View Full Version : Koji USB Interfejs?
Zeroo
03-02-2011, 01:11 PM
Dajte mi preporuku za USB karticu koja radi dobro i "STABILNO" do 500 eura.Koristio bih je za live sa laptopom i za kucnu varijantu sa desktopom na Windowsu.Moze da ima vise izlaza i ulaza ali nije obaveza.Samo da je kako valja.Hvala
Filip_
03-02-2011, 04:47 PM
Tja recimo: TC Electronic-ova Impact Twin (kartica je Firewire) ili Edirol UA-101 (USB).
Verovatno ima jos dobrih u izboru za taj novac, svejedno baci pogled na ove dve posto valjaju. (Realno recimo i Digidesign Mbox2, mislim da bi odlicno vrsila posao, a ostane ti jos dosta para u dzepu)
Pozz :D
XFactor
03-02-2011, 05:11 PM
RME Babyface
Ngino
03-02-2011, 06:11 PM
Ja svakom (pomalo mi vec smijesno, ko da me placaju :)) toplo preporucujem i M-Audio npr. ProFire 610/2626(FW) ili Fast Track pro/ultra 8u(USB).
Zbilja, za te pare i vise nego dobra skalamerija.
Ako ti nije bitno, svakako se odluci za onu sa vise ulaza/preampa jer je uvijek dobro imati pri ruci ulaz vise. Nikad ne znas a vjeruj, kad ti bude zatrebao - zajebancija. Meni licno trenutno fali ulaza na mojoj ProFire 610 mada na sve drugo nemam zamjerke i Upravo odgovara tome sto trazis!
www.myspace.com/slikaiprilikamusika
kravadinka
03-02-2011, 09:10 PM
Ako je za live, onda definitivno FW.
To je fina suma, mozda bi bilo interesantno pogledati Presonus, vrlo su lepo sklopljeni uredjaji, aluminium uglavnom.
MBox2 je skup zbog softvera, ne isplati se, osim ako ne zelis raditi sa PT.
Ako bas resis AVID onda definitivno MBox3, Pro je 680 Eura, ako bas hoces USB, moze se pronaci obicna za oko 500 eura, to je odlicna kartica.
Jos jedan glas za Profire 2626...
Zeroo
04-02-2011, 06:22 AM
Avid mi je interesantan.Da li neko ima iskustva sa FOCUSRITE karticama?
alavuk
04-02-2011, 11:46 PM
uzmi focusrite karte... zamalo da je uzmem ali sam sredio svoju "staru" kartu ... ali necu odustajati od njega :))))
Ngino
05-02-2011, 03:32 AM
"Cepao" jedno vrijeme Saffire LE i morao reklamirati nakon par mjeseci! Poprilicno light izrada i poc`o da zejebae/krcka knob! Moje iskustvo 0 bodova! Btw, mikser uzasno dizajniran, po meni naravno!
disco violence
05-02-2011, 07:36 AM
"Cepao" jedno vrijeme Saffire LE i morao reklamirati nakon par mjeseci! Poprilicno light izrada i poc`o da zejebae/krcka knob! Moje iskustvo 0 bodova! Btw, mikser uzasno dizajniran, po meni naravno!
www.myspace.com/slikaiprilikamusika (http://www.myspace.com/slikaiprilikamusika)
Ja sam veoma zaiteresovan za focuserite saffire za moj notebook,koliko sam istrazivao po netu veoma ga hvale,rame uz rame sa emu 1812m,ispred ove kartice stavili su tc electronic desktop connect 6.mene samo interesuje da li bi focuserite kartica radila bez problema na masini mobile AMD sempron processor 3000 1,8 ghz,2 gb ram.
alavuk
05-02-2011, 08:31 AM
dok ne ustekas nikad se ne zna ...
Zeroo
06-02-2011, 09:27 AM
Ma ja bi da kupim RME Babyface jer sam sa RME imao super iskustvo sto se tice stabilnosti i rada,ali sam bas sa ff800 imao neresive probleme sa laptopom i nisam mogao da je koristim.Zbog toga i trazim dobru i STABILNU USB kartu.
Sta konkretno znaci:
22-Channel, 192kHz Bus-powered za Babyface ili
36-Channel, 24-Bit/192kHz USB High Speed Audio Interface za UC
to mi bas nije najjasnije i da li je neko probao Babyface.Video sam komentare Komlexa koji hvali RME UC maksimalno.Da li je ista situacija i sa Babyface?
Zeroo
06-02-2011, 10:32 PM
Niko nista?
Komplex mozda si ti probao.
Ngino
09-02-2011, 09:45 PM
Ja bi na tvom mjestu prosij`o ove prijedloge dosad. AVID brate i sta imas razmisljati, budes glavni baja! :)
euphoric
10-02-2011, 11:29 PM
Ja sam veoma zaiteresovan za focuserite saffire za moj notebook,koliko sam istrazivao po netu veoma ga hvale,rame uz rame sa emu 1812m,ispred ove kartice stavili su tc electronic desktop connect 6.mene samo interesuje da li bi focuserite kartica radila bez problema na masini mobile AMD sempron processor 3000 1,8 ghz,2 gb ram.
koji fw chipset imas na tom notebooku ? Ukoliko nemas Texas Instruments, bice cupavo :S
pozdrav :wink:
psionic
11-02-2011, 03:15 AM
Sta konkretno znaci:
22-Channel, 192kHz Bus-powered za Babyface ili
36-Channel, 24-Bit/192kHz USB High Speed Audio Interface za UC
to mi bas nije najjasnije
Babyface ima 2 analogna ulaza + 4 analogna izlaza + 8 digitalnih ualza/8 izlaza koje mozes dobiti preko ADAT optickih konektora (npr povezujuci na njih D/A konvertor) i sve to je = 22 :)
UC ima "pun" set analognih konektora - 8 ulaza + 8 izlaza + SPDIF (2 digi ulaza/izlaza) + ADAT (jos 8 digi ulaza/izlaza) = 34 i jos 2 WordClock I/O, ako i njega racunaju = 36!
Jedno o.t. pitanjce: gde mogu da nadjem RME UC ? Nema ga u ni u artistu ni u playeru... Avid ima dobar izbor interfejsa, ali bih ja ipak isao na RME - ipak je to visa klasa...
kravadinka
11-02-2011, 03:54 AM
Kad pogledamo recimo preampe na FF800, nije u potpunosti tako, a ne znam da li se igde vodi zvanicno kao "visa klasa", sumnjam. To je verujem vise zbog losih iskustva korisnika zbog nekih propusta koje je Digi-Avid pravio, a i zbog samog utiska o kvalitetu zbog lose finalne obrade, pa onda i zbog cene zbog samog softvera, sto mnogi ne uzimaju u obzir ako ce Digi-Avid interface koristiti sa Logic, ili Cubase.
Sada je situacija malo drugacija, juce nam je stigao novi Mbox Pro, jako ozbiljno izgleda i veoma je dobar osecaj pod prstima, nema vise one jeftine plastike koja je ranije prakticno bila standard.
Sada je Avid hardware malo otvoreniji, ne vezuje se samo za Pro Tools i postoji software, nesto kao Total Mix kod RME, s tim sto su ovde sada ukljuceni i efekti pa se mogu koristiti pri usnimavanju.
Mislim da je fina sprava za 680 eura, FireWire, veoma stabilna, metalno kuciste, simpaticni preampi, software je naravno veliki plus, iako mozda ne postoji plan da se koristi, uvek stoji kao izvanredna opcija...
disco violence
11-02-2011, 07:22 AM
koji fw chipset imas na tom notebooku ? Ukoliko nemas Texas Instruments, bice cupavo :S
pozdrav :wink:
Na notebooku imam CardBus Texas Instruments PCI1410.Pozdrav.
Zeroo
11-02-2011, 09:37 AM
Juce mi je iz Artysta stigao Babyface RME!!!!Upalio instalirao drajver za manje od pola minuta restartovao i VAU!!!!!!Sve radi kao sat,sto je interesantno i na Laptopu i na desktopu.Napominjem da sam ga maltretirao desetak sati i RADI!Ne mogu da verujem a hteo sam da prodam laptop,vec sam prodao RME ff800 a prodajem i Digi 003 rack koji nije hteo da radi na lap topu a na desktopu ubija.Na desktopu imam Texas Instrumental a na lap topu neki nesrecni Intelov 45(vec sam pisao o problemu sa njim) ali Babyface to ne interesuje.On RADI!Bravo za RME.
Dosta sam stvarno dobrih kartica do sada promenio zato sto to volim a manje vise zbog posla ali sa RME ff800 na desktopu i Babyface bar za sad sam shvatio sta znaci stabilnost i komocija u radu.RME je tvrdim zakon za stabilnost i podrsku.Sto se tice zvuka to je stvar ukusa,sigurno da ima dosta dobrih kartica i ukusa.
Napominjem da sam ga probao i na XP sp2 i W7 64bit-bez razlike sve radi.Zvuk je transparentan otvoreniji nego kod ff800 i cujem neke tonove kojih ranije nije bilo ali treba vremena da se malo naviknem.DSP je posebna pricaHteo sam da kupim RME UC imao je jedan u Artystu u Beogradu ali je ovaj tako mali(mogu dva da stanu na svesci A4 formata)i upotrebljiv posebno za live da stvarno mislim da nisam pogresio jer je zvuk isti.Boze zdravlja ako sve bude kako valja kupicemo i UFX!
Bas sam se raspisao a i slabo sam spavao sve mi neke Baby u glavi.
Eto toliko.Jos jednom bravo za RME i pozdrav svima.
Zeroo
11-02-2011, 05:03 PM
Ovaj Babyface zakiva,ali bukvalno!!!!
euphoric
11-02-2011, 07:24 PM
Na notebooku imam CardBus Texas Instruments PCI1410.Pozdrav.
Onda bi trebalo da radi bez ikakvih problema bilo koji fw interfejs..
Pozdrav :wink:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.