Log in

View Full Version : Ru?enje Cubase 5 kod učitavanja mixera HELP!

djtopa
07-02-2011, 04:06 PM
Molim vas pomoć završio sam pjesmu (u midiju se skoro nikad ne sruši Cubase) i krenuo je mixati (Cubase 5,Quad 2.8 4GB rama,Windows 7 32bit)
i sad kreću problemi kad god otvorim cubase i hoću otvorit taj projekt počne učitavati mixer(loading mixer) i sruši se (nije uvijek na istom kanalu,skoro na njih 4 i više) pogledao sam koji plugin imaju i dali imaju zajedničkih i nemaju.
čak nije ni bitno koji projekt otvaram sruši se,jučer jedno 25 puta,probao sam rename projekta,saveanje pod drugim imenom i u drugom folderu i ništa:(

I jučer popodne se još uz to i pojavio eror kor rušenja nešto Microsoft visual c + + runtime eror (skinuo sam neke c ++ dodatke iz 2010 godine i opet;(

HVALA ljudi kud se patim s mixanjem još i ovo sve:banghead:

nikolaivanic
08-02-2011, 04:39 PM
Desava se to kada win ili cubase nije dobar (napr los crack;).. lose instalirana zvucna kartica... ako imas ukljucen jos neki program koji uzima zvucnu tj drivere... ako nisi diseiblovao integrisanu zvucnu sa MB i sl.
Da li si radio ranije na stabilnijem OS? Probaj XP, oni su provereni... mozda i stariji cubase koji je radio provereno..

Mika Technika
08-02-2011, 08:37 PM
meni se cini da nije do kreka, vec do windowsa, on kad se zaglupi tu je kraj. posle ide samo smaranje.

66musicman
09-02-2011, 06:30 AM
To te zeza neki VST FX ili VSTi.
Ajd probaj ovako:
Preimenuj VST plug-ins folder (obicno je na putanji C/Program Files/Steinberg/VST plug-ins), recimo samo izbrisi prvo slovo V, pa zatim podigni taj projekat, ako se ucita iskljuci sve VSTi i VST FX na svakom kanalu, odmah uradi backup projekta na drul putanji (File/Backup project).
Kad to odradis, vrati originalno ime VST plug-ins foldera, pa ucitaj backup projecta i polako dodaj VSTi i VST FX pa ces sam otkriti sta te "zeza".

djtopa
12-02-2011, 10:25 AM
Evo problem rje?en:grin:

Stvar je bila u Ramima tj mom neznanju mixanja!
Imao sam 43 trake na koju sam skoro svaku bubnuo po bar 2 plugina,na nekima i po 4 plugina i naravno da projekt kad otvorimm gutne 2GB rama a Win 7 32 prepozna samo 3,5 i nakon cca sat vremena rada kom se toliko zagu?i da taj projekt nemo?e ni otvorit.

Kolega mi je rekao rje?enje,napravit EFX kanale za recimo sve reverbe glavnih vokala,pa za backove isto tako i ostale stvari grupirati u FX trake
Druga stvar exportirati one trake ?to su dobre pa ih vratiti u projek no naravno ugasit plugine jer vi?e ne trebaju.

Komp sada leti!!!
Savjetovao mi je svakako sru?it sve i stavit 64 bit Windowse,no jedino me strah da nerade VSTiji i plagini koje koristim (Nexus 2,Hypersonic,saxlab,liquid ins,veingard,Baterry,B-52,Oxford i waves pack,FAT compresor,Warmverb,isotope itd)

Uskoro stavim novu pjesmu.Pozdrav!

AudioStorm
13-02-2011, 10:27 PM
Pa jeli moguce da nisi pratio stanje CPU i memorije u Tasku kako ti se ponasa masina:confused: Ako si gurao na toliko traka pa 2,3 cak 4 plugina pa naravno da ce da padne!

Nego,htio sam odmah primijetiti zasto si stavio Win 7 32 bit ako imas core quad koji je 64 bitni procesor?Zar ti nije bilo lakse da instaliras 7 64 bit,i zbog RAM-a i zbog ukupne stabilnosti i brzine a koliko cesljam po forumu (i mene interesuje slicna tema) vidim da najveci dio VSTi i plugova radi stabilno na 64 bit :)

@66Musicman
Ja sam imao slican problem u Live-u,kad sam vukao odredjene banke loopova na doradu iz externog disca,kad sam otvarao projekte javljao mi je "sample ofline" jer sam u medjuvremenu preimenovao foldere u kojim su se nalazile.Vracanjem starog naziva foldera,sve ok.
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="if(typeof(jsCall)=='function'){jsCall();}else{setT imeout('jsCall()',500);}" id="jsProxy" type="hidden">

djtopa
16-02-2011, 07:53 AM
Pa jeli moguce da nisi pratio stanje CPU i memorije u Tasku kako ti se ponasa masina:confused: Ako si gurao na toliko traka pa 2,3 cak 4 plugina pa naravno da ce da padne!

Nego,htio sam odmah primijetiti zasto si stavio Win 7 32 bit ako imas core quad koji je 64 bitni procesor?Zar ti nije bilo lakse da instaliras 7 64 bit,i zbog RAM-a i zbog ukupne stabilnosti i brzine a koliko cesljam po forumu (i mene interesuje slicna tema) vidim da najveci dio VSTi i plugova radi stabilno na 64 bit :)

<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="if(typeof(jsCall)=='function'){jsCall();}else{setT imeout('jsCall()',500);}" id="jsProxy" type="hidden">
Nisam to nikad pratio:ups:

Ba? zato nisam htio riskirati tj nisam znao da većina plugina i VSTIja radi.
U butit nisam ni dan danas siguran dali rade ovi gore ?to sam nabrojao da koristim

tomycrosound
29-03-2011, 11:33 PM
imao sam isti ovaj problem. Vidim da je rje?en, ali kod mene nije bio u pitanju ram, nego mi hdd na kojem su samplovi nije funkcionirao pravilno, pala mu je brzina pa se de?avalo to sra.. A mo?e bit da je pogodovao i crack cubase.