View Full Version : Google se ukljucio u borbu protiv pirata
DaBear
27-01-2011, 01:28 PM
10:10 | Thursday January 27, 2011
By Eamonn Forde
After announcing plans in December to take a tougher stance on pirate sites, Google has started to implement its policies.
Key to its olive branch to the content industries was the fact that it would remove contentious terms like ?torrent? and ?P2P? from the autocomplete functionality within its search bar.
TorrentFreak reports that this policy is now being implemented and says that companies such as RapidShare and Megaupload are also having their names removed from autocomplete.
Even typing their name directly into the search box does not trigger autocomplete so users will have to write them out in full. Users can, of course, still access these sits via Google as the company wants to avoid getting into a censorship situation.
It is believed that these moves by Google are clearing the way for its long-rumours cloud-based music service that could launch this year.
kejkz
27-01-2011, 02:36 PM
It is believed that these moves by Google are clearing the way for its long-rumours cloud-based music service that could launch this year.
eto pravog razloga ove "borbe".
Coconut
27-01-2011, 04:14 PM
Da to je filozofija velikih igraca, cim postanu veliki pretvore se u ovom slucaju u globalnog policajca ili u drugim slucajevima (Microsoft, Intel, Apple....) zele absolutnu dominaciju ne birajuci sredstva.
Moj odgovor na sve ovo je Zeitgeist: Moving Forward, proverite ovaj dokumentarac: http://www.facebook.com/group.php?gid=275614092451
Surfer
27-01-2011, 05:20 PM
Hehe, ja sama vam lijepo napisao na drugoj temi ?to će se dogoditi i da se već događa. Točno to sam spomenuo da Google samo treba izbaciti riječ torrent iz search engine-a i odo?e pirati u PM.
Odlična vijest:)
fipke
27-01-2011, 07:50 PM
al' su se pretrgli.....
Ngino
27-01-2011, 07:53 PM
Ih, jos da svucemo tu 6-icu pa nek se nose!:D
kejkz
27-01-2011, 08:06 PM
Pa nisu izbacili torrent rec iz search engina, jer to onda ne bi ni bio search engine, samo iz autocomplete-a. Ustvari, sve je isto kao i pre, samo moras otkucati torrent do kraja. Ovako mogu proterivati pirateriju do sutra.
Da odmah kazem, ja nikako nisam zagovornik piraterije, posebno ne audio softvera, i na svom sadasnjem kompju nemam niti jedan jedini plag ili host koji je piratizovan, samo originale i besplatne. Usvari, nemam nista od piratskog softvera na kompu. U pitanju je izuzetno mala i prilicno neprofitabilna industrija u odnosu na ostale, jer je konkurencija velika, tehnoloski pomaci izuzetno spori, a razvoj ne toliko brz niti jeftin.
Ali sam takodje zagovornik toga da je prica oko piraterije napumpana i da se stalno pumpa da bi se pokusala kontrola trzista, odnosno, stalno o pirateriji pricaju sve velike americke kompanije koje nikako ne uspevaju ostvariti onoliki profit koliko misle da mogu izvuci i koliki su imali u zlatnim godinama trzista kompakt diskova. U jednom trenutku su u pitanju blokbaster filmovi, u drugom muzika, a u trecem bioskopi i distributeri. I o tome pricaju oni koji od svega toga i dalje zaradjuju milione i milijarde. Tu pricu mogu pricati deci u obdanistu i starcima preko televizije, ja u to ne verujem ni malo. Ljudi i deca na ovoj planeti i dalje umiru od gladi, a oni se zale sto su izgubili koji milion potencijalne zarade. Kakvo licemerje.
U teorije zavere ne verujem, suvise su jednostavne da bi bile istinite. A opet, ko zna.
Bilo bi zanimljivo napraviti anketu koliko nas koristi piratski softver posebno, a onda uopste i muziku, filmove, igre, programe, bilo kakve piratske sadrzaje. Mislim da bi procenti piraterije bili izuzetno visoki.
Arthur
28-01-2011, 01:37 AM
mislim da je suština ipak u poslednjoj rečenici DaBearovo quotationa. Kad ta vremena dođu, tek će onda biti zanimljivo!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.