PDA

View Full Version : Klavijaturisti i klavijature...

Synclavier
25-01-2011, 11:07 PM
Da malo prosirim temu i na stvar koja veliki deo mene jako zanima...
Prolazeci kroz tvoj setup u prethodnim thread-ovima smo se dotakli i MIDI-a i hard/soft sintisajzera i istrumenata sa klavijaturama koje koristis.

Iako znam da veliki deo keyboard deonica snimas sam na svojim produkcijama, interesuje me sa kojim klavijaturistima si najvise i najradje saradjivao i saradjujes, bilo u studiju, bilo live?

Takodje, kad bi napravio nekakav presek, koje su to sprave (instrumenti, moduli, keyboard outboard) sa kojima si najradje radio i radis u studiju, a koje su te zvucno najvise impresionirale? Znam da u dobrim rukama svaka sprava "prosvira", ali verujem da imas neke favorite.

nikolica
31-01-2011, 11:54 PM
Sto se klavijatura tice,
volim Yamahu (od akusticnog klavira, preko Motif-a...do trkacih motora)
To mi je nekako za studio najkonkretniji sound.
Od novijih sprava Nord...

loscolorados
04-02-2011, 03:24 PM
?ito sam ovdje da klavijature provla?i? kroz vintage amp. jel mo? malo ne?ta napisat o tome, koje poja?alo izabere?, kako na?tima? otprilike parametre na tom plaginu, mikrofon kako stavi? i to:) btw jesi probao amplitube, gitar rig ili onaj novi od wavesa GTR3. ?ta misli? o njima? pozdrav:wink:

nikolica
04-02-2011, 11:08 PM
Kad provlacim klavijature kroz pojacala -
Nema pravila, trazim i sarafim dok mi se ne dopadne.
Sto se tice Amplitube, nisam bas neki fan, nije po mom ukusu.
Slicno i sa guitar rig. Sve su to dobre i korisne sprave, ali mi koji smo
puno vremena proveli ispred glasnog Marshalla, ili i dalje trazimo taj neki svoj sound kojeg se sjecamo i kog volimo, ili su nam gore navedeni Marshalli tako otresli usi, zubne plombe i centar za ravnotezu ...
U svakom slucaju uticaj Marshalla je i danas velik.