View Full Version : Da li kupiti?
Marcus
27-01-2011, 03:15 PM
Glupo pitanje jer ovo valja kupit pa šta god bilo :) u pitanju je Korg D32XD imam priliku da ga kupim jeftinije , slušao sam miks moderatora foruma i odlično zvuči,pa me zanima pošto je u pitanju stariji snimač da li je bolje kupiti nešto drugo u istom cijenovnom rangu (mada sumnjam:)) i da li može bolje za toliko novca.A košta 1100 evra.
DaBear
28-01-2011, 11:16 AM
Glupo pitanje jer ovo valja kupit pa ?ta god bilo :) u pitanju je Korg D32XD imam priliku da ga kupim jeftinije , slu?ao sam miks moderatora foruma i odlično zvuči,pa me zanima po?to je u pitanju stariji snimač da li je bolje kupiti ne?to drugo u istom cijenovnom rangu (mada sumnjam:)) i da li mo?e bolje za toliko novca.A ko?ta 1100 evra.
jeste dobra cena, ALI ako nemas nekoga ko se razume u popravke i da t je pri ruci ako nesto zataji, onda nemoj.
Sve te nove digitalne sprave su jako teske za servisiranje (nemoze svako da popravlja) i ako rikne neki firmware / os / ili neki chip....trebace meseci dok ne proradi. A SVE je povezano unutra..crkne neki chip, pa nemoze ni mikser ni snimac da radi....
PC i kartica su bolja opcija...a i sigurnija!!!
Marcus
28-01-2011, 05:06 PM
Hvala na savjetu al ipak uzimam radio sam u kombinaciji PC-karta uvijek ima neko ograničenje,slab PC,manje ulaza na karti,predpojačalo i sl. mada i ovo ima ograničenja i mana al od 2 zla :) ovo mi je prihvatljivije.Hvala opet
Matoree
28-01-2011, 06:17 PM
http://www.soundonsound.com/sos/dec03/images/korgd324.l.jpg
Cek bre, tebi je ovo manje zlo? :D Jel si ti planirao da mixas na ovome ili samo snimanje?
Marcus
28-01-2011, 07:12 PM
A znam al šta da se radi može se sve savladat :),a uzimam i zbog jednog i drugog.
RokStudio
28-01-2011, 09:37 PM
Ne luduj... uzmi FF800 za 700 e, na svom starom kompu zameni procesor, ploču, memoriju, hard za 400 e i eto ti mnogo, mnogo boljeg hardvera i softvera nego na tome. Hteo sam i ja to, ali pre jedno 7 godina kad se pojavio, ali sada su kompjuteri bolje re?enje.
to je samo za teren (a i to bih radio sa kompom) i za mesta gde software nije tako jeftin kao kod nas:wink:
pleon
29-01-2011, 11:44 AM
ne luduj... Uzmi ff800 za 700 e, na svom starom kompu zameni procesor, ploču, memoriju, hard za 400 e i eto ti mnogo, mnogo boljeg hardvera i softvera nego na tome. Hteo sam i ja to, ali pre jedno 7 godina kad se pojavio, ali sada su kompjuteri bolje re?enje.
1+
pleon
29-01-2011, 11:47 AM
Ne luduj... uzmi FF800 za 700 e, na svom starom kompu zameni procesor, ploču, memoriju, hard za 400 e i eto ti mnogo, mnogo boljeg hardvera i softvera nego na tome. Hteo sam i ja to, ali pre jedno 7 godina kad se pojavio, ali sada su kompjuteri bolje re?enje.
1+:thumbsup:
Surfer
29-01-2011, 04:07 PM
Samo da dodam da bi bilo jednostavnije da na svom starom kompu zamijeni stari komp i kupi novi.
Marcus, nemoj zaboraviti da je taj Korg 16 bitni ali nije ni to tako lo?e. Radili smo mi i na 8 bita. Ako neće? koristiti puno A/D konverzije nije problem.
Ima prave motorizirane 100mm fadere, ima DSP, ima USB da mo?e? raditi transfere, itd,
Ako ti se sviđa taj način rada super. Za?to da ne
Marcus
30-01-2011, 08:01 PM
Nakon zasjedanja AVNOJ-a (benda) odluka pala da se ne kupi.Hvala svima na savjetu
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.