View Full Version : Kako ovo da izvedem?
disco violence
12-02-2011, 07:59 AM
Zanosim se idejom da koristim zvuk gitare koji sam napravio na kompu za zivo izvodjenje,samo sta je problem u lancu imam wah wah,pa bi isao lap top,pa zvuk iz lap topa u dilej,a iz dileja u pojacalo,a jos bolje bi bilo direkt u mikser.
Kako ovo izvesti sto bolje,jel neko radio nesto slicno?
I da nemojte da mi predlazete da to uradim pomocu pedala jer ne mogu da dobijem taj zvuk.
Arthur
12-02-2011, 11:03 AM
zvučna karta sa linijskim ulazima ti treba, jedan di-box i jedan reamp box.. lanac ide - gitara - wahwah - dibox- kompjuter- reamp - delay- direkt box za front mixer. Pod uslovom da ti je na kompu amp+kabinet simulacija.
disco violence
12-02-2011, 11:53 AM
Znao sam da nece biti jednostavno.Hvala.(neznam kako da ukljucim/aktiviram thanks)
boggy
12-02-2011, 11:56 AM
...(neznam kako da ukljucim/aktiviram thanks)
samo klikni na "'hvala' dugme" u postu za koji se zahvaljujes i to je to
pozdrav
bogi
disco violence
12-02-2011, 12:30 PM
zvučna karta sa linijskim ulazima ti treba, jedan di-box i jedan reamp box.. lanac ide - gitara - wahwah - dibox- kompjuter- reamp - delay- direkt box za front mixer. Pod uslovom da ti je na kompu amp+kabinet simulacija.
Da li ce wah wah uticati na jacinu signala gitare koja ide u komp?
Taj di box posle waha naravno ne treba ukoliko audio interface ima instrument input.
Kako dobiti bolji/cistiji signal direkt preko instrument inputa ili di box pa audio interface?
Arthur
12-02-2011, 04:08 PM
dobar dibox je uglavnom značajno superiorniji od većine hi-z inputa na customer-grade karticama. I svakako da wah utiče, ali isto bi ti tako uticao i na pojačalo koje bi vezivao umesto kompjutera. Zato se i igramo sa dibox-reamp box situacijom, da bi simulirali da je komp samo još jedna sprava u gitarskom nizu.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.