigao GAP73, vrlo je fino i čvrsto napravljen.. jedva ga čekam ukopčat :-)
pro?vrljat ću po netu malo da vidim o tom dopingu za njega.. ako je stvarno puno bolji onda se isplati sjebat garanciju.. jesi ti imao prilike radit sa tim dorađenim?
VladaNS
21-02-2011, 10:16 PM
Jako bi bilo lepo da bacite neki feedback o toj spravici. I poredjenja sa onim sto vec imate :)
FrankoPanko
22-02-2011, 01:56 PM
Imao sam ga priliku isprobat jednom u studiu... preamp je zaista napravljen po shemi Neve 1290, ali zvuk nema apsolutno nikakve veze sa Neve-om s obzirom da se koriste neki kineski trafoi i kondenzatori. Zvuk GAP-a u odnosu na Neve je spicastiji u gornjim midlovima i tanji u basu, bez onog prepoznatljivog barsunastog Neve zvuka. U svakom slucaju, vrijedi iskesirati dodatnih 200 eura i nabaviti Carnhill trafoe, Dubilier, BC i Philips elektrolite, kvalitetne tantale, Grayhill preklopnik... i uzivati u dobrom zvuku! :wink:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.