Log in

View Full Version : Three bits of bad news for the music business. And it's not improving

paris.rukiz
13-02-2011, 12:29 PM
http://www.guardian.co.uk/technology/blog/2011/feb/08/music-industry-digital-woes-warner-piracy-digital

DaBear
13-02-2011, 01:11 PM
ja pricam sve vreme....ali niko ne obraca paznju.

U principu - potraznja za muzikom nikada nije bila veca nego sto je sad, samo sto je problem izvuci pare!

Skoro sam citao da cak i Justin Bieber (koji je prodao 10 miliona albuma) nije napravio nikakve pare od tih 10M albuma, ali su zato prodali milione kalendara, milione lutkica i mnogo mnogo miliona majica sa njegovom slikom !!
Sve to kosta mnogo vise nego CD ili download i jasno se vidi da je muzika samo karika u lancu koja se koristi za reklamu njega kao brenda.
A gde su koncerti i bioskopske karte za film??? Tu su pare...
Od svih tih stvari su dosada obrnuli preko $100 Miliona !!! Nije hrdjavo...

Ali sve ovo se i dalje odnosi na JAKO MALI broj, jako popularnih artista.
Ostali ga duvaju !!!!! Big time!!!!

paris.rukiz
13-02-2011, 03:56 PM
Ostali ga duvaju !!!!! Big time!!!!

yep

Surfer
13-02-2011, 07:50 PM
http://www.guardian.co.uk/technology/blog/2011/feb/08/music-industry-digital-woes-warner-piracy-digital

Sva?ta.

1. "Warneru pala prodaja" - i Cisco Systemsu je pala prodaja, big deal, pa recesija je

2. "Bogata? je morao ilegalno downloadati Streets CD jer ga nije mogao nabaviti online"

To je lo?a vijest za glazbenu industriju?!?!? WTF?!?!?
Kao da ja ka?em da sam morao ukrasti Dodge Viper u Njemačkoj jer ga nisam mogao kupiti u Hrvatskoj i to je lo?a vijest za auto industriju:rolleyes:

3. "Digitalni format nije napravio offset pada prodaje CD-a"- pa digitalni format je RAZLOG pada prodaje CD-a a ne da je napravljen da napravi offset :rolleyes:
"Digitalni format se nije izborio protiv piratstva"-
totalni idiotizam kvazi-analitičara- otkad se to formati bore protiv bilo čega, protiv čega su se to borili vinil, CD, VHS ili Beta:rolleyes:?
Lupite court order youtube-u i 100 tu?bi u sto zemalja na cifru od 10 milijardi dolara in lost revenues pa da vidi? kako se rije?avaju problemi, a samo je pitanje dana kad će se to dogoditi, i to me veseli:da:

DzoniPFC
13-02-2011, 08:38 PM
A kako bi bilo za promenu da ljudi pocnu praviti muziku koja bi bila vredna kupovine, umesto ovih "hitova" koji traju jedan dan? :banghead:

Surfer
13-02-2011, 09:12 PM
A kako bi bilo za promenu da ljudi pocnu praviti muziku koja bi bila vredna kupovine, umesto ovih "hitova" koji traju jedan dan? :banghead:

Mislim da ponuda muzike nikad u povijesti nije bila veća i raznovrsnija.

Ima muzike za svakoga i kvalitetnih izvođača i pjesama kao i uvijek, razlika je samo u tome ?to se centar pa?nje razlikuje.

Led Zeppelin vjerovatno danas ne bi imali nikakve ?anse postati zvijezde ili imati pjesme emitirane na mainstream radiju ali to ne znači da oni ne postoje.

Treba ih samo naći.

Ali svejedno ti argument ne stoji.
Jer isto kao ?to ljudi ilegalno downloadaju hitove koji traju jedan dan, tako downloadaju i albume Led Zeppelina ili Beatles-a.

Sadr?aj je nebitan, bitna je forma

alavuk
18-02-2011, 09:58 PM
http://www.businessinsider.com/chart-of-the-day-music-industry-sales-2011-2

DaBear
25-02-2011, 09:11 PM
nastavak agonije....

At New Music Seminar in LA on Tuesday, another stunning stat surfaced. Last year, just 1,215 albums sold more than 10,000 units in the US. Here's what the last three years looked like, according to the presented figures:

o Albums selling more than 10,000 units in 2010: 1,215

o Albums selling more than 10,000 units in 2009: 1,319

o Albums selling more than 10,000 units in 2008: 1,515

Meanwhile, the financial impact on artists - DIY, indie, major, legacy, whatever - remains severe. We all know the major label story, though developing artists are also feeling the pinch. Part of the reason is that it's more difficult to sell pressed discs at shows, and bands are therefore losing a critical source of tour self-financing.

Maybe YouTube can save us? It's dark comedy, though YouTube executives actually tried to make the case that free could beat paid - perhaps a reality for artists like Lady Gaga, but a totally irrelevant calculation for most struggling artists.